- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nutfile
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13961 üzenetére
nem amazon, hanem saját global honlapjuk. működik a kód! (sőt, én úgy kaptam mailben, hogy az "official website"-on működik csak.
60 usd (paypal-lal fizettem), nincs szállítási költség és EU warehouse-ból jön 2-8 nap alatt. most jött mail, hogy elindult.
júli 18-ig használható fel a kód. vagyis max. addig lehetett volna. -
aldebaran
addikt
válasz
<Adamsky> #13950 üzenetére
Hát, ha olcsóbb lenne a dollár/eur, talán jó lenne a soundcore, de így elég drága...
Leginkább maradnék a 20+ezres ársávban. Ha minden kötél szakad, akkor mennék feljebb. De ahogy nézem, hiába van a sony 36e-ért az árukeresőn, vagy pirosat adnak ennyiért, vagy nincs az adott boltban egyáltalán, csak az árukeresőn látható...
Hát, számomra hasonlíthat másik termékre a lamax, ha jól szól ócsón... -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13914 üzenetére
Ez a haverja hangszórója és ők azt hitték eredeti, meg azt írta szépen szól.
Persze, mondta küldjem vissza. Majd feladom és akkor vissza utalja a pénzt.
Csak akartam egy saját példányt gyűjtemény céljából.
#13918Aureal
A népet ráveszik a vásárlásra, a sok szart meg eladják utána nekikIgen, ez a kapitalista rendszer célja. Rávenni az egyént a folyamatos vásárlásra, profitot előállítani és jól meg gazdagodni.
Azt hogy ez milyen módon éri el mindegy, lehetnek alul fizettek rabszolgák, vagy filléres környezet szenyező anyagok.Azért az Earfun Uboom 60 dolláros eladási ára, amibe benne van az adó és szállítás és import költségek már alapból azt mutatja milyen olcsó termékről van is itt szó. És itt az Earfun összes dolgozója ebből, hangmérnőkők, akkor ha úgy nézzük a gyár és a szalagón lévő emberek is ebből az összegből fognak élni.
Meg ott az anyag költség stb, logisztika szállítás.Így úgy gondolom az Uboom L se kerül többe 15 dollártól, ha csak az anyag költségről beszélünk.
És mikor ilyen filléres alkatrészekről beszélünk, (Kínai nagyker ár) Akkor nem is kell csodálkozni miért is van olyan nagy szorás az alkatrészek minőségébe.
Itt Konkrétan Oluv hiába hangol jól, nyilván attól is függ a gyártásnál a minőség ellenőrzés mennyire szigorú.
Szerintem a minőség ellenőrzés annyiból áll, hogy rányomnak egy fehér zajt, vagy valami béna hang effekted és ha azt leadja torzítás nélkül akkor ez már működikFigyelem a most következő videó csak erős idegzető tagoknak ajánlott!
microlab speaker factory - Driver Unit
És akkor nem kell csodálkozni, az Anker,Dockin, és társai miért nem tudnak egy HK szintjére lépni hangminőségileg.
A Dockin gyártási helyszíne egy teardown videó alapján Shenzen.A Dockin Drivere ettől a gyártótól van, de a D Fine woofereit már nem forgalmazzák.
http://www.acp-spk.com/Én komolyan csak azt sajnálom, hogy valóban még a jó minőségű termékek is a maguk módján gagyik. Ott a Harman kardon, amikbe például borzalmas minőségű akkumulátorok kerültek,a GO & Play például elég híres volt az akkumulátor döglödésről.
De tesóm Onyx 3-as akkuja is 1 év után be mondta az unalmast.
De az Xtrem 1 is küszködött akku gondokkal annó.De a Motion Boom Plus rajtja se volt túl bíztató, ez a passzív membrán dolog is egy kissé égés volt. Egy Outdoor Party hangszóró, amit nem használhatsz kültéren napon
KIábrádító
De Alan Tesztjébe a 2 Motion Boom ellen se állta valami jól a helyét.Én megmondom ősszintén, ahogy megyek a korral úgy unok rá erre a vedd meg dobd el társadalomra.
Csak egy hangszórót akkarok amit aztán egy életen át elhasználok,
a D FIne-t már csak azért is tartom meg kíváncsi vagyok hány évig tudom életbe tartani. De mennyi idő telik el, mikor az első szervízelésre rászorul. De arra kíváncsi vagyok ha véletlen megpusztul egyáltalán javítható lesz-e.Egy Tag írta nem is olyan rég a DOSS SOUND XL hangszórójába meghibásodott a alaplap és azt semmilyen módon nem lehet orvosolni.
-
Aureal
őstag
válasz
<Adamsky> #13893 üzenetére
Jó kérdés lehet, hogy akkor ezeknek miért is éri meg pénzt, időt, energiát ebbe ölni ennyire, hisz aki igazi zenei minőséget akar élvezni, az úgyis a hifi felé fordul mint ő is: [link]
Az meg hogy futás közben vagy bringázáskor ki min hallgat zenét, hát egy jobb fülessel lehet hogy bentebb lesz, de úgyse arra figyel 100-on az ember. Minden mást és nagyobb hangerőt vagy tökösebb masinát igénylő helyzetre meg adottak a hifi cuccok. Úgyhogy a több tíz meg százezreket nyelő bluetooth cuccok piacát végülis nem is érteni annyira ezek mellett. Tehát kb. a 2 csóka harca is arról szól, hogy melyik színű müanyag tankkal kell háborút nyerni. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13886 üzenetére
Hát azért Oluv videója kicsit tény és való túlzás volt, Alan EQ-ját videóba használni az Earfun prezentációjára.
Itt nem azzal van a gond , hanem hogy Oluv eltűnt youtube-ról de mióta kijött az Uboom L már a 4. Videót rakja fel vele kapcsolatban, teljesen egyértelmű hogy ez egy fizetett sponzoráció. Csak szerintem Oluv-tól is túlzás hogy ennyire reklámozzon valamit.Alan már írt a kommentemre, lesz Uboom L Tesztje!
Szóval kíváncsi leszek Alan tesztjében a Total Bass decibel tesztekbe hogy állja meg a helyét.Vagy hogy milyen mélyre tud menni.
Bár nyilván nem lehet a 60 dollárért és a 650 grammos súlytól se csodát várni.
Bár kétségtelen egy viszonylag jó hangszóró lesz az uboom L.
De hogy egy Motion Plust valóban oda ver-e az oluv által említett módon abban már lesznek kétségeim.Ezen azért nem kell csodálkozni, lehet régóta vannak nézzet eltéréseik csak ez a videó tett pontot az űgy végére. Most bújt ki a zsákból.
Nekem lesz egy Charge 2+, de lehet majd veszek mellé egy Uboom L-t.
Kíváncsi vagyok hogy állja meg a helyét egy old school heavy bass hangszóró ellen. -
válasz
<Adamsky> #13877 üzenetére
Köszi!
"Te, minek kérdezel, ha mindent tudsz?
"
Szeretek némi előtanulmány után kérdezni, hogy ne a fórumtagoknak kelljen gondolatot olvasniuk, és csak konkrét kérdésekre kelljen válaszolni.
Most volt időm kicsit keresgélni, de tesztvideókat nem tudtam nézni, mert olyan helyen vagyok, hogy alig tölt be a YT.
Sajna, nem mindig jut időm okosodni, így néha szoktam balfaszságokat is kérdezni, dehát ilyen az élet. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13874 üzenetére
Boombox 2 ellen is megállja a helyét de sokkal olcsóbb!
Tribit Stormbox Blast vs JBL Boombox 2 big bass boombox speakers
-
silver10
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13864 üzenetére
Tegnap én is végignéztem. Ha mindent jól értettem, annyit mondott addig nem ajánlja a megvásárlását míg a 6 Khz tüskét meg nem szüntetik és főként a radiátoroknál át nem tervezik a kialakítást, hogy a jelentősen felmelegedett levegő valami résen távozhasson. Ez utóbbi viszont teljesítménycsökkenést okozhat. Ha jól értettem egy JBL Flipnél már belefutott ebbe a hibajelenségbe. Az USA Soundcore Facebook oldalát olvasva olyan hsz-t láttam, hogy 6-7órát kint volt a napon és így már jelentkezett a gond. Visszahűlésig csak torz, semmitérő basszus volt. Ezért mondja Oluv, hogy ha valaki kiviszi egy Strandra, meg fogja tapasztalni, hogy beszorulnak a passzívok.
-
Exodius
őstag
-
silver10
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13847 üzenetére
Tudom, hogy itt a Tronsmartokról kevésbé van jó vélemény. Ez az Evolveo akkor jobb deal ezek szerint? Előfordulhat, hogy valamelyik ismerősöm ebben az ársávban szeretne ilyesmit, akkor nem baj, ha valamit „hallok" róluk. A Tronsmartról láttam, olvastam valami teszt félét. De ennyi. A formavilága nekem pl. jobban gyerebe, de a ledek kevésbé hatnak meg. Na de a hangkép, dinamika vajon milyen? Szóval rosszabb?
-
silver10
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13845 üzenetére
Remélhetőleg. Nekem a Plusz 10 napig nem mozdult a de. Soundcortól, Lengyelországból. 3 levélváltásomba került mire a support a logisztikai részlegen kereszrül elérte, hogy a UPS átvegye a pakkom. Pedig az elsőnél is érthető, udvarias német nyelvü levelet küldtem. Ez, ahogy fentebb írtam, 10 nap csúszást jelentett. Visszaírták, hogy sajna többen panaszkodtak erről a problémáról.
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13837 üzenetére
Végignéztem, persze
Ugye még nem eq-zta meg Alan a Tribitet, de nyilván jóval testesebb hangja van.
Ami érdekes, hogy oluv videójában abszolút győzött a Tribit, de Alan videójában nem volt számomra egyértelmű, a magasak jobban tetszettek a Boom Plusbn, a Blast kicsit fátyolosnak tűnt, persze ettől még jobb. Gondolom, ha alapon jobb, mint Boom Plusz, EQ-val durván jobb lesz. Egyértelműen jobb a Tribit hangja, főleg alsó tartományban, odab.sz a mély rendesen...de, ha cibálni akarnám mindenhova, inkább a Boom Plus kéne, ha meg ott rohadna a szekrényen élete nagyrészén, és csak ritkán kéne vinni bárhova, egyértelműen a Tribit kellene.
szab210
Adamsky mindent leírt kb
már a motion plus is ilyen volt, hogy muszáj eq-zni, de amúgy meg ne aggódj, hisz
lesz még róla videó, mindennel is össze fogja ereszteni, ez csak az elő kóstolás volt a Tribitből -
szab120
tag
válasz
<Adamsky> #13830 üzenetére
Lehet kicsit szerény voltam az erdei partival kapcsolatban, de még az xb43 is full hangerőn ment a ''semmi közepén'', és elfért volna a plusz hangerő, úgyhogy idén várhatóan ez ki lesz maxolva. 😃
Volt Motion Boomom, de a Sony hangképe sokkal jobban tetszett.
Most viszont az MB+ tetszik sokkal jobban a Sonynál 😃 -
szab120
tag
válasz
<Adamsky> #13825 üzenetére
"Az más kérdés, hogy nekem a kinézete miatt ennyit nem ér, vagy legalábbis most nincs rá égető szükségem." pont ez a bajom nekem is
"az pont nem kell hozzá." az xb43-at a közel 3 kg-os súlyával pont ezért nem szerettem annyira, és ezért jobb megoldás az univerzális usb-c. Erdőben szoktunk néha (elég dombos részen) tábortűz melletti dumálgatós partit tartani, oda cucc nélkül is kifullad az ember, mire felér, 4 1.5 literes víz tömegével megegyező hangcucc felcipelése után nem lenne természetes a mosolyom. (pláne, hogy a folyadékok is tetemes súlyt képviselnek)
"Ööö... azért ne legyünk már telhetetlenek!" én az vagyok, mivel ki akarom majd egyszer próbálni/összehasonlítani, ezért remélem legkésőbb bf-en lesz rá nagy akció.
"sajnos a passzív membránok megszorulása abszolút nem kamu": az a baj, hogy nincs olyan technikai termék, aminél ne tudnának ilyet felhozni. Biztos vagyok benne, hogy a Tribitnél is kihoznak majd valamit, és véletlenül pont az Ankert ajánlják majd... Erről mindig az jut eszembe, mikor kinéztem egy bizonyos Sony tv-t, volt pár külföldi yt videó, ahol taglalták, hogy pár hónap múlva csíkozódik a képe, de a tv azóta is jól van. (10 éve). Tehát ezek nem olyan rendszerszintű hibák, mint mondjuk a Takata légzsákok esetén.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13798 üzenetére
Én is ilyesmire gondoltam, szerintem pár év és lehúzhatják a rólot!
amazonon olvastam egyszer a Dockin úgyan úgy profit orientált cég, kínába összerakják a hangszórót itt eladják és dől a lé.De a D Fine 2 megjelenéne után se volt egyértelmű hogy méltó utodja az első generációnak. Sokan azt írtak rossz a hangja és tompák a magas hangok és hogy a D Fine Plus szebben szól.
Miután nem olvastam túl jókat róla, nem akartam kockáztatni és úgy berendelni.Ami hulladékokat most felraktak az oldalukra azokról nem lett mit írni, látszik rajtuk gatyik. Dockin D Tube 2
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13788 üzenetére
Hát a Tribit Blast szerintem határozottan jobb cucc, Jó lenne a Motion Boom Plus is de a hibáit nagyon korrigálni kéne.
Tény és való könnyü mert durván 2,5 kg, próbálták kis súlyba megoldani de valahogy ez nem lett olyan jó mint ahogy sokan várták tőle.Én például konkrétan többet vártam a M-Boom Plustól, az ára is nagyon rajta van a Tribit Blaston akció nélkül. És még ha a Tribit nehezebb határozottan jobban szól, a 9X18650-es 2200 mah-es akkuról ne is beszéljünk. Nem sporolt a Tribit semmin se, kalapom emelem előttük.
(Igen az valóban érdekes hogy a marketing 80 watt a gyakorlatban lehet csak 50-60. ) Talán elszál elszaladt velük a ló mert volt egy pár jó hangszórójuk.
Nekem határozottan azért is volt most csalódás a anker új hangszórója, mindenki arról álmodozott kidobnak egy 2 utas nagyobb hangszórót és mindenkinek le esik az álla az a hangzástól.
Úgy látszik a Motion +-nak nem igazán lesz méltó utodja, az Anker egyszer alkotott nagyott, de lehet nem fogja tudni megismételni.Ha nekem kéne valami nagyon Boombox szerű valami, nyilván a Tribit Stormbox mellet rakná le a voksom, a Motion Boom Plus se lehet rossz a kérdés milyen áron vásárlolja meg az ember.
120euro-ért például teljesen jó, de a 180 euro overkill érte szerintem. De a hibát mindenkép korrigálni kéne, mert jelenleg nem igazán perfect.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13783 üzenetére
Én is ma láttam Oluv tesztjét a Motion Boom Plus vs Tribit Stormbox Blast. A Tribit sokkal jobban megtartja a basszust és szerintem sokkal jobban is szól. Teljes hangerőn is jobban jelen van a mély és erős basszus, bár tény és való nincsenek is egy súlyban.
A Motion Boom Plus woofere kis könnyü neodium mágnest kapott, nem véletlen lett 2,4 kg a vége. A Stormbox Blast egészen biztos közelebb van a JBL Boomboxhoz.Szerintem az Anker hangszórója a M Boom Plus nem sikerült annyira jól.
Meg itt olvasom komment szekcióba melegbe a passzív membrán is beragadt. Alan is hiába EQ-za agyon valahogy még se jó a végeredmény.
Nyilván a költségvetés le volt korlátozva, de valahogy lehetett volna ez jobb is.Vagy majd kiadnák egy frissitet verziót amibe már hagyományos mágnes lesz és korrigálják a hibákat.
Az M Boom Plus mondhatni új kategória mert a Boomboxtol kisebb de az Xtreme-től nagyobb.De ha úgy nézzük mennyi az adott ár, 180 euro a Motion Boom Plus, ha nem lesz rajta akció. A Tribit meg 190 euro, még a nehezebb is megéri majd a 10 euro felárat.
-
silver10
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13783 üzenetére
Nem lehet, hogy a MB Plusban ez egy teljesen más konstrukcióju (anyagu) mágnes? Különben még azt a mélyet se tudná, amit tud. Vagy rosszul spekulálok? Elvileg 60 Hz. A hangzását még csak smart tv Youtube-on tudtam „monitorozni" Yamaha erölködőn, hangfalakkal az igaz, élőben nem.
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13780 üzenetére
Igen, ez szubjektív dolog. Én meg vagyok elégedve a boom plus-szal, és nem tudok elmenni a JBL 3x-os ára mellett szó nélkül, mivel én egy árérzékeny Anker bérenc vagyok😂
Nem venném meg soha a Volvo v40-et, mert tudom, hogy az egy focus Mk3 , azonos a padlólemez, azonos a méret, csak a Volvo minőségibb belsőt rak bele, inkább elnézem a Ford olcsóbb megoldásait, minthogy többet fizessek szinte ugyanazért.
Oluv Tribites videóját nem láttad? Nagyon szépen szól szerintem az a Blast.
-
hkari
őstag
válasz
<Adamsky> #13737 üzenetére
Hmm fura, nekem így videón tetszik a hangja.
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13737 üzenetére
Igen, a PH már nem az első eset hogy valamit félre tesztelnek.
Valahogy a videókártya/cpu benchmarkok se szoktak jók lenni." Sony SRS-XB23 adnak hasonló áron hasonló tudást, személyes tapasztalatom csak utóbbival van, a Sony jóval tisztább hanggal bír, mint az EarFun."
-
-
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13732 üzenetére
Igen, jó lenne ha az Anker termékeket is hangolhatná!
Azért ha úgy nézzük Oluv első generációs Bluetooth hangszóró szakértő.
Már 2013-2014 táján rakta fel a videókat a Bose Soundlink miniről és több termék is miatta örvendhetet népszerűségnek.A Dockin D Fine is valszeg Oluv által futhatott be, a híres JBL Xtreme killer anno 2017-ben ez volt a legjobb deal.
És akkár hogy nézzük Oluvnak nem volt bevétele abból, az amazon részesedéseitől is el esett még pár éve.
Szóval neki pont abba az írányba kell menni, ahol termékeket hangol és vagy egy márkával szövetkezik. Vagy egy új saját márkát hozz létre, bár egy biztos Oluv szavára mindig adtam és ezek után is adni fogok.Még a W-King X10 is megérné egy misét, annak kíváncsi vagyok a hangjára.
-
válasz
<Adamsky> #13723 üzenetére
Nem vonom kétségbe Oluv munkásságát,se azt hogy az Uboom L egy jó termék,de ebben az esetben kissé kettős érzésem van.
Amikor egy olyan ember ajánl egy terméket akinek köze van hozzá ( az oldalon ott vigyorog Oluv és ő hangolta) és anyagi érdek is fűzödik hozzá (gondolom nem pusziért adja a nevét és az arcát hozzá),akkor kicsit hiteltelené válik az egész számomra.
Persze ettől még lehet nagyon jó a termék,vagy pont hogy Oluv miatt jó,csak nekem fentartásaim vannak ilyenkor. -
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13703 üzenetére
Így van, nem volt más választás, frissíteni kellett.
Hát izé, brutál hangja van!
Iszonyat hangos a csipogóknak köszönhetően.
Értem én ezt a 6kHz tüskét, meg hallom is, főleg a boom mellett hallgatva abszolút kihallatszik - kicsit tényleg olyan, mint amikor az autóhifisek berakják az olcsó csipogót előre a szélvédő tövébe, és csak azt hallatszódik ki az ablakon keresztül -, de abszolút nem zavaró/fárasztó szerintem, kültérre meg kifejezetten kellenek a csipogók, mert azok adják a hangerőt. A mély is valami brutál benne, nem szedtük le a talp takaró fóliát, uh figyelni kellett, mert mászott az asztalon
Mondjuk én nem vagyok se hangmérnök, se zenész, se szakértő, uh ez csak az én véleményem, kéretik fenntartásokkal kezelni, meg amúgy is soundcore fan vagyok.
Kollegámnak rendeltem, ő is teljesen elégedett vele, ő a mérettől tartott leginkább, de nem sokkal nagyobb, mint a Boom, viszont arányosabb/szebb annál.
-
mckay
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13685 üzenetére
Akár lehet 50 ezer is.
Nem mondok árat, mert nem tudom, hogy mit lehet kapni a pénzemért.Még azt sem tudom, hogy a Windows képes lenne-e támogatni egy ilyen bluetooth hangszórót.
Mert pl. ha úgy merül fel a kérdés, hogy 20 ezerért csak Android/iPhone, de 50 ezerért jobban szól és még Windows is, nos, akkor nem drága az 50 ezer sem. -
Aureal
őstag
válasz
<Adamsky> #13681 üzenetére
Én ezt meg mást is támogatom!
Szerintem adott dolgok itt azért preferáltak, meg ajánlottak, mert ki lettek próbálva.
Akinek nem tetszik ez a topik emiatt, sztem nyugodtan nézelődhet a tiszavirág életű 10-en éves youtuberek ajánlatai közt is, ahol blikkre a JBL, Blitzwolf meg Tronsmart irányba elfogult mindenki, aztán jól rádumálják a népekre.
Itt legalább tudni, hogy mit ne, még amott az amúgy mindegy a lényeg. -
LanyUs
őstag
válasz
<Adamsky> #13669 üzenetére
Lehetséges. Ha abból indulok ki, hogy az SW-150 az alap és nem szeretnék visszalépést ahhoz képest, akkor zsebbe nyúlós a történet. Nem a nagy hangerő most a célom, hanem a tisztább és teljesebb mély tartomány.
Frekvencia-átvitel
SW-150: 30 Hz-120 Hz
Jbl 310: 45 Hz-20 kHz
Jbl 710: 35 Hz-20 kHz
Jbl 1000: 30 Hz-20 kHz
Electro-Voice ZLX-15BT 42 Hz - 20 kHz
Electro-Voice ZLX-12BT 50 Hz - 20 kHzEzek alapján JBL 1000, de a SAMSUNG MX-T50, T70-ről nem találtam információt. Ezen még agyalgatok majd...
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13662 üzenetére
Hát igen, az én gondolataim is az voltak hogy néhány év elteltével a kínai nagy gyártók majd képesek lesznek reprodukálni a Go+Play hangzását.
Szerintem az lehet az ok amit írtam, hogy mindegyik kínai gyártó /Anker/Dockin a kínai nagy kertől vesznek az alkatrészeket gombokért.
Amit egy kínai mérnők dob össze gyorsan, viszonylag legyen jó a hangja és legyen olcsón legyártható.A Harman GO+Play meg eredetileg egy 300-400 dolláros hangszóró, és a Harman Kardon mérnőkei szinte egész biztos hogy a Woofereket szándékosan ahhoz a hangszóróhoz tervezték.
Nyilván nem kellet seholse sporolni, és nem is egy költségvetési vonal.Mert én is sokat gondolkodtam, sok-sok hangszóró járt a kezem között.
A Motion Boomot én próba gyanánt vásároltam, kíváncsi voltam a hangjára. Tény nagyon egyénre szabható az EQ és tény valóban szépen és hangosan szól, de mikor a Dockin ellen mértem nekem volt pár gondom.
Akkár hogy EQualiztereztem agyon, valahogy akkor is érződött a Tweeter hiánya a Dockinnal szembe, a másik nagy baj hogy teljesen hangerőn teljesen elgyengült a basszus.
Egyéni EQ mellet még 50-65% hangerő mellet is egész szépen falta az akkut. Nekem Sokszor vegyes felhasználás mellet 5-7 óra alatt is sikerült lemereítenem.Mikor teljes hangerőn oda csavartam, határozttan éreztem a Dockin hangjába jelentősen jobban megmaradnak a mély hangok.
Az én szempontomból a Dockin jobban szólt.Más felől az a Deep Bass még se volt olyan mély, az Underground 1 Liljon Getlow számába az Ankernak is ugyan úgy beletört a bicskája.
Egy Biztos inkább vegyen valaki Motion Boomot, mint sem Charge 5-öt 60-70E-ért!
De én kicsit többet vártam,a tesztek alapján.
És még ha volt is neki valami fajta mély basszusa, még közel se olyan módon produkálta mint egy HK hangszóró.Tesómnak még mai napig remekül müködik hálozatról a Harman Kardon Onyx Studio 3, és hiába viszonylag jó hangszóró a Motion Boom de az old Onyxnak a nyomába se érhet.
Egy biztos ha jön egy gyártó és a Harman Kardon Go-Play hangzását elsőnek tudja reprodukálni, egész biztosan megfogom vásárolni.
De hogy erre hány évet kell várni, az elégé megkérdőjelezhető.#136642ofthem
Én nem vagyunk elfogult, Volt Anker Motion Boomom, tényleg jól szól de azért távol áll a Harman Kardontól, és a Tweeterek hiánya is sokszor érződött a magasokon.De mikor haver JBL Xtreme 2-je ellen viszonyitottuk akkor is igazán vegyes érzelmet jutottak eszünkbe vele kapcsolatban.
Egy Budget Boombox ami viszonylag olcsón beszerezhető.
-
2ofthem
aktív tag
válasz
"Viszont, én azt gondolom, hogy ma már abszolút nem földtől elrugaszkodott elvárás, hogy egy hangszóró mindkét felhasználási módnak megfeleljen."
[Go play vs T9] - T9-et viheted.Eszméletlen elfogult itt mindenki a Soundcore-al, kb mintha más nem is létezne, és ez a Boom+ már ár/értékben sem tekinthető top vételnek.
-
szab120
tag
válasz
"Mikor nekem Motion Boom volt ... " - attól te elég hamar megszabadultál. Miért?" Egyszerűen a Sony XB41/43 hangzása/testreszabhatósága/külalakja nekem jobban tetszett. Viszont az említett 2 hangszórót a plus megeszi reggelire, ami nem kis szó, lévén 1 árkategória. Ráadásul személy szerint nagyon szeretem a Sonyt.
"Jogos! Viszont, én azt gondolom, hogy ma már abszolút nem földtől elrugaszkodott elvárás"
Szerintem semmi baj a tisztasággal, számomra sokkal jobban befogadhatóbb a hangzása, mint a go+playnek. És az alkalmazással szuperül testreszabható, vannak sztenderd számaim, amelyek alapján nagyjából belövöm az adott hangszórót, ez szerencsére most is sikerült.
Annak idején, mikor meghallottam a HK-t, leesett az állam, már nem -
szab120
tag
válasz
<Adamsky> #13650 üzenetére
Go+ play teszt valóban már másnak tűnik, viszont itt is az a MB+ előnye, hogy hordozható, míg mondjuk a go+-t nem viszed ki tábortűz mellé, pláne nem riadsz meg, ha esőcsepp, pezsgő, etc éri.
Ráadásul a HK-nak nagy hátránya az akksiidő és annak élettartama. Ebben mondjuk a Sony abszolút verhetetlen.
Az Xtreme 3 valóban elképesztő mód túl lett árazva, de megtehetik,mert az összes JBL terméket viszik, mint a cukrot.
A teszteket abszolút úgy nézem, ahogy a híreket is, hogy messzemenő következtetést csak akkor tudok leszűrni, ha a saját szememmel látom / ez esetben hallom/
Már csak az általad említett lefizetett vloggerek miatt is. Lásd anno a Sony XB41-et úgy versenyeztették direktben az Xtreme 2 ellen, hogy a basszust kikapcsolták rajta, vagy live módba tették, ami elképesztő galádság.Ráadásul ha iphone-ról ment a teszt, ott nincs is lehetőség LDAC átvitelre.
Oluv messze kiemelkedett ebből a mezőnyből, de sajnos már ő sem igazán aktív.
Azért is írtam, hogy igazából ez a 2 negatívabb kritika jött, gyakorlatilag ezeken kívül bármelyiket belinkelhetném yt-ról, de teljesen felesleges.
Amikkel eddig én összetudtam mérni: Xtreme 3, Xb 43, XG500, Vifa Oslo.
Az első kettőt simán veri, a 3-at kicsivel, az utolsó meg teljesen más kategória.
Nagyon kényes vagyok a hangzásra /persze ez nyilván kicsit falsul hangzik hordozható hangszórók esetén/, de tényleg minden várakozásomat felülmúlta, a sima boomtól pl nem voltam elájulva.
Amíg nem jött meg, fülessel /1000xm4/ hallgattam a teszteket, ott is érezni lehetett, hogy eléggé rendben van. -
carl18
addikt
válasz
Hát én mondjuk pont tudom hova lehet belőnni a Motion Boom Plust, de Alan is elmondta a videóba van basszus, de nem a Harman Kardon színten.
Nyilván egy Motion Boom csak tovább fejlesztve, de mikor 2X Motion Boom ellen mérték össze már közel se volt olyan egyértelmű a létezése.
Szóval mondjuk úgy szerintem mindig mindegyik gyártónak lenne hova fejlődni. Majd amelyik elsőként tudja repródukálni a Harman Kardon Féle öblös erős mély hangokat, az fogja majd kiérdemelni a az arany plakátot.
Azért elég sok év és fejlesztés végbe ment, nyilván sokat fejlődtek a hangszórók. De A HK öblés mély hangjai valahogy még mindig nincsenek jelen a piacon. Nyilván behozhatatlan anyagi tőkével rendelkeznek, és ott a sok-sok év tapasztalat is.
Én mondjuk azt szűrtem le, hogy mondjuk amit úgy vásárolhat az ember, Anker/Dockin, stb márkától azoknak mind kínai nagykereskedőktöl származnak. Nyilván egyedi megrendelésre fognak rajta egy kicsit módosítani, stb "Dupla tekercselt mágnes a Dockin esetében"
Amit tudtak kihoztak belőle, de nem is egy High end vagy HK szint.
Mikor nekem Motion Boom volt, az anyagán nagyon érződni lehetett az olcsó kínai műanyag borítást, valahogy nagyon gagyi összehatást eredményezett.
Én mondjuk arra vagyok kíváncsi hogy lassan már életbe fog lépni a tervezett elavulás ellenes jogszabály. Már az unió rebesgette hogy a kötelező garanciát ki lehetne tolni, de a tönkre ment eszközökhöz is kéne forgalmazni kötelezően potalkatrészeket.
Mert azért az szívás hogy az ember vesz egy jó minőségű hangszórót, aztán ha valami elszál bene néha bizony javíthatatlan lesz.
Mint pár hónapja írt ide a kollega a DOSS SOUND XL kapcsán.Mert szerintem a kínai beszálitok se igazán megbízhatóak.
-
Cyborg
őstag
válasz
...meg olyat, ahol frenkvencia grafikont is mutatnak, nemcsak egymás után játszatják a 2 speakert.
Olyan , ahol elmondják, hogy ez is jól, az jó, és egy negatívumot se említenek, olyan teszt tonna számra van, de ahol grafikonnal magyarázzák a hallottakat, és megemlítik a negatívumokat is, olyat csak két embert ismerek:
-Oluv's gadget, aki már csak patreonon aktív
-Alan Ross -
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13638 üzenetére
6khz-nel valóban van benne tüske, viszont a mids-ekben meg letörés van, ezért kicsit nyersen szól, de ezt valamiért direkt hangolták így, uh talán eltűnhet idővel, ha sokan panaszkodnak miatta. De az is lehet, hogy ezt el tudta tüntetni eq-val Alan is.
A Sony xb43 összehasonlító videóban már csak 6khz tüskét emlegeti
Itt igazából a közép tartomány szépen megy az eredeti trackel, és a sonyval, uh lehet igazad van.
-
válasz
<Adamsky> #13625 üzenetére
Hát ez most elég nagy csalódás.Biztos javulni fog majd ez az újabb fw-kkel,legalábbis remélem,de ez így most nagyon gáz.
Elég ciki hogy a “kistesó” amiben még dedikált magassugárzó sincs szebben szól.
A végén rendelek egy kistesót a másik Boom mellé aztán elülök a seggemen. -
samu2062
senior tag
válasz
<Adamsky> #13527 üzenetére
Bocsánat, akkor félreértettem.
Azt hittem EQ-n kell állítani valamit, hogy megfelelő legyen. Sosem használok EQ-t, inkább igyekszem olyan eszközöket beszerezni, hogy ne legyen rá szükség. Ezért írtam itt is, hogy ha lehet kiegyenlített legyen, vagy legalábbis egyik tartományból sem legyen benne túl sok, vagy kevés.
Köszönöm a linket, megpróbálom megrendelni, vagy megkérek valakit, aki jártas ebben. -
stabilcsavo
újonc
válasz
<Adamsky> #13533 üzenetére
Hát nem vagyok audiofil, csak ha veszek valamit (számomra) nagyobb árban szeretek jól utánanézni hogy mégis mi lenne a legjobb, és itt a bluetoothos hangszóróknál redditen is, itt is a Soundcore hangszórókat ajánlották sokan.
JBL charge 3-al tudnám összehasonlítani de szerintem jobban megérné egy profi véleményét, hasonlítását megvárni.
Egyébként megkérdeztem mégegyszer a supportot, hogy biztos kiszállitják-e ide. (Igen)
https://imgur.com/a/VWYatYz#13534 hcol7
Nem, csak az early bird kupont vettem meg, majd csak hétfőn (30-án) rendelhetem meg a hangszórót. -
stabilcsavo
újonc
válasz
<Adamsky> #13527 üzenetére
Én írtam nekik miután megvettem az US siteon a kupont, hogy amúgy honnan kéne rendeljem ide magyarba, és küldték a német oldalt, ezután írtam hogy US oldalon megvett kupon működni fog-e, írták hogy nem aztán kérés nélkül refundolták az 1 dollárt. Ezután vettem egy early bird kupont a nemet oldalon.
Szóval most nem értem, hogy mi lesz hétfőn, de szerintem kihozzák ide.Dear stabilcsavo,
Thanks for getting back to us.
If you're in Hungary, you will need to purchase the code and product via the link below, and the tax and shipping fee are included in the price.
https://de.soundcore.com/pages/motion-boom-plus-neuerscheinung
Let me know if you have other questions. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13491 üzenetére
A JBL Go volt az első bluetooth hangszóró, akartam egy sajátot.
Amúgy 6000 volt szállítással, sokat nem vesztettem,ha megunnom tovább tudom adni.Csak így hogy a sajátom jobban körbe tudom járni,tesztelni.
Ma unokaöcsém régi sony SRS X11-es hangszórója ellen össze tudtam mérni. A Go 2 határozottan szebben és tisztában szólt, és anno az X11 ment 20-25E forintért is. Persze ők a telefon mellé kapták, de a 25E árcédula nyilván túlzás érte. A Sony hangja olyan dobozos volt, és zömök basszus. A Go 2 basszusa sokkal lágyabb volt és emészthetőbb.
Azért a saját méret/súly kategóriájában a Go 2 megállja a helyét.
De nyilván én is azt mondom valahogy a 400-500 grammos hangszórók azok amik már képesek nyújtani valami élvezhető hangminőséget.Bár tudtam mire számíthatok, arra mondjuk tőkéletes hogy egy telefon hangszóróját kiváltsa vele az ember. Bár a mélyre se igazán tud lemenni, 180Hz az alja a JBL szerint.
Arra viszont emlékszek az Earfun go ettől határozttan többet produkált. És annak akcióba 10 körül volt az ára szállításal, csak kicsit nagyobb és nehezebb is cserébe.
Amúgy az Earfunnak jön minden igaz hangszórója, Earfun Uboom L elméletileg most májusban startol. Ha a JBL Go 2-őt cserélnem kéne, talán erre érné meg. Úgy látszik valóban nagyobb méret és súlyba kell mennem, mert ennek számomra túl vékony a hangja sok-sok zenénél. Igazság szerint úgy volt építek magamnak egy kis bluetooth hangszórót, de aztán az építési költség majd annyiba lett volna mint ha veszek egy Go 2-őt.
Használtan jó áron megvehető.
kmarci25
Mondjuk ezen én is filóztam, ha egyszer a Dockin bemondja az unalmas akkor hogyan hol tudok ebbe majd ismét életet lehelni?
A piacon vettem egy ezer éves Boomboxot, panasonic 1979-es.
Durva hogy idén 43 éves és még mindig mindennap szól rajta a zene.
Apám ezen hallgat mindig zenét, szóval mondhatjuk ez egy örök életű darab.Tervezett elavulás ide vagy oda, ez 43 év után is hűen szolgál.
Én is azon gondolkoztam, hogy ezeknek ha gyártóknak ha más nem kéne egy közös szervízt üzzemeltetni, mert ez így nem mehet örökre.
Még mindig a vedd meg dobd el társadalmat éljük, ha valami nincs dívatba és müködik már sokkan kidobják mert van egy újabb.
Ha valami tönkre megy, lehet csak egy filléres kondenzátor adta meg magát. Sokan már úgy állnak hozzá tönkre ment, javíthatatlan és lehet kidobni, vagy eldobozolni mert nincs ember aki csinálja.
Ha meg van is szervíz aki bele kell az már majd az új termék árába is belekerülhetne.
#13504francz'70
Sajnos valahogy Tronsmartot nem akarok, azt nem veszi be a gyomrom. Túl sok termékük járt a kezem között, egyiknek se jött be a hangzása. Egyiknek se volt jól hangolva, Evolveo inkább talán azt vennék. -
kmarci25
veterán
válasz
<Adamsky> #13493 üzenetére
Csak akkor ne tartsanak fenn hivatalos (official) Anker shop-ot, mert ez így átvágás. Egyébként a másik hangszórót amazon-ról rendeltem, persze nem az adta be a kulcsot (mondjuk ott már eltelt a 18 hónap is).
Engem nem irányítottak át az Ali-s eladóhoz továbbra is a SoundCore support team-mel levelezek (@mailbox.soundcore.com), talán ez hivatalos. Az írt angol sem tűnik kínai anyanyelvűnek, nincs benne my dear friend, meg ilyenek.
Most már abban sem vagyok biztos, hogy bármilyen visszatérítést kapok. Újabb tanulság: Aliról csak akkor ha nagyon kedvező ár, hajlandó az ember benyelni, hogy 0 a garancia, vagy kellően olcsó, hogy ne fájjon, ha tönkremegy. -
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13473 üzenetére
Én eddig amit úgy nyomokban találtam róla úgy látszik a Wooferek valóban jelentős mértékben nőttek. 3,5 inch darabja, az az 2X90MM
2,4 kg így minden téren nővekedett.Igen, még mindig nem olyan elegáns mint egy Dockin D Fine, örülnék ha egy kicsit az e-fajta modern letisztult forma tervezés írányába mozdulának el. Ha a Dockin csak a polcon van még csak ránézni is jó, valahogy nagyon eltalálták a dízájnt.
#13471francz'70
Hát nem is tudom, már csak a márkanévből ki indulni biztos nem kockáztatnák ennyit. Ha már ilyen hangszórót kéne vennem, inkább venném az Evolveo verziót, az lehet sokkal jobban van behangolva.Unokaöcsémnek az Evolveo hangszórója amit karácsonyra kapott, még mai napig remekül teljesít, néha csak lesek milyen szépen és tisztán szól még maximum hangerő mellet is.
Haza piacról szerintem 20 alatt ez az ár-érték arány bajnok.EVOLVEO ARMOR POWER 6A Outdoor Soundcheck. (Winter)
Gyári hangzás, EQ nélkül.
Aki meg alázást akar, Abádszalókon meg lehet hallgatni.
Jöhet a Trashmart Element T6 Ugraded micsoda!esélye sincs.
Bár nem csoda hogy jól szól. egy W-King D8 Mini alternatíva.
Én is lestem, mikor feltekertem maxra milyen erősen basszus teljesen szól torzítás nélkül.(Már én is keresek valami ultra portable micro speakert.)
A JBL Go jó volna, de az a 700 mah-es akkumulátor nem túl biztató.
Talán lehetne rajta MICRO SD foglalat, és akkor szólna egésznap SD kártyáról. A 2 év garancia azért nem ártana, de a hangminőség is lehet elfogadható.Sajnos ezeknek a a krétiriumoknak nem sok hangszóró felel meg.
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13294 üzenetére
Na közben fejlemény van a Motion + ügyében.
Ugye ott hagytuk abba, hogy elszálltak a magasak benne, írtam az amazonnak, akik azt mondták,vegyem fel a kapcsolatot az Ankerrel, és, ha nem utok dűlőre velük, akkor Refundolnak ők. persze az anker nagyon sajnáltja, de csak 18 Hónap garancia van a termékre, és sűrű elnézésekközeppe lepattintottak. Ekkor újra felvettem a kapcsolatot az amazonnal, és már küldték is a megfelelő papírokat, amit ki kellett nyomtatni, egyet a termék mellé kellett berakni, a másikat a dobozra felragasztani kívülről. Beballagtam a postára, feladtam a csomagot, igaz 8300Ft volt, de ma írtak, hogy megérkezett a termék, köszönik szépen, el is küldték a 80eurós vételárat, 1 héten belül a számlámon lesz.
Amire nem számítottam, hogy chateltem velük ma is, és a vissza posta díját is átutalják, adtak egy e-mail címet, ahova elküldtem a számlát, és küldik a 22,21 Eurót....időközben elmúlt a nagy akció, már 85euro a Motion Boom, de nem panaszkodom, szerencsém volt, úgy érzem, főleg, hogy 28-án jár le a 2 év.
Kicsit nehéz őket elérni, mert nem mindegy, mit választasz a contact us menüpontban, nem minden esetben ajánlja fel a chat opciót, a refund kezdete óta meg a megrendelésem mellől is eltünt a chat lehetőség, közben pedig csak no-reply e-maileket kaptam tőlük, de amikor végül sikerült elérni őket, sose szaroztak, azonnal gördülékenyen ment minden, uh egy nagy piros pont nekik
...persze várjuk meg, amíg megkapom a pénzt
-
carl18
addikt
válasz
<Adamsky> #13365 üzenetére
Igen azért írtam neki is, még ha apró a hangszóró baja.
A bontási díj, + a hibás egység megtalálása kicserélése azért nem két forint lesz. Azért írtam ha el is viszi szerelőhöz akkor 10E alatt nem igazán lesz orvosolva ez a hiba. Még csak csak pár apro 20 forintos kondi is adta meg magát.Anno 15-20E táján megvehető volt a DOSS SOUND XL, de most a javítási költség kétlem kijön-e 10E alatt. És akkor még a szerelő aki javítja olcsón is dolgozott.
Talán a legjobb opció ha ö bontja és egy műszerész ismerőssel átnézeti baráti áron.
-
nagyra
tag
válasz
<Adamsky> #13352 üzenetére
Ha nincs más különbség, akkor nem erőltetem a 39.39FW-t :D nagyon diszkrét prompt hangja van szerencsére, nem úgy, mint az nby-18 BT hangszórónak, ami bekapcsoláskor full hangerővel játszik le egy szignált, és ordítja egy nő, hogy "bluetooth device is ready to pair" :D (amúgy az nby-18 a maga nemében is best buy, kb. 4500ft-ért vettem vagy 6 éve az Aliról, és ennyiért elég jól szól)
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13334 üzenetére
Hát őszintén, fogalmam sincs, de JBL Boombox, vagy partybox 100 alá nem lenne érdemes menni, annyira vérszegénynek éreztem a Motion+-t.
Podcastra, rádióra, hogy szóljon valami, arra jó a Motion+, de arra meg olcsóbb is jó lenne, sőt arra ott van a beépített magnó, viszont zenei élményre egy drágább se lenne alkalmas, érzésem szerint.
Arról se vagyok meggyőződve, hogy egy boombox érne már valamit, uh inkább maradjunk annyiban, hogy fogalmam sincs, mi lenne a megoldás
...én nem kísérleteznék, max online vásárlással, és akkor 14 napon belül visszaküldheti, ha nem válik be.
-
djxp01
senior tag
válasz
<Adamsky> #13289 üzenetére
Hát igen, ahogy átnéztem az esélyeseket, és látva, hogy mennyire jók a Soundcore készülékek, még a végén erősen elgondolkodom a külföldről való rendelésen. Volt pár rossz élményem néhány éve a külföldi vásárlással, azóta nem preferálom a dolgot túlságosan.
Vagy várok itt egy jó állapotban lévő használtra. De a legnehezebb része, az old school fogantyú elfogadása
...Third world problems...ja...
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #13294 üzenetére
Igen, egyszerre a kettő hirtelen eltűnt, innen gondolom, hogy vami áramköri hiba lesz, nem maga a csipogó szart be.
Igazából azért írtam nekik, hogy segítsenek elirányítani valahova, ahol javításban segítenek, mert azt hittem már lejárt a gari, de vmi 2 év amazon product supportot olvastam, gondoltam rápróbálok. Így derült ki, hogy tualjdonképpen még garis a cucc a pár hétig. Nem vettem hozzá semmilyen kiterjesztett garit.
Az amazonos asszisztens azt javasolta, hogy írjak az ankernek először, és, ha nem segítenek, még mindig írhatok az amazonnak.
...már most az a gond, hogy nem tudok velük chatelni, csak e-mailezni, az meg idő, rádaásul küldött az anker egy automatikus levelet, hogy vették az üzenetem, köszönik, bla-bla-bla, ha közvetlenül az amazontól rendeltem, keressem őket előszörTájékoztatlak a fejleményekről majd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Magisk
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest