Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17526) emlekmas válasza DonThomasino (#17523) üzenetére


emlekmas
tag

A melegedést általánosságban kizárnám, merthogy utána nem is bootolt a gép. Illetve bootolt, csak a VGA-n nem adott ki jelet semmit. Ha átdugtam igp-re, akkor szépen ott volt a windows a háttérben. Kifagyás sem a melegedés miatt történt szerintem, mert korábban próbaképpen meghajtottam uniginnel, és követhető volt a hűtő hangja alapján, ahogy melegedett. Ez meg egy dx9-es játék alatt történt, ahol nem volt jellemző, hogy nagyon melegedne, és a terhelés sem volt maximális sem a procinak, sem a VGA-nak. A venti pörgött a VGA-n és a procin is, és minden indítási kísérletnél elkezdett pörögni, csak kép nem jött ki belőle.
A VGA céges gépben szépen adott jelet az első pillanattól a céges vga viszont ugyan úgy nem indult el benne.

Használni sajnos nem tudom, mert az alaplap bent van gariban, innentől jelenleg csak egy halom alkatrészem van az asztalon. Öröm a köbön, hogy Iponnál nem lehet telefonon érdeklődni szervíz témában, mert így otthonról semmit nem tudok intézni, ahol ugye az összes számla, meg garijegy, meg átvételi papír meg minden más van (21-ik század, viszonylag híres számtech bolt. Itt tartunk).

A koszolódást nem tartom valószínűnek, a cserélgetésnél feltételezem, hogy ki kellett volna derülnie, ha valami miatt kontakthibás. Én szétszedtem/cseréltem VGA-t odahaza kb 30-szor, mire minden kombinációban kipróbáltam, szervízben meg elvileg első VGA behelyezésnél meg jó. Alaplapon a kiszerelés után nagyítóval megnéztem a slotot, hátha látok benne valami kontakthibára utaló kormolódást, vagy elgörbült/rövid érintkezőt, de semmi ...

Oprendszer frissítés az eset előtt egy héttel történt (w7 ->w8), VGA Driver frissítés is volt előtte néhány nappal (3 vagy 4nappal, akkor jött asszem valami 13-as cata driver), pár napig azzal különösebb gond nélkül ment.
Mondjuk erősen reménykedem, hogy a biosfrissítés megoldotta, de értelem szerűen én nem kezdtem el biosupgradezni még garanciális és szemlátomást nem működő lap esetén. Jelenleg várom, hogy mikor mehetek a lapért, és azon agyalok, ha mégsem indul el benne a vga, akkor mi legyen a következő bevizsgálandó alkatrész.

i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.