- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
raskolnikoff #10697 üzenetére
VGA-t csak 100% venti fordulat mellett húzok azért várom meg a progit.
Nova: Szvsz akkor feljebb nem is fog menni mert vagy feszkó kell neki, vagy víz már.
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
SzlobiG #10696 üzenetére
ha egyáltalán lehet majd!
nekem +15 ill +50 MHz-et sikerült kicsikarni belőle S1-el szánalmasTomate:
nem azt ahogy látod nem hűti semmi!
S1-nél sincs kimondottan oda illő borda én itthon találtam azokat tettem oda halottnak a csók kb!
ezen vagyok,hogy oda kitaláljak valamit! -
-
SzlobiG
félisten
Van valami progi amivel lehet már állítani a venti fordulatát?
-
válasz
NovaBlue #10688 üzenetére
Eszerint a mórizcka ábra szerint jártam el amit az XtremeSystems.org-on találtam:
A kérdőjeles ellenállás helyett 50 Ohm körüli kell, én ~28 ohmon értem el az 1,305-öt, bár 500 Ohmos volt csak itthon, így ezzel is sokat baszódtam, nem tudtam finombban állítani kerek 1.3-ra ahova céloztam. Állíts be 30 Ohmot, rakd rá, kapcsold be a gépet és finoman tekerd lefelé míg akarod.
Eddig nincs hátulütő, nem volt hardlock mint 8800GTS-el hogy picit feszemelésre is lekacsol, lehet tolni míg bírja a hűtés.A memóriához is van ilyen kép, de azt feleslegesenek tartom, ígyse használja még ki semmi az alap GDDR5 órajelek nyújtotta sávszélt se, és alapfeszen is elmegy 4400Mhz-ig. Elvileg ehhez is 50Ohmos poti kell, de mivel nem próbáltam így nem tudom megerősíteni. Azt se tudom miért van két pont, elvileg az egyik is elég, a másik valami 3. fesz ami a RAM-hoz kötődik.
-
Tomate
veterán
-
rocket
nagyúr
válasz
Tomate #10675 üzenetére
Eleg meresz csupaszon hagyni azt a reszt, nem veletlenul er ra a gyari single slot hutes bordaja, aki csinalta azt a tesztet Legitreview oldalan, fogalma nincs a dolgokrol ugytunik.
BGA ramra valo bordakat szoktak rarakni, az is jobb mint a semmi.
A kepen latszik a helye meglenne a borda felfogatasanak, de ezeket a hutoket nem ehez a szeriahoz terveztek, igy nincs megfelelo borda ami pontosan oda passzolna, kulon se arul senki erdekes modon pont oda illot, pedig biztosa lenne ra kereslet. -
raskolnikoff
őstag
ELSZÚRTAM! egy barom vagyok...
-
eisento
addikt
válasz
South Velen #10685 üzenetére
tudomásom szerint ez az ATI RADEON HD 4850 /4870 (X2) TOPIK Maradjunk is ennél.... téma lezárva
-
válasz
South Velen #10685 üzenetére
Hoppá, nem , én voltam hülye. Véletlen úgy raktam össze a gépet tesztelni hogy le volt húzva a potiról a csatlakozója. (túl óvatos voltam, miután kimértem a végső feszt még egyszer megmértem az ellenállást is...)
Jelen pillanatban 1,26 helyett 1,305-ön jár (ezúttal tényleg) és úgy néz ki 845Mhz-en is stabil már a GPU.
Csak pár fokkal lett így melegebb, kb annyi most a GPU temp mint a gyári paszátázssal volt alapon. Mit mehetnek majd ezek vízhűtéssel 1,5V-on? -
South Velen
addikt
válasz
old gray #10683 üzenetére
A hozzászólásgyűjtögetés életcéllá magasodása mellett amiért már rég ki kellett volna tenni, az a legnagyobb probléma vele, hogy olyan hülyeségeket ajánl a milyen gépet vegyek topikban (nemcsak ott), hogy felesleges 40-50K-s plusszköltségbe veri a kérdezőt, az meg elhiszi, hogy az a jó, mert mégis egy PH kedvence mondta.
Ph kedvence rang ilyen paradox jellegű még nem volt.
eisento: persze, hogyne nygma tevékenysége mellett csak úgy el lehet menni szónélkül, ez meg óriási baj.
-
old gray
addikt
-
AMATŐR
őstag
A 4870 X2 július végi megjelenése mennyire tuti?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
janos666 #10668 üzenetére
Akkor ez valami hasonló határ lesz, mint 2600XT-nél a 857Mhz-es GPU órajel. Ott a bios hibája ez, és csak AMD GPU Clock Tool-al lehet 900Mhz, meg az fölé tolni. Se ATT-vel, se Rivatuner-el, se pedig ATI-Tool-al nem, lehet fölé húzni. De nézz utána azért, érdemes lesz.
Ha viszont ez sem lesz megoldás, akkor az ATI megoldotta a tuningolhatatlan videókarik forradalmát, mert ez már nem az első tuningolhatatlan széria lesz. Lásd a 9550-est, 250-ről én hipp-hopp 500-ra toltam, utána 550-re, na ott egy kicsit már szemetelt, de akkor is 125%-os túlhajtás volt, nem úgy mint ma, jó ha 10-15%-os tuningpotenciál van a GPU-ban, mondjuk a VRAM-al más a helyzet, azt jobban tudom tolni 2600XT-én is. 700 helyett simán viszi a 870Mhz-et is.
-
Tomate
veterán
Az általam bekarikázott részt mi hűti?? Az ott ugye a VRM?
Accelero S1-nél mi megy oda? kell valamit fúrni faragni?
-
katt777
félisten
Most láttam 51k-ért 4870-et (igaz, készleten nincs, de ugye a megrendelési ár érvényes), ami a 40k körüli 4850 árakhoz képest már meg is éri... Sajna felénk még 58k, szóval még mindig türelem (de már duracell
). P43-s lapon még gondolkodom, vagy 1 VGA-s P45-ösön, mert ASUS P5Q-t már kapnék 25k alatt... Egyébiránt PCI-E2.0 sokat nem jelent, de mégiscsak korszerűbb lenne egy 48xx alá (de még a 3870 alá is).
-
NovaBlue
aktív tag
valakinek van chillája akár 50-en akár 70-en mert kiváncsi lennék mennyire hűti le őket mert sokan azt favorizálják.
láttam már teszteket chillaa-ról de az nem ilyen karikon volt és igy nemtudok viszonyítani annyira. -
Meküldtem a GPU-t 1,23V-ról 1,305-re pométerrel, de semmi változás, ugyanúgy 815-ig stabil, 820-on beszemetelget néha.
-
RockHaRD
addikt
Köszi a válaszokat
-
RockHaRD
addikt
Figyuzzatok má, nem ugy volt, hogy a 4870 memó órajele efektive majdnem 4 ghz-n lesz? ehelyett csak 1800-on megy
meg nekem folyton azt írja a gép, hogy a gpu core-om 500, közben meg 800-on kéne majdnem, akkor lehet, h a kártya eddig csak a tudása felét mutatta meg?
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #10656 üzenetére
Lehet, hogy aki ésszel vásárol, az megvárja, amíg lemegy a 4870 ára, ahogy a 3870-é is lement. Nekem egyelőre mindenhez elég nagy felbontáson (1680), max összetettséggel (és nem szarozok 4XAA-val, feltolok mindent, AA-t is 24x Edge-detect-re) a 3870, Crysis-t meg már rég végigtoltam. Szóval én várok.
Tuning meg sztem több van a 4870-ben, de majd elválik.
A Chilla jó, csak nem árt hozzá ragasztót is venni a RAM-bordáknak, mert azoknak a kenése valami hihetetlen gány.Solten: Nem úgy tűnik, mintha elférne 1 slot helyen, mint a Chilla.
-
válasz
raskolnikoff #10649 üzenetére
Nekem tök ugyanitt ált meg a dolog, 815-öt írtam, 814,06 lett és mikor 820-at írtam már hibázgatott. Nézd már meg meddig megy el maimum, mert ha neked is csak 815-ig akkor van remény hogy BIOS hiba miatt nem egy 815 fölé.
Ez a progi is fűt rendesen, de szerintem hibakeresésre jobb az ATI-tool, nem baj hogy nem ismeri a kártyát, az artifact scan fut, még 64-bites vista alatt is ahol be se tölti a driverét. -
válasz
NovaBlue #10655 üzenetére
Sőtt, 1920x1200-ban továbbra is hasztalan opció az edge detect AA, mert ahhoz ugye min 4x MSAA kell, de a 12x CFAA már megfekteti ebben a felbontásban. (vagy épp a játszhatóság határára kerül) Marad a 2X AA wide tent filterrel vagy a 4x narrow-tentel. Ami végül is nem akkora gáz, mert ekkora felbontáshoz elég is ez, csak épp ilyen CFAA helyett inkább a játékból allítok be MSAA-t, az jobb mint driverből erőltetni CFAA-t.
Vagy itt is működik az hogy a CCC-ben beállítom hogy aplication controlled, aztán legörgetem hogy narrow-tent, játékban beállítom hogy 4x MSAA, és akkor 6x CFAA-m van?
(#10654): Én is azt mondom hogy nem éri meg a 4870-es, jelenleg 50-60% felár mellett jutsz hozzá és ezért úgy 25, max 35% teljesítménytöbbletet ad alapórajelen.
Tuningban viszont nekem csak 815-ig ment a GPU, van akinek egy 4850 is tovább ment. Egy másik itteni fórumozó is 815-ön tesztelt, talán nem véletlen. -> bár ha ugyanott ált meg eddig 2 kártya lehet nem csak a hardverben van a hiba. -
Speed®
titán
válasz
GazRic #10654 üzenetére
Mivel több helyen olvasod, nem gondolod, hogy igaz? ;p
A helyzet az, hogy durván 25%al gyorsabb 50% felárért.
Tuninggal meg úgy tűnik méginkább csökken ez a 25%.
A hűtője meg nem ér ennyit se, akkor inkább egy Chilla.
Szóval aki ésszel vásárol, az 4850et vesz GFXChillával.. -
GazRic
senior tag
több helyen olvasom hogy ár/érték arányban nem éri meg beruházni 4870-re csak 4850-re.
Nem tud annyival többet mint amennyivel drágább.
Igaz ez? -
TTomax
félisten
válasz
raskolnikoff #10649 üzenetére
Toljad alá a procit mert 400X400on nagyon limites vagy
-
raskolnikoff
őstag
Na elkezdtem a tuningot. A GPU Caps Viewer jó a tesztelésre? Magyarán olyan, mint az ATI Tools, hogy látni ha hibázik? Csak mert: [link]
820/1150 is így megy kb...Elég ha 400x400ba megy, MSAA nélkül? Vagy vegyem feljebb? Egyébként 200mp-ig sem volt semmi és 80 fok alatt maradt 60%-os fan-nel.
-
$p@rr0w
őstag
[OFF](#10591) NovaBlue
(#10592) Speed(R)Köszi, köszi mindig van valami új.
GPS-450AA-101A - az ajánlott tápok között vagyok a "Melyik tápegységet vegyem? (kiemelt téma)" topicban, akkor ez nem a régi széria. -> örül.
[/OFF]
(#10626) NovaBlue: AA nélkül baj van?
-
Speed®
titán
Mihez nem elég? Milyen videókari kihajtásához? GX2? Az nem 1db 4850es.
1680pxben pakolj 4xAAt és máris mindegy, hogy C2D@3.2 vagy C2Q@4.2.
Neked 48x0ed van amúgy? Esetleg CFben? Vagy 9800GX2? Procilimit, ehh.Tomate
Az X2őd 3.2GHzen egy 2.7GHzes C2D teljesítményét hozza köbö.
Csak abban az esetben cseréld a 2900ast, ha 16x0*1xx0hez kell.
3DMark06ban meg egyszerűen kiszámolhatod mennyit hozna a géped a 4850el.
Fogod a DM06calcot és beírod a te CPUscoreod és egy 4850 SM2/3 scorejait. -
Tomate
veterán
válasz
NovaBlue #10642 üzenetére
Tudom, hogy már mindenki unja a 3Dmarkot, de még a csapból is az intel folyik. Szeretnék legalább egy képet látni mit tud egy 3,2ghz-re húzott X2vel is. Már csak azért is mert nekem is ilyen van és kiváncsi lennék mennyivel körőzi le a 2900Pro-mat. De Vantage is jó! Szerintetek eladjam az Acc S1 rev2-met vagy tartsam meg a jövendőbeli 4850-emnek?
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
Tomate #10640 üzenetére
Nekem volt 5000+ BE-m és nekem asszem +10%fesszel vagy alapfesszel mennt annyit!
3dmarkban?NO COMMENT már de télleg
Gamokban meg csak annyit h nagyon brutál nekem pl a GRID nemtom ki ismeri 1680*1050 4*AA +minden ultra meg high és stabil 50FPS max olyan 70-75 a min meg 45 uh naon faszás! -
-
Cyberbeni
addikt
milyen játékban? szaggatott egy játék és kipróbáltad egy 2-szer olyan jó vga-val és még mindig szaggatott. ha nem, akkor honnan tudod h procilimit?
a quad most még nem sokat ér. igazi fehérholló az olyan játék, ami támogatja. de szerencsére a 2 mag kihasználása már nem luxus, és talán nemsokára többségében 4 magot kihasználó játékok lesznek. de csak talán. -
TTomax
félisten
Lapbol EP45-t vegyél az jobb a wolfihoz és nem is drágább...elégedj meg a 4850-el mert 50% felárért 20% teljesitményt kapsz,ez mindig is igy volt az ATI-nál ha XT kell akkor fizesd meg... ezért is vett a nép mindig PRO-t és probálta XT-re huzni...igy volt ez már a 9600-kal is,ma sincs ez másképpen.
-
SpZ
senior tag
4850-en ebbe a gépbe menne. 1-2 kérdés megérné a + pénz a 4870-et? mennyibe fog fájni a 4870? gondolom 4850-nek nem kell az E8400, de a 4870-nek kell.
1.melyik proci bírná kihajtani a 4850-et ami emberi áron van?
2.ill 4870-nek milyen proci kell?
ezt tervezem:
Gigabyte GA-EP35-DS3R s775Intel Core 2 Duo E8400
Sapphire HD 4850 512MB GDDR3
-
Produkció
senior tag
3dm06 topicban 1 srác szerint kevés a 4870alá egy 4ghzes e8400....sztetek ez mennyire fedheti a valóságot?
tényleg kellene alá egy q9450 a kihajtásához?
-
NovaBlue
aktív tag
gondolom ez?!
vagynem? -
-
-
vltr
csendes tag
Hát valójában érdekes eredmények születtek...
-
eisento
addikt
-
-
-
nygma
addikt
válasz
bostongeorge #10603 üzenetére
Vízhűtés topikban kérdezd meg...
-
NovaBlue
aktív tag
valaki tudna segiteni honnan lehet szerezni bios-t mert nekem fenntvan ez a radeon bios editor és be kellene tölteni egy .rom vagy .bin-t és nekem ezek közül kellene valamelyik hogy tudjam állitgatni!
-
bostongeorge
tag
4850 karira keresek vizes blokkot. Tudna valaki ajánlani valamit?
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Path of Exile 2
- Milyen autót vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest