- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #14994 üzenetére
igazából a félautomata az a tiktokon Ninja néven elhíresült sorozat, ahol az őrlő szabad kimenettel benne van a házban, és a pumpás presszógép is, de karos. viszont alig nagyobb kocka mint egy automata, csak kézzel kell őrölni, habosítani, kart betenni. amolyan mutáns
tetszenek amúgy, csak az ilyen szupermultifunkciós cuccoktól mindig félek -
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Van egy 5 hónapos Philips EP3343 kávéfőzőm, és az utóbbi időben mintha kicsit másabb hangja lenne. A darálás is "gyangébb", és hosszabb ideig tart mint az elején. A kávéolaj eltávolító kapszulát szoktam használni, és takartani is szoktam. Csináltam egy videót a gépről. Megntennétek hogy megnézitek, és mondtok róla véleményt hogy mit gondoltok?
A másik bajom, ami már régebb óta van, hogy a jeges kávénál nem langyos kávét főz ahogy az elején, hanem ugyanolyan forró, mintha csak egy sima presszót főznék.Köszönöm előre is!
-
Till@
aktív tag
válasz
mcdennis #14989 üzenetére
Ha lesz hozzá darálód, akkor nagyobb helyet foglalhat mint az automata.
Egyébként a De'Longhi Dedica jó kis gép. Viszont ha szempont a meleg kávé, akkor főzés előtt át kell öblíteni a fejet, Így meleg lesz a poharad meg a gép is kellően.Szépen meg kell tömni a szűrőt, hogy pont jó legyen, el lehet vele szöszölni.Szóval, rögtön nem lesz kávé.
-
válasz
Szia!
Sajnos drágább mint általad mondott összeg, de ezzel gyorsan és jó kávét lehet főzni. Esetleg használtan érdemes lehet szétnézni.
Lollina E.S.E. POD
Nálunk évek óta van, nagyon szeretem.Ahogy Dr. Szilikát írja + ezekhez nem árt egy jó örlő, és van vele kis munka. Ahhoz viszont kevésnek érzem, hogy igazán jó kávét készíts belőle.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Jófogáson szokták, "félautomatának" nevezni a karos gépeket, amelyik vízpumpával ellátott, tehát nem csak a gőz erejével dolgozik.
De ez barokkos túlzás, a karos gépekkel sajnos van egy kis pancsolás, ami főleg napi több kávénál már elég fárasztó, monoton, kézi tevékenység. Érdemes lenne valahogy kipróbálni vásárlás előtt, neked mennyire jön be hosszabb távon. Külföldön félautomata inkább, amelyik karos, de őrlőt is tartalmaz egyben. Valójában ez sem automatikus.
A bojler felfűtési gyorsasága teljesítmény kérdése, 2000 W körül vannak az automaták, karos lehet némelyik kisebb, de annál sem kell túl sokat várni. Azonnal nem megy, de nem vészes.
-
mcdennis
tag
Sziasztok!
Bocsi ha rossz helyre írok. Szeretnék vásárolni egy félautomata expresszó kávégépet. Fontos lenne h ne foglaljon sok helyet, finom kávét főzzön és ne kelljen várnom a víz melegedéséra, hanem mint egy automata kávégép rögtön főzze a kávét
Chat GPT illetve sajátmagam keresésébe két gépet találtam. Az egyike a De'Longhi Dedica a másik a Xiaomi BHR9798EU. A Delonghi drága nekem egy kicsit. Olyan 30-40-ezer között szeretnék maximum költeni rá.
Van más reális alternatíva?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
válasz
bytesizelife #14987 üzenetére
Frei sose volt híres a friss pörkölésről.
Ha jól tudom, ilyen infó nincs a csomagoláson se.
Pörkölt arabica és robusta szemes kávé keveréke 98%, Aromák 2% Ez ám az összetevők listája.
Nem akarok vele senkit megsérteni, sokan szeretik. Én maradok a friss pörkölésnél. -
-
válasz
FőDudu #14984 üzenetére
Én eleve a közelébe sem engedem a gépnek ezeket a borzasztó valamiket. Anyám mániája, hogy szemes Frei kávét hoz valami alkalomra. Itt áll a spájzban vagy 4 csomag, bontatlan förtelem. Ajándékba sem adnám senkinek, mert aki ismer, tudja, hogy a jó kávét szeretem. Rögtön bukna a dolog, hogy ajándékot ajándékozok.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #14983 üzenetére
Epp esedekes volt a heti/havi tisztitas.
Nos 2 adag Frei izesitett utan mar ereztem az egesz gepben azt az utalatos vanilias aromat ami miatt a kavejuk nem jott be.Raadasul a betoltoben is fel volt tapadva. Nem ugy, ahogy altalaban van a decaf utan - tomorebben ott volt belole jo sok.
Egy szo mint szaz - inkabb kerulni kell az ilyen izesitett kavet.
Oriulok, hogy hittem nektek es nem kell kiszerelnem az orlot. (mar 1x kivettem, mikor az orlore csatlakozo tolcser eltort, igy tudom hogyan kell ossze rakni). -
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #14982 üzenetére
Roviden: rettenetes.
Ez egy valtozo meretu kave szemekbol allo kave. Nem latszik, hogy olajos lenne - bar 2% olajat lehet ugy felsziv, hogy nem latszik. Savanyu, vanilia izu fozetet eredmenyez. Mar az orloben egy eros vanilia illata van. 2 adagot foztem, a nejem kiboritotta - en tejjel felutve probaltam meginni.
(orlom kb kotyogoshoz volt beallitva, a gep alig birta rajta atnyomni a vizet.)
Azon gondolkodtam kinek ajandekozzam el - mert mi ebbol tuti nem iszunk tobbe. De az az igaszsag, hogy it Isztrian ahol elunk, a kavezas az jo minosegu kaveval tortenik. Lehet, hogy valaki sertesnek venne, ha ezt neki adnam.
(izesitett kavet kb sehol senki nem iszik erre fele - legalabbis majd 20 ev alatt soha nem lattam ilyet)
Szerencse, hogy volt annyi eszem, hogy a zacskot ugy vagtam ki, hogy csore lett es vissza tudtam zarni. Igy csak annyi hianyzik belole, amennyi a kis 2 adagos kezi orlobe bele ment. (ha a kave tartoba boritottam volna a maradekot, akkor most moshatnam ki).
Kave pont elfogyott, szoval atugrok Muggia-ba nemi utanpotlasert.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #14977 üzenetére
Van egy fekete és egy fehér, utóbbi a hideg tejhabhoz. Gépi fordítással másolom az alábbit, hátha így mindenkinek kedvezőbb.
Soha nem láttam magyarázatot a hideg tejeskancsó működéséről, de kell lennie valami fizikai különbségnek. A melegnél összekeveri a tejet és a gőzt, hogy levegőztesse és felmelegítse a tejet. Mivel a hideg kancsó ugyanabba a gőzkivezető nyílásba kattan, kell lennie egy turbinának, amely gőzt használ a hideg tejet levegőztető habverő forgatásához. A hideg kancsó árának tizedéért vehetsz egy elemes habverőt, és gyorsabban és kevesebb karbantartással ugyanolyan vagy jobb hideg habot kapsz.
Különböző fúvókák találhatók bennük, ami a fő különbség: egy speciális fúvóka és habosítószelep, amely a forró tejhabhoz van igazítva. A tartály belsejében egy rendszer található, amely összegyűjti a tejet, gőz segítségével habosítja fel, és melegen tálalja.
Hideg: ez kifejezetten hideg tej melegítés nélküli habosítására szolgál. Más típusú habosítószeleppel és levegőbemenettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a levegő beszívását és szobahőmérsékletű vagy hűtött tej habosítását.
-
FőDudu
veterán
Na en meg kaptam ajandekba egy kilo Frei Pekandios kavet. Illata a zacskon keresztul is durva.
Most vacilalok, hogy oroljem kezzel vagy utana ha nem jon be ki kell majd pucolni az orlot a gepben.
Letezik valami orlo tisztito granulatum, de annyiba kerul, mint egy kilo kave
Mondjuk eleve ugy indit, hogy mindig annyit orolj belole amit megiszol. (tippre az egesz konyha illatozna, ha bele boritanam a 300 grammot a gep kave tartojaba.
(ismerosok eskusznek erre a kavera, azert is hoztak, hogy kostoljuk meg).
Mit javasoltok? Kezi orles - vagy mehet a Lattegoba?
-
válasz
werszomjas #14970 üzenetére
Nekem megvan ez a szett, még annó a géppel vettem. Hideg tej habot készít. Tesóm most vett rivelia gépet és nem akart 40e fizetni érte, így utána járt és ez a hideghabosító is jó rivelia géphez. Néha 10e körül is van az Alzán
-
válasz
werszomjas #14970 üzenetére
ezen én is gondolkoztam már. egyébként régen is volt ez a szett aztán eltűnt. sőt volt a géppel is egybecsomagolva, de arról anno lemaradtam.
egyébként nekem most is van a választható kávék között jeges verzió. még egyiket sem próbáltam. lehet hogy ezek azok amikor a pohárba csak jégkockát kell tenni -
werszomjas
addikt
Rivelia-hoz közben megjelent egy hideg ital szett.
Kár, hogy külön csak a tejtartályt nem lehet megvenni, így elég borsos ára van.
Mondjuk nagyon kíváncsi lennék, hogy miben különbözik a gyári tejtartálytól. Elvileg ha ezt a fehéret csatlakoztatod, akkor a gépben megjelennek hideg italok. Jó nagy lehúzás ez így, gyanítom alapból a gyári tartállyal is tudná ezt.... -
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas #14968 üzenetére
Pedig qrva drága.....
Üdv Nagya -
werszomjas
addikt
válasz
Nagya21 #14964 üzenetére
Nálam is múlt héten jött meg. Nem kapkodták el a küldését
Eddig nekünk ez a KIMBO nagyon bejön, előtte vettünk már egyszer Aroma gold -ot, az is nagyon bejött. Most egy darabig biztosan maradunk a KIMBO-nál -
drr
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám...
Van egy ESAM04.110.B Magnifica gépem. A vízpumpa kezdett el rendetlenkedni. Az első adag kávé főzésekor erőtlen és kevés vizet nyom, kicsivel több mint a felét annak, amire be van állítva. A másodiknál már normális. Mi lehet a gond? Olyan 2 éve már volt pumpa cserélve, lehetséges, hogy meg fog dögleni? -
Jenne
őstag
Szia!
Köszi a választ.
Az XXL kiszerelést csak a kérdésem pontosítása kedvéért tettem be, hirtelenjében ezt találtam, kilós csomagolásút ittunk.
Valóban finom íze-aromája volt, mondom ezt én aki Pellini N82 és Eduscho Espresso Classic kávét fogyaszt jelenleg.
A 2x1 kg De’Longhi Kimbo Gourmet ott várakozik fogyasztásra a konyhaszekrényben. Nagyon kedvező áron jutottam hozzá az allegron, akcioban (1 napig) 13400 Ft volt a 2 kg. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kóstolta már valaki az Aldi Barissimo kávéját? Ezt: [kép]
Tegnap voltunk vendégségben és ebből főzött kávéval kínáltak, Szarvasi 4 baros karos gépen, és meglepően jó ízűnek éreztem. -
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Van egy Dedica EC685-öm. Sajnos nem tudom a szűrőjét tisztítani, mert sikerült elkenni a csavarfejet. Gondolom teli lehet apró zacc szemcsékkel. Újabban azt csinálja, hogyha bekapcsolva hagyom, akkor csöpög belőle a víz. Szerintetek ez javítható, vagy inkább vegyek újat? Igazából megbíznék simán valakit a javításával, mert jó kis gép, csak itt Fehérváron/Veszprémben nem tudom ki van, aki ért hozzá, utaztatni meg nem szeretném mondjuk BP-re.
-
Till@
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #14953 üzenetére
Akkor ezek szerint én ínyenc vagyok
A kemény víz okozta nemkívánatos ízekre lehet kevésbé vagyok érzékeny, a túl lágyított vagy túlszűrt víz okozta savasságra viszont igen.
Esedékes a szűrőcsere, úgyhogy lesz alkalmam kipróbálni új szűrővel és sima csapvízzel. -
Till@
aktív tag
Szerintetek létezik olyan, hogy gyári szűrő használata mellett túl savas ízű lesz a kávé ?
A nyugdíjazott Philipsemnél is felfigyeltem erre, még az életciklusa elején, de mivel a későbbiekben nem használtam hozzá szűrőt az ára miatt, megszűnt a savasság.
A jelenlegi Delonghinál, egyből szűrővel kezdtem (gyári), savas is volt, akár hogy próbáltam beállítani az őrlőt, aromát.Most, hogy lassan cserélni kell a szűrőt, sokat javult az íze, ekkor ugrott be, hogy már tapasztaltam ilyet.Sajnos vagy nem, de bevásároltam szűrőből rendesen (utángyártott), nem került sokba.
Megkérdeztem a chatgpt-t, azt mondta, ha túl van szűrve a víz, akkor lehet ilyen.Azt javasolta, hogy használjak pl. NESTLÉ AQUAREL -t.
Találkozott valaki ilyennel ? -
válasz
Dr. Szilikát #14938 üzenetére
Igen, több sebből vérzik a videó. + hideg vízzel kivonni a kávét.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Silent77 #14937 üzenetére
A bojler megkerülése 2 db útváltó mágnesszeleppel túlzottan komplikált, hely- és költségnövelő lenne, ami nem látszik életszerűnek.
A bojler fűtésének lekapcsolása csak szoftveres kérdés, hiszen vezérlés amúgy is van. De akkor az átforrósodott bojlert előbb hideg vízzel kellene visszahűteni. Ilyet szokott csinálni a gép, amikor gőzről le kell hűteni, a csepptálcába irányítva. De teljesen hidegre vinni nem ugyanaz, több víz kellene hozzá.
Mindamellett a kezelési utasítás szerint meleg vízzel készül (kis fordítási hibával):
-
Az én 5500-as Philips-em tegnap került szervizbe. Egy éves múlt éppen. A kávét konkrétan a zacctartóba főzte le, pont a napokban csináltam meg a szokásos teljes karbantartást.
Kíváncsi vagyok mit mondanak, találtam néhány troubleshooting vdit, de nem volt kedvem vele baszakodni, míg élvezi a garanciális időszakot.A kicsomagolás óta fennálló problémát is jegyzőkönyveztünk, mint például a vizes tartály nem megfelelő érzékelése, a jeges kávé hibás(?) működése. Gyakorlatilag ugyanolyan hőmérsékletű lattét főz ebben a funkcióban is azzal a különbséggel, hogy az elején kér pár darab jégkockát a pohárba.
Most komolyan azért a kiírásért fizettem többet? -
válasz
SECTORnooB #14924 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem egyiket sem.
Első automata gépem lesz, karosat használtam, használok.Hirtelen ránézve, szerintem ugyanaz, csak más kijelző, több program 5500 esetén.
de biztos van aki jobban tudja mint én. -
válasz
SECTORnooB #14922 üzenetére
Szia!
Én most rendeltem 5500-at.
A philips oldalán KOSZI15 kuponnal 170k, szülinapi kuponnal pedig 140k.
5500
Hátha segít a döntésben. -
SECTORnooB
addikt
Sziasztok
Új Philips LatteGo 5500 vagy 4300-as kávégép vásárlásán gondolkodunk.
Jelenleg egy 3243 tulajdonosai vagyunk.
Kérdésem az lenne,hogy melyiket érné meg jobban megvásárolni? Felhasználói oldalról érdemes az 5500-ban gondolkodni? -
Dr. Szilikát
őstag
Lehet éppen tesztelni az ioncserélő gyanta fáradását (TDS-mérő nélkül is), ha a ciklus végén kiengedünk valamennyi vizet egy rozsdamentes edénybe, a tartály zárószelepét benyomva.
Elfőzöm a vizet, a meszes maradék mutatja, hogy mit tud a betét. Persze odafigyelve, nem az edényt felizzítva, tönkretéve.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
abrtom87 #14914 üzenetére
Ha kiszedem, még akkor is marad annyi a torokban és az őrlőben, hogy gyakorlatilag 1 adagot lefőz, mint a Krupsnál is próbáltam. Őrlés végére felpörög az őrlő (mint ami kiürült), ennek ellenére egy rendes méretű pogácsa még lefő.
De aki szedett szét ilyet, láthatta az őrlőben lévő maradványokat, vagyis ha rákeverjük a tetejére a koffeinmentest, ezek keverednek, így nem lesz igazán koffeinmentes, akár 1-2 főzésig.
-
abrtom87
tag
Sziasztok. Hülye kérdés, de a koffeinmentes-sima váltást ti hogy oldjátok meg Philips (új 5-ös széria) esetén? Nálunk van családtag aki menteset inna, de macera és lehetetlen kiszedegetni a szemeket a felső tárolóból. Olyat nem lehet csinálni valahogy, hogy neki vennék őröltet és a gépben beállítani, mikor melyikkel dolgozzon? Köszi!
-
Nagya21
addikt
Hali!
Ha van benned mersz, akkor kicsavarnám a 2db csavart a főzőegységből és megpróbálnám szétszedni, hátha kijön alkatrészenként.
Ha nem jön ki, akkor le kell szedni a kvfőző oldalát, úgy kioperálni a KP egységet, majd rájönni miért nem áll vissza alapra a gép.
Üdv Nagya
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Profi biztonsági IP kamera 4MP - optika 2.8 - valós WDR - POE - ONVIF - szolid áron
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest