- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #17766 üzenetére
Felépítése alapján nem is tünik rossznak ,2 utas hangszrendszer 4X talán 18650-es cella.
És most árba mennyi 30E körül megy, kár hogy az ilyen nevenincs hangszórókat nem viszik bele egy normális tesztbe.Persze én azt mondom a kuponos uboom X akkor is jobb vétel hiszen már nem olyan sokkal drágább. Én is várom a enyémet de vannak itt érdekeségek, Oluv azt írta a amazon ismeretlen okból vissza tartja a hangszórókat, aztán más helyen múr úgy közölték készlethiány miatt nem küldik.
Oluv azt írta 600 feliratkozás volt az ö linkjéről a Uboom X-re és abból csak 100 vásárló volt.
#17733Wolfskin
Azért durva a régi D Fine kis modernizálás mellet milyen jól tud szólni, főleg jó darabig ez is egy budget hangszóró volt 105 euroért akciósan. Én is úgy gondolom a Dockin ha a cég kicsit kevesebbet hibázna egy prémium termék lehetett volna.
Nekem a 4.2 APTX zajszűrös D FIne van, ami szerintem nem szól olyan jól vagy tisztán mint a sima 4.0 D FIne. (Szürke Gombok,D,vagy Dockin felirat márka jelként.)Amazonon szidták a Dockin mert ez a hangszóró bekapcsoláskor mindig max hangerőn indult. a 4.0 D Fine egy nagy hibája volt, hogyha valaki bekapcsolta és magától maxon indult aztán 10-20% körül hallgatta már ott volt a háttérzaj, de ez simán ki lehet küszöbölni ha valaki a hangszórón csökkentette volna a hangerőn és telefonon nővelte volna.
Oluv is mikor még 7-8 éve mikor írta milyen jó a Dockin D Fine és fasztasztikus érték volt abba a időbe.Most viszont ott a D Fine Evo ami kapott újabb bluetooth modult és cserélhető akkumulátort. De azért az árért én már nem vagyok benne biztos megéri a árát, max ha valami akciót kifog rá a ember.
140 euro+shipping ez 155euro, és múltkor soundcore oldalán láttam Motion Boom 2 akciósan 90euro. Persze ettől függetlenül a Dockin verhető hangminőségbe a Motion Boom 2-őt csak hát az anker körül nagyobb a marketing.Nekem pár éve volt Motion Boom a sima, és sok téren csalódás volt. Egyfelől hiába volt egyéni EQ valahogy a tweeter hiánya miatt konkrétan már érződött bármilyen beállítás mellet nem volt igazi a hangzása. Persze írtam lehetett finomhangolni és lehetett belőle versenyképes hangot kihozni. De a vegyes hangerőn teszt egyéni EQ mellet nekem 10 óra alatt ment egy teljes töltéssel. ( Reklámba 24 órát ígért anker, de ezt egyéni EQ és extra bass mód mellet hozza max 30-45% körül talán)
Most én a Uboom X-re várok, remélem hozza azt amit elvárok tőle.
Persze ott lesznek a Led fények amiket mondjuk sőtétbe lehet használni hangulat fénynek. De szerintem ha minden firmware frissités helyre jön akkor gurithat nagyot a piacon.
És azért úgy gondolom megnézve a Konkurenciát, az Earfun Uboom X-t nincs miért fikázni. EGY HK Go Play 3 130E fölött megy, egy Boombox 3 meg 155E+.
Ami egy szinten van vele vagy képes verni sokkal drágább.
A Magyar Earfun oldalon 50E ami 2 év garanciával nem rossz ár, és a szint amivel próbálna állja a helyét mind sokkal drágább tőle.Minden esetre ha megjön a Uboom X azonos Indoor EQ mellet kíváncsi vagyok mennyire lesz tiszta a Dockin mellet, ha már sokszor utolag kapta a kritikát a Dockoló.
Már csak ki kell várni, mennyi idő múlva érkezik meg remélem hónap végéig megkapom. -
SSlyTR
senior tag
válasz
Aureal #17763 üzenetére
404 hibát dob nekem ez az oldal.
Viszont felmerült bennem, hogy nektek mi a véleményetek/tapasztalatok a tronsmart t6 max-szal. A tesztek vagy istenítik vagy vegyes képet mutatnak.
Az kb ez a szint lehet, de kuponnal 19ezer geekbuying oldalról.
Illetve a tronsmart bang is ilyen. Az asszem 21ezer. -
Wolfskin
őstag
válasz
Aureal #17753 üzenetére
Szerintem egy kínai, aki ilyen saját márkás piacra dolgozik. Csodálkozom, hogy ugyanarra a piacra két brandnek is eladták. (SAL, HAMA).
Elvileg 2 utas, bár részleteke, belső fotókat sehol nem találtam róla (sőt a Hama csak összesen 2 db hangszóról ír, (szerintem bele sem néztek).Múltkor találtam egy német nyelvű cikket a Dockinról, ahol bemutatták a céget, ki tervezet, fejlesztette (valami valós német hangmérnök adta a nevét hozzá), laborban, hangra tesztelték, szóval van mögötte tudatos K+F. Mondjuk nekem még így is basszhangsúlyos. Nem is értem, a Dfine 2-ben pedig még ehhez képest is kiherélték a magasakat (láttam egy szintén német összehasonlító videót a dfine, a dfine2 és valamelyik méretarányos jbl közt. Még a tesztelő is megjegyzi, hogy a dfine 2-ben eltűntek a magasak, cserébe több lett a középhang. Ezt EQ-val kompenzálva egész jó lehet. (Mint a viccben: a természet nem csak elvesz, de ad is: akinek rövidebb az egyik lába, annak a másik hosszabb.
) Mindenesetre engem már meggyőzött, hogy hangminőség szempontjából jó választás volt.
-
Atish19
őstag
válasz
Aureal #17232 üzenetére
A mai napot végig olvasva már csak JBL-t lehet venni semmi más nincs ami jó lenne.
Ha a mai napot történéseit nem vesszük figyelembe akkor egy kicsit konkretizáld mit szeretnél. Mennyit szánsz rá, mi lenne a használat módja és az elvárások. Utána a kollégák könnyebben tudnak már javasolni. Én már nem merek ajánlani semmit, mert mint megtudtam az imént szektás vagyok -
Gabi 8906
senior tag
válasz
Aureal #15798 üzenetére
Tegnap meghallgattam Euronicsban a JBL Xtreme-et és a Sony Srs xg300-at. Jbl azt hozta amit vártam, talán még jobb az Xtreme 3-nál is.
De a Sony.... Én komolyan nem értem.
PowerAmp használat mellett fel kellett húzni a hangerőt 80% ra hogy úgy szóljon kB mint a JBL 50-en. Mélyben a hangnyomás szerű basszus felejtős, egy flip 6-is kB úgy szól mint a 300-as..
Pedig 3 kiló, hatalmas mágnesei vannak a mély középnek, Yamaha belső komponensekkel..
Megkockáztatom hogy házon belül az XB 43-is jobb lehet így fejből vissza gondolva. Vagy hibás lehetett a kiállított példány.. -
szab120
tag
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aureal #15722 üzenetére
Bocs, de, hogy lehet a PB110-et egy szinten említeni az SRS XG-300-al? Utóbbit az Xtreme 3, Motion Boom Plus, stb. hangszórókkal szokás összemérni.
A PB110-nek mondjuk a Sony XP500 az ellenfele (igazából nem). A Sony - és ezért biztos kapok majd, de - szerintem sose csinált igazán jó hangszórót. Vagyis adott kategóriában mindig volt - legfőképp ár/teljesítményben - jobb hangszóró.
Egy dologban igazad van. Meg kell hallgatni! PB-k egy csomó helyen vannak kinn (MM, "Madaras Tesco").ui: Érdemes rákeresni a YT-n DLX Willington csatornáján a Sony, JBL hangszóróira. Fejhallgatóval (nem hangszórón!) elég jól összehasonlítható, hogy mit tud egyik, és mit a másik.
-
Aureal
őstag
válasz
Aureal #15698 üzenetére
Kipróbálgattam ma pár cuccot…
Irányadásnak, ha vki ilyesmiben gondolkodna még:Sony MHC-V13 / gáz az egész!
Qilive (888577) [link] / a JBL-hez képest kiegyenlítettebbnek tűnt, szóval töredék árért (55e.) egész jó!
♦️Samsung MX-ST50B [link] / ez tetszett legjobban, bár zenefüggően a magasai néhol tudnak tolakodni is, de EQ-val tök jó, + akksiról is megy és 2 irányba szór V-alakban
JBL Party 110 / a legdrágább volt mind közt, de elég bögrébe hümmögősen megtoltak a közepei, bőven kellett EQ-zni a telefont.
Szóval most -24% kedvezménnyel elég jól bünet a Samsung. Gondolkoztat a dolog, bár igazából mi egy sulinak vásárolnánk majd rendezvényhez!
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #15030 üzenetére
Tribit Maxsound Plus (Max Vol) Outdoor test 1#
Nekem is jól Szuperál! Mióta meg van azóta nem igazán volt használva az Evolveo -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aureal #14934 üzenetére
" ... sztereo tér kicsit megborul ... " - igen, ha jól emlékszem, akkor ezt említette csupán, de ez nem az eltérő hangolásból adódik. Mondjuk, ha TWS, akkor azért én inkább két újat vennék.
#14935 ← ezt nem értem. Ezt veszed (és mi az, hogy "2-re"?) vagy árulod, hogy két újat vegyél? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aureal #14930 üzenetére
Ahogy Bici is írta, nincs. Oluv pl. anno egy régit kapcsolt össze egy újjal TWS-ben. Nem említette, hogy bármi különbség lenne. Szerintem az a hangszóró szinte tökéletesen be van hangolva. Egyszerűen abból a méretből, ill. hangszórókból nem lehet többet kihozni. Driver-t pedig úgy látszik nem cseréltek, csak csatlakozót, és a fw.-hez nyúltak picit hozza (van e-book mód pl. ha jól emlékszem).
-
Z.É.T.
őstag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aureal #14603 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyi volt, de most ennyi, és ennél nem hiszem, hogy olcsóbb lesz (infláció, deviza ...). #14604 → ez nem ugyanaz. Van az XSound Go, és a MaxSound Plus. Előbbi van az iPon-on, korábban viszont te a MaxSound Plus-t link-elted. Igen az amazon-on a címben nem ez van. Évek óta képtelenek javítani.
Az amazon-on ez az XSound Go. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aureal #14599 üzenetére
Esetleg: SoundCore Boost
előny:
• app.
• custom EQ
• picit teltebb hangzás
hátrány:
• EQ-val babrálni kell, hogy jól szóljon
• nincs rajta line-in -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aureal #13888 üzenetére
" ... ne az legyen a vége, hogy mindkettő beletojik a témába ... "
Ettől szvsz. nem kell tartani. Én változatlanul hiszem, hogy Oluv-ot nem kenték meg. Csupán arról van szó, hogy ő nagyon bizonyítani akarja, hogy - kis túlzással - sz@rból is lehet várat építeni. Néha sikerül is, néha pedig kiderül, hogy az a vár mégis csak sz@rból van.Én simán elhiszem, hogy ő napokat töltött az Uboom L hangolásával, és az (!) olyan is lett. Viszont egy ilyen "low budget" hangszórónál - még ő is elismeri - hogy azért van szórás rendesen. Szóval nem garantált, hogy a tiéd pont úgy fog szólni. Erre egyébként Alan is rávilágított akkor, mikor a 39.39-es Motion+ fw.-hez próbálta megtalálni a tökéletes EQ-t. Szóval nem olyan egyszerű ez.
Oluv-nál én még néha azt látom, hogy mint egy bolond zseni, teljesen bele tud szerelmesedni a saját alkotásába, ami nem lenne baj, de ilyenkor a korábbi "szerelmeit" hajlamos leszólni. A kommentjei stílusa sem mindig tükrözi azt a kedvességet, nyájasságot, ami a videóiból jön. Szóval fura egy fazon ...
... akárcsak Alan. Az se normális. Aki látott már tőle pár videót, tudja miről beszélek
A mostani Uboom-os videó alatt úgy érzem kettőjük közül mégis ő viselkedett normálisabban. Oluv nagyon hamar felkapta a vizet és jött a "what the F is your problem!" majd a "actually I don’t care" ... és azóta bevágta a durcit. Meg sem szólal.
#13890 zsiz
Vegyél egy "sima" Boom-ot. Nem fogsz benne csalódni. -
carl18
addikt
válasz
Aureal #13888 üzenetére
Alan már írta vesz Uboom L-t szóval nem kell félni az egyik fél biztos nem adja fel. Oluv meg már amúgy is nagy részt Patreonon nyomul, szóval neki a youtube csak másodlagos.
Sokan elég szépen oda írtak Oluvnak, 3 éve még a Motion Plus volt a legjobb hangszóró most hogy változott ekkorát a nézző pontja?
De Oluv szerint minden gyártó csak szemét (Trash) A Dockint, Anker is szidja rendesen milyen rosszul szól. Nekem is írt egy keményet, mikor rákérdeztem egy dologra poénból.
Nyilván nem az a fő probéma mikor valaki szövetkezik egy gyártóval egy jobb termék reményében, de mostanság annyira szíd mindent hogy mekkora hulladék.
A D Fine miatta futott be 5 éve, gyakorlatilag mindent szid.
Anker, Dockin, Bose egyszerűen mindegyik rossz szerinte.Egyenlőre 2 gyártó jó szerinte, az Earfun és a Vifa.
Bár tény hallani kéne az Uboom L-t hogy valóban más ligában zenél-e mint a többi.
-
francz'70
senior tag
válasz
Aureal #13881 üzenetére
másokkal szembeni intolerancia az ők cuccaik és tapasztalataik aláásása ügyén a nagy hiba!
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, akkor elnézést kérek a többiektől,nem ez volt a lényege, hanem a lutri, amit továbbra is fenntartok, nyilván ennek a mértéke a tapasztalat/hozzáértés függvényében változik/változhat, bár még akkor is eléggé szubjektív, azért a puding próbája még is csak az evés...
Egy hangszóró meg ha tényleg jó, akkor az nem tesz ebben különbséget, mert akkor kvázi nem is jó hangszóró!
Ez még az úgymond nagy márkáknak (pl. jbl) sem mindig sikerül de attól még nem mondanám rossz hangszórónak, sokszor egy eq is csodát tud művelniSajnálom, tényleg nem akartam ezeket felhozni, csak nem tudtam hova tenni a reakciódat, pláne az előzmények tekintetében, szerintem ezt ugyanúgy megbeszélhettük volna privibe, ...na mindegy, részemről fátylat rá
-
francz'70
senior tag
válasz
Aureal #13868 üzenetére
Nem akarok senkit se védeni, se támadni..."
Hát,.. ez nem igazán jött összeIgen emlékszem, és arra is, hogy szépen kitárgyaltuk, de egy csomó részletet már csak utána, miután berendelted (még írtam is, hogy nem sok infót kérdeztél róla)
De arra is emlékszem, hogy kimondottan kitértem rá, hogy a mai trendi basszusorientált, deep house, elektronikus és akusztikus muzsikkákal domborít a legjobban, mivel mint utólag kiderült (ha jól emlékszem) te inkább pop/rock zenével etetnéd...és még azt is megbeszéltük, (te is, és én is összevetettük) hogy igen, hogy a sony xb10/12/13 középtartományban erősebb, (ami pop/rock-nál sokat számít) szerinted még kicsit magasban is, de nálam ez annyira nem jött ki, bár 15kHz vs. 20kHz, (amivel szintén rendelés után szembesültél) Hab a tortán, hogy EQ-val meg ki sem próbáltad pedig rockhoz középen sokat segít..
Nem tudom mivel lettél félrevezetve, de az, hogy kellő infó hiányában beleugrottál és egy két dologgal is csak utólag szembesültél (amit akár előre is lelehetett volna tisztázni) nem hiszem, hogy az én saram. Minden ilyen kipróbálás nélküli vásárlás lutri, szerintem ezzel nem mondtam újat, és arra se vegyél mérget, (nagyjából ismerve az igényeidet) hogy a mások által ajánlott és számukra bizonyított "cucc" (szándékosan nem írok típust) számodra megfelelne, pláne az xb12 vel szemben.
Ők vajon majd mire lesznek "beállva"?Bár szerintem lényegtelen (talán írtam is) van itthon egy Flip5 és Go3 amit a lányom nyüstőlt, de csak azért múltidő mivel a Go3 helyett már a Groove a sláger..
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13870 üzenetére
Azt megtaláltam én is, a Tronsmart Groove alternatívája asszem a Evolveo Armo O2!
Én se mertem próba gyanánt be rendelni, mert nem bíztam annyiba ebben a gyártóban. Ami unokaöcsémnek van, Evolveo az egy W-King D8 mini alternatíva, egy biztos az már valóban jól szól!
De a Tronsmart Groove/Armor O2 valszeg ugyan ott készült és csak a matrica más rajta. Meg baromira ronda is, így mondhatni túl nagy a kockázat és én nem vállalnám.
Meg megvenni valamit vissza küldeni stb, kész kínlódás az egész."úgyhogy én inkább kivárósat játszok, ha majd tényleg jön vmi #beszabehu egyszer csak."
Az Earfun Uboom L( Elméletileg ilyen hangszóró lesz)
Azért én megnézném Alan tesztjében hogy szerepel majd a Oluv tuned hangszóró. -
mckay
aktív tag
válasz
Aureal #13820 üzenetére
Igen, szól TWS-ben a jack.
Adamsky,
nem kellett semmi furfang, egyszerűen bedugtam, és akkor az az input szól - nincs is váltógomb az inputok közötti váltogatásra.Annyit hozzátartozik a sztorihoz, hogy az egymás közti bluetooht kapcsolat miatt van egy fél másodperces késleltetés.
Így zenét hallgatni tök jó, de játszani vagy filmet nézni már nem tökéletes.
Ilyen audiovizuális élményhez akkor inkább bütykölök majd egy olyan kábelt, amit lentebb is javasolt valaki, hogy Y formában szétosztja a bal és jobb hangokat a két hangfal között.
:-) -
mckay
aktív tag
válasz
Aureal #13711 üzenetére
Szia,
csak szeretnék visszajelezni, hogy a két EarFun Boom hangszóró mégiscsak szól TWS módban (vagyis egymás közti bluetooth kapcsolat biztosította stereo hangmegosztással) úgy, hogy az inputot egy jack kábel jelenti.
Tehát nem feltétlenül kell az inputnak is bluetooth-nak lennie.
Ettől még nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Inkább így legyen, hogy valamire nem is számítok, és aztán mégis sikerül.
És persze a többi hozzászólónak is köszönök mindent, hiszen mások is nagyon sokat segítettek a választásban.
Szóval van hangja - ha kell - a Windowsnak és a telefonnak is, és mivel akksis, így még akár el is vihető egy kisebb bulikába.
Thx a lot!
-
válasz
Aureal #13660 üzenetére
A youtube része,egy amolyan “támogatásért tartalom” szolgáltatás.
Vannak akik már egy az egyben csak így tolnak fel tartalmat,mások meg a támogatásért előbb elérhetővé teszik a támogatók számára a videókat,de van hogy csak az “exclusive” tartalmakat osztják így meg,minden más elérhető bárkinek.
Szóval ez a yt tartalomkészítőtől függ. -
Cyborg
őstag
válasz
Aureal #13636 üzenetére
Azért a JBL-nél még mindig jobb, csak valamiért úgy hangolták, hogy nincs benne annyi közép.
Nem mondta, hogy szar, csak , hogy inkább party speakernek hangolták, mint a JBL-eket.A sima boom szebben szól, teljesebb a hangképe, de nem megy olyan mélyre.
... Majd összevetjük a boom-ommal, ha megjön🙂
-
kmarci25
veterán
válasz
Aureal #13550 üzenetére
A Foxpost futár, az Amazon áruház. A futár nyilván nem csomagolja egybe, mert neki az az érdeke, hogy minél több csomag legyen, mert annál többet a kezelési költség, ami neki bevétel. Az Amazon viszont felhasználókat kezel, azaz, ha egyszerre rendelsz több tételt, akkor egybe csomagolja.
-
papeti01
senior tag
válasz
Aureal #13550 üzenetére
Én németben élek, és a kosár végén mindig látni, hogy mennyi csomag jön. Sőt van olyan is , hogy vársz és akkor egybe rakják. De ha ugyanaz a termék akkor nem külön külön küldik el. Ugye ők is fizetnek a kiszallitó cégnek és minél több a csomag, nekik is annál drágább.
-
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13483 üzenetére
Na megjött ma a JBL Go 2, hát valóban nem egy nagy eresztés.
Kicsit többet vártam, a basszus se veri le a vesém.Úgy viszonylag szépen és tisztán szól, valóban kis könnyű kompakt méret. Egy darabig marad, de ha találok tőle jobb hangú hangszórót kis méretbe akkor lehet cserélem majd.
Akkor lehet valóban a Sony SRS Xb10-13 széria volna a jó alternatíva a basszus és akku idő végett.
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13479 üzenetére
Már elutaltam a Go2 árát, a héten megjön kipróbálom.
Ha szépen szól és jól teljesít marad, ha nem meg tovább adom.
De én mikor életembe elsőnek hallottam Bluetooth hangszórót(JBL GO1) akkor elégé lenyűgözött az a kis doboz milyen teljesítményre képes.Úgy kíváncsi vagyok a hangjára, aztán ha ne adj isten gyenge az akku idő vagy nem hozza a tőle várható szintet még el tudom adni.
Utána még meg vehetem az Evolveo hangszórót is.Csak akarok egy kis hangszórót ami viszonylag szépen és tisztán szól, de nem okoz gondot a hordozása. Csak 185 gramm így nem volna gond a hordozhatósággal.
#13481<Adamsky>
Igen, én is néztem ez a 3 utas hangrendszer elég betyár dolog.
teljesen jól állnak hozzá, a mélyből elég 1 darab középre egy 1 erős.
A 2 oldalsó passzív membrán miatt úgy is két oldalt is szórja valamelyest a mély hangót.Egy biztos a JBL Xtreme 4 is ebbe az írányba fog szerintem elmozdulnni. Én is gondolkoztam ha a JBL tovább akarna nővelni a hangzást vagy a Wooferek méretén kell nővelnie, vagy meglépik azt mint a Charge 4 esetén, hogy a mélyhangokért felelős hangszóró egy nagy ovális lesz.
A Dockin D Fine 2 is idén 2 éves, szóval idén lehet abból is jön a harmadik verzió. Kíváncsi vagyok fog-e még idén más gyártó is termékkel előállni.
Még ami érdekes lehet jön az Earfun UBOOM L ami idén májusban bedütál ha minden jól megy. 2X55 driverekkel, így basszusban jobb lesz mint a sima Uboom.
-
Cyborg
őstag
válasz
Aureal #13402 üzenetére
Volt maxsound plusom, imádtam azt is, de mély már nem volt benne nagy hangerőn. A motion plus nyomába se ér, nincs az az EQ hozzá, ne várj rá, ha ez a terved, menj a motion+-ra inkább, nem fogd megbánni. Amúgy jól be van állítva gyárilag, szépen szól, csak pici a tribit. Persze a xb12-ot azért überelni tudja az is, az biztos.
Az, hogy mai csirke, nem mai csirke, itt nem sokat jelent, a fizikát nem tudod megerőszakolni, ha feljebb akarsz lépni, muszáj méretet váltani. A tribit 600g, a motion+ 1kg, a motion boom már 2 kg.
A motion + már nem lesz sokkal jobb frissítéssel se, nincs mit fejleszteni rajta, elérte a határait. A motion boom se lesz már sokkal mélyebb, egyedül a hangzásán lehetne javítani 2 magas sugárzóval, de az már nem fér el sehol, akkor már méretben is nőnie kellene.
Nem tudom, érted-e mit akarok mondani, de sztem vedd a motion +-t, nem sokkal nagyobb a tribitnél, fizikailag, ugyanolyan könnyen hordozható, és jobban szól sokkal. Sw frissitestől nem kell csodákat várni -
stellaz
veterán
válasz
Aureal #13385 üzenetére
Feltételezem, hogy a biztosító fenntartható üzleti modellel dolgozik, tehát több biztosítási díjat szed be, mint amennyit kifizet. Ergo, ha a gép árának X százalékát fizeted 3 év extra biztosításra, akkor biztos lehetsz benne, hogy statisztikailag X százaléknál kevesebb gép fog az első 5 évben meghibásodni.
Ezért mondtam, hogy mindél kisebb a díj, annál megbízhatóbb a készülék. -
carl18
addikt
válasz
Aureal #13382 üzenetére
"Eleve úgy gyártják ma a cuccokat, hogy pár év után biztos kidobd. Ha nincs extra garod, akkor meg tuti a kuka."
Ilyen téren mindegyik cég egyforma, nekik egyáltalán nem céljük hogy a régi készüléked megjavítsd. Ha megjavítható, azt majd egy új termék vételárával vetekszik.
De ha más nem legalább elfogadható áron egy darabig forgalmazhatnának potalkatrészeket. Most nálam is ott van a Dockin D Fine Plus, jelenleg működik teszi a dolgát. De ha mondjuk 5 év múlva tönkre menne, azért sajnálnám kidobni, főleg ha csak egy alaplap cserével orvosolható lenne a probléma.
Valahogy én úgy gondolom, ha más nem a gyártó azért 3-5 évig pénzért cserébe forgalmazhatna egy darabig pótalkatrészt.
Azért a Doss/Dockin/JBL ilyen téren mindegyik egy kútya, csak addig vagy jó ameddig fizetsz. Ők olcsón előállítják a hangszórót, a Garancia időt 99%-al túléli és hogy utána annak mi lesz a sorsa a gyártót már nem érdekli. Megvetted működött, 5 év múlva meg javíthatatlan.
A Dockin D fine-ba max Kondenzátor cserét lehet házilag kivitelezni, esetleg akkumulátor csere is szóba jöhet házilag.
Nem tudom ki hogy van vele, de én az utobbi időben igen keményen elkezdtem tudatos fogyasztó lenni. És komolyan én ráuntam erre az életmódra , vedd meg dobd el mentalítás. Én ősszintén, még ha aprobb karbantartásokkal is de szeretném ezt a Dockin több 10 évig használni. Nyilván tudom, néha-néha majd majd ráfér egy nagy szervíz stb.
Bár tény és való, ha jönne a Motion + és Motion Boom szerelem gyereke, akkor az már méltó utodja volna a D Fine-nak.
De valahogy én még se érzem jól magam ettől a fogyasztói társadalomból.És itt a legnagyobb gond, hogy már a hozzá értő szakík se tudnak bizonyos problémákat orvosolni.
#13374Aureal
Bocs a késői válaszért, manapság nem gépezek sokat.
Igen tisztában vagyok nem egy egyszerű szakma. De ha az emberben van kellő elhívatotság esetleg egy kis tehetség és érdekli is amit csinál akkor valszeg előbb utobb csak eléri a célját.
Mikor még jó régen a Shuffle-t is elkezdtem tanulni, 2009-ben ott is azt mondták hát milyen nehéz meg ezt nem tanulom meg.
Aztán még is sikerült Mezőkövesd Shuffle, Divoom OnBeat 500 2ND sound test.Nyilván tisztában vagyok, ezek a kítanulása nem lesz gyerek játék.
De ha nem adom fel, és mindig apránként fektettek bele energiát akkor eljuthatok olyan szintre hogy alap javításokba belefogjak.
Meg szokták mondani, az ember csinálja azt ami érdekli/boldoggá teszi. Én meg úgy néha-néha szeretek szerelni, rekonstruálni.
Itthon már van 3 működö playstaion konzolom, amiket hibásként árultak. Már mindegyik működik, így mondhatni örülöm van vannak apro sikererek.Tudom most kicsit sok volt az ott topik, aki akarja úgy is elolvassa.
Meg én jó magam úgy láttom, tulajdonkép csak béreljük ezeket a vásárolt cikkeket, mert ha 5 év múlva tönkre megy és nem javítható elfogadható áron. Akkor 5 évvel el kell osztani az évi bérleti díjat és megkapjuk az eredményt.
-
stellaz
veterán
válasz
Aureal #13382 üzenetére
Ha minden vásárlónak megéri, akkor a gyártónak nem éri meg. Minél olcsóbb a biztosítás, annál kisebb az esélye, hogy kelleni fog. Ez puszta matematika. A jutalék azért gond, mert motiválja az eladót, hogy radumaljon mindenre. Lásd, engem konkrétan becsaptak.
Nagy háztartási gépből 5 éven belül eddig a mosogatógép ment tönkre (kb 5 éves volt) villámcsapás miatt, azt meg fizette a lakásbiztosítás (többet, mint a gép újkori ára).
Persze ha téged megnyugtat a garancia biztosítás, akkor neked ez egy jó szolgáltatás. Én nem aggódom túl ezeket.
-
stellaz
veterán
válasz
Aureal #13374 üzenetére
Azért a kiterjesztett garanciával vigyázz, azt az eladó rád sózza, mert jutalékot kap belőle.
Mikor vettem az LG mosógépet, akkor lebeszélt az eladó a Bekoról, hogy annak az 5 garanciája egy rakás sz r, az LG szervize meg maga a tökély, majd amikor nem kértem a kiterjesztett garanciát a fickó feje remegni kezdett és elkezdte hisztizve mondani, hogy az LG egy rakás szar és két év múlva szét fog esni és javíthatatlan lesz az egész és akkor majd jól megjárom (persze kötelező alkatrész ellátást kell biztosítani vagy 10 évig).
De olyan is volt az euronicsban, hogy az eladó csaj azt hazudta, hogy a netes ingyenes szállítási akcióban nem hozzák fel az emeletre a tűzhelyet, csak a külön fizetett 3 forintos szállítás esetén (utána mellettünk balhézott valamit a jutaléka miatt egy kollégájával), később kiderült, hogy konkrétan hazudott, amúgy csak azért tudott megetetni, mert egy ismerősöm kádakat tényleg csak a ház elég vitt el és emlékeztem erre, de az egy tök másik cég volt.
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13371 üzenetére
Én mondjuk gondolkoztam már azon érdemes volna lerakni a műszerész szakmát. És akkor hívatalosan is foglalkozhatnák idővel ilyen ketyerék javításával.
Eleinte úgy gondoltam hogy kezdetnek az is elég, ha a saját eszközeim meg tudom javítani.A jövő úgy is az hogy a pazarló életmódot fel kell számolni, ne dobd ki javítsd meg. Így szerintem mindenkinek jobb, ha a kis hibás eszközöket megjavítjuk.
-
djxp01
senior tag
válasz
Aureal #13324 üzenetére
Szerintem a vásárlói réteg max. 1-3%-át érintheti az ilyen szintű zajérzékenység, ami nálam van, emiatt, gondolom a gyártók nem érzik fontosnak az ilyen apróbb "hibák" kiküszöbölését, mert nem érné meg a totális csend "kifejlesztése" / kivitelezése, ha épp nem szól semmi, vagy éppen jelet kap a hangszóró de még nem indul a zene / film, stb..
Az a Lidlis kávéscsésze eléggé vad lehet
. Mennyit bír egy töltéssel, átlagos használat mellett? És mire használod? Podcast, vagy csak szóljón valami-alapon vetted?
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Aureal #13235 üzenetére
Én miután írtam ide, rákerestem itt a topicban és ez a Niceboy Raze 4 lett végül. Tud mindent amire igény van. 15 ropi. 20 óra akku idő, beépített antenna, full vízálló. 20W (tudom, tudom..)
Sencor véleményeket olvastam, de sokan azt írják nagyon gyenge a hangminőség. Konyhai cuccokban egész jó-ár érték arányúak, de itt hangzás téren úgy néz ki nem. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aureal #13211 üzenetére
" ... mára jól meg is drágult." - ha nem tegnapra kell, akkor légy türelmes. Egy-két hét, és megint akciós lesz. Állandóan megy a varia. Én a korábban említett tokhoz tartozó tablet-el voltam így. Ment az agyalás, vegyem, ne vegyem, aztán egyszer csak megemelték az árát. Mondom OK, akkor várunk. Nem is tudom, 2-3 hét, és megint akciózták. Ezt a Surf-öt nem ismerem (személyesen), ill. YT tesztek alapján nem tartom valami jó cuccnak.
#13212 Lami66
Egyetértek Acélfarkassal. Szép, mint egy lóharapás. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aureal #13208 üzenetére
Nem fogom védeni az amazon-t, mert épp pont a Tribit MaxSound Plus terméklapján az elnevezés hibás (Tribit Xsound Go 20 M). Évek óta képtelen voltak kijavítani (pedig talán még én is jeleztem a hibát). Mondjuk ez inkább a shop hibája és nem az amazon-é ...
Ár+szállítás: Ha elnyomogatod addig ameddig mutattam (a fizetés előtti lépésig), akkor az összesítő az már tuti, mert beleszámolja a postaköltséget (ha van) és az Áfa-t is (ha külföldre megy a cucc).
Nekem volt Xsound Go is és MaxSound Plus. Mindkettő nagyon jó hangszóró, de nekem a MaxSound Plus jött be jobban a teltebb hangzás és a ki/be kapcsolható mély-kiemelés miatt. Annyival nem nagyobb és drágább, mint amennyivel többet adott nekem.
Úgy tudom, hogy mindkettőből van update-ed verzió. Ez ami a fenti link-en van már minden bizonnyal az updated (TWS, type-c).
Én a helyedben írni nekik (az a tuti-tuti). Itt nyomj az "Ask question"-re (An item for sale → Product details), majd írhatod is a kérdésed ..."Mert így akár vmi tamagocsit is küldhetnek, aztán kínlódjon velük az ember utólag?!"
Korrektek szoktak lenni. Nekem az amazon.uk-ről küldtek - a rossz / hibás hangszóró visszaküldése nélkül - egy új Xsound Go-t. De nemrég tablet tokkal jártam úgy, hogy azt hirdették róla, hogy tudja az auto on/off-ot. Aztán kiderült, hogy nem, de valszeg nem a tokkal volt gond, hanem a tablet-ben nincs "hall" érzékelő. Ennek ellenére szó nélkül utalták vissza a teljes vételárat. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Aureal #13196 üzenetére
" ... a végösszeg vagy pontosan hogy lehet kalkulálni?"
Nyomd végig a fizetésig és látni fogod. Nálam most épp: 36,22 Eur = ~13,5e Ft -
Zοltta
senior tag
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13177 üzenetére
Hát, nyilván embere válogatja kinek mi az izlése.
De az évek alatt a tapasztalatom azt mutatja, egyszerűbb egy jó hangszórót venni mint sok-gagyit vagy elégséges.Itt nyilván nem az tripla X Márkákra gondolok és a több száz ezres modelekre.
Például én 38E forintért vettem a Dockin D Fine-t anno.
A T6 Max 22-27 táján mozgott anno idehaza, de a Docki teljes mértékben megéri a felárat. Hangminőség, űzzemidő, hordozhatóság, kínézet. Minden szinten klasszisokkal jobb.Nyilván nem mindenki vásárol küföldröl, de az adott árkategóriában onnan lehet megvenni a legjobb hangszórókat.
Így 2022-ben meg már főleg nem vennék "Anonim" Márkát senki által nem halott márkától.
Earfun, Tribit ha budget jó hangszóró kéne.Bár én egy jó darabig el leszek még a Dockinnal, arra kíváncsi leszek a következő 5-10 évben a Bluetooth hangszórók mekkorát fognak fejlődni. 2013 óta vannak úgy átlagba jelen a piacon, és azóta elég brutálisat fejlődött a felhozatal.
Úgy gondolom 2023-ra minden mértékbe közel tőkéletes hangszóró már piacon lesz.Idén még lehet jön a Motion boom utodja, a Motion plus+Boom fúziót szívesen megnézném mit produkálna.
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13172 üzenetére
Oké ki indulok a saját tapatalataimból. A Dockin D Fine eredeti 4.0 Bluetooth-al rendelkezik, A T6 Max 5.0 bluetooth-al, és még is mérfőrdekkel veri a Dockin a T6 maxot.
Itt már rég nem a Bluetooth szabvány alapján kéne a hangot megítélni. Lehet legújabb bluetooth szabvány, ha a hanszóró rosszul van hangolva semmit se fog érni.
De nyilván te kezdő vagy és nics tapasztalatod így nem tudsz mihez viszonyítani. De nyilván a spec alapján döntesz na meg kinek jobb a marketingje. De írtam ha erre jársz szívesen megmutatom milyen egy viszonylag jó hangszóró.
Nyilvá nem az enyém a legjobb, de ha valaki hallja le szokod döbbeni. -
LanyUs
őstag
válasz
Aureal #13168 üzenetére
Bocs nem írtam, hogy ingerszegény, poros szántóföld szintén
Városban, pályán fejhallgató. Bluetooth Lidl 3 év gar. 8 óra üzemidő. A fülhallgató kényelmetlen már. A fejessel pedig többet hallok a külvilágból.
Viszont bringa esetén soha nem használok se fejest, se fülest csak kormányra szerelhető bringa hangszóró, de csak alacsony hangerőn
-
carl18
addikt
válasz
Aureal #13168 üzenetére
"volt T6 Max! Próba gyanánt! Tegyük hozzá.
De kicsit vissza olvasol írtam is gyakorlatilag porfogó volt mert 2X hallgattam elég is volt belőle. Nem jó hangszóró, nincs jó hangja.
Én akkor hagytam abba a Headsetes zenehallgatás kerékpározás közbe mikor egy centire voltam a haláltól. Fél óráig szívdobogás érzésem volt, és kifert a vizis.
Ősszintén, szerintem kerékpározás közbe nem szabad bedugni a fület. Én többet nem használok headsetet, nem éri meg a kockázatot.Én legyen egy kis Bluetooth hangszóró a kormányon, az mellet még hallja az ember a környezet hangjait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest