- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
Skizz
addikt
lehet, hogy mára már kinőtte a vista a kezdetleges gyerekbetegségeit, vagy legalábbis egy bizonyos részét, csak az a gond, hogy a vista előnye, az XP-vel szemben egyelőre még csak a dx10ben rejlik. az igazi dx10, pedig még várat magára.. így hiába minimalizálták mára a kompatibilitási problémákat, a semmiért fölösleges lecserélni a jóöreg, betonstabil XP-t.
peace és off vége
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
nepszter1 #9791 üzenetére
A 64 bitnél nagyobb hülyeséget, nem sokat hallottam, mert azt csak nagyon korlátozott progik használják ki, szval elég kevés van. Főleg ilyen videóvágók stb stb. De mivel ha jól értem te főleg gamelni akarsz, bőven jó egy XP SP3 32 bit. Persze ez az én saját privát véleményem... De hát te tod
-
SzlobiG
félisten
Nah végre nekem is megjött a kártya. Elsőre amikor megláttam a dobozt mondom mi ez vmi proci doboza olyan kicsi volt, jól belezsúfolták a kellékeket. Beszerelve két kép: Link Link
Valóban hosszabb mint egy 8800GT igaz a képen nem látszik, de hosszabb egy-két centivel.
A kártya nagyon melegszik teljesen olyan mint a 2900XT volt ugyanúgy forró levegőt fúj ki a házból szal a GTX 280-at felesleges fikázni ezzel, hogy befűti a "lakást" mert ez is befűti. A ventije windowsba elviselhető 3D-be még nem tudom mert nem engedtem rá semmit, csak gyorsba beszereltem, de ami késik az nem múlik.
Jah a pendrive jól jött lecserélem a régi 512-esemet.
8.6-os driver simán felment még úgy is, hogy fennt volt az nv driver.
Nah most tolok neki egy 06-ot, meg összehasonlítom Crysisba mennyivel jobb mint a GT-m volt.
-
Integra
titán
válasz
Vasinger! #9790 üzenetére
mondhat a cimborád bármit, nem nagyon lehet ezzel már mit kezdeni, mert itt meg van belőlük kb 50 a mi emeletünkön csak..
és senkinek sincsen igazán baja az sp1-gyel. viszont az sp1 előttit ugyanúgy rühellték.
szóval nem mérvadó már ez, hogy ki mit mond, minden hardver környezet más és más, mindenki tudja, vagy tudni illik, hogy már egy rohadt hardver elem is képes megborítani egy rendszert, ha az oda valamiért nem illik.
mellesleg nekem az sp1 soha nem omlott össze, nem fagyott még ki.
ez a sima vistáról nem volt elmondható. a sebességéről nem is beszélve -
cizoe
őstag
válasz
Vasinger! #9790 üzenetére
na bammeg így terjednek az irdatlan nagy fa**ságok. Service packon összeomlik? Akkor az inkább SelfDestruct Pack.. lol. Jó a Vista, csak éhes. Eleinte voltak vele bajok driverekkel, etc, de mára szerintem egyelég jol használhato rendszer - persze értelmesen, jol összerakott géppel, normális driverekkel.
nepszter1: Stabilt akarsz? Dobj rá egy No-gui debiant..
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Integra #9773 üzenetére
Akkor lehet, hogy azért szídtam a pistát, mert nem sp1-es volt fönt, még régen. 1 hónap múlva 1.5 GB ramot zabált alapjáraton
Az sp1-ről meg azt hallottam, hogy összeomlik a rendszer tőle, de ezt egy programozótól tudom, nem saját tapasztalat, persze azóta már lehet kidobtak sokkal újjab sp1-et. Na mind1, azért XP SP3 über alles
-
janos666
nagyúr
(#9678) - Ha mondod szétnézek jobban a Rubírom-on, de szerintem aljas egy húzás ingyen pendriveként adni, miközben minden csatlakoztatás után felugrik egy reklámokkal elárasztott CD-outorun. És nem lehet leírtani, külön CD-ROMként is felismeri a windows ha bedugos az USB-be, azon van a reklámanyag. (pl a pingpong demó videóban)
Persze kaphatsz számszerűsített FPS-eket: Logout
(#9664) - Hát a másik alternatíva GTX-260 lett volna, arról kéne most meggyőzni a kártyának hogy attól jobb vétel volt.
(#9673) - Semmilyen Raptoros RAID tömb nem növeli az FPS-t ha van elég memória a gépben. 2Gb-al nekem is spawnol a Crysis, de 4 Gb-al már hozzá se nyúl a winyóhoz miután betöltött.
(#9691) - 4870-el nem megy még semmi tuningolós progi, én 8.7-et adtam neki.
Valaki - Ne félj a két tápcsatitól, én ugyanazt az ágat kötöttem rá, minthacsak elosztót tettem volna rá, és semmi gáz vele.
Más: Szerintetek megérheti újrapasztázni a 4870-est is? Sokkal nagyobb a hűtő, alig nagyobb a fesz meg a Hz és mégis elég meleg ez is.
-
Brumi˘
addikt
-
cizoe
őstag
Gigabyte 4850 bundle (amúgy első hszt illik lesni)
nepszter: Nem hinném hogy az OS hibás..
-
Skizz
addikt
Gigabytehoz mi jár? esetleg egy 3dm06? mondjuk hétfőn vagy kedden úgyis megtudom, csak kiváncsi lennék rá...
cizoe: á bakker, sapphire kellett volna
-
cizoe
őstag
Referenciakarik közt csak a doboz tartalma, a matrica különbözik. Nem referencia 4850ese az Asusnak (glaciator hütö, 1gb) és a Sapphirenak (Toxic hütös, 512mb és Kék hűtős, 1gb) van.
nepszter: Xp 32bit, és Vista 32bit A rendszermemó+vga ramot is beleértve max 4gigát lát. szoval 512 mbos vga esetén 3,5gigát max a rendszermemoriábol. -
Brumi˘
addikt
Van kulonbseg a kulonbozo gyartok hd4850-esei kozt?
-
Integra
titán
válasz
Vasinger! #9769 üzenetére
sp1-es pista nagyon jó lett. hozzáteszem gyorsan, mielőtt elfogultsággal vádolnál meg, hogy mai napig sp3 xp-t használok, csak a notin van sp1 pista és rettenetesen összeszídtam a pistát, mert rakás szarnak tartottam az sp1 előttit és most sem dobok hátast az sp1-től..
az, hogy a magyar verzió tartalmazhat e komolyabb bugokat ilyen téren, passzolom..
de magára vessen aki magyart használ angol helyett. -
rocket
nagyúr
válasz
foreveryoung #9691 üzenetére
8.6 hotfix.
Nem mukodnek egyelore. -
Drizzt
nagyúr
25-28 körül van a piacokon a használ 8800GT ára, nincs honnan lejebb mennie az árának. Én meg várok, hátha a 4870 olcsóbb lesz. Amint arra olyan 15-ből tudok váltani, megteszem, addig nem érdekel. 4850-re nem lenne érdemes váltanom, egyelőre úgy tűnik. Akkora különbség nincs, a Gt-men meg tök jó hűtés van, megvagyok vele. 4850-re szerintem nincs értelme cserélnem. Kivéve ha max. 5-7e-ből megoldom, majd megtudom hogy állok.
-
Etzel
aktív tag
A 4870-nek kettő 6pines tápcsati van a végében?
elég neki egy 450es chieftec, nem húzom, a többi cucc sincs húzva a gépben
Eddig 8800 GTX, és 9800GTX vitt benne kb 3-3 hónapot, húzva is voltak, akkor ezt is el kellene bírni, nem igaz?
Hammonál most a legolcsóbb a 4870?
Köszi a válaszokat előre is -
nepszter1
addikt
nem jóóóó
mi a szar van ezzel
UI: de meg várom a legújjabb driver-t hátha tesz valamit hellyete , ha megint bajok vannak vele akkor a pcx-et kérem
-
cizoe
őstag
válasz
Vasinger! #9760 üzenetére
radeon bios editorral picit könnyebb többszinű szabályozást csinálni... Fix fordulaton elég butaság a vgat járatni.
(#9760): War.. hehe. Én csak faszkodós multijátékos vagyok, főleg codban,felmegyek szerora, hidakról ugrálok le, meg sz*patom a csapatomat.. CSről meg leszoktam.
-
Vasinger!
nagyúr
A ventiprofil átírása!
1. Első lépésként kapcsold be (unlock-old) az "ATI Overdrive"-ot a CCC-be.
2. Utána a "profiles manager"-be készíts egy profilt bármilyen néven.
3.Ha ez megvan,akkor pl. Total Commanderben menj a C:\Documents and Settings\USERNÉV\Local Settings\application data\ati\ace\profiles\ mappába és ott látni fogod az előzöleg elmentett profilt.Legegyszerűbben megnyitod F4-gyel (jegyzettömbbel) és megkeresed a köv. sort:<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" />
4.Átírod az "automatic" szöveget "manual"-ra.
5.Lejjebb keresd meg a köv. sort:<Property name="Want" value="0" />
A "0" helyére beírod,hogy hány százalékon menjen a venti.Nálam 50%-on megy, vagyis 50-et írsz be.
6. Elmented,ha kell újraindítod a gépet. És GPU-Z -vel a "sensors" fülön ellenőrízheted,hogy mit alkottál!Egy kedves PH-s írta le nekem, gondolom megosztom veletek, könnyen érthető, nekem sikerült!
-
Skizz
addikt
válasz
nepszter1 #9756 üzenetére
őőő... ha azt nézzük, hogy G92-nél az asus dobta ki a legtöbb hibás darabot... hát miért ne. de nem lennék benne biztos. tekerd fel a ventit egy kicsit, és futtass pár óra szőrös fánkot, kicsit nagyobb felbontáson 8, vagy 16x-os élsimivel, és ha lefagy/kikapcsol akkor vidd vissza nekik...
-
hd4850
csendes tag
Új játékkonfigot terveztem, amelybe természetesen beletartozik a Radeonhd4850 videókártya is is. 2 gb memória Geil v. Kingmax DDR2 800 MHZ, alaplap Asus p5b S775 I965 DDr2 Pcie, 450 w Chieftec tápegység.
A kérdésem: Milyen procit ajánlotok a konfigba, hogy az rendesen meg is hajtsa a radeont? Intelben gondolkodom.
Előre is kösz a válaszokat!
Ui.: Még kezdő vagyok.
Ha lehet priviben válaszoljatok!
-
cizoe
őstag
Na most már értelek bro'...
Nehalem's X58 supports Quad Crossfire 2x 16X PCIe slot, vagy 4x 8x PCIe slot.. hm..
Integra: Hát a 2gigás ddr5ös változat nem hinném hogy 80nál megállna..
-
Skizz
addikt
válasz
nepszter1 #9743 üzenetére
így már jó, semmi rendellenesség? fura, mert ilyenre még senki sem panaszkodott, hogy a gyári hűtés miatt nem pörög a karesz játékok alatt... egy 24 órás GPU burnt bevállalnék a helyedben, mert ha rossz a kártya, csak az izmosabb hűtéssel nem hibádzik olyan gyorsan, akkor gyorsan vissza kéne dobni gariba.
-
Skizz
addikt
Tudod szerintem felesleges egy kb 20%-al gyorsabb kártyára cserélni. fps-ekben alig veszed észre, vagy te ennyire ügyes lennél?
szerinted fölösleges, de szerencsére nem vagyunk egyformák.A kártya eladásán rengeteget bukik, sokat kell utánna járni, majd az új kártyát is be kell szerezni,ami szintén +pénz.
biztos? 30-ért lett volna vevőm a GB 8800GT-émre, azon kívül, ha eladta az illető, rá kell bökni egy webshopban a "Megrendelem!" gombra, és ennyi lenne a fene nagy utánajárás.
nem csak azt kell nézni, hogy most a 8800GT-hez képest 20%-kal többet nyújt, ezért nem éri meg, hanem a Dx10.1 támogatást, és azt, hogy minél később cserél, annál többet bukik a cserén.És vegyél vissza a hangnemedből.
a hsz-ed, amelyre reagáltam, enyhén lekezelő volt, ráadásul a ténykenek is sok esetben ellent mondassz... de ezek után megpróbálok visszafogottan reagálni a hsz-eidre.
akkor ezt megbeszéltük, pacsi. -
Petya2900XT
aktív tag
Nekem nem számít 20-30%-nyi plusz béta driverekkel.......tod neked mi kéne mennyé vissza egy jó kis mx440-hez és elmondhatod,hogy csak 320%-ot ot ver a 4870-rá azért nem éri meg váltani!A régi 8800GT-en hova akarsz már bukni,ha már most 4850-et ilyen árba veszel a gt-d fél év..még annyi se és ingyen dobálják lassan!Ha neked sok 30-45perc utánnajárás egy faxa kariért akkor .....ha meg nincs pénz akkor azt kell mondani nem lehúzni a jó karit!
-
nepszter1
addikt
köszi a sok segítséget de meg oldottam feljebb vettem a ventilátort pörög mint állat 65% ra
-
Gavin
csendes tag
Hi! Van egy olyan problémám, hogy meg akarom csinálni ezt a profile átírás trükköt, hogy kicsit hűvösebb legyen a kártya, de nem találom az xml fájlt. A profile meg van a Catalystben, de olyan mintha nem hozná létre az xml-t. Ha valaki le tudná írni pontosan mit kell csinálni, hogy létrejöjjön az xml, azt nagyon megköszönném.
-
Kleroo
veterán
Neked meg mi bajod ember?
Mi alapján kicsinyítesz le?
Tudod szerintem felesleges egy kb 20%-al gyorsabb kártyára cserélni. fps-ekben alig veszed észre, vagy te ennyire ügyes lennél?
A kártya eladásán rengeteget bukik, sokat kell utánna járni, majd az új kártyát is be kell szerezni,ami szintén +pénz.
És vegyél vissza a hangnemedből. -
tzsolesz
nagyúr
Érdekességképpen. A PCX-en már úgy reklámozzák a HD4850-est, hogy a legjobb ár/érték arányú teszt győztese. Valami ebből még lesz, csak jó viszhangot hallani a 4000-es szériáról.
24x anti aliasing!
-
foreveryoung
tag
Ja ja ja!!!!!!!!!!!! Ez engem is érdekelne, de én sem találtam róla semmit!!!!!!!!!! Ha lesz időm hétvégén megpróbálom a Rivatunert, meg az ATT-t, bár nem vagyok egy nagy penge ezekben.
Bár félek nem fog menni, mert már a 3870-et sem vitte. Marad a BIOS modolás, de attól meg eléggé félek! -
Tomate
veterán
Egy 2900XT-t mennyire hagy ott egy 4850es??
-
Mappa
addikt
Szent ég még jó,hogy nem ilyen számítógépes cuccokkal foglalkozom mint itt egyesek.Röhejes,hogy ki tudnak akadni emberek jelentéktelen dolgokon.Persze,hogy nem veszel észre egetrengető különbséget ha havonta frissíted a hardware-ket, Ha meg rá vagy kényszerülve mert ezzel foglalkozol, akkor sem kéne lebeszélni az embereket mert te mellfeszítős Nvidiás vagy
-
nepszter1
addikt
válasz
hakos1987 #9721 üzenetére
sajnos nincs lehetőség egyetlen gép van a háznál ami pci-os az az enyém az összes haveromnak agp-s
Alap járat
csináltam egy képet alap járaton hátha igy könnyeb lesz kitalálni mi lehet a baja -
Dillon
tag
Na, mivel rettentő fáradt és másnapos vagyok - ebből adódóan nincs kedvem több ezer hsz-t átolvasni a kérdésemmel kapcsolatban, tehát lécci valaki árulja el, hogy egy Gigabyte 4850 karinál hogyan tudom szabályozni a venti fordulatszámot? Valaki valahol említett valami kábellehúzós linket ami kiüti a fordulatszámszabályzást de közel 1 óra keresgélés után sem akadtam rá. Igen tudom egyszerűbb lenne egy plusz hűtés rá, de ez a konfig elvitte az összes erre szánható keretemet (200k) és nekem elég lenne a gyári hűtés is, csak valahogy ha netalántán gyorsabban pörögne, azt rendkívűli módon tudnám értékelni... szóval HELP és köszi előre is!
-
hakos1987
őstag
sajnos ezek a hőm. értékek normálisak.... 80 fokon már 70-80 % kéne pörögni a ventinek... nálam ventiszabályzással ment el 8* fokig...
mod: sztem nem a hőm. a gond.... próbálj reinstalálni winfost, aztán tegyél fel 8.6-os catalystet, és még venti szabályzás előtt próbáld ki, hogy megfagy-e...
-
cizoe
őstag
válasz
nepszter1 #9713 üzenetére
Szerintem ekkora fan speed mellett nem indokolt ilyen hőfok, még annak ellenére sem, hogy 100%on van nyúzva a gpu... Lehet hogy ráfér egy újrapasztázás, rávan esetleg keményedve, nem illeszkedik jól a hűtés, etc. Nekem mindenképp hűvösebb ilyen fanspeednél nem nagyon megy 75fölé.
nepszter1: Nekem ugyanilyen vgam van és nem megy 80fölé soha. Próbálj más fan beállítást. Pl hamarabb tekerje fel a hűtést.
-
korcsi
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #9626 üzenetére
VRM fetekre nem került semmilyen borda?
-
cizoe
őstag
válasz
nepszter1 #9707 üzenetére
meg probáld ki a karit ha lehet más gépben ha nem driverrel van a gond, esetleg más táppal (bár ezt nem hinném). Ha Grid megy , valszeg nem a kártya rossz.
szerk: Töltsd lea gpu caps viewert, az jól beizzitja a karit, és mutatja a hőfokot. Kb mintha vmi izmos gémmel játszanál.
HÍREK.
Hivatalosan is 4870x2 lezs az r700 neve.
Augusztus végén érkezik, és 2giga rammal lesz szerelve (egyes típusok)
A szűkebb pénztárcájúaknak érkezik egy 1gigás, gddr3as verzio is.
Meredeken esnek a 4850esek árai - 136€-ért már hozzájuthatunkRV710 és RV730 infók - 4450, HD 4470, 4650, 4670 a belépőszintű és alsó-középkategóriás vga-k (lehet hamarosan érik nekik egy topik)
rv710: 55nm,gddr3, 512-1024 ram 800MHz, HD4450, HD4470
rv730: 55nm,gddr3, Hynix(512mb), Samsung (1024mb) ram -
hakos1987
őstag
válasz
nepszter1 #9704 üzenetére
akkor sztem rakd újra a catalystot.... egyébként szoktad lesni GPU-Z-vel a hőmérsékletét játék alatt? nem melegszik túl?
próbáld meg azt is, hogy leszeded a ház oldalát, és ráirányítasz egy 12-ess ventit (ha meg tudod oldani)mod: Macka: csak a hülyeségét ne egy szakmai topikba írogassa, némi kisebbségi komplexussal...
Aktív témák
Hirdetés
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest