- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
Daffni2 #46891 üzenetére
Nem OC verzio, sima sapphire. Lehet hogy azért megy így mert, még az elején láttam hogy a CCC nem engedi 790 fölé húzni az órajelet, és rátettem egy XOC biost, amivel 990-ig engedi. Szóval lehet hogy a bios miatt van. Egyébként 800/4000-en szoktam játszani 45%-os ventifordulat mellett, az úgy kellemes. Most néztem és a vantagetoplistán az eredményem 875/4800-on született, szóval akkor ennyit bírt
, igaz még a 8.9-es driverrel....azóta még nem teszteltem. Lassan viszont itt az ideje, akkor ha sikerül jól beállítanom a GPU feszt. Még annyit tennék hozzá hogy alapfeszen 900mz-re is azt írja a CCC a tesztnél hogy Passed
, viszont tesztnél befagy, szóval van még lehetőség.
-
ffodi
veterán
Sziasztok!
Már egy ideje birtokomban van egy Sapphire 4870 512mb vga. Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve. A tuningot is elég jól bírja, 875/4600-on le szokott futni a vantage. Aki kicsit is szeret tuningolni, mindig a legtöbbet akarja kihajtani az adott alkatrészeiből. Olvastam már több 4870 vmodról, de mindegyik hardveres, és mivel a biosmod, ebben az esetben nem működik, eddig nem szántam rá magam. Ez volt mind a mai napig, amíg egy külföldi fórumon találtam egy érdekes írást. A lényege az hogy az új Rivatunerrel lehet állítani a feszt a vga-n(minden olyan vga-n működik, amin Voltera feszszabályzó IC van). A lényege annyi, hogy meg kell keresni azt a regisztert ami a feszt állítja. Nos én kibróbáltam, és a gyári 1.2625 helyett beállítottam idle 1,1625V és load 1,3750V-ra. A GPU-Z is jól írta ki a feszeket, szóval gondolom valóban alkalmazta. Nos ez eddig mind szép és jó, de a helyzet az hogy semmivel sem tudtam jobban húzni a vga-t, a gpu pedig értelemszerűen jobban melegedett. Lehetséges hogy valami más is határt szab a tuningnak??
A külföldi fórumon jobb tuningolhatóságról számoltak be a mod után. Majd még próbálkozom.....
Az írások elolvashatók itt és itt. A startup beállításhoz a tudnivalók az 5. oldal környékén találhatók. Bocs ha már volt róla szó........jó tuningolást mindenkinek.. -
ffodi
veterán
válasz
FeRRaR1 #23914 üzenetére
Hát ez igaz......de én nem komálom a biosmodot.......ati CCC-ben csináltam 3 profilt, tálcáról tudom vezérelni, mindhárom profilnak más venti fordulat + más órajel, tökéletes......
Alapon 500/2800 60fok venti 25%-on
Tuning 765/4000 venti 50%
extreme 790/4400 venti 75% idle 51fok load 65-75fok
Az a baj hogy nagyobb frekit nem enged a ccc, az atitolhoz meg kell nekem valami hülye progi a low level driverhoz, ami sztem szar, mert vista 64-em van......szal jók ezek a ccc profilok -
ffodi
veterán
Ma én is beléptem a klubba, egy Sapphire 4870-el......jó kis kari, egy kis ventiszabályzás után a tuning is nagyon jól megy.......790/4400-on megvan a 10k Vantageban....
Csak az a baj, hogy a CCC nem enged nagyobb órajeleket......
Tubai90: Jó lesz az 47-nek is Zolikám........
Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!