- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KINKY_007
aktív tag
válasz
CharlieDrop #27422 üzenetére
Majd berakom a mérést, amikor készen lesz.
-
KINKY_007
aktív tag
válasz
CharlieDrop #27419 üzenetére
10-15e a szívósor, dob csereérett, direktszűrő után amúgy is kell a hangolás, majd a pad eldönti, hogy milyen lett. Remélem így még a +30 paci is meglesz, bár már alapon is nagyon élvezetes.
-
KINKY_007
aktív tag
válasz
CharlieDrop #27417 üzenetére
Igen, pont ezért van egy olyan egyszerű tuning, mint az amerikai E90-eknél (ahol 3.0-ás blokkot adtak 325i, 328i felirattal is), hogy az erős blokk kevesebb levegőt kap gyárilag, ezért szívósor cserével megjön az ereje...
20 paci az több, mint 10%, azért az nem kevés, pláne, hogy szinte ingyen van. -
CharlieDrop
veterán
válasz
KINKY_007 #27415 üzenetére
A 2,494 ccm, mióta 23?
Pont ahogy írták B25
az a 23i
Csak ugye az M50B25 192 ló volt, utána mégsem maradhatott 170 lóval 25i és ugye ott volt a 193 lovas 28i is
ja látom én írtam ilyet, simán összevontam, mea maxima culpa, a 23i-t és az M52B25-öt, ami ugye a 23i, e39-ben, e36-ban is, meg e46-ban is
-
KINKY_007
aktív tag
válasz
CharlieDrop #27413 üzenetére
Tényleg? Mintha a B23 nem lenne ott:
M52B20
M52TUB20
M52B24
M52B25
M52TUB25
M52B28
M52TUB28
Nem kötekedésből, csak a Compactomban pont M52B25 van 323ti jellel, ezért akadt meg a szemem a tévedésen.
Éppen szívsor cserét nézem, eldugtak 20LE-t benne... -
CharlieDrop
veterán
válasz
whited #27408 üzenetére
nem, csereperiódus alatt
(#27409) KINKY_007
Nem ismeri?
Pedig ott van az általad linkelt oldalon"A 2,494 cc (152 cu in) version introduced in 1995.[3] It produces 125 kW (168 hp). Bore is 84 mm (3.3 in) and stroke 75 mm (3.0 in).
Applications:
1995-1999 E36 323i/323ti
1995-1999 E39 523i" -
H.Ezredes
őstag
Ha már fék akkor F15 M50D fékszett valakinek 380mm-es tárcsával
-
MPowerPH
félisten
válasz
KINKY_007 #27406 üzenetére
Jah, hogy 35i fekek vannak az autodon.
Jok azok egyebkent, fekerobol soha nem eleg. De az teny, hogy a 17"-os felni nem megy fel, nalam is a 18-as az alap. Es abban sem tevedsz, hogy a keskeny kerek jobb az allo hoban. Jeges uton passz, de a nagyobb feluleti nyomas miatt lehet ott is igaz.
Milyen lengescsillapitokat rakattal be utolag?
-
KINKY_007
aktív tag
válasz
CharlieDrop #27407 üzenetére
Érdekes, az internet nem ismeri a 23-as változatot...
-
whited
addikt
válasz
CharlieDrop #27407 üzenetére
az 5deci / 1k km?
csak mert akkor 1 csere periódus alatt megzabálná majdnem a teljes készletet -
CharlieDrop
veterán
válasz
whited #27399 üzenetére
M52-nek nem szabad olajat ennie, persze valamennyi belefér, de nem olajfogyós, azaz ha a minimálisnál több fogy mondjuk 5 decin felül, akkor ott baj van
M52-be nem éri meg a jobb benya, M52B23-am volt, abba semmi különbség nem volt ha sima 95-öt, 98-at, ÖMV-ből, vagy Shellből 99-est tankoltam
-
KINKY_007
aktív tag
válasz
MPowerPH #27352 üzenetére
Én is visszarakatom a kisebb fékeket, mert a 335-ösénél elöl nem megy fel a 17-es felni, pont hozzáért a nyereg. A gyárival pedig a 16-ös felnire sokkal olcsóbb az abroncs. Sőt jeges, havas úton a keskenyebb kerék még jobb is állítólag.
Azt hittem megyek majd pályázáni, de arra egyszerűbb másik kocsi.Valakinek komplett 335i fékszett?
-
whitezo88
nagyúr
válasz
whited #27401 üzenetére
pár hete nekem is előfordul ez: induláskor néha egyszerre kigyullad a kipörgés, abs meg a kéziféklámpa (ami nem alszik el menet közben), és úgy is marad, de ha leállok vele 5 percre, indulás után már csak a két sárga ég, de 1 percen belül elalszik.
A check engine szerviz előtt gyulladt ki nekem nyáron most: diag valami üzemanyagkeverési hibát írt (nem lambda), ki lehetett ütni, azóta semmi, és semmit se befolyásolt, úgy ment, úgy fogyasztott mint előtte. szerelő azt mondta, másik e46-nál is látott ilyet, ott akkor jött elő mikor százas benzinek után 95-öt tankolt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
whited #27401 üzenetére
Az a ket lampa tuti az abs computered lesz. A masik egy haromszogbe zart felkialtojel, amit egy 'vissza-nyil' vesz korbe, ami a TC jele. E39 betegseg, ha nincsen szerencsed. Vagy az ABS computered haldoklik, mert megolte a ho a forrasztast, vagy ha szerencsed van, akkor elkorrodalt egy csatlakozo valamelyik hatso kereknel. Elso javitasa olyan 40k, a masik 5k.
-
whited
addikt
válasz
MPowerPH #27400 üzenetére
nemrég világított az ABS lámpa meg még egy sárga ami középen van, de elvileg összefügg a kettő, viszont ahogy vittem ki szerelőhöz, hogy nézze át, elaludt.
lehet a sok állástól, hogy világított indításnál?
most már csak a check engine ég amire látatlanba azt mondták, lambdaszonda csere -
whited
addikt
válasz
CharlieDrop #27398 üzenetére
1998-as 520i, 150Le
-
whited
addikt
Sziasztok
Bocsi a kérdésért, de mi a normális olaj fogyasztás egy közel 300e-t futott 520i-ben?
Most lesz friss olajcsere, és kezdem használni de szeretném tudni, hogy mégis mi, merre, hány méter -
bucsher
őstag
válasz
szőröscica #27391 üzenetére
Én is ezekkel találkoztam.
-
Maxell014
senior tag
válasz
szőröscica #27384 üzenetére
és mennyire rozsdásodik meg rohad a karosszériája ? a tipikus helyeken szokott ez is? küszöb, torony ilyesmi ?
-
szőröscica
addikt
válasz
whited #27388 üzenetére
Ilyet még nem használtam, nem ismerem. Elég sokat próbáltam már: Aral, BMW, Castrol, Elf, Eneos, Ford, Mobil, Total biztos volt saját vagy családi autóinkban. Amit alapvetően megfigyeltem, hogy azonos gyártónál hasonló minősítéssel rendelkező olajok között is van különbség, a drágább mindig jobb: pl. a Castrol Magnatecet ha 10 ezer után ledobtam, érezhetően finomabban járt a motor, míg egy Edge esetében gyakorlatilag semmi különbség nem volt tapasztalható, ergo előbbi már jócskán elhasználódott. Ugyanezt megfigyeltem az Elf és Total olajoknál is, a drágább érezhetően jobb volt.
-
whited
addikt
válasz
szőröscica #27386 üzenetére
mi általában ezt az 5w30t használjuk
[link]amiatt is kérdem, mert a gyári olajat kb 20e ft-ért tudnám megvenni a 7L-t
-
szőröscica
addikt
válasz
whited #27385 üzenetére
Egy jó minőségű 5W30 a magyar éghajlati viszonyok mellett tökéletes, de ha nem sajnálod a pár ezer forintos felárat olajcserénként, akkor nyugodtan mehet 0W30 is bele. Az E39 530d mindig 5W30-at kapott nálunk, BMW-t vagy Aralt, 380 ezer km-es korában sem evett belőle 1-2 decinél többet 20 ezer km alatt.
Én pl. Eneos Sustinát használok, ami papíron 5W30-as, viszont a tech sheetjén szereplő viszkozitás adatok alapján igazából a 0W20-as olajokhoz van nagyon közel. Ezt sem eszi az autóm, igaz ebben mindössze 200 ezer km van.
Ezekbe a motorokba a 10W-t kell nagyon sürgősen elfelejteni, egy korrekt, teljesen szintetikus 5W30/5W40 vagy 0W-s párjuk tökéletes beléjük, futástól függetlenül. Ha erős olajfogyasztást tapasztalsz, akkor nem sűrűbb olajat kell beleönteni, hanem az okot kell megszüntetni.
-
whited
addikt
válasz
szőröscica #27384 üzenetére
Mivel foglalkozunk autókkal, stb így tudok nyilván eredeti bmw 0w40-t is bele tenni viszont ha most belerakom az 5w30-t, és a kövi olajcserekor(+10k km) ha akkor kapja majd a 0w-t az túl sokat nem változtat, nem, már mint nem igazán tenne benne kárt ?
-
szőröscica
addikt
válasz
whited #27381 üzenetére
Ez marhaság. Semmivel nem "hígabb" üzemmelegen mint egy szar 10W40-es olaj, ellenben hidegindításkor sokkal hamarabb eljut minden helyre, hamarabb épül fel vele a kenés. És mint tudjuk, a motor leginkább hidegen kopik, míg olajfogyasztás meleg állapotban, nagy terhelés mellett jelentkezhet.
[link]
Javaslom ezt a videót megnézni, nyilván -22 fok ritkán van erre, de azért el tudod képzelni, hogy mennyire jót teszel az autódnak azzal, ha 0W vagy 5W olajat használsz.Maxell: 25d. Erősebb, kevesebbet fogyaszt, tartósabb.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék venni egy e39-et és nem tudom, hogy melyik volna a jobb választás. A 25tds vagy a 25d ? Ebben szeretném kérni a segítségeteket.Előre is köszi !
-
whited
addikt
Sziasztok
Valóban nem érdemes egy közel 300k km-t futott kocsiba a gyári 0w40-es olajat tenni mert túl híg és füstölni fog? :\ -
whited
addikt
Sziasztok
Van lényegi különbség fékbetétben az ATE és a FERODO között? -
peetmaster
senior tag
Nem kevés, csak színben nem passzol és - függetlenül attól, hogy én szemből nem találkozok a saját kocsimmal - így abszolúte nem tetszik. Ha csak szimplán a helyzetjelző ég, az úgy gyönyörű, de ha a tompított is....túl "sárgás" a COB-hoz képest.
Természetesen az sem elhanyagolható, hogy a belinkelt Osram-nak nagyobb a fényereje, mint a mostaninak, ergo jobban látok vele, de ez jelenleg másodlagos, hiszen ilyen téren a mostanival sincs nagy gondom.
bucsher: ahogy nézem, árban körülbelül ott van, mint az Osram, de Kelvin-ben nem megfelelő.
-
Möhe
addikt
válasz
peetmaster #27372 üzenetére
Csak érdeklődés szinten, miért kevés?
Az angel-hez, vagy hogy láss éjjel? -
bucsher
őstag
válasz
peetmaster #27372 üzenetére
PHILIPS D2S (85122+) GYÁRI színhőmérsékletű xenon izzó, 35W
-
bucsher
őstag
válasz
peetmaster #27370 üzenetére
Nekem philips van és nagyon szeretem. 4300K
-
peetmaster
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mik a tapasztalatok Osram és Philips izzó terén? Szeretném lecserélni a tompított izzókat (E60 facelift előtti), mert a COB Angel Eyes-hoz (6000K) képest elüt a színük és így az összhangnak lőttek.
Ezt néztem ki jelenleg, mert nagyjából ez egyezik meg a nappali menetfény színével.
Mit ajánlotok? Előre is köszönöm!
-
KINKY_007
aktív tag
Én azon gondolkodom, hogy a semi-slick mennyire jó közúton, játszós autóra gondolom ér.
Nem a videó hatására, de vicces, hogy pont ilyen gondolatmenettel lett e36-om... -
MPowerPH
félisten
válasz
CharlieDrop #27366 üzenetére
Nesze.
-
MPowerPH
félisten
válasz
CharlieDrop #27364 üzenetére
Az lehet, Te megtetted, lelked rajta. De nekem az a 20-30, esetleg meg tobb meter eleg sokat szamit. Ha masba nem is, akkor az auto epsegebe egy veszfekezeskor. Meg azt is elfogadom, hogy ez 100 loeros autora totymorgos hasznalat mellett a 'jo lesz az meg par szezonra' felfogas elfogadhato(pedig nem az, veszfekezni azzal is kellhet 130-rol, vagy 90-rol), de egy erosebb autora bun ilyet felrakni. A nemetek 2, max 3 ev utan dobjak le a telit, es veszik az ujat.
Azt kell elfogadni, hogy egy 5 eves teligumival kb. 50%-al megno a fekutad ideg, nedves uton, ha tetszik, ha nem, profilmelysegtol fuggetlenul.
Hoban inkabb a profilmelyseg szamit, de kiszamolhato, hogy mennyi km-et mesz mely hoban, es mennyit hideg, nyalkas aszfalton. -
MPowerPH
félisten
válasz
CharlieDrop #27362 üzenetére
Azt hiszem ezt nem nagyon kellene magyarazni, mert koztudott dolog, hogy a gumi oregszik, a telire pedig az oregedes meg rosszabb hatassal van.
Egy teszt.
"„Egy szó, mint száz az új és használt téli gumik közötti tudásbeli különbség csúszós felületen erősen kimutatható” – összegzi a tesztet Kőrös András, a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrium instruktora. „Ez leglátványosabban éppen a fékezéseknél figyelhető meg. Tudva azt, hogy zömmel már a lökhárító többe kerül, mint 4 új téli gumi, erősen megfontolandó, hogy elmerészkedjünk-e 4 mm alá, vagy 4-5 év fölé a régiekkel. Ebben a tesztben az általános alapelveket kívántuk a középpontba állítani. Láttuk, hogy az alanyok közötti sorrend milyen rapszodikusan ingadozott, így megesett, hogy bizony prémium márkák is erősen lecsúsztak a listán a Használt kategóriában. Megfigyelhető, hogy a profilmélység csökkenése mellett az öregedés hatásaival is számolni kell.”"Minden, amit a téli gumikról tudni akartál
"Másik négyes szabály a gumi életkora. Tapasztalatok szerint a téli gumik a harmadik-negyedik szezon után még megfelelő profilmélység mellett is sokat veszítenek tapadó képességükből, így valódi téli útviszonyok mellett már nem nyújtanak kellő biztonságot. Az ilyen gumikat még elhasználhatjuk nyári gumiként, vagy odaajándékozhatjuk olyan ismerősnek, aki télen csak síkvidéken, jó útviszonyok mellett használja autóját."
-
MPowerPH
félisten
válasz
CharlieDrop #27359 üzenetére
Nem, hanem tobb mint 5. Teli guminal pedig az a hatar.
-
whited
addikt
Ma végre kész a bömi
Ajánlatos az összes olajat cseréltetni a szokásoson kívűl, értem ezalatt szervó, fék stb olaj ? -
MPowerPH
félisten
válasz
CharlieDrop #27357 üzenetére
Decembertol marciusig volt fent az auton a szett, es 7000km-et biztosan mentem az autoval, mert csak annyi volt a hazaut, es az ott tartozkodas. Itt meg belement egy 4k helyben, mivel a teli honapokban nem hasznalom az autot annyit. 7,5-7,6mm-el vettem a gumikat, ugye egy szezont futottak voltak. Most az elsok 7,1mm, a hatsok 7mm kornyeken vannak. Be is b@szna, ha ezen a telen 3mm-t kopnanak. Ez csak abban az esetben lenne lehetseges, ha hirtelen bekoszontene a kanikula, es egesz telen az maradna.
Egyebkent is 2 ev van vissza, utana az oregseguk miatt egyebkent is kukasok lesznek. Az autocsere pedig addigra lesz beiktatva.
-
MPowerPH
félisten
válasz
CharlieDrop #27353 üzenetére
Itt nem valoszinu. Igazabol a tobbseg egyebkent is 4 evszakosat hasznal, mert nagy ritkan van csak meleg. Most mar jonnek a huvosebbek, jon az eso heti otszor. Oktoberben egyebkent is felkerultek volna. Ha most vennek nyarit, akkor azokat ket honapra felrakatni, majd leszedni badarsag lenne. Ezert lett ez a verzio. Most is esik, egesz heten esot mond, 18 fokos csucshomerseklettel, ami inkabb kevesebb. Ejszaka meg mar most is 7-8 fok van.
Ez elozo telen novembertol egeszen marciusig alig-alig volt 10 foknal melegebb, ami mar boven teligumis ido. Es akkor a sok esorol nem is beszelek. -
Gézengúz
addikt
válasz
CharlieDrop #27353 üzenetére
Elfelejted hol lakik..
"nem volt sehol sem teli itt kint,"
-
MPowerPH
félisten
Nekem meg sajna kukas a hatso gumim, de eldontottem, hogy most nem veszek ujat. Megy fel a teli garnitura holnap, azok meg mind 7mm folott vannak, es ugyis 5 ev utan kukasak lesznek, tehat meg 2 evuk van vissza. Megneztem az elso nyari gumikat, azok meg 6,2mm -esek, nem kellene oket cserelni. Persze az, hogy 6mm korul mar uszik a vizen bizonyos korulmenyek kozott, az nem tul jo, de a szaraz/nedves brutal tapadasnak ez a hatranya. A hatso abronccsal gondban vagyok, mert ugye 255/30 r19 meretben nem volt sehol sem teli itt kint, otthon is csak Dunlop W SP 3D van, ami nem lenne gond. A problema az, hogy 97k darabja.
Itt szinten veszett az ara, ezert a 235/35 r19 ment fel helyette, ami egy kicsit keskeny a 9" felnire.
Ami erdekes, hogy nem is talalni masik markat ebben a meretben... Eleg LOL.
Új hozzászólás Aktív témák
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest