- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
ati888
senior tag
válasz
Gorneck #32206 üzenetére
Gorneck23: jól tudom, hogy neked egy Accelero S1 hűtő van a VGA-don? Mert én most vettem egy ilyet, kis reszelgetések után felment a helyére, de akkora, hogy majdnem kitépi a foglalatból a kártyát. Most felkötöttem gyorskötözővel, de valami jobb megoldás nincs rá?
A hőmérsékleteket 10-12 fokkal levitte , bár eddig nekem nem melegedett annyira. Alapon 40 volt eddig, most 30 fok, GRID alatt eddig 70-re ment fel, most 58 volt a max. Az egész jó, nem? Egy 12 centis Nexus ventit tettem rá, hangtalan (ez volt a cél, mert a dual slotos sapphire elég hangos volt).
Érdemes ezt meghúzni kicsit?
ati
-
lala42
őstag
válasz
Gorneck #32197 üzenetére
Játékok közben megy mint az állat
Nem akad, nem hibázik, nincs képhiba (pixel, foltosodás stb.) Másik progival még nem próbáltam. Csak ezzel és ezt tapasztaltam. Mintha lekvárcsikok lennének a fánkban.
Esetleg nem-e a CCC 8.10 hibája lenne? Holnap kipróbálom korábbiakkal is. Hátha -
WesTM
őstag
válasz
Gorneck #32172 üzenetére
Hát megint nem értek veled egyet. Én sem tartom magam annak a faszagyereknek aki beteszi a gépbe a kártyát,és örül neki. Nagyon sokat mókoltam,mókolok rajta most is,mint minden alkatrészen a gépben.Nem csak be van téve a helyére,'oszt mennyé' fiam,csak korán gyere haza... És nem is tartom hülyének hozzá magam,nem nagyképűségből mondva. DE amit felesleges erőltetni azt minek??? Neked van,vagy volt valami problémád a kártyával? vagy most csak úgy spontál szapulod. Én a helyedben,ha ennyire nehezen viselem az általad ipari hulladéknak nevezett dolgot,gondolnék egy nagyot,nem idegesíteném magam,és hopp vennék egy gtx260at,vagy 9800gtx+-t,amin biztos jó hűtés van,biztos jók a driverek(nagyon nem),biztos kevesebbet eszik,és a furmarkot is bírja 80 fokon.Nagyon nem értelek.
De hát ezvan.... SPRITE!!!
Oliverda: Valószínűleg módosított bios van a kártyán,ahol át lett állítva a határérték.
Ha jól tudom az újabb RBE már tudja ezt,ott kell módosítani a biost,át kell állítani,hogy a CCC meddig engedje az órajeleket,és winflash el feltolni a kártyára a módosított biost. De lehet hogy nem ez volt a módszer majd Tomax mester válaszol. -
_Toka_
senior tag
válasz
Gorneck #32066 üzenetére
Haza=ATI jelen esetben...mert kb úgy is véded...holott ez csak egy VGA.
Értem, de ez rám nem igaz!Korrektül hangoztatom---> Ipari hulladék...
Van humorérzéked!
Korrektség egy xar hűtési megoldásról azt hazudni, hogy jó? Ne már...
Te jó ég...
És mellé meg azt is kamuzzam, hogy tökéletes a bios?! Röhejes elvárás már ne is haragudj...
Nem, félreértesz! Hangoztasd, hogy "sz@r a hűtés, sz@r a BIOS, ugyan tökéletesen teszi a kártya a dolgát ezzel a sz@r hűtéssel, BIOS-szal"! Öööö, értem de hát ezt mondod, azaz kéne, hogy mondd, ha korrektül tennéd, amit teszel...Aszhem inkább FC2zöm egyet...felesleges vitázni ATI fanokkal...
Télleg ne vitatkozz ATi fanokkal, nem éri meg... Nos, ettől aztán nagyon messze állok!!! Csak az ár/arány tényező indokolta a döntésem! Se zöld, se vörös hályogom nincs!!!Basszus, lenne hangos, de nem! Hibázna - na jó, ne!!
- de nem! Zavarna, hogy meleg! Ez van idle, most:
de nem!!!
-
_Toka_
senior tag
válasz
Gorneck #32064 üzenetére
Látom itt is a "haza" védelme az elsődleges...mint a legtöbb procis topikban...
Egyrészt nem-igen járok procis topicban, másrészt nekem a "haza" egész mást jelent, mint holmi procit/VGA-t. Kb. a korrektség, nos az lenne a haza nálam, ha valami...100+ írtam...legalább pontos legyél...
Mikor 70-90-ről írtam, nem Téged idéztelek... A Te eseted is "vérmérsékleti" eset, nem a 100+ esete... Bár Nálad pont annyi, az amennyi...Már nem is haragudj, de magasan nagy ívben szarok arra ki és milyen céllal tervezte ezt a hűtést...rühellem mikor alul terveznek vmit...nem is kicsit...az meg, hogy ki mit olvas az megint csak hidegen hagy...leírtam mit tapasztaltam 100+os a gpu...számomra ez lefogadhatatlan...az, hogy más számára ez természetes az az Ő baja...Én élvezem a 45 fokkal alacsonyabb hőfokokat load...
Nos, hadd legyen ennek az első fele az "egyéni szoc. prob." kategória, ne az, amit a többieknek terveztek - még, ha szerinted mellé is fogtak... - Te pedig élvezd, de hangoztasd korrektül!Mi ez ha nem egy ipari hulladék...
Ez ... ???? Egy vélemény...De hadd vitatkozzunk vele!
Elégedett vagyok e játékban nyújtott teljesítményével?! Igen. Szépen fut rajta minden...és hála a jó égnek a sok panasz ami az ATI drivereit érik mostanában szintén nem sújtanak...
A kártya ref hűtése és biosa egy ipari hulladék!!!
Kb azt kéritek, hogy hazudjak a kariról...nem fogok...ez a véleményem és marad is...
Értem, tudom, de tedd meg csak a korrektség kedvéért - és csak azért
-, hogy leírod mellé, hogy ezen kívül semmi bajod a kártyával! Tudod, van, aki pont az Általad említett dologra tesz, viszont fontos neki, hogy ne hibázzon a kártya!
És vedd már figyelembe, hogy írom ezt pont én, aki megérti és tiszteletben tartja a véleményed, miszerint nem vagy elégedett a kártya hűtésével!
-
_Toka_
senior tag
válasz
Gorneck #32060 üzenetére
Érdekes dolog, ami felmerül egy "független" - bár, sztem pont az idézőjelben lévővel nem fogsz egyetérteni, pedig valahol így van... - olvasóban, ha kettőtök postjait olvassa.
Te tökéletes élményt nyújtó játék után beírod ide, hogy - Téged idézlek - "ipari hulladék" a kártya hűtése, mert ugyan pl. egész délután semmi bajod nem volt a vassal masszív játék közben, de mégis hogy képzeli, hogy 90+ fokon is járt néha.
Bluegene pedig ebből a szempontból olyan, mint én, azaz b@sztatja, hogy miért fogalmazol ilyen szélsőségesen. Ami a szempontodból absz. lényegtelen - legalábbis saját bőrömet tekintve mondhatom, nagyon is fontos -, de annak, aki új júzerként idelátogat, nagyon nem mindegy, mit olvas itt. Ő még Általad botor módon úgy értelmezi a szintén Általad írtakat, hogy "ipari hulladék" a kártya hűtése, pedig éppen Te vallod be, hogy annak ellenére, hogy minden bajod akad a kártya hűtésével, az az idióta kártya teszi a dolgát tökéletesen. Bár kicsit azért meleg...
De akkor akár írhatnád ezt is...Úgy gondolom, ha az LHC óriásmágnesei hűtésére tervezik, és ilyenből négyet-ötöt csavaroznának alapból a szupermágnesek ódalára, akkor azt mondanám, hogy ott nagyon mellényúltak, már-már "ipari hulladékot" gyártottak tervezetten.
De, ha az a céljuk, hogy egy ilyen pici kártyát minden körülmények között 70-90 fok között kell tartani eme termék segítségével, akkor azt mondanám, szinte tökéleteset alkottak.
Ja, hogy ez nem fog minden júzerben osztatlan sikert aratni, az már lehet. -
Bluegene
addikt
válasz
Gorneck #31953 üzenetére
jó holnap lemérem, most már kiváncsi vagyok, tény hogy az idle nálam is hasonló(most perpill 76 fokos, nyáron 78-79 fokos volt)
úgy tervezem hogy nyomok Far Cry 2-t, és valami grafikonos teszt/méricskélő programot közbe, melyiket ájánljátok? szerintem nekem is annyi lesz mint a németeknél, az is lehet kifogtál egy selejtet vagy nemtudom, a tajvani munkás rosszul húzta meg a hűtés csavarját
, egyébként ez a 76/86 fok nem annyira gáz, a 3850-nek is ennyi volt, nem?(legalábbis terhelve). A 100 fok az soknak tűnik, szerintem valahogy rosszul szerelték a tiédet
-
Bluegene
addikt
válasz
Gorneck #31908 üzenetére
igen van idle, terhelve(last)--->ezt softveresen olvassák ki
és van Last Chiprückseite---> vagyis terhelve a chip hátoldala
le van mérve hol a gond? egyébként nálam is ennyi, pedig nincs extrém házam, csak egy 6K-s GABA
[link]
Nagyon OFF: egyébként ilyen házam van: [link] , 6K volt 2006 őszén, hehe, élőben szebb
csak rosszul fotózták
-
Bikerider
aktív tag
válasz
Gorneck #31581 üzenetére
HI
Vista Ultimatom es Xp en ugyan az a hiba.Inditas utan valamikor 5perc,20perc es Az osszes jateknal akadas ezerrel a hang is akad es fekete kepernyo.Utana kidob az asztalra.Fekete kepernyo utan nagyon belassul a gep.
P5Q-E,E7200 Asus V60,2*2Gb Geil,His IceQ4 4850 512mb,Samu 750GB,Fsp Epsilon 700W,Aerocool Extrem Engime T3,LG 19ws-ns.
Se a proci,se a VGA nincs huzva.
8,10 cata van fel.A venti szabalyzas 50 szazalekon megy.Meg Crisis alatt se megy fel a GPU 40 fok fole.
Mikor akadas van latom hogy a GPU terheles 99 szazalek.Gyenge a kartya vagy keves neki a 512 Vram
Ami nalam akad az masnal jol megy.Ez nagyon erdekes szamomra -
Bluegene
addikt
válasz
Gorneck #31374 üzenetére
hehe
később: Amúgy a kártya tökéletesen működik és szépen teljesít a játékokban...
De ennyi amit fel tudok hozni mellette...mert ez nálam nem minden.. és még hozzátehetnéd hogy olcsó, a legtöbb embernek aki nem tesztprogramokkal lesi a GPU feszt(az normális emberek 99,9%-a)hogy ugrál
, annak csak ez számít, betolja a gépbe, fölrakja a drivert és élvezi a crysis-t vagy a stalkert szvsz, ez erre való és kész
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Gorneck #31465 üzenetére
Jah sejtettem, de azt én bizony ki nem várom, mert akkor meg az lenne a jó tanács hogy várjak az 5xxx szériára....nah a lópikulát
, 2 év után végre jövő 7 meg szeretném tudni, milyen is a crysis valójában
... annyira nem is veszem sokért, ha 5k ért elmegy a kis kártyám, mert leszámítva azt, akkor kb 38ért vettem iceg4-et, ami nem is rossz azé.
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #31443 üzenetére
Én is mindig matatok.
Különben nagy szívás lenne a Vista. Ha meg gáz van valamivel, arra ott a rendszervédelem (az sem a Vistáé).
HSM: Nem, a fogyasztás azon fog múlni, hogy biosban és/vagy ATT-ban leszabályozza az ember a karit ott, ahol nincs szükség a teljesítményre, és úgy bizony sokat lehet megspórolni (hogy nem is ugrál, az csak ráadás). Lásd még : csökkentett 3D mód.
_Toka_: Nyilván a költői túlzás miatt volt ott a smiley. Amúgy pontosan tisztában vagyok vele, hogyan működik egy üzlet, és hogyan takargatja minden cég termékei hiányosságait marketinggel (ha jó lenne a termék, nem kéne marketing
). A fejlesztési duma ugyanilyen, noha tény a fejlesztés, csak a vakvágányokat nem szokás elismerni. No meg félkész (hibás bios, pocsék driver) terméket nem kéne piacra dobni, ami ugye megint gazdaságtalan lenne, tehát megint csak marketinggel kell leplezni. Egy ideje rájöttek az üzletben (kb. amióta elharapózott a tömegtermelés), hogy marketinggel a szart is el lehet adni (bármiben), mert a vevőknek csak néhány százaléka tudatos vásárló, a többi egyszerű fogyasztó, akinek a vezérlőegységébe bármit be lehet programozni. Így semmilyen kényszer nem hat a gyártókra, hogy 100%-os késztermékekkel lépjenek csak a piacra, és azt ezt szóvá tevők lesznek csodabogarak.
ATI-ról, amit írtam, nyugodtan elhiheted, van benne gyakorlatom.
Azt, hogy Gornecknek igaza van, ált. írtam, a hozzá nem értő felhasználókat meg szintén nem rád, hanem azokra, akik megveszik a hardvert, és használják, miközben fogalmuk sincs az egészről, és nem is kell, hogy legyen, csak ezt aljasság kihasználni. nV-tól és ATI-tól, meg mindenki mástól is, no de persze megteszik, mert megtehetik.
A te megalkuvási szinted nyilván nem azonos sem Gorneck-ével, sem az enyémmel.Gorneck23: Semmi nem élvez védettséget. Amúgy te is az AMD VGA-ddal vagy olyan elégedetlen.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Gorneck #31448 üzenetére
Azért látom másképp mert már számomra nem elég az, hogy beteszek vmit a gépembe és menjen...ha fizettem érte vannak elvárásaim...úgy gondolom nem sok.
Na, adsz ám Te is lapáttal az érzésnek...Közben megjött a (#31449) Gorneck23. Nincs ám semmi gond!!!
Ha nem lenne olyan kevés időm, amennyi ... ha nem lenne köztünk akkora a korkülönbség, amekkora - szigorúan csak értsd: vérmérséklet - ... vagy amennyiben hibázna a kártya, én lennék az első, aki itt mindent kipróbálna, nézne, amit csak tesztek Ti itt. De, én tényleg játékra vettem. Addig meg, amíg a gépben marad - legyen az, akár egy év is - engem akkor fog érdekelni a hogyléte, amíg el nem kezd hibázni.
-
Gorneck
legenda
válasz
Gorneck #31448 üzenetére
És persze nem vagy igénytelen...egy szóval se mondta senki...csak épp ahogy mondod más a szemüveg amin keresztül nézzük a dolgot...Én így látom...más meg úgy csak kurvára bosszantó, hogy sokan efelett átsiklanak amik tények, mert az nem fontos...az a fontos, hogy 100 fpssel szakítson a játék...mostanában sokat játszom kell a kraft nekem is...de nem mindenáron...
Sztem várhattak volna a kiadással és akkor talán rendesen működne a kari vagy adták volna drágábban jobb tervezéssel, bios-szal... -
twine
veterán
válasz
Gorneck #31443 üzenetére
"kapnál egy alaplapot és nem működne vele a c1e/eist funkció..." ezt hivják hibás működésnek...amiért a garanciát adják..mert a mérnökök ugy tervezték hogy működjön...
Sokan mondják hogy nem érdemes kamu Ramot venni mert nem tudja a gyári specifikációban leirtakat...Nem? Akkor vissza az üzletbe és adnak olyat ami tudja...mert tudnia KELL! -
katt777
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Gorneck #31422 üzenetére
Na várjunk egy percet... A gyári hűtővel teljesen működőképes a kártya, bár tény, hogy egyesek számára elborzasztó hőfokokon....
DE MŰKÖDIK!!! A venti is szabályzódik magától, a feszt is állítja. Most nagy dolog, terhelésre 3d módba vált. És ha ezt egy ablak megnyitásánál egy másodpercre megteszi??? Engem nem zavar....
Szóval nem kell vele matatni, hogy működjön, CSAK LEHET. De ez már a Te felelősséged. Amúgy meg pont ilyen esetekre készült pl a Gainward kártyája, ha a User nem szeret 70+ fokokat látni a gépében. Én maximálisan elégedett vagyok a hűtésével. A VRM ezen is kazán, melegebb, mint a refin, de ezt ilyenre tervezték és stabilan működik. Akkor meg miért zavarjon? Arról nem is beszélve, hogy Furmarkkal néztem, játékok alatt sose fog ilyen hosszú, 100%-os terhelést kapni..... -
HSM
félisten
válasz
Gorneck #31414 üzenetére
Ja nem otthoni gépben... Melóhelyen, Acer T661-es gép, Q35-ös lapban, 2*1GB 667-es DDR2-es RAM, 1 winyó, 1 DVD-RW, Q6600, alapon. Az otthoni masinám nekem is 115W-ot produkált vele, DES-el csak a feszt csökkentő módjában 107W kb....
Igazából az értékeket csak összehasonlítási alapnak írtam, hogy a 3650, ami szuper powerplay meg kisebb gpu, stb., az se fogyaszt jelentősen kevesebbet.... Persze most hagyjuk, hogy a 4870 valamiért jóval többet eszik üresben, mi most a 4850-ekről beszélünk.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Gorneck #31400 üzenetére
Ettől még számomra marad egy hulladék...
Anno éppen Te fogalmaztál így - ugyan nem velem szemben -: Egyéni szoc probléma...Félre ne érts! Én megértelek, szuverén jogod, hogy olyan bő feltételrendszer szerint alakítod a véleményed egy dologról, amennyire csak akarod. De úgy korrekt, ha a pozitívumokról is említést teszel. Megtetted!
És ezek után honnan választasz új, épkézláb jövevényt, ha nem a zöldektől?
-
HSM
félisten
válasz
Gorneck #31400 üzenetére
Tuti ugrál a fesz...lehet ezzel együtt a 2d/3d...bár utóbbit nem látom...
Ezt most nem igazán értem, mire gondolsz...
A powerplay BIOS-os része alapból állítja a feszt, 2d-ben asszem 1,044V, 3D-ben pedig 1,088V, de ez nem biztos. Nekem mikor a konnektorba dugtam a fogyimérőt, és benyomtam a furmarkot, teljesen stabil volt a fogyasztás... (Picit, +/-5-10W-ot változott, de ez szinkronban volt a fánk aktuális állapotával...)Amúgy csináltam pár mérést... Ugyanaz a gép, 3650-el üresben 76W, furmark 136,5W, Gigabyte 4850 1GB üres 101W, terhelve 225W. Windows XP SP2 alatt, 8.7-es driverrel.
Szerintem nem olyan vészes a fogyasztása...Ja, és mindezt egy sima, mezei FSP 300-60EP(1)-típusú, 300W-os táppal mérve, egyenesen a konnektorból.
-
bim
veterán
válasz
Gorneck #31392 üzenetére
gondolom a szuperül leszigetelt házadban szépen felboritotta a bent uralkodó kellemes időt ez a tűzokádó szörny.
meg is értem hogy utálod ezért.ilyen szempontbol valoban egy teljesen dobozolt 260-as nv az ami jobb választás ami a meleg zömét kifelé nyomja.
még a 70-es is tol befelé meleget arrol nem is beszélve hogy maga a nyák is ontja a hőt terhelés alatt. -
Eagl3
veterán
válasz
Gorneck #31392 üzenetére
A referencia 4850 hűtése valóban egy kalap szart ér kb.
De mint te is írtad: "Amúgy a kártya tökéletesen működik és szépen teljesít a játékokban..."
a legtöbb ember ezért veszi meg ezeket a kártyákat. Nem azért, h. keveset fogyasszon, ne fűtsön, mert egyszerűen nem érdekli őket.Az ár meg nem véletlenül annyi amennyi... a legjobb választás egy 4870, jó a hűtése hasít és relatíve olcsó.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Gorneck #31392 üzenetére
az a rengeteg ember (hazánkban, és főleg külföldön) akik megvették a HD4850 vgajukat, és még rengetegen veszik (ezt a hírekben olvastam) megvannak elégedve, feltételezem nem mindegyik olyan nagy PC hardver guru...stb, mint itt a fórumon oly sok ember, akik méricskélnek, barkácsolnak, ventit teszik ide-oda...stb, meg vannak elégedve a kártájukkal, nem érdekli őket a nagy hőfok, mert nem is tudják h ennyire magas, játszanak, úgy gondolják h ez a termék azért jelent meg így, mert alkalmas a feladatára, úgy gondolják h nem hiába adnak rá 2-3év garanciákat, szarnak az egészre....
na, te 1 vagy közölük, mindig van egy elégedetlen ember...de gondolom nem vagy egyedül, de a számotok jelentéktelen
még hogy hulladék ez a vga...LOL! ez erős volt haver
végül is a HD 480XX sorozat nem hiába sikeres... -
_Toka_
senior tag
válasz
Gorneck #31392 üzenetére
Amúgy a kártya tökéletesen működik és szépen teljesít a játékokban...
Köszi!
Azért hidd el, ez így leírva sokat jelent mindazoknak, akiket elbizonytalanít egy olyan kifejezés, mint "ipari hulladék", ha ez a saját, általuk oly nagyon kedvelt termékre alkalmazza valaki. És persze mindazoknak, akik manapság gondolkoznak azon, hogy megvegyék-e ezt a kártyát!Járj sikerrel, ha - akár a világos-, akár a sötét-
- zöld oldalt választod!!!
(#31393) HSM: A fogyasztásmérő valszeg nem kimondottan a kártya fogyasztását mutatja. Már, amennyiben valami kütyüről van szó. Én így értem.
Az a gyanúm, nem is nekem szól, amit írtál...
-
bozont
veterán
válasz
Gorneck #31385 üzenetére
Esetleg ha megtudod oldani, hogy minimális ráfizetéssel lecseréled egy HIS iceQ kártyára azzal nem jársz rosszul. Nagy terhelésnél nem ment 80 fok fölé és a hûtõ hangját is csak akkor hallottam, ha direkt arra koncentráltam, és akkor még a házam szellõzése sem a legjobb. Mondjuk hasonló helyzetben voltam a 4870el, bár terhelésnél az sem ment 80 fok fölé, de cserébe brutál hangja volt a ventinek és winben sem volt valami hûvös (60-70fok). Inkább lecseréltem erre a HIS-re.
katt777
Az XG 8.9 milyen tuningban a gyárihoz képest? Lehet hogy ez nem csípi annyira és azért nem megy? Az egyszerûen nem létezik, hogy a gpu ban csak +25Mhz van, a memókban meg +200 sincs. -
HSM
félisten
válasz
Gorneck #31378 üzenetére
Nem tudom nálad mi van, de nálam így ment a refkari+AC S1:[link] (Képek normálisan hostolva: [link]
És elvileg nálad is hűti valami a VRM-et... Nem értem, nálam ez teljesen jó volt....
720-on már mondjuk eléggé melegedett a VRM, de alapon jó volt, atom stabil volt a kari... Most egy GW Golden Sample 512-őm van, azon még melegebb a VRM, de mégis stabil a kártya.... Ha meg nálad nem ez a helyzet, akkor ott valami más baj van.... Az FPS ingadozás sokmindentől lehet, pl hogy kevés az 512MB a kártyán, pl Crysis Warhead alá... Ott próbáltam 1gb-s gigával is, sokkal stabilabb az fps, kb mintha 2 szinttel lejebb kapcsolnám a textúra-részletességet az 512-esen... Pl nem szaggat be picit, mikor zoomolok, ilyesmik..... ha gondolod, próbáld ki a repteres pályán, mikor jönnek mindenfelől a kis ufók, rohamtávcsővel.
Szerk: Nálam nincs fenns emmi extra progi, a ref-gyári hűtés egy szar, de ezt leszámítva jók a karik....
Amúgy még nem akarok semmit elkiabálni de szerintem nagyon jó most a GW GS csoda.... Cseréld le egy olyanra, 1GB-sre....
-
twine
veterán
válasz
Gorneck #31374 üzenetére
Nnnna szusszanj egyet és ne idegeskedj,,,nem ilyennek ismertelek meg a Gigabyte-os időszakomból!
Ott valami valóban nem stimmel szerény véleményem szerint! Hogy mi, azt igy látatlanba nehéz lenne megmondani, de eddig akinek baja volt, a 40xx-es szériával az két féle képp lehetett leginkább....vagy X2 tulaj volt amit a játékok, és az ATI drivere együtt véve nem tudott normálisan kezelni!(Én a Quad procihoz tudom hasonlitani őket-kódolásra tök jó, azon kivül lóf@szt sem ér-)Vagy pedig valóban beteg a kártya....Ami ismét csak a saját véleményem, minden számtech alkatrésznél előfordul!
Annak TWin Turbo-nak pedig igen is le kellene hűtenie normálisan...irtam én neked nem is olyan rég milyen hőfok különbségeket tud csinálni egy S1+venti,,,a tied ugyan ez csak gyári ventivel! Próbáld meg leszedni ujra felrakni,,,bár azt is hozzáteszem ez a 127Mhz, vagy mi a lóf.... az sem normális....nállam nem ugrál 2/3D között,,,,(csak normálisan ahogy kell leveszi 500ra magát a GPU)nállad sem lenne szabad....az sem normális működés...legyél kicsit türelmesebb(ha már alaplapoknál napokat/heteket tudsz p@csölni, a beállitásokkal), és járj utánna a hibának...É sem vagyok benne biztos hogy az Nvidiával jobban jársz...Bár most itt olyan kuszaságot látok, meg hisztériát a VGA fronton, amilyet még nem láttam soha! Érdemes ezt a topicot is megnézni...3-4 hete mikor a zsugámat vettem... mindenki ki volt borulva,, és azt hajtogatták gyári hibás a 48XX széria illetve GPU....most mindenki elégedett....erről ennyit...Szar zsugát fogtál ki...pöcsölj vele,tedd tönkre,, vidd vissza gariba,,,de maradj egy hasonlónál szerintem....
csoki -
katt777
félisten
válasz
Gorneck #31374 üzenetére
RELAX!
ATI-nál sajna ezt be kell vállalni, ahogy a szar drivereket is kb. fél éven keresztül, de nV-ban is van pár dolog, ami nem tetszik. Ez kevésbé nem, mert ennek a nyűgjeit nagyrészt tudom orvosolni, az nV-éit meg nem, mert nem tudom kiiktatni a cheat-elő drivert, nem tudok olyan színeket csinálni benne, amilyeneket az ATI tud, nem kapok hozzá AVIVO-t és DX10.1-et sem (aminek persze jelenleg vajmi kevés a haszna, de vsz. nem mostanában tudok megint VGA-t cserélni), és mindez még többe is kerül.
Tény viszont, hogy az egyszeri user nem akar mást, mint megvenni a hardvert, és élvezni a játékokat, tehát ebből a szempontból teljesen megértelek, csak az ATI mellett sorakoztattam fel az én pozitív érveimet. A negatívakat meg úgyis mindenki ismeri már. -
Bluegene
addikt
-
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #31361 üzenetére
Bios mod kell neki, ill ATT. Én is szívtam a 4870-nel, de mára semmi baja, még túl melegedés se. Tuninggal is max 80/90/84°C-ra megy fel hosszú távon, és ehhez még csak nem is pörög full-on a venti. Nagyon terhelő alkalmazás alatt felmehet 75%-ra. Nálam a venti 45%-os fordulatig halk, de ez nem ref. hűtés. Igénytelenebb játékok alá meg csökkentett 3D profil, és még 60°C-ig sem melegszik. Nézd meg a bemutató cikkemet logout-on vagy a honlapomon.
Ja, ezt tényleg nem nekem kellett volna megcsinálni, de nem is fizettem meg a mérnököknek ezt a munkát.A drágább és lassabb 260GTX-ben meg fizeted.
-
szpal17
őstag
válasz
Gorneck #31362 üzenetére
Én biztos nem adom el...nekem nagyon jól teljesít Gigabyte 4850-em...semmi problémám nem volt vele...kicsit melegebb mint egy nv-s kártya de ezen engem hidegen
hagy(8800GTS-ről váltottam). Egyébként nagyon tetszik hogy a CCC-ben már van manuális ventillátor szabályzás.
-
keIdor
titán
válasz
Gorneck #31361 üzenetére
Gyári BIOS-al nekem is izott... idle: 80°C, load: 100°C+
Megoldás: bele kell nyúlni a BIOS-ba, vagy leszedni netről egy modosított cooler BIOS-t. Én az Asus HD4870 TOP BIOS-át tettem fel, ami rendesen kezeli a ventit és nem hangos. Hallani ugyan, de az én füleimnek a 30-35%-os venti még nem hangos.
Hőmérsékletek: idle: 50°C, load: 70°C-75°C között ingadozik.Feszültség ugrálást én nem tapasztaltam, hacsaknem a 2D/3D váltásra gondolsz, mert az nekem is van, azaz működik a pávörpléj... idle 500MHz GPU, load 815MHz GPU...
Amúgy HD4850 az tudom, hogy más tészta, hiszem volt vele dolgom, az a kis vékony hűtés faszt se ér, az vagy hangos, vagy halk, de 120 fokos a VGA... én mondjuk a helyedben tényleg vagy HIS IceQ4-est vettem volna, vagy Gainward Golden Sample-t... de vehetsz rá Te magad is egy normális hűtést...
-
SLYM
veterán
válasz
Gorneck #31349 üzenetére
meddig egészséges hagyni a vidkari hőmérsékletét felengedni? pl alap helyzetben lenne mondjuk 60 fokos, játék alatt 80 az úgy baráti?
aklapból a cataliyst control center 20%-on járatja a hűtőt ami picit hangos, így 40 fokos a kari, 60 fölé nem megy fél óra terhelés után se, csak akkor már 50%-on pörög a venti
-
twine
veterán
válasz
Gorneck #30003 üzenetére
Igen ezt így is "reklámozzák" hogy xtra hűtős...mert lehet ebből ref hűtős verziót is kapni!bár én mikor megvettem még ki sem próbáltam, már irtam is ide hogy micsoda kis szar hűtőt találtam rajta
Ahoz képest jól teljesített... De azért nekem ez az S1, egy kisseb fajta csodával ér fel! De szerintem te is átéled majd ezt a twin turbo-val jövő héten
-
twine
veterán
válasz
Gorneck #29994 üzenetére
ÁÁÁÁááááá nállam ez idle olyan max 52 körül volt! VRM meg gyárilag hűtés nélküli volt, ráadásul visszaolvasva mégis csak kaptam választ, hogy valszeg a GS-en sincs hűtés,,szóval ugy vagyok vele, hogy a gyári hűtéshez képest most ooorkán van a VRM környékén! Igy nagyon nem gyötrődöm a dolgon! A matricám egészben van....így ott a két év gar... Az az idle 74fok nyitott háznál horror azért! Én csak ajánlani tudom z S1-et! Tuti meggyógyitja! Nállam hiába voltak elfogadható hőmérsékletek, de az a "paszta" amit a GPU-n találtam az iszonyat volt
!
-
twine
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged