- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
Interceptor #12398 üzenetére
sokat...én most a mindennapi beállításokkal kapok 13500-at Vista alatt... a 4magos procikkal nem is tudsz leállni versenyezi,abból nyugodtan levonhatsz 1500 pontot..
-
TTomax
félisten
válasz
Interceptor #12396 üzenetére
Nem kell quadcore....
grigo
Mercury-t azonnal le kell cserélni...én már csak tudom egy 500W-ost használtam mindennapi imádkozásokkal fűszerezve... a legjobb az volt amikor kicsit odahúztam neki és hallottam hogy a ventik fordulatszáma leesik ahogy a 3trémark elindul... -
Cyberbeni
addikt
válasz
Interceptor #12383 üzenetére
nekem 640-el több az sm3.0: [link]
-
-
grigo
őstag
Nagy dilemmában vagyok hogy vegyek olcsóbban egy 9600GT-t vagy egy 4852-et.
Egy kérdés, a 4850 esetében le kellene cserélnem a 400-as Mercury tápomat ugye? Vagy a 9600Gt esetében is? -
Sárpac
nagyúr
válasz
Interceptor #12383 üzenetére
Nekem a 8800Gt-vel 14k igaz quaddal.
-
Interceptor
addikt
Ime az eredményem:[link]
-
-
Interceptor
addikt
raskolnikoff TTomax : köszi mindkettőtöknek
-
-
válasz
DroneZ^ #12374 üzenetére
A hűtőd tedd félre a következő kártyádhoz. Aztán nézd úgy mennyit kéne ráfizetni egy 50-esre, ha még mindíg minimálköltésgen vagy akkor cserélj, a 70-est mai számok alapján nem ajánlom. (2x drágább mint gyorsabb, bár ne hánytorgasd fel hogy nekem is olyan van
) És ezen se a legtutibb azért a gyári hűtés.
-
válasz
DroneZ^ #12370 üzenetére
Ha csak minimális költséggel jár és ennek megfelelően nem vársz tőle nagy javulást, de szereted néha cserélgetni az alkatrészeket akkor igen, ha gyorsabb kártyát akarsz, vagy 5-10k-tól többe kerül a csere és nem ingered a változatosság akkor nem feltétlen jó ötlet.
A 4870 hasonló kártya, nekem jól megy P35-DS4ben. -
Angelo69
senior tag
Ha valakit nagyon nagyon szepen megkernek akkor tudna nekem csinalni egy olyan bios file-t Sapphire HD4870 ala aminek az atlagostol emeltebbek a venti fordulatszamszabalyozasanak beallitasai?
Nekem sajnos nem sikerult a ccc-s atszabalyozasa sehogy sem.
Elore is Koszonom a segitseget! -
DroneZ^
őstag
Van valakinek 4850 - Gigabyte P35-DS3/DS4 alaplappal? Mielőtt szerzek 1 ilyen karit, tudni szeretném szeretik-e egymást
-
Akkor végül mi lett a 4870 kontra GFX Chilla kérdés eredménye? Az ehez adott bordák már boldogulnak a VRM-el? Ha mástnem úgy hogy teszek rá még egy vékony 6cm-es ventit? (de maga a bordakészlet elégséges?) Vagy felfér rá úgy hogy a gyári hűtő keretetét it fenthagyom a felső műanyagrésze és a rézbele nélkül?
-
Skizz
addikt
válasz
Beowulf_78 #12362 üzenetére
Mindjárt jön télör bácsi, egy kis grafikonnal a kezében és üvölti, hogy az ATi már csak a magyarokat érdekli.
-
válasz
tibz03 #12305 üzenetére
Bocs, hogy így utólag beleszólok...
Az elsőre tényleg ott a CCC profilszerkesztős megoldás, ami már ezerszer le lett írva, ezért nem írom le megint.
2. Ne 1280-ban próbálkozz, hanem pl. 1440-ben, 1600-ban. Ez a CPU és kártya már simán jó lesz, ha feljebb lépsz felbontásban 1-2 szintet. Dx10 alatt ne csodálkozz, ha szaggat, mert a Crysis elég eltolt egy játék, mint ismeretes.
2 GB RAM elég neki, de ha a háttérben ezer dolog fut Vista alatt és azok, meg a Vista megeszik a memóriádat, akkor lehet, hogy swap a vége, bár mondom, 2 GB elég neki. Az 512 memória a VGA-n nem okoz gondot, ATI ezt egész jól lekezeli. Látom, már húztad a procit, így meg már főleg tedd fel nagyobb febontásba és úgy told a játékokat.
Beowulf_78: Na, ez újabb vitahullámot fog elindítani. Nem árt az AMD/ATI-nak, ha kicsit fel tud jönni, ez pedig a VGA szegmensben egy jó alkalom lehet. Azért azt ne feledjük, hogy az nVidia sem fog karba tett kézzel ülni és hagyni ezt mind, a pereskedés pedig úgyis évekig elhúzódik majd.
-
Beowulf_78
addikt
-
hakos1987
őstag
fene, lejárt az idő a mod-hoz...
az a legviccesebb, hogy a teszt szerint grid-ben a legutolsó helyen végez az x2, a sima 3870, meg a 8800 GT mögött..... hát én játszottam vele 1680X1050-be, minden fullon, és nem nagyon fektette meg a karit!
ha vkit érdekel, itt a teszt, lehet én wok hülye vagy elfogult, de nekem ez nem túl hihető:
[link] -
hakos1987
őstag
korábban kérdeztem, hogy milyen teljesítménye van egy 3870 X2-nek egy 4870-hez képest....
vki linkelt egy tesztet.... hát az a teszt több mint érdekes!
Először is: a 3870 X2 a 9800 GX2-vel volt nagy harcban, és nagyon el sem tudták dönteni, hogy melyik a jobb, itt meg ennél a tesztnél fele, vagy harmada annyit teljesít, mint a gx2.... ami egyébként legtöbb helyen verte a 4870-et...szal azt a tesztet én spec nem veszem mérvadónak, mert eléggé kilóg a lóláb....
mod: jah, meg 8800 gt, meg ultra veri simán az x2-t....vicces egy teszt.... hihi
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Old Cyborg #12358 üzenetére
Elméletben tuti. A kérdés talán az lehet miket hajtasz még meg vele.
Ttomax: hupsz
ezek szt az vmi régebbi lehet...
Na én kidőltem, eddig tartott az erőm...jó8.
-
TTomax
félisten
válasz
raskolnikoff #12352 üzenetére
A Corsair V550 éppen nem ajánlott táp,de ez tényleg nem ide tartozik...
-
[BB]
csendes tag
válasz
Old Cyborg #12348 üzenetére
Ha minden igaz, xbitlabs-on teszteltek egy ugyanolyan tápot, mint a tied, és az értékelésnél egyetlen negatívumot hoztak fel, hogy hangos a venitje. A beépített mérőjére azt írják, hogy 100W terhelés fölött 10%-al kevesebbet mutat, de azért irányadónak jó, szerintem a te konfigodban elbírja a 4870 CF-et.
-
tibz03
őstag
válasz
Az miért off, hogy megkérdezi, hogy a tápja viszi-e a 4870 CF-et?
Én lassan már nem is merek ide írni.
(Na ez a hsz. tényleg off volt.
)
-
Old Cyborg
tag
válasz
Értem. hát azért köszönök mindent
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Hát nem ismerem ezt a fajtát, hogy mikori tervezésű...kegyetlen hogy megint offtopik van
így passzolok. Ajánlom a PH fórumon való elmélyülést, hátha találsz róla vmit. Én is azt csináltam itten egész este
Tényleg próbálkozz inkább tápos topikban, nem elkergetni akarlak, csak ez a topik eléggé veszélyeztetett bezárás szempontjából az offok miatt. Én egyébként továbbra sem tudok ezekről...amit itt ajánlani szoktak az Corsair 550es, mondjuk én elég érzékeny szívű vagyok és szeretek nyugodtan ülni a gépelőtt, így nekem a rengeteg cucc mellé egy csifi 600as adja a kellő megnyugvást.
-
Old Cyborg
tag
válasz
Táp irja mennyit fogyaszt jaték közben pl World in Conflict 230wattnál többet nem igazán ir nem is tudom mennyire hihetek ennnek. szerintetek ?
-
tibz03
őstag
válasz
Ehh... hát én nem igazán ismerem ezt a márkát.
-
tibz03
őstag
válasz
raskolnikoff #12344 üzenetére
És miért, ha szabad tudnom?
Nincs különbség?
-
tibz03
őstag
válasz
Old Cyborg #12343 üzenetére
Fölösleges, egy márkás 550W-os táp simán elvisz egy SLI-t/CF-t. Csak még mindig nem tudjuk, hogy neked milyen márkájú van.
MOD: Ja, akkor viszont márkásat vegyél, pl. Corsair.
-
Old Cyborg
tag
válasz
raskolnikoff #12339 üzenetére
most csak mondtadm egy példát
-
Old Cyborg
tag
Ha jól emléxem,akkor régebben láttam tesztet egy dvd rom helyére beférő tápot ami kizárólag az SLi, Crossfire-re volt kitalálva erről mi a véleményetek ?? Vagy mit tudunk erről ??
-
tibz03
őstag
válasz
raskolnikoff #12338 üzenetére
Szia, hát te itt?!
Köszi a linket, még jó, hogy 2 hete toltam végig DX9-ben.
Azért megnézem ezt is.
[BB]: Reméled? Már megtörtént...
-
[BB]
csendes tag
válasz
raskolnikoff #12334 üzenetére
Én tuti nem szoktam, mivel most épp geforce-os vagyok, mindössze arra próbáltam felhívni janos666 figyelmét, hogy annak ellenére, hogy ő nem látja, attól még a bug létezik. Amúgy meg semmi bajom az ati-val, remélem most jól elkenik az nv száját, és akkor is lesz versenyképes termékük a piacon, mikor legközelebb vga-t cserélek.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Old Cyborg #12336 üzenetére
Az az ilyen az milyet takar?
Codegen vagy Enermax?
-
Old Cyborg
tag
Szeretném megkérdezni hogy egy HD4870 Crossfire-ba mekkora tápot igényel ?? ilyen 550w elég neki ??
-
tibz03
őstag
válasz
raskolnikoff #12334 üzenetére
Hol láttál DX10.1-et? Engem is érdekelne így DX9 után.
-
[BB]
csendes tag
-
tibz03
őstag
Ha ez számít valamit, itt a kép a CPU-Z-ről: [link]
raskolnikoff: Akkor jövök mindjárt, szétnézek a BIOS-ban (bár nem rémlik ilyen menüpont
)
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #12324 üzenetére
A C1E-t kikapcsoltam, de az amúgy is csak arra való, hogy a szorzót visszavegye, nem? Ha pedig szükséges a nagyobb órajel, rögtön visszaállítja az eredeti értékre. Szóval elvileg nem kéne, hogy gondot okozzon... Az EIST-et nem tudom, hogy mi az.
Élsimítás és egyéb "csicsa" nincs, és igen, most high-on volt, de próbáltam very high-on is, a helyzet kb. ugyanez volt.
-
hitman,
őstag
A ph-n mikor lesz már teszt a 4870-ről?
-
tibz03
őstag
válasz
raskolnikoff #12323 üzenetére
Igen, sajna a Crysis nem ATi-ra lett optimalizálva. Vagyis optimalizálva sem lett igazából.
A rendszerem még viszonylag friss, pár hetes, szemetet meg nem szoktam feltenni, csak amit ténylegesen használok. Én is igényes vagyok az ilyesmire, meg tudok őrülni, amikor valaki gépén a böngésző eszköztára tele van toolbar-okkal.Azért köszi a tanácsot.
-
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #12322 üzenetére
nincsenek véletlen bekapcsolva az energiagazdálkodási funkciók?C1E,EIST mert olyankor nem csak a szorzót veszi vissza...most hogy megpiszkáltad lehet nem veszi vissza a feszt...egyébként inkább CPU-Z-t használj,mert a lapod is droppolhat...
Ha eddig többet swappolt akkor az azért volt mert CPU limittel játszottál...tehát a VGA várt a CPU-ra..Gondolom nem raksz rá élsimítást és maximum high-on játszol#12325 raskolnikoff
Gondolom amikor everesttel nézte,nem volt terhelve a CPU -
-
tibz03
őstag
Ide írom, ennyi off talán még elfér az alaplapomról itt... végülis kapcsolódik a HD4850-hez, mert emiatt merült fel a probléma.
TTomax: alapból 1 V-ot sem kap az Everest szerint. Most, hogy a BIOS-ban 1,275-öt (vagy 1,285-öt, nem emlékszem) állítottam be, így ír az Everest 1,21 V-ot. A lényeg az, hogy most stabilnak tűnt, nem volt gond 10 perc játék után.
raskolnikof: BIOS-frissítés már megvolt, nem hinném, hogy a RAM-okkal van baj. Magasabb fesz.-szel megy most (eddig) normálisan 3,6-on, szerintem így is hagyom nagyjából.Ez pedig mehet ON-ba: végső soron úgy néz ki, hogy megoldódott a probléma, bár 10 perc játék után azért nem lehet 100%-ra kijelenteni. Így is swappolt itt-ott, de jóval ritkábban, mint az előbb. Úgyhogy köszönöm nektek a segítséget.
Egyébként az hogy lehetséges, hogy emiatt a 600 MHz plusz miatt nem swappol? A procinak mi köze van ehhez egyáltalán? Hisz swap fájl a RAM kiegészítése végett van.
-
TTomax
félisten
válasz
Interceptor #12319 üzenetére
Ezt rakd fel és indulni fog
-
raskolnikoff
őstag
válasz
Interceptor #12319 üzenetére
3d mark 2006hoz kell egy módosított fájl. Sajnos nem tudom linkelni, mert nem arról a gépről írok, nekem a sapphirehoz amit kaptam 3dmark 2006ot, volt egy linka cd tasakon, ami kell ahhoz hogy elinduljon a progi. sztem a futuremark oldalán lesz vhol, vmi pll-dll vagy mi a neve...
-
Interceptor
addikt
Nálam valamiért nem indulank el a 3dmarkok,szerintetek mi lehet az oka?Játékok hibátlanul futnak bár wowban voltak furcsa jelenségek.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
tibz03 #12316 üzenetére
sztem mehet a fesz följebb...1,35ig simán bírja még, bár annyi nem fog kelleni3.6-ra, szvsz.
esetleg még ez: P5KC néha nem kezeli a RAMokat teljesen frankón...lehet hogy BIOSt kellene frissíteni? ez már nagyon off, de nézz utána hátha a lapod topikjában van hasonló ügy...
MOD: ok a wolfdale-es topikban várjuk a választ.
-
tibz03
őstag
Nah, helyzet a következő:
A procit felhúztam 3,6-ra (a RAM-okhoz nem nyúltam, mert amúgy is 800 MHz-en járnak, így meg 1:1-ben megy a procival). De az a "minimális fesz-emelés" annyira nem minimális, mert 1,285-re kellett raknom a BIOS-ban, mert 1,2-nél be se töltött a Windows, 1,25-nél meg a Crysis alatt kékhalál volt.
Mindenesetre az alatt a kb. 5 perc alatt, ami így játszottam, tényleg alig swappolt (1-2-szer azért igen
), mindenesetre feltűnően kevesebbet, de nem akarom elkiabálni a dolgot. Most kipróbálom így, hátha nem nyiffan ki megint a gép.
Aztán írok, hogy mi a helyzet.
-
TTomax
félisten
válasz
raskolnikoff #12313 üzenetére
Az lehet,csak neki 4850-e van
-
TTomax
félisten
-
-
tibz03
őstag
válasz
raskolnikoff #12309 üzenetére
Ok, megpróbálom húzva. De akkor is gyanús, hogy a szaggatással egy időben swappol a HDD... de legalábbis olvas valamit.
-
tibz03
őstag
válasz
raskolnikoff #12307 üzenetére
Semennyire. Ahogy próbálgattam, max. 3,6-3,7-re tudom húzni az én tuning-hozzáértésemmel.
De 3 GHz-nek ki kéne hajtania...
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Ma szert tettem én is egy HD4850-re, tényleg nagyon jó kártya, bár eddig leginkább csak a Crysis-t néztem meg vele.
Két kérdésem lenne:
1. Tudom, hogy elcsépelt téma a kártya melegedése, de én nem gondoltam volna, hogy ennyire durván tűzforró! Betettem a kártyát a gépbe, és 10 perc múlva már megérinteni nem tudtam. Ha 3 mp-nél tovább tartom rajta az ujjam (akármelyik részén), akkor megégeti.
Ez így normális?
2. Crysis-szal 1280x1024-ben játszok, high és very high beállítást próbáltam eddig, és mindkét esetben észrevettem, hogy olykor feltűnően "beszaggat" a játék 1-2 mp-re. A szaggatással egy időben intenzíven olvassa a HDD-t a gép. Ebből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy swappol, na de 2 GB RAM nem lenne elég a Crysis-nak a tisztességes futáshoz?
Esetleg az 512 MB videomemória lenne kevés?
-
Curse
tag
válasz
raskolnikoff #12302 üzenetére
Ok köszi a segítséget.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- PlayStation 5
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Diablo II: Classic és Resurrected
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Filmvilág
- Eredeti játékok OFF topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen monitort vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest