Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Ahogy láttam a videóban, ezt eléggé megbonyolították, a Saeco egyszerűbben megoldotta. Mivel közelről nem láttam még ilyet, nekem az is rejtély, hogy miután itt kinyomja a forró vizet (piros nyilak):

Hol kerül vissza a kávé a fejegységbe? Zöld nyíl:

Itt a piros nyilak tefloncsövek, amin forró vagy vagy gőz szokott közlekedni. De ennek is miért van három csöve? Elméletben kettő megfelelne nekem.
Ehhez képest figyeld meg a tömítések sokaságát, mennyi hibaforrás:
-
Dr. Szilikát
őstag
Nincs De'Longhi gépem, ezért nem tudom pontosan, hogyan kalibrálja a pogácsa vastagságát, de egyébként a Krupsnak is kétféle megoldása van erre.
A régebbi generációknál az őrlési időtartam fix, tehát például 8 sec. alapértelmezett a Strong kávé, amit szervizmenüben lehet korrigálni. Újabbaknál van egy automatikus kalibrációs trükk, ami egy mikrokapcsoló segítségével figyeli a létrejött pogácsavastagságot, így korrigálni is képes.
A fix időzítésű típusnál tudtam jól kitapasztalni, ahogy finomabb őrlést állítok be, abból vékonyabb pogácsa lesz, sőt egy szint alatt már a főzőüreget sem tölti ki szorosra, így nem lesz normális pogácsa belőle. Ekkor a szervizbeállítást növelhetem esetleg 1-2 másodperccel.
Megjegyzem, itt az őrlőnek csak 3 fokozata van, amit gyárilag be tudnak úgy lőni, hogy jó legyen. De ha én szétszereléssel direkt elállítom finomabbra, akkor egy szint alatt már túl kevés lesz. Igaz, ekkor már túl keserű is általában, nem jó ízhatás.
Ha több őrlemény, az nem gond, a dugattyú rugalmasan lekezeli a vastagabb "képződményt".
Másik dolog, amikor nagyon száraz kávébabot használtam, az eleve hajlamos volt a széthullásra, megfelelő tömörítés esetén is.
Ezzel szemben az olajos, zsíros őrlemény szépen összeállt egy darabba, azonos beállítás mellett.
-
Nagya21
addikt
-
Voice24
őstag
Nekünk is Delonghi van, 23.460. Emlékeim szerint nem ír semmilyen tiltást a használatija, hogy a központi egység dugattyúját ne nyomjuk le elöblítés közben. Annyi van írva, hogy 5 percig áztassuk vízben, majd folyóvíz alatt öblítsük el. Én már párszor a melegvizes öblögetés alatt megmozgattam a dugattyúját, eddig semmi rendellenességet nem okozott, legalábbis én nem vettem észre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Robotporszívók
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:87%
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Ha mindkettőt viszed, 170ért tied! - Apple Thunderbolt Display
- SK Hynix 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest