Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz _Toka_ #46873 üzenetére

A hő nem melléktermékként keletkezik (fizikai szemmel nézve). Az információ nem energiahordozó, a kártya pedig információátalakítást végez. A bemenetén is információt kap, és ő is azt ad ki a kimenetén. Az összes tevékenysége abból áll, hogy a felvett áramot a bemenetén kapott információk alapján irányítgatja a kártyán belül ide-oda, majd a kimenetén ezen irányítgatás információit bizonyos időnként kiküldi. Az irányítgatás közben, az áramkörök tulajdonságaiból fakadóan hő keletkezik, és emiatt a felvett áram majdnem összes energiája arra megy el, hogy ezt a hőt létrehozza (a majdnem azért van ott, mert távozik még pl. elektromágneses hullám is, de ezeket most hagyjuk, elhanyagolható). Tehát szinte az összes felvett energia (áram) hő formájában távozik el a kártyáról. Ha ezt sikerül megérteni, akkor azt is, hogy ez (mármint a hőtermelés) miért független attól, hogy hogyan hűtöd a kártyát (persze nem teljesen független, mert az áramvezető-képesség függ a hőmérséklettől, de a kártyák működési hőmérséklettartományában ez nem okoz lényeges változást).
    Egyébként nem én írtam, hogy szobahőmérsékletet kellene vizsgálni, ez a vitaindító hozzászólásban olvasható:
    Akkor a mikrót is eladhatod, meg radiátort is szereld le nyugodtan mert fázni sose fogsz az fix ha tényleg passzívban használod.
    Na ez nem igaz, és én erre reagáltam a fentiekkel. ;)

Szerk.: na közben már írták. Ilyen a meló közbeni fórumozás...

• Qru

MODERÁTOR

válasz _Toka_ #46873 üzenetére

:D

M@trixfan: Jaja, de azért nem mindegy az élettartam szempontjából hány fokon megy a vga. Kondik is hamarabb száradnak ki, ha izzik a vga, ami lehet még szerintük "normális üzemhőfok". Bár az én GTX-em is 84 fokig melegszik alapórajelen, szóval az se leeányálom, pedig a GTX hűtésre nem szoktak panaszkodni (VRM meg 80-90fok körül mocorog). Igaz ezt 40%-os ventifordulattal hozza ahol alig van hangja.

Aktív témák