Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
Kivettem a memóriákat, vga-t, bekapcsoltam, és működik!
-
válasz szarnyalosas #18806 üzenetére
Az előbb írtam, mit nézz. Másik winyót abban a gépben, meg hogy a BIOS-ban nincs-e valami nagyon elállítva.
Mutogatni való hater díszpinty
-
tag
Pontosan milyen márkájú és típusú alaplapot kéne vennem ahhoz hogy a mostani AMD A8 3870K-m meg tudjam húzni 3,6GHz-ig? (FM1). Most egy ASRock A75M HVS van ezzel már 3500-no instabil sajnos. 3600on kéne stabil alaplap. Ha lehet iponról linkelve. Előre is kössz!
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
Bishoop
tag
1 kérdésem lenne a PCI-Ex16 rögzítő karral kapcsolatban:
Régebben írtam,hogy letört nekem sajnos az egyik ilyen pöcök, és sajnos csak azt tudom használni, mert ha a másikba teszem a VGA-t, akkor nem tud megfelelően szellőzni, mert túl közel van a táphoz.
Azon gondolkodtam, hogy a PCI-Ex16 slot vajon nem ugyanolyan mindegyik alaplapban, ergo teljesen mindegy hogy milyen döglött alaplapot szerzek, a sín mindenhol ugyanolyan, tehát más formájú rögzítő karok is megfelelőek nekem -
spiritex
veterán
válasz Bishoop #18811 üzenetére
Mivel a PCI-E-es vga kártyákat nem konkrét alaplapokhoz tervezik, hanem a PCI-E szabvány szerint, ezért minden PCI-E-s rögzítő pöcöknek kompatibilisnek kell lennie minden PCI-E-s vga kártyával.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
-
spiritex
veterán
-
Spet
addikt
Na új fejlemény a lappal kapcsolatban:
Házból ki lett véve, asztalon össze lett dugva minden úgy ahogy volt (kivéve az optikai meghajtót nem csatlakoztattam), és érdekes módon elindult felállt az eredeti rendszere (ami igazából engem nem érdekel, hiszen windows server 2000), viszont most újabb akadályba ütköztem.
Gondoltam, ha már elindul, akkor csatlakoztatom azt az Xp-s merevlemezemet, azonban ha bármilyen módon elindítom (akár csökkentett módban), akkor kék halál villanás és azonnali újraindulás (így sajnos nem tudok hibakódot mondani). Még csökkentett módban is lehetséges lenne, hogy összeakadnak egymással, hisz nem ezzel a lappal lett telepítve a rendszer? Többször csináltam ilyet (tudom nem egészséges dolog), de eddig sosem volt problémám belőle) + elötte reseteltem a BIOS-át a biztonság kedvéért.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
draff
aktív tag
Nekem is volt úgy, hogy a net sokáig az alaplapival ment. De aztán egyszercsak elkezdett rugózni, hogy akkor ő most csatlakozik meg ilyenek. Aztán a végén mégse csatlakozott, mert valamiért nem találta meg a távoli kiszolgálót, stb.
Én nem sokat könyörögtem neki, be egy üres slotba egy PCI-os hálókártya - oszt viszlát ...
Azóta is azzal meg.Gondolom, az alaplapi valamiért bedobta a törölközőt.
-
Statiszta18
csendes tag
Sziasztok
Egy aprócska kis segítség kellene.
Van egy Asus M4N68T alaplapom le vettem a procihűtést mert vízhűtést csináltam rá és most mivel nem használom a gyári hűtés ventijét minden indításnál pittyeg hogy "cpu fan error".Azt tudom hogy biosba kell letiltani hogy ne keresse csak azt nem tudom hogy pontosan mit keressek. Szóval ha valaki meg tudná mondani hogy nagyjából milyen beállítással lehet ezt kikapcsolni azt megköszönném.Ha privátot írsz kérlek hogy ird bele, hogy mivel kapcsolatos.
-
draff
aktív tag
válasz Statiszta18 #18821 üzenetére
Kössed arra a csatira a vízhűtésed szivattyúját és akkortól nem okoskodik folyton, mert majd azt látja, hogy forog rajta valami ...
-
Nagyon egyszerű. Az Xp másik lapon lett telepítve, vagy rossz a ram.
Nemtom miért hiszi azt, hogy egy adott géphez feltelepített windóz elindul másik hardveren... Nem...
Linux általában igen, de zárt VGA driverekkel az is csinál érdekes dolgokat.@Bishoop : Rezonálás miatt? Milyen rezonanciát szüntet meg az a pöcök, haa PCIE csati teljes hosszában rözítve van a kártya?
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Kityeszto
tag
válasz Statiszta18 #18823 üzenetére
csáo van olyan biosba hogy cpu fan warning mert akkor azt lödd ki és kész
Egyszer egy számítógép megvert sakkban - de aztán alulmaradt kick-boxban
-
draff
aktív tag
válasz Statiszta18 #18823 üzenetére
Nekem volt egy olyan alaplapom (valami ASUS), hogy a procin kívül a videókártya ventijét is rá lehetett kötni. Mivel azonban a videókártyának saját ventije volt saját csatlakozójával, folyton reklamálta - már induláskor - hogy nincsen rajta.
Aztán szereztem egy olyan videoproci-hűtőt ventivel, aminek a csatlakozódugója egy az egyben ráment az alaplapira csatira (háromerű és 3 tűs). Attól kezdve mély kussban volt és még ki is jelezte a fordulatszámot az Everest-ben.
De ha nem tudod leszoktatni erről a figyelmeztetésről, tegyél rá egy ventilátort házhűtőnek.Persze gondolom én, azért álltál át vízhűtésre, hogy ne legyen a gépben ventilátor. Akkor nincs más hátra,
csak előre ... -
crolex
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a gondom, hogy takarítás után meghalt a gépem...
Kitakarítottam a gépet és bekapcsoláskor kiír valami hibát és után F1=tovább DEL=BIOS opciók vannak, de ekkor lefagy és leáll a gép. Már mindent kicseréltem, táp, proci, vidi kártya, RAM, minden kábel bedugva, ventilátorok működnek, szóval az alaplappal lesz valami, de nem tudok rájönni, hogy mi, nem törtem le róla semmit :/ És még a BIOS-t is reseteztem. Valami tanács?
Ha fontos lenne, akkor az alaplap: Foxconn 945GZ7MC[ Szerkesztve ]
-
Statiszta18
csendes tag
-
crolex
csendes tag
Semmi, csak porszívóval takarítottam, de még a porzsákot is szétszedtem és nem volt benne semmi sem...
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Van egy asztali gép PT890 Neo alaplap van benne. Nagyon melegedett bekapcsolás után azonnal 65 fokos lett. Ha valamit elindított az ember akkor le is állt. Cseréltem hűtőt de nem oldotta meg a problémát. Majd újrapasztáztam és visszatettem a régit. Javulás látszott ,de ugyanúgy lefagy leáll.
Arra gondoltam, hogy nem mehetett-e tropára a hűtőszabályzás?Köszi előre is!
-
bigobert
tag
Sziasztok!
Asrock FM2A85X Extreme4-M alaplap leírásánál mit jelent a zárójelben levő rész?
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?cat=Specifications&Model=FM2A85X%20Extreme4-M2 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE1 @ x16 mode; PCIE3 @ x4 mode)
Jól értem, hogy ez két x16-os slot? Írva vagyon, hogy támogatja a CF-t és dual graphics-ot, meg minden, de megnyugtató, amikor értelmes mondatban is megfogalmazzák ezt -
AAntii
őstag
Üdv!
Szeretném megkérdezni az uraktól, hogy a pci-e sínek sávkiosztását hol tudom beállítani? A biosban az alsó, 16/4x sín autora van téve, ezt nem is tudom módosítani, míg nincs benne semmilyen kártya, a felső ellenben szintén csak 4x-esen megy, így a 6950-es kártyám csak kb. a 6870-es szintjét tudja, ami meglehetősen kellemetlen. Létezik, hogy az auto beállítás az első sloton azt eredményezi, hogy a felsőre is csak a crossfire beállításait tudom érvényesíteni, azaz mivel 4x/4x-esként mehet ezen a lapon (Asus P8P67) a két kártya, a felső sem megy nagyobb sávszélességgel?
Tudtok valami megoldást, vagy nem marad más hátra és át kell tegyem a videokártyát a 4x-es slotba, a biosban beállítani 1x-esre, majd reménykedni, hogy jó lesz? A kártya egyébként másik lapban tökéletesen megy 16x-osan.
Köszi a segítséget!
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
oldsaman
tag
Hi .
Érdeklődnék , hogy egy olyan alaplap ami 533 MHz ramot fogd be , abba biztos nem lehet nagyobbat tenni Pl : 667 MHz . Azt már nem kezeli ? Előre is köszi .
Buga Jakab 0631-316-46-56
-
Gyorgy1432
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam rokonoktól nemrégiben egy NEC Powermate vl370 micro BTX alaplapos irodai gépet.
És vettem egy MSI HD 7750-es videókártyát.A probléma az hogy mivel micro BTX alaplap nem nagyon tudom beletenni.Nincs valami megoldás?CFG...hamarosan!
-
dozsabalint
senior tag
Sziasztok, gyors kérdés:
az alaplap csinál valamit cpu, illetve ram nélkül? Nem kéne neki a ventiket felpörgetnie? LED sajnos nincs rajta, és hangszóró sem. -
membrandj
nagyúr
Sziasztok! Vettem egy e8400-as procit a HP ipiel-la3 lapomhoz,de ha belerakom, akkor sípol és nem ad képet. Ha visszateszem a régi e5500-at,akkor működik. Mi lehet a baj? A legfrissebb bios van rajta. Másik lapba működik és a lap leírásába az van,hogy core2duot fogad, tdp: 95w, gondolom max 95w-ig kezeli, de ennek 65W a TDP-je.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz membrandj #18842 üzenetére
Nem a TDP lesz a gond. A lap a köv. procikat támogatja:
Motherboard supports the following processor upgrades:
Intel Core 2 Quad (Yorkfield core) series
Intel Core 2 Duo (Wolfdale core) Dual Core series -
membrandj
nagyúr
válasz BomiBoogie #18843 üzenetére
Core2duo E8400-ról beszélünk.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Kityeszto
tag
válasz dozsabalint #18841 üzenetére
igen felpörög hacsak a bekapcsologomb nincs jol rákötve azjolvan rá kötve?
-
Kityeszto
tag
válasz dozsabalint #18846 üzenetére
hát ram nélkül történik sipol felpörög de cpu nélkül is ugytudom hogy legalább sipolnia kellene
-
Kityeszto
tag
válasz dozsabalint #18849 üzenetére
mondasz nekem egy alaplap tipust valamit megnézek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Okos Otthon / Smart Home