- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
nepszter1
üzenetére
hát valszeg többet nem kevesebbet hisz az a drágább, igaz a CD-ket nem vizsgáltam át(4CD)
a pendrive qrva szép fémtokos sapphire, de az limited editionba van(promóció kezdetnek, a későbbi kártyákból sztem kispórolják)
sztem nyugodtan vegyél 4850-est, hidd el mindenre elég a teljesítménye, aztán ráfizetsz egy 4870re, ugyanott vagy
tomax: nekem akkor kapcsol be ha melege van(nyár+tunning), értelemszerűen egyfajta önvédelmi cucc
-
TTomax
félisten
válasz
Bluegene
üzenetére
Nézz már utána mire való a VPU recovery,már az RV670 topicban is a hőmérséklettel kötötted össze...
Amúgy nem volt nagy művészet,mert szerintem hibás volt a kártya.Először Obliban lettem figyelmes néhány háromszögre a messziről nézett vízen...aztán a homályos puska FFOW-ben...aztán terheltem meg... 2perc szőrös fánk után már azt is televerte hibákkal..majd mikor visszakapcsoltam már 2D-ben is hibázott piros-zöld pontokkal volt tele minden fehér háttér... -
atesss
addikt
válasz
VR6-Fan
üzenetére
[OFF]
Hüh ez gyors válasz volt köszi.
"őreg, forró és lassú" - na az biztos,de a 9xx sorozat egy fokkal jobb (szerencse hogy azt vettük végül kb. elsők közt Mo.-n). Hozzá egy P5WD2 Premium, 4x e-ért
(azt nem én javasoltam
)
És tök zsákutca
1280*1024 , és monitort kicsi az esélye hogy vesz mostanában.
Mod: cizoe - sajnos ez van, ezt kell szeretni
ebből kéne kihozni a maxot(mondjuk az áramszámlát nem kéne nézegetni...)
[/OFF]Mod: miért nem megy OFF-ba ?

-
pcmatyi
tag
Üdv!
Erről a kártyáról: Ati Radeon HD 4850 512MB SAPPHIRE
van már valakinek tapasztalata? elég jó?
Ebbe kéne:
INTEL CORE 2 DUO 3,0/1333/6MB/E8400 proci
AC Freezer 7 Pro
Gigabyte P35 DS3
ENERMAX LIBERTY 400W-os táp
Kingmax 2×2GB 800MHz memória
1db WD 160GB RAID EDITION vinyó
Aeroengine II ház
1db floppy meghajtó
1DVD író
1DVD olvasóKöszönöm!
-
nepszter1
addikt
hát még most se tudom milyen karit fogok venni
de szerintem 4870
majd huzom a e8400zat csak életembe nem huztam még proci se semmit
XIGMATEK Achilles S1284 a hűtője elég kell hogy legyen

-
cizoe
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
dio3, sc2... Lehet ezekbe már integrálják, és placcsan a sok rpg, rts fan az nv karijával.
Pubszon: Külföldi oldalakon sok sok 3870/3850 coolert próbáltak rá az új karikra, és passzoltak szinte mind. Szóval szerintem belevághatsz, bár pár méregetést elötte lehet megér. Esetleg egy mail a gyártónak (a cooler gyártójának), hogy szerintük mi a szitu.
atesss: D sorozat felejtős. Magas mhzei ellenére lomha és tüzesfejű
mod: Hopp vr6 megelőzött.
nepszter1: Nem kell szénnéhúzni azért.. Szerintem alapfesz határain belül szinte teljesen kihajtja. Az az 1-2 fps meg nem ér ilyenmértékű élettartam csökkentést.
-
atesss
addikt
Sziasztok, szerintetek a 4850 megjelenésével mennyire gyorsan fog a 8800GT, 9600GT, 3850 ára csökkenni rövid (pár hét) és hosszabb (1-2 hónap) idő alatt ?
(most újra gondolok, de használtat is meg lehet fontolni, csak nem nekem lesz)
Ahogy a magyar kereskedőket ismerem nem sietik el az árcsökkentést... (mondjuk az ő szemszögükből nézve valamennyire igazuk van)Egy D920@4,2(bár lehet több is lesz még) mellett szerintem a 9600GT is kihajt szinte minden játékot, nem ?
MOD: 512MB-osra gondolok mind3-ból.
-
nepszter1
addikt
szoval ha pl a crysisben 1280*1024 játszok 4870 el akkor van xxxyy FPS-em
és 4850 nel is ugyan annyi fps-em van ?
Vagy a codnál ott fontos az fps

-
Dare2Live
félisten
[link]
"Blizzard has been looking at implementing DirectX 10.1 with its future games. If that happens, it becomes a favorable scenario for AMD's products since Blizzard aren't habituated to making games that run best on only the most expensive hardware, but that with DirectX 10.1, they will look to implement certain DX10.1-exclusive effects, which means that even mid-range users of ATI products could enjoy the best visuals that the game has to offer, something NVIDIA and its users could miss out on."és Valve is An 'old friend' of ATI, Valve could just have DirectX 10.1 implemented with ATI apparently making sure that happens. The next major revision of the Source engine that drives upcoming game titles such as Half Life 2: Episode 3, Portal 2 and Left 4 Dead could just be DirectX 10.1 titles looking at the flexibility of the Source engine and the ease with which new technologies could be incorporated into it.
két nagy név. és "vicces Szépen" fog menni egy 3850el az SC2 de egy 9800GTX/GT280al meg nem.

-
syckaloz
aktív tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Az tény. Nem túl esztétikus, viszont annál inkább hatékony. Ha 30 körül lesz a 4850 , tuti veszek 1et énis, és szerkesztek rá valami bitang nagy bordát, akár 4 slot mértűt és megtámogatom egy 12centis halk ventivel.

-
petrcostello
csendes tag
ASUS EAH4850 HTDI 512MB PCIE 43357Ft áfával
megéri szerintetek? Ez jó kártya? -
nepszter1
addikt
montiort nem akarok venni

szoval valaki össze fogalná miért érdemes 4850 et vennem ?
és miért nem érdemes 4870et venni
vagy fordítva , lehetőleg bőőő mondatokba
köszi -
RockHaRD
addikt
Sziasztok, sajna egy hétig korházba voltam és lemaradtam a hirekről. Annyit kérdeznék, hogy mikor jön az 1 gb-os 4870?

-
VR6-Fan
veterán
válasz
nepszter1
üzenetére
megjegyzem ahhoz azért masszívan kellene húzni a CPU-d.
szvsz annak sincs jó hűtése, meg szerintem értelmetlen is a kis felbontás véget, de te döntésed
légy szíves használd az írás után megjelenő mod gombot amit a h.sz.-ban találsz az írást követő 5percben, mivel szerkeszteni tudod a h.sz.-id! köszi -
raskolnikoff
őstag
Zalman vf 1000 fölmegy ezekre a vga-kra?
4870re érdekelne jobban. Vagy annak a hűtése jobb azért mint a 4850?
-
VR6-Fan
veterán
válasz
syckaloz
üzenetére
írta hogy asus p5q-pro, egész jó kis P45 lap.
600W táp egy vicc... mondjuk a csifi helyett inkább egy corsair VX450 vettem volna, az még kussol is.
nepszter1:nincs baj vele, csak én igényes vagyok
ne legyen 80-90 fokos a nyák, de ne szívítson mint egy vágásra váró disznó. Ezért ajnálottam azt hogy vedd az 50-es és rá egy rendes hütést, ill gyüjtsél monitora 
és használd a mod gomb adta gyönyöröket! köszi.
-
syckaloz
aktív tag
-
grimetime
tag
pécsre most érkeztek az elsők infolexnél
Gigabyte PCX Ati Radeon HD4850 512 MB Zalman DDR3 bruttó 38
tpcompnál csütörtökre mondják sapphire 40ért, de sztm megyek a gigával

4870et jövő hétre / hét hét múlvára mondják mindenhó.
-
nepszter1
addikt
valaki tudna pl képet beszurni hogy 4850 el mennyi fps van meg 4870 el mennyi fps van ?

mekkora lehet a külöbség ? -
nepszter1
addikt
vagy rendeljem meg a 4850 et ? vagy várjam meg a 4870et

a gép itt áll melletem vga nélkül

Alaplap ASUS P5Q PRO
Processzor INTEL Core2 Duo E8400 3.00GHz 775 BOX
Memória OCZ 4096Mb DDR2 1066 Mhz ReaperX KIT
Merevlemez SAMSUNG 750GB 7200rpm 32MB SATA2
Ház THERMALTAKE VI1000BWS M9
Táp CHIEFTEC GPS-550AB
Proci hűtő: XIGMATEK Achilles S1284 -
Van egy 9600GT-m, szinte csak CoD4 megy nálam. Gondolkodom, hogy cserélem egy 4850-re, de volt egy teszt, ahol azt láttam, hogy a 4850 min. FPS-ben még a 3870 alá is megy. Átlag FPS-ben jó volt... tudtok erről vmit?
-
nepszter1
addikt
válasz
juliabrilke
üzenetére
kell hát de ennyiért

-
cizoe
őstag
Én ezen a Diamond féle 4.8GHz effektív ram frekin még mindig ájulok...

-
zorius
tag
Ugye? Szerintem is

lsc: az még arrébb van, de ha fekete, akkor jöhet!!!

cizoe:

Sz.Miki: Alap. Na jó nem, de ha van választási lehetőség, és más szempont alapján nem lehet dönteni, ez billenti a mérleget a végén

juliabrilke: az a baj, hogy a nyák is piros
mindegy, megoldom 
Ok, félig-meddig icc volt, de úgy látom a többség vette a lapot. Azért persze nem a szín a lényeg, az ATI a király!!!

-
nepszter1
addikt
valami hírt a 4870 ről nem tudtok mo. on van e raktáron már ?

-
Jiced
csendes tag
Pontosan erre valók ezek a tesztek, hogy tudja az ember mire számítson. Én hiszek a TPU-nak, W1zzard eléggé képben van (főleg ATi fronton).
A hűtés dolog szerintem két élű fegyver. Vagy jó, de hangos, vagy rossz de halk. Egy két slot-os kifele fújó hűtésnél pont azt várná az ember, hogy halk is meg jó is... (mint anno az AC vga silencer-ei)
A 70-est meg talán ki tudom próbálni a héten, hát majd meglátjuk, de nem számítok semmi jóra ezen a fronton.
-
Pubszon
veterán
Bocs az OFF-ért előre is.
Csak azt akarnám megtudni hogy a hűtőm jó lessz e a 4870-es karira.
Vmelyikőtök felismeri ezt a kártyát amin rajta van a hűtő? ITT A KÉP!
Esetleg ez? -
zorius
tag
válasz
Raymond
üzenetére
És ha mondjuk most épít az illető (mondjuk én
) egy gépet, és nagy nehezen megszülte, hogy a jelenleg kapható (talán) legjobb ár/érték arányú kártya mondjuk egy 8800gts (45k ugye), és erre kijön egy olcsóbb, kb 1.5x gyorsabb ati, akkor mi legyen?
Kicsit gáz, hogy épp atiról váltottam, mert úgy tűnt, az nvidia van most inkább nyeregben (árban az ati is jó, ok), de most fordulni látszik a kocka.
Bár gyorsabb, de azért talán más kategória a 4850 (már az ára miatt is), kérdem én, meggondoljam magam, vagy bőven elvagyok a 8800gts-el is, főleg, hogy nem az eszement pontszám a lényeg, csak hogy jól fussanak a dolgok?
Nem beszélve, hogy fekete/kék az alaplamom, hiába jó kari, hogy mutat benne egy piros?!?!
(nem röhög, ez is számít!
) -
lsc
nagyúr
"Bármennyire is gyors, sokakat eltántorít, ha úgy kell kezdeni a vásárlást, hogy bele kell számolni egy másik cooler-t, régit leszedni, újat felrakni, gart elveszíteni."
Ez a saját tapasztalatod ? Próbáltad már a 70-est , tényleg gyenge a hűtése ? Ugyanez ment az 50-nel , most már csak a zaj kérdése maradt , a hűtés ezek szerint jó .
Pár embernek javaslom a Jósda aláírást , ha mégse jön be majd jósol helyette másikat
. -
Jiced
csendes tag
De eszembe jutott, bár ez csak akkor lesz megoldás, ha valóban driver függő lesz a powerplay. Az meg hogy megjelenéskor így szerepel, szerintem elég nagy hátrány. Az 50-es normális szabályozása rendben van, csak akkor meg a zaj a kérdéses.
Bármennyire is gyors, sokakat eltántorít, ha úgy kell kezdeni a vásárlást, hogy bele kell számolni egy másik cooler-t, régit leszedni, újat felrakni, gart elveszíteni. Ez egy hozzáértőnél nem téma, viszont egy "átlag júzer"-t lehet megingat.
-
cizoe
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Mert ugye a gyárit visszarakni nem bírod... Jajj istenem a műproblémák.
A 4870 hűtésével sincs szvsz semmi gond.#8613: Vegyél egy 4870-et, lesz friss driver, esetleg végső esetben biosflash, és örülj. Nem lesz ez kazán meg hangágyú sem, ha be van lőve.
-
lsc
nagyúr
Az nem jutott eszedbe , hogy esetleg a 8.6-tal nem megy a powerplay ?
Az meg a másik , ha az 50-es hűtője normális szabályozással jól hűt , akkor a 70-es "kissé" nagyobb teljesítményű hűtője is jó lesz . Még mindig ott a lehetőség egyébként , meg kell várni az egyedi hűtéses megoldásokat . -
Szatesz
őstag
Jaja ez is kb ugyan az az eset lessz..Tehát az árba belekell kalkulani egy masik hutot aminek fentvan a kockazata hogy elveszted vele a garit....Ilyen alapon akkor mar lehet erdemesebb venni egy 3870x2 t ami ha nem jatszol visszaveszi az orajeleket és nem eszik sokat...és csak 4-5% al lasabb mint a 4870 es és még huzni is tudod...
-
juliabrilke
veterán
-
-
Szatesz
őstag
Hát igen nekem volt egy jofalyta 3870x2 m hát 60% nál már hangosabb volt a ventije mint bármelyik Nvidia karimé....És ezek is ilyen hangosak ha felveszed a ventifordulatot...Az meg már elég zavaro nekem 100% rendesen idegesito volt a hangzavar

És ezeken az uj karikon is ugyan az a venti van a hütöjükön....Elég érdekes lessz hogy oldják majd meg a hütését...Az is valoszinuleg elég meleg lessz.. -
nygma
addikt
válasz
juliabrilke
üzenetére
5k-ból megvan,meg egy kis munka...

-
Jiced
csendes tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Én magamból indulok ki, és én az esetek 90%-ban csak netezek, egyedül éjszaka van időm a játékra. Álom-édes álom volt azt feltételeznem, hogy végre lesz egy olyan kártya, amivel ha nem játszom, akkor annyit eszik mint egy IGP, hűvös és csendes, viszont ha játszok, akkor odateszi magát.
Maga a tény, hogy az Nvidia hatalmas, böszme nagy kártyája beéri egy 8800GT idle fogyasztásával, ill. hogy a HD4870-nél már csak a 9800GX2 eszik többet (4W-al), ez maga könnyfakasztó...
-
cizoe
őstag
HD 4870 Fan-Control, Easy Workaround, Lowered My Temps 30C

"After experimenting with my HIS HD 4870 I found a fan-speed of 40% works best for me. My temps went from 79C at idle to 49C, and now 47C after settling in. " Ennyit erről.
Aktív témák
Hirdetés
- Wuthering Waves
- LEGO klub
- Melyik tápegységet vegyem?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Túra és kirándulás topic
- One mobilszolgáltatások
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Le Mans Ultimate
- BMW topik
- További aktív témák...
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Magyar, Aktiválatlan! Apple MacBook Pro 14! M3, 8GB, 500GB! BeszámítOK
- Lenovo X1 Yoga G4 i5-8265 számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

játék , progi amit az elöbb felsoroltál

(azt nem én javasoltam 
ebből kéne kihozni a maxot(mondjuk az áramszámlát nem kéne nézegetni...)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mindegy, megoldom