- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy B47 motorral szerelt 420d-t (2015.11 / 82e km-t futott). Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan veszem észre amikor regenerál az autó? A mai napon észrevettem azt, hogy pár km-en keresztül kicsit később váltott a váltó, mikor megálltam volt egy kis bizonytalanság, (minimális ugrálás) és ezek mellett ütemes lüktetés az alapjáratban.
Pár km múlva megszűnt minden jelenség.
Ez lehetett volna a regenerálás?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
F30 Facelift vásárlás előtt állok. B47 motorkódnál is szükséges vezérlést cserélni, mint N47 esetében?
Amennyiben igen, milyen futásteljesítménynél, vagy ez teljesen kiszámíthatatlan?
Esetleg az EGR-en kívűl van más típushibája is a B47-nek?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Az alany F10 520i lenne. Hideg indításkor fura csörgő hangot adott ki, én szerintem a kipufogó környékén jön a hang, mintha valami bilincs el lenne szabadulva. Ez a hang hidegen, addig hallatszik, amíg be nem áll az alapjárat a normál mértékre, azonban, ha még ezelőtt még jobban megemeljük az alapjáratot elhallgat. Menet közben szintén hallom minimálisan, ha esetleg pl. alagútban megyek és le van húzva az ablak. Ma voltam vele a márkaszervizben, első megállapításra azt mondták, hogy valamelyik injektor miatt csöröghet. Utána változtatták az álláspontjukat, és azt állapították meg, hogy a turbó geometria tengely csappantyú a hibás-->turbócsere.
Ez az alkatrész szerintetek adhat ilyen hangot? Tényleg turbó csere lenne a megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nehéz diagnosztizálni, így interneten keresztül, főleg egy ilyen témában, de mégis a segítségeteket kérném, hátha.
A következő lenne a probléma:
2012-es N20B20 520i-ben ülve kopogás hallatszik valahonnan elölről ( motorból.
)Azért írom, hogy az autóban ülve, mert nyitott motorháznál az autó mellett állva nem hallom
. P-ben emelve a fordulatot “gyorsul” a kopogás, olyan 1100 rpm körülig hallatszik, felette elhalkul. Néha hallatszik még szintén amikor lassításnál olyan 15km/h körül megszűnteti a motorféket, és kirakja “üresbe”. Nagyon jó még ebben a dologban az, hogy van olyan, hogy egyáltalán nem hallatszik, de egyébként a kopogás mértéke változó. Hibakód olvasás volt, semmi nem volt benne.
Nagyjából ennyi lenne, nagyon köszönöm, ha esetleg tudnátok segíteni. -
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
N20B20 motorról mi a véleményetek? F30 20i vagy 28i vásárlásán gondolkodok, benzines lenne a cél, de nem tudom mennyire megbízhatóak ezek az újabb benzines motorok.
Köszönöm a válaszaitokat! -
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni. Autóvásárlás előtt állok, az erre szánt összeg 5mFt.
2db BMW-vel szemezgetek, az egyik az F10 széria, a másik pedig az F30.
20d motorral vásárolnám meg mind a kettőt (talán az F30-nál a 18d is megfelelne)Arra lennék kíváncsi, hogy a felsorolt 2 modell közül melyik számít a “kiforrottabbnak”, probléma mentesebbnek? Én magamban talán az F30 felé hajlok.
Természetesen, az N47 nyűgjeivel tisztában vagyok
Előre is köszönöm az információkat! -
Vincsaba
csendes tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Vezérlés cserét 150-160 kornyékén illik megcsinálni?
-
Vincsaba
csendes tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
A 30d mivel problémásabb, hogy ennyit rá lehet locsolni? Ez a 1-1.5 milla még az e92-nél is előfordulhat vagy csak F szériánál?
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok, de nem tudom eldönteni, hogy melyik modellel járnék jobban.
A két kiszemelt: 1. E92 LCI
2. F10 sedan
Mindkettő modellt 20d motorral vásárolnám, és automata váltóval. A keret 4.5m Ft lenne. Tudom, hogy az F10 már egy újabb generáció, de mégis Ti melyik modellt ajánlanátok? Azzal tisztában vagyok, hogy a láncot mindenféleképpen cserélnem kell majd. Talán az E92 annyival lenne jobb, hogy ezért az árért már egy elég jól felszerelt M-Packetteset találnék, F10-ből ennyiért még nem nagyon van M-Packet.
A váltója melyiknek megbízhatóbb? Motor szempontjából van valami különbség köztük?Előre is köszönöm!
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
2008-as E93 25d a következő hibakódot dobja: 4F85. Kb 120km-rel ezelőtt jött a transmission fault üzenet, ezt egymás után 2x bedobta. Azóta semmi probléma vele.
Mit javasolnátok megoldásként?
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
E93 alá szeretnék rakni Style 331 felnit. A hátsó felni 9J széles ET44. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez nagyon bent lenne az autó alatt a viszonylag nagy ET miatt?
Előre is köszönöm!
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
2008-as E93 25d-ben (M57) van részecskeszűrő? Ha igen, akkor hogy veszem észre, ha éppen regenerál?
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
2008-as E93-mam van 25D automata váltóval. Azt vettem észre, hogy 2-es fokozatban gyorsításkor olyan 1800rpm körül, így “megáll” a fordulatszám (tudom, hogy ez így nagyon furán hangzik, de nem tudnám máshogy megfogalmazni
).
Nézegettem YT-on videókat, és mondjuk, ha ezt megnézitek 1:55től, szintén ugyanezt csinálja.Akkor ez így lenne normális?
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Olyan E92-ben, amiben nem volt gyárilag ülésfűtés mennyire nehézkes azt kiépíteni? Gyárilag az ülésben lehet fűtőszál? Az ülésfűtés gombos panelen kívül még mit kell cserélni?
Előre is köszönöm!
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Valamilyen “premium” coupe vásárlása előtt állok 3.5-4m között. Így jött szóba az E92 és még A5 coupe.
Fl előttieket nézegetek, 25d vagy 30d motorral.
Így BMW-s körökben Ti mit gondoltok erről a típusról? Esetleg összehasonlítás képpen van valakinek tapasztalata az A5-tel és E92-vel kapcsolatban?
Ja és még röpke gondolat képpen felmerült az E93 is. Arra mit mondanátok? -
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
BMW E90 LCi vásárlásán gondolkodok. Amit kinéztem az egy 2011.03. hóban gyártott 18d 190e km-rel. Még gyári lánc van benne, aminek viszont még nincs hangja.
Ha jól gondolom itt már nagyon érett egy lánccsere?
A kiégős story mennyire érinti ezeket?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
N47D20 (18d-143le) motorok mennyire megbízhatóak? A szokásos lánccserén kívül vannak még olyan típushibák melyeket megelőzés képpen érdemes megcsináltatni?
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
E87-es BMW vásárlásán gondolkozom. 2007 utáni, fl modelleket nézegetem, főleg 16i-t és 18i-t. Ezek a motorok mennyire számítanak megbízhatónak? Mire kell odafigyelni ezeknél?
Lehet, hogy hülye kérdés de, egy 185cm magas/80kg-os férfinak mennyire van benne elegendő hely elöl?Előre is köszönöm!
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
Facelift utáni benzines E46-ból az alábbi motorok közül melyik lenne a jobb választás?
-316i 1596cm3 116le
-316i 1796cm3 116leTudom, hogy az egyik az itthoni és a másik a német modell, de melyikkel van a kevesebb gond?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)Azért írom, hogy az autóban ülve, mert nyitott motorháznál az autó mellett állva nem hallom
. P-ben emelve a fordulatot “gyorsul” a kopogás, olyan 1100 rpm körülig hallatszik, felette elhalkul. Néha hallatszik még szintén amikor lassításnál olyan 15km/h körül megszűnteti a motorféket, és kirakja “üresbe”. Nagyon jó még ebben a dologban az, hogy van olyan, hogy egyáltalán nem hallatszik, de egyébként a kopogás mértéke változó. Hibakód olvasás volt, semmi nem volt benne.
. Ajánlottak nekem olyat, hogy a mostani 6hp19 helyett rakjak alá egy 6hp26-ot, mivel az sokkal strapabíróbb.
).