- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
aya
addikt
Valami tipp arra, hogy miért fagy csontra az össz játék ha 625 helyett 650mhz-t állitok be a ccc -ben?
Az msi 4850 karimon s1 van és max 50 fokos tehát a melegedést kizárnám. -
katt777
félisten
válasz
piroskek1 #11083 üzenetére
Írtam neked, mekkora limited van. Vesd össze egy 1950XT teljesítményét a te konfigodéval, de akár egy 3850-ét is, csak az sem lenne kihajtva a prociddal. Mondok még egyet: 4200+-szal 3870CF gyengébben teljesített, mint nálam 1 db 3870 egy 6000+-szal (és még az sem hajtotta ki default-on teljesen 3D06 alatt a VGA-t. Hol van ettől még a 4850?
Már bocs, de nem fogom egyesével mindet kiszámolgatni neked (sztem más sem), ennyit igazán megtehetsz magadért. Vagy higgy az 5-10-ben, már ha az % akart lenni, a te dolgod.FeRRaR1: Azt úgy hívják, nV cheat, nagyon furák lesznek a gyors képek, ha kinagyítod a részleteket. Valahogy kifelejtődnek dolgok a megjelenítésből...
-
JanR
addikt
válasz
tzsolesz #11093 üzenetére
Nincs semmi bajom vele - de 1 jo penzert megveszik - 2 egyszer mar volt atim es nagyon meg voltam vele elegedve - 3 jo ha van egy megjobb vga a gepemben. Ahogy nemtudom hany hozzaszolassal ezelott irtam - jo lenne ha cod2 multiplayer-ben akadna a 250fps dx9-es graffal (2003 ota codozok, miota cod1 van es jo az ha van fps
).
Na de a lenyeg, nagyon jo aron veszik meg az enyemet (35K) es nagyon jo aron szerzek 4870-et (azt nem irom ide- de nem lopott!)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Hókusz Pók #11086 üzenetére
A GTS-t haggyad már szegényt. Próbálj modernizálódni(
) Vegyél egy 4850-est, és többé a fejed sem fáj. A GTS-hez képest minimum 25-30%-al gyorsabb ez a kari, a jövőt tekintve meg lehet még 50% is (driverek fejlődése, a játékipar modernizálódása stb.. okok miatt) Gondolj arra hogy gyorsabb mint a 9800GTX.
Ezt mind egy 2600XT tulaj mondotta. Tiszta nevetséges, nem? Na de jó az nekem egy E4500 mellé.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Buldozer99 #11024 üzenetére
kösz a javaslatokat mindenkinek!
Sapphire lett a befutó -
-
Angelo69
senior tag
Ha valakit erdekel egy bontatlan 4870-es full-os Sapphire kartya garanciaval az dobjon ram egy privatot vagy hivjon fol.
Ar: 54900.- -
Xbean
tag
Hali!
Na most már bizti h ati kártya lesz az új gépemben. A biztonság kedvéért feltennék pár kérdést a szakértő veteránoknak.
- 4870-esem lesz valószínűleg ( habár ahonnan rendelem az alkatrészeket, oda nem nagyon akar megérkezni a hetvenes (pcx)
) Később (kb. 1-1.5 év) 4870 CF-et tervezek belőle.
Ma szeretném megrendelni a cuccost hogy a héten meglegyen,de most még csak 4850 van az oldalon ebből rögtön CF lenne. Tudom h most jól járnék a 4850 CF-el, de vajon hosszú távon is?
Ha a 4850 teljesítményét 100%-nak veszem, akkor a 4870 teljesítménye 125%. Crossfire esetén a helyzet kb.: 180-190% vs. 230-240%. Ebből kiindulva és józan paraszti ésszel gondolkozva a 70es tünik hosszabb távon kedvezőbb vételnek. Szerintetek rendeljek ma 4850 CF-et vagy várjam be a 70est? Ha tudtok olyan helyet ahol van 70es és futár költséggel együtt se vészes az ára, az is jó alternatíva lenne nekem, és külön rendelnék vga-t.- Amúgy E8400 vagy Q6600 megfelelő döntés?
-
FeRRaR1
őstag
Ezt is meg nézheted
Mi bajj lenne vele?
nincs semmi bajj az atikkal, inkább nV k nél szoktak játékok fura dolgokat produkálni.......
Vagy azok direkt vannak h gyorsabban menjenek a cuccok
?
-
piroskek1
csendes tag
válasz
TTomax #11081 üzenetére
Kártyavásárlás elött elolvastam párszor ezt a tesztet... Azért is reménykedtem hogy 1280X800 vagy 1280X960- ba fasza lesz minden. Nem szabványfelbontásokon játszok.Vagyis nem 4:3 szabványban
Raskolnikoff : tudom hogy van egy processzor limites teszt is az oldalon, de az nem ad választ nekem arra hogy mennyivel teljesit a kártyám rosszabbul a 4200+-al.
Csak találgatások vannak, hogy nagy a limit vagy nem. Lehet csak 5-10 ki tudja ?!
Ha valaki tudja persze szivesen olvasok tényekröl és nem találgatásokról. -
eisento
addikt
válasz
Hókusz Pók #11080 üzenetére
nem tudni mikor lesz uj catalyst, gondolom már lassan kijön mert elég sokan vettek már 4850/4870 karit csak jönnek a hibajelzések is. ez a kompatibilitást nem értem. ha arra gondolsz hogy játékokban vmit hibásan jelenít meg vagy ilyesmi akkor nézd meg mennyi geforce driver jön és mennyi catalyst
anno mikor az x800xl-em volt ismerős akkor vett fx5900-ast mert ő nem vesz atit mer csomo játéknál szar, ezt mondta nek ia boltos. akkor jött ki a far cry asszem. és míg nálam tökéletes megjelenítéssel futott nála fekete meg szürke rácsok látszódtak semmi más..... eddig gts-em volt (míg el ne madtam) és most váro ma 4870-esemet. elvileg ma jött volna de tegnap futár nem tudta felvenni a cuccot bandittol
így csak holnap jön
SZERK: annyit hozzátennék hogy pl ha nézel egy 4850-et crossfire-be és így veri a sokkal drágább gtx280-at és driver sincs hozzá akkor sztem egyértelmű....
-
Hókusz Pók
aktív tag
Na akkor valaki lesz olyan kedves és segíti a végleges döntés meghozatalát Ati HD4850 vs NVIDIA GF GTS ügyben? (Mikor lesz hivatalos Catalyst? Nem lesz-e gond játékok kompatibilitásával?)
-
piroskek1
csendes tag
Na most már kiváncsi lettem mennyi a limit ebben a processzorban .
Ha van akinek van jó processzora mi meghajtja normálisan a kártyát az csinálhatna velem egy tanulságos tesztet amit persze itt közzétennénk. Nekem fent van a COJ meg a GRID.Szóval elsösörban ebböl kellene választani,de van még 1-2 játékom amit kipróbálhatunk , csak akkor telepitenem kell.Vagy van ilyen teszt valahol ? ami konkrétan erre a videokártyára vonatkozna ?
Ha nincs akkor szivesen utánajárnék a dolognak, és akkor nem lenne itt találgatás, hogy milyen felbontásban mennyi a limit. -
katt777
félisten
válasz
piroskek1 #11040 üzenetére
A 3870-em visz mindent 1680x1050-ben 8XAA (24X Edge Detect), 16XAF beállításokkal, kényszerítve még HDR mellett is, egyedül Oblivion akad kicsit a sok extra grafikai modtól. Crysist meg már rég lejátszottam.
Vegyél egy komoly procit, mert ezzel kb. egy 1950XT-d van (3X áron). E8400 jó választás, és atombiztosan bírja a tuningot (nálam 4.05GHz-ig ment el a HTX2-vel). 4850 alá, 1280-as felbontáson azért kell CPU-powa. -
rocket
nagyúr
Csomagja erkezett Sampsanak
-
piroskek1
csendes tag
válasz
c.zsolti #11057 üzenetére
Aha igazad van. Pont beleszaladam egy játékba amivel alulértékeltem nagyon a kártyát (nem ezt a tipust, hanem azt ahol a kártyák fejlödése tart) . Más játékkal nem nagyon játszok, de elöbb-utóbb csak beleszaladok egy olyanba amiben kellemesen csalódok.
Köszönöm mindenkinek a segitökész hsz-okat , most már nem látok annyira borusan mint fél órával ezelött. -
piroskek1
csendes tag
Most olvasok csak mindent el figyelmesen
- Nem az ati-t szidom, ezt irtam is a mondókámba !
- Meg nem szembefordulok itt senkivel , elmondtam a tapasztalataim.
Szerintem akkor lesz itt jo a helyzet ilyen téren amikor nem a videokártyát kell majd a gépbe tenni, hanem a gépet a videokartyába... -
piroskek1
csendes tag
De huztam a procin valamennyit. Vagyis huzva volt már a kártya betétele elött is, most everest szerint 4600+nak felel meg. Igen 2 GB mem van a gépbe.
Amugy azért játszok vistán, mert a régi 1950 proval több fps volt vistában mint xp-ben.
Ezzel meg forditott lenne a helyzet ?
Hogy meg miért sheader 2 és miért dx10 patch nélkül játszok a COJ-ba arról tudnék mesélni, de ez nem az a topic. A lényeg az hogy azért mert ez a jobb sok szempontból. -
piroskek1
csendes tag
Aha okés kössz, azért okosabb lettem és öntöttetek belém némi reményt.
A processzort is le akarom cserélni persze, mert tudom hogy nem egy ütös.
Csak sajnos nem megy minden varázsszóra. Kiváncsi leszek ha lesz pénzem másikra, hogy mit mutat majd (és persze "kis" felbontáson) -
piroskek1
csendes tag
dx 10 van a vistában ja, de a játékra nem tettem fel a dx10 patchet. Meg sheder 2be játszok.
-
Pubszon
veterán
Persze ha 3Ghz felé tudod stabilan húzni akkor elég, de én kis tuningot írtam amit általában tud mindeggyik, nagyobbra meg teljesen nincs garancia, hogy menni fog.
Ha most DualCore-od van akkor ne cseréld le, de ha már veszel akkor C2D-t vegyél.
És ha Max felbontáson képjavítókkal játszol akkor megint csak elég.piroskek1:ITT
-
piroskek1
csendes tag
Tényeket mondtam, nálam ezek vannak. (Valaki mondja már meg hol lehet beirni a configom az adaltapomra)
-
válasz
Szép hosszú hsz lett, de kár volt érte.
Egyrészt azt te sem gondolhatod komolyan, hogy 17 collnál nagyobb monitort felesleges venni, mert nem megy annál nagyobb felbontásban semmi. Talán CPU limites a rendszered, erre nem gondoltál még? AMi elég egy X1950-nek az nem biztos, hogy elég a HD 4850-nek. Ezt a kártyát épp nem az 1280-as CPU limites sávba tervezték, hanem igenis 16xx-be és fölé, a nagyobb monitorokra.
Melegedés: azt sem gondolhatod komolyan, hogy mindegy, mennyire meleg valami. Volt már itt, aki egyenesen kijelentette, hogy a melegebb kártya jobb, de ez egyáltalán nem igaz. Hűvösebb a jobb. Miért? Élettartam, nem melegít mást is a házban, nem fő meg (mert akkor a gari is ugrik ám)és nem utolsó sorban jobban húzható, ha valakinek az kell éppen.Most idejösz, szembemész mindenkivel, minden véleménnyel és tényleg elhiszed, hogy frankót mondtál?
Sajnos nem.
Egy 4200+ -tól meg mit vársz? Akkora limit van rajta, hogy semmi nem mutat majd túl jelentős javulást. Jaj. A tesztekben nézd meg legalább a konfigot is, mit tesznek alá. 100E forints csúcskártya...bah.
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
te miről beszélsz?
milyen procid van.. töltsd ki az adatlapod pls mert igy nehéz akkármit is mondani!
Meg nemtom nálad mia a gigszer de nekem 1680*1050 be 4*AA és társaival teljesen tökéleteesen megy minden 40-50 fps-el!minimum az 45!
pl a COJ-el nem toltam ahhoz nemtok viszonyitani!de ha nemérte meg váltani akkor cseréld vissza és lesz pénzed is!
meg mi az h 4-5 év kell h a mai gamokat fullon min 35-40 fps-el menjenek ne a krájfosból indulj ki azon kivül szinte minden game megy fullon nálam is és az én konfigom még igen olcsónak számit!PLS TÁJÉKOZÓDJ mielött ilyeneket mondassz
-
Pubszon
veterán
válasz
Ezért játszok én a CoD4-el minimum grafikán 1280*1024-be, kivétel a textura high-on.
Én a játékmenetet élvezem multy-ba, nem a grafikát. Persze a single az más.Monitort ne csak játék miatt vegyél, persze ezt te döntöd el.
De egy 19"-os 4:3-as monitornak is annyi a felbontása mint egy 17"-nak.Az én VGA-m gyári hűtője már tavasszal beadta a kulcsot, fagyott miatta a kártya pedig mindig 100%-on ment, úgy hogy nem volt húzva.
Ennyit a gyári hűtésről, persze van ami tényleg jó, de azt meg is fizeti a vásárló. -
BullZeye
veterán
válasz
Ha nézegettél volna teszteket akkor nem lennél ennyire meglepődve, call of juareznek qrwa nagy gépigénye van ahoyg néztem 4850nél abszolút full grafin volt 11-30 FPS így nem értem miért vagy elkenődve egy olyan játékon ami látszólag nincs normálisan optimalizálva....most veszel egy 90-150 ezres kártyát akkor se fogsz tudni pl Crysissel full-max DX10 grafikán (hack nélkül) 30-40 FPSnél többet elérni. Ha meg azt nézed 10ből van 1 olyan játék aminek ekkora gépigénye van, többin 60-80 FPSel tudsz maxon játszani >>
-
piroskek1
csendes tag
kitölteném az adatlapom, de nem találom hol lehet
(Valai megmondhatá ezt is hogy hol lehet persze PM-ben hogy ne legyen OFF) x2 4200-as. Tudom, hogy nem "hajtja ki a kártyát", de másik processzorral sem lenne egerverö változás szerintem.
-
rocket
nagyúr
válasz
foreveryoung #11034 üzenetére
Alex azt mondta julius vegere lesz uj verzio ami tamogatja majd.
-
Osynho
addikt
válasz
Milyen procid van?
CséZé
Akkor elég egy E2180pl, ha megy 3-3,2ghz-et. Ezt mondjuk senki se fogja garantálni. DE pl egy 8400-es már tuti kihajtja és erősebb jóval + 45nm, szal ahogy érzed, ha van pénzed a nagyobbra, akkor hajrá (esetleg 7200es még jó lehet)Hókusz Pók
Legtöbb helyen a 9800gtx-et is veri, kisebb fogyasztással, modernebb felépítéssel és barátibb árral. 8.7es driver meg elvileg még ebben a hónapban. -
piroskek1
csendes tag
Az Ati 1950 pro után még1 csalódás ért.(amikor vettem még az is élmezönybe tartozott mint ez -4850-) Most már bizotos vagyok benne hogy a játékgyártók kb 4-5 évvel a jövöbe irják a játékokat. A régi kártyám között meg eközött az a különbség hogy itt tudok mondjuk kicsit jobb ésimitást meg texturaszürést allitani meg esetleg 1-2 dolgot highre allitani a medium helyett, hogy tudjak kb. ugyanolyan fps-eken játszani...
De az hogy minden high meg minden max és élvezhetö fps-el játszani az felejtös...
Elterveztem, hogy megveszem ezt a kártyát akkor már fejlesztem a 17' monitorom is egy 19-re, de nem fogom, mert ez a kártya (meg a többi is) 17'-ra van csak kapacitása...
Ha lenne jobb processzorom biztos jobb lenne, de csodák akkor sem történnének az tuti..Irogatnak itt a forumon 20-on colos monitorokrol meg 1600-as felbontások... Persze lehet rajtuk ... diát vetiteni.
Betettem a gépbe a kártyát nagy boldogan, minden full 1280x960-ba meg 8XAA meg 8XFSAA vagy mi, oszt volt hogy csak 30 FPS-t rajzolt itt nekem a Call Of Juarezbe.
Hibáa ment fel 100 fölé is akár, mert nem az átlag a fontos, meg a maximum amitöl elájulnak az emberek, hanem a minimum , mert bizony akkor röcög be a kép...Szóval aki azt hiszi (mint én) hogy majd fullon játszogat szép grafikával, az csalódni fog, Ahoz még várni kell pár évet, mire a mai játékokkal fullon játszhat.Vagy van valakinek pár száz ezer forintja hogy betegyen több csucskártyát a gépbe.
Ez persze nem az ati hibája, meg nem a kártya rossz, de amennyire örülnek neki sokan , hogy "na majd most " ,azok csalódni fognak mert nem ugy van.
Másik dolog. Itt be vannak szokan sz@rva hogy jajj nagyon melegszik 80 fokos jajj mi lesz.Gyorsan BIOS-t kell módositnai meg átini meg.... Ha a gyártó azt mondja hogy 90 fokon is emlegy a kártya akkor el is fog, az csak az embernek meleg a chip kibirja simán.
Lesznek olyan emberek akik megveszik a kártyát és foggalmuk sem lesz arról sem, hogy melegszik a kártyájuk és azoknak is meg fog öregedni a kártyájuk a gépbe..
Persze a tuning az más, akkor már hüteni jobban kell, de simán jó a gyári BIOS beállitás is, nem fog szétfölni a kártya. -
Osynho
addikt
válasz
Hókusz Pók #11033 üzenetére
Jó cumók. Mondjuk ekkora felbontáshoz majdnem h túl erős egy ilyen vga.
Driver meg még nincs hivatalos hozzá való, de ezekkel is "elég gyors"
Milesz, ha jön az új Catalyst... Sztem meg amúgy sincs gáz az Ati driverekkel, havonta frissítik, stb.
CséZé
Valamennyi különbség van a cache,meg az fsb miatt, de nem olyan eget verő. Tuninggal elég lehet a kisöcsi is, főleg 1680x1050hez. -
CséZé
őstag
Hi!
Számít a 4850nél h milyen procival hajtom? Értsd Pentium Dual Core vs. Core2Duo.
Úgy értem h azonos órajelen melyik viszi jobban? Vagy elhanyagolható a különbség? -
Hókusz Pók
aktív tag
válasz
Osynho #10975 üzenetére
Egy Asus P5K Premium WIFI-AP alaplapon egy Core 2 Duo E8400 CPU, 2048MB GeIL DDRII 1066Mhz Ultra Series RAM, fognak csücsülni. Mindez megtámogatva egy Enermax 425W Modu-82 táppal. A cél munka, valamint játék 1280x1024-es felbontásban. Ati vs NVIDIA... Több tesztet nézegetve a 8800 GTS nem sokszor lassabb. Totál tanácstalan vagyok. A driverek miatt is aggódom. Igaz az, hogy a hivatalos oldalon még nincs Catalyst hozzá?
-
west
őstag
válasz
foreveryoung #11028 üzenetére
guru3d rol szedd le a legujjabbat.asszem 2napos.
vagnia kéne. -
BPFeri
senior tag
válasz
foreveryoung #11028 üzenetére
Szia !
A legutolsó Version 2.09
ivaTuner még nem támogatja az RV770 ( HD48xx) GPU -kat.
Esetleg van már ennél ujabb verzió !??!F.
-
foreveryoung
tag
Sziasztok!!!
Próbálta már valaki a 48xx-kal a Rivatunert? Főleg a venti szabályzásra gondolok. -
Teng
aktív tag
[link] a grafikonok alapján a gtx sem lenne olyan rossz választás de csak akkor ha 25e köröl lenne
szóval ati a best buy ár teljesítmény arányban most
-
NovaBlue
aktív tag
-
rup1u5
nagyúr
Asus, Diamond, Sapphire, HIS, VisionTek
ezeket tudnám egy árban.
Szerintetek melyiket érdemes?
vagy mind ref? -
lsc
nagyúr
-
GazRic
senior tag
alapon minden
-
Skizz
addikt
válasz
raskolnikoff #10996 üzenetére
úgy értem, hogy a gépről leszedegetem waze...
még csak a krízist próbáltam ki, de az tele van megjelenítési hibával (1.21) -
GazRic
senior tag
4870 - Vista x64:
3DMARK06: 4132 pont
Catalyst 8.7bmi lehet a gáz?
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!