- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
válasz
BullZeye #13694 üzenetére
Most úgy őszintén! Szerinted itt, akik közülünk lecserélik a kártya ref. hűtését, pont azok lesznek azok a júzerek, akik 2+ évig fogják használni ezt a kártyát?!
(#13695) Recon ott a pont...
(#13698) janos666 Nos, szerintem is kizárólag ezért cserélnek itt többek hűtőt. ld. tuning...
-
-
BPFeri
senior tag
HD4850 X2 !!!!!!
-
-
tibz03
őstag
válasz
Raypapa #13684 üzenetére
Olyan teszt nem lesz, ahol Trust 520W-tal hajtanak 4850-et. Nem valami nagy táp-gyártó cég a Trust, de szerintem nem lesz vele semmi gond.
A procid viszont kissé lassú lesz hozzá.
slayer006: Tudom, hogy ez a táp most a sláger, bevallom, én is örülnék egy ilyennek, de nem mindenki akar tápra 14k-t költeni.
6-7k-ért kap 400W-os FSP-t, viszonlátás.
SzlobiG: Hát én többet várnék egy CF-től.
-
SzlobiG
félisten
Megvolt a Crysis teszt:
1 Kártya:
Run #1- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 36.58
Run #2- DX10 1680x1050 AA=16xQ, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 35.72
Run #3- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: VeryHigh ~~ Last Average FPS: 24.942 Kártya:
Run #1- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 45.85
Run #2- DX10 1680x1050 AA=16xQ, 32 bit test, Quality: High ~~ Last Average FPS: 44.54
Run #3- DX10 1680x1050 AA=No AA, 32 bit test, Quality: VeryHigh ~~ Last Average FPS: 32.81VeryHigh még mindég gyilkos szal az felejtő.
Lassan tolok Vantage-et is. -
rup1u5
nagyúr
válasz
banderasz77 #13681 üzenetére
még nem jött meg. talán majd péntekre ideér.
addig gyűjtöm az infókat!de jajj!!! vigyázzzunk!!!
ez off mert nem csíkszélességről és shaderprocik felépítéséről értekezünk és jön mr. 48x0 topikcsősz és majd jól belinkeli nekem mindjárt a saját hszemet!lsc : ha ragaszkodsz hozzá ide is beteszem:
miért linkeled nekem a saját hozzászólásomat? azt gondolod talán hogy annyira amnéziás vagyok, hogy nem emlékszem mit írtam 5 perce?
mi bajod van? rossz napod van??
4850-ről beszélgetünk a 4850 és 4870-es karik topikjában.
az hogy kitárgyaljuk hogy miért éri meg 8800-ról 48x0-re váltani az ugyan úgy szakmai téma mint az hogy milyen hűtőt érdemes rá venni.
és ha már itt kötözködsz igenis szakmai volt a hozzászólásom, mert többek között kifejtettem azt is hogy a 4850 egyrészt a dx10.1 miatt másrészt a hd-s képességei és még sornyi tualjdonsága okán is fejlettebb a 8800 gtsemnél az áráról nem is beszélve.
mi ez ha nem szakmai téma egy adott kártya szakmai topikjában?
azért raktam a hszemet offba csupán mert a kérdező által felvetett témára reflektáltam amit az illető szintén offban tett meg.
úgy viselkedsz mit egy csendőr!tudtam egyből hogy igazából az bassza a csőröd, hogy jó üzletet csináltam.
-
Raypapa
tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki milyen erőforrás kell min. a 4850-es kártyának, ami nem fogja vissza a tejesítményét?
Mostani gépem:
Trust 520W táp, ASUS M2N-E alap, AMD X2 5000+ proci, 2x1GB RAM
Kérem csak az válaszoljon, akinek vannak tapasztalatai már vagy olvasott erről tesztet.
Köszi szépen! -
tibz03
őstag
válasz
ádikácska #13676 üzenetére
Szia!
Mindenképp cserélj tápot. Nem is a "Wattal" lesz problémád, hanem a "minőséggel" (nem véletlenül tettem idézőjelbe, hisz Codegenről van szó
). Pár ezer Ft-ért kapsz 400W-os FSP-t, az jó lesz, de ha 10k körül hajlandó vagy rászánni, akkor bőven van választék.
eXodus: Nem igazán értelek, szerintem egyszerű a képlet (az egyszerűség kedvéért nézzük a tavalyi helyzetet, 8800-as széria): veszel egy 100k-s VGA-t, 2-3 hónap múlva 50-et (se) ér. Vagy veszel egy 40k-sat - ami persze nem is lesz ott teljesítményben, de - buksz rajta 2-3 hónap múlva 20-at. Nem mindegy az a 30k szerintem. Ma pedig mindenképp megéri 40k-s VGA-t venni (4850).
-
lsc
nagyúr
válasz
eXodus #13679 üzenetére
Inkább azzal , mint hogy ki milyen ügyes üzletember , milyen jó egere van , mindez offban . Ezt a topicot már zárták be amiatt , nem kellene megismételni . Mutattam topicot , az "önfényezés" és hasonló dolgok mehetnek ott , azért van .
rup1u5 : Nem ért ide , nem olyan bonyolult az .
-
eXodus
őstag
válasz
tibz03 #13675 üzenetére
Ezért nem mind1 h valaki hónapok alatt bukik 10k-t. vagy egyik napról a másikra 20k-t.
Középkategória/felsőkategória... teljesen mind1 hogyan nevezzük a 4870 nem a gtx280 ellen készült mégis drasztikusan kellett csökkenteni a gtx árát.
48*0 a teljesítményéhez képest szokatlan olcsó. (Talán rudi írta h lehett ovlna drágább még 10kval)
lsc most akkor legyen tele a topik: "c2q nem hajtja ki a 4850et csak 6GHz-en", "1200Wos táp elég lesz neki?", "fúúúú nagyon melegszik, ez normális?"
-
lsc
nagyúr
-
ádikácska
aktív tag
Hello!
Egy HD4850-eshez milyen tápot ajánlanátok? Most egy Codegen 400W-osom van ez elég hozzá vagy nagyobb kellElőre is thx a választ
-
tibz03
őstag
válasz
rup1u5 #13672 üzenetére
Hát igen, ez ritka eset, hogy ilyen jól jár vele az ember... 29-ért 4850?!
Ez nem is kérdéses, hogy jól jártál, de az általános helyzet inkább az, hogy a 8800 GTS-t nem lehet 31-ért eladni, 4850-et meg nem lehet 29-ért venni...
eXodus: Igazad van, de ha valaki nem vesz felső kategóriát, hanem inkább közepet, akkor a süllyedő hajóval (ami elkerülhetetlen az idő előrehaladtával) sokkal kevesebbet fog veszíteni.
lsc:
-
lsc
nagyúr
Igen sok az off , az üzletelési és egér problémákat nem itt kellene megvitatni .
Pletykára ajánlom ezt a topicot . -
eXodus
őstag
válasz
tibz03 #13667 üzenetére
Süllyedő hajóról addig jó távozni amíg nem lep el a víz.
Megjelennek a dx10.1 és mégjobban visszaesik a 8800. De még csak dx10.1 sem kell mert idővel nagyobb lesz a különbség a 8***,9*** és 48*0 között, ati javára. (Sok példa van rá h egy kari megjelenésénél még nem volt gyorsabb a konkurenciánál, de 1év múlva már jelentősen gyorsabb volt) -
rup1u5
nagyúr
-
tibz03
őstag
Hát a nyák az ugyanaz, csak az órajelben és a RAM-ban térnek el, nem?
(Ezek szerint nem, szóval költői kérdés volt
).
stevve: Nekem az IntelliMouse Optical éppen a könnyűsége miatt jött be, és én is high sensen játszok.Na meg nagyon kényelmes volt számomra. Érdekes, ha most a kezembe veszem, már nem kényelmes. Szóval tényleg megszokás kérdése az egész. Meg hát nekem nem lehet sokat válogatni, mert balkezes vagyok.
OFF vége itt is.
-
tibz03
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #13665 üzenetére
Szerintem 50k feletti VGA-val nem lehet jól járni, de ez egyéni vélemény.
Ahogy elnézem itt a PH-s emberkéket, meglepve tapasztalom, hogy sokan cserélgetik a 8800 GTS/GTS-üket az ATI 4800-ra... de kérdem én: mi a frászért?
Ha már megvette jó pénzért, minek cseréli le, mikor még most is elegendő bármihez? Alig tuja eladni, vagy csak fillérekért, bukott rajta fél év alatt 50-60 ezret, de akkor is cserél.
Vagy mondhatnám a 3870 X2-t: aki 2-3 hónapja megvette 80-90k körüli áron (vagy nem is tudom, mennyi volt), az most vehetne 50-ért egy 4870-et, ami teljesítmény tekintetében kb. ott van. Szóval a felső kategóriával mindenképp csak bukni lehet. Csak ugye tavaly nyáron volt az a helyzet, hogy gyakorlatilag nem volt középkategória (ami volt, az teljesítményben inkább az alsóhoz állt közel), így sokan inkább megvették a felső kategóriás kártyát, aztán verhették a fejüket a falba, amikor kijött a 8800 GT... na de nagyon eltértem a tárgytól.MOD: Kitörölted a hsz.-t, csak hogy világos legyen másnak is, hogy nem poénból írtam ezt le.
stevve: Wireless...
Hát eleve nem játékegér, de neked lehet, hogy bejött.
-
Chalez
őstag
Valaki le tudná mérni centivel a Sapphire 4870 nyák hosszát?
Megköszönném!
-
-
tibz03
őstag
válasz
DroneZ^ #13659 üzenetére
Egyébként tudom, hogy nem tartozik ide, de nekem csalódás volt a Razer.
Most már fogjuk rá, hogy megszoktam, de előtte kb. 4 évig egy MS IntelliMouse Optical-t használtam... mit ne mondjak, az az egér szinte tökéletes volt. Játékban egy cseppet sem számít a több DPI meg az egyéb fícsörök, az egész egy nagy kamu.
-
tibz03
őstag
válasz
rup1u5 #13660 üzenetére
Coolink GFX Chilla - Mint látható, adnak hozzá RAM-hűtőbordákat. Még nem jött meg, a napokban várható a futár.
A RedTowerből rendeltem.
Ez tutira felmegy rá, mások is használják vele. Ha megjön, csinálok egy "mini-tesztet", hogy mennyire javított a helyzeten. -
rup1u5
nagyúr
válasz
tibz03 #13646 üzenetére
akkora katyvasz van hűtők terén is hogy csak na!
nem lehet tudni, hogy melyik megy fel egy 4850-re és hogy melyiket érdemes venni.
melyik ez a csila? dobj egy linket légyszi! hol vetted?
nekem olyan hűtő kéne ami a ramokat is aktívan hűti.aki járatos a 4850 + aftermarket hűtő témakörben az linkelhetne hűtőket, hogy meglegyen egy helyen és tudjuk melyiket érdemes.
-
tibz03
őstag
válasz
DroneZ^ #13657 üzenetére
Ha pesti vagy, akkor "csak" 200 km-re laksz tőlem, úgyhogy ez szerintem nem fog menni.
Én is most érettségiztem, na és?
Azt ne mondd, hogy egérteszt-készítés helyett tanultál?
Hát sose mondta neked nagyapád, hogy "Fiam, első a tesztírás a PH!-ra, csak utána a tanulás!"?
Larry303: Újabb bizonyíték arra, amit már eddig is tudtunk: tök fölösleges egy ilyen kártya miatt 500W fölötti tápot venni - és még így is sokat mondtam.
-
Larry303
addikt
tegnap megmértem a gépem fogyasztását az új kártyával...a 4870alapon volt a wolf 3,6on
ut3 at és crysist néztem 240W-ot vett fel a szünetmentesből a gép, és ennek ugye még a 20%kb el is fűtötte...sztem nem olyan vészes ez... -
tibz03
őstag
válasz
DroneZ^ #13651 üzenetére
De ha beállítod egy fix. 60%-ra, mert te kímélni akarod szegény VGA-dat a gyötrő forróságtól, akkor folyamatosan hordanod kell a kényelmetlen és drága fülest.
Vagy vehetsz füldugót is.
Vagy vehetsz rá egy másik hűtőt, mert a gyári olyan ratyi, hogy még a hangkártyámat se hűteném vele.
MOD: Én nem gamelek fülessel, mikor itt a jó kis Z-5500.
-
DroneZ^
őstag
válasz
tibz03 #13649 üzenetére
Csak akkor hangos, ha gyorsan pörög a ventillátor. Azért pörög (pörgeted) a ventillátort gyorsan, mert melegszik a gpu. Ha a gpu melegszik, terhelve van. Ha terhelve van, az általában játékot jelent
És.... mint tudjuk, ha csak szörfölünk a neten, vagy asszonynak írunk MSN-en, nincs terhelt állapotban a szeretett VGA-nk.. tehát, nincs terhelve, nem melegszik, nemkell gyorsan pörögnie a ventillátornak hogy hűtse, tehát.. nem is hangos!! Nem kell mindig felvenni a fülest. Csak amikor HC Gémelsz
... Akkor meg úgyis felveszed
-
tibz03
őstag
válasz
rup1u5 #13644 üzenetére
Biztos, hogy lehet, bár nekem csak egy van, és abban szoktam átírni. Még 1-2 nap, és megjön a Chilla, úgyhogy én már nem élem bele magam túlzottan ebbe az állítgatásba.
Egyébként nem tudom, mennyire zavar a zaj, de 40 %-on is már csak játék közben elviselhető, 50-60 már iszonyat hangos.(Nekem, legalábbis.)
DroneZ^: Akármennyit írsz be, mindenképp felpörög, ha forró a helyzet.
Alapból egyébként 29%-on van, ha jól emlékszem.
Nem lehet megoldani hogy pl, próbálja 70 fok alatt tartani, azon belül automatán szabályozza a ventillátort?
Nem hiszem, nem láttam erre utaló sorokat a fájlban, de lehet, hogy én voltam figyelmetlen.
-
DroneZ^
őstag
És mi van ha Automatic-on hagyom, és asszem alapbol 20 a %.... és ha úgy írom át 45-re, mondjuk? Akkor 45 lesz a minimum és ugy kezd automatán gyorsitani ha melegszik?
Nem lehet megoldani hogy pl, próbálja 70 fok alatt tartani, azon belül automatán szabályozza a ventillátort? -
DroneZ^
őstag
viszont, én ugy látom, hogy a játékok többsége azonnal Nvidia logóval és utánna egy Intel Core 2 Duo logóval indul... kapásbol 3: 2007 leghiresebb játékai, crysis bioshock gears of war is .. talán... mind1, a lényeg hogy ATi és AMD lovogal induló játékot szinte alig láttam. Persze Half-Life... az igen, és nagy fan vagyok, és ott jobban is mennek az ATi-val
De azért lehetne több ATi kedvelő játék is
-
hoolla
aktív tag
Mégegyszer Köszönök mindent Mindenkitöl, rengeteget segitett a forum olvasgatás a gépvásárlás elött!
-
tibz03
őstag
válasz
kiss(b) #13633 üzenetére
Én MSI-t vettem, ahhoz jár a Colin McRae Dirt, viszont nem adnak hozzá se tápkábelt, se CF hidat, sőt, még DVI-átalakítót sem (DVI-HDMI-t viszont adnak hozzá)...
Bár ezek számomra mind fölöslegesek, szóval nem aggódom miatta. Na meg aki a mellékelt játék miatt vesz VGA-t, az se normális.
Egyébként a kártya jó, ugyanaz, mint a többi.
MOD: hoolla, abba a hibába én is beleestem.
-
kiss(b)
tag
4850 kari vásárlását tervezem pár napon belül.
Lényegében most akkor a legolcsobbat érdemes megvenni ugye,mert mind referencia kártya?
Vagy van valamelyikhez valami nagyon jó extra?(játék,hűtő stb..) -
tibz03
őstag
válasz
hoolla #13630 üzenetére
Én leírtam magamnak egy txt-be az egész műveletet, hogy bármikor elő tudjam szedni.
Itt van lépésről lépésre, nézd át újra, hogy így csináltál-e mindent:1. A Catalyst Control Centerben az ATI Overdrive részen engedélyezzük az ATI Overdrive funkciót.
2. A Profiles Managerben hozzunk létre egy profilt.
3. Keressük meg a profil-fájlt:
- XP alatt: C:\Documents and Settings\USERNÉV\Local Settings\application data\ati\ace\profiles\profilnév.xml
- Vista alatt: a Start menü keresőjébe írjuk be: "appdata", felül válasszuk ki az "appdata" mappát, majd: Local\ATI\ACE\Profiles\profilnév.xml
4. Nyissuk meg a fájlt a Jegyzettömbbel, majd keressük meg a következő sort: <Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" />
5. Az itt lévő "Automatic" szót írjuk át "Manual"-ra.
6. Lejjebb keressük meg ezt: "<Property name="Want" value="0" />"
7. A "0" helyére írjuk be, hány százalékon szeretnénk üzemeltetni a ventillátort.
8. A fájlt elmentjük, majd a Catalyst Control Centerben töltsük be újra a profilt.MOD: 77 C°?
Nekem volt, hogy játék után kerek 100 C° volt...
-
_Toka_
senior tag
válasz
Kertitörpe #13583 üzenetére
Szerintem rám hivatkoztál a hsz-edben.
Nos, az a véleményem, hogy az Általad említett processzor-VGA páros, ha nem is ideális, de a ma elérhető játékokban igen komoly teljesítményt fog nyújtani. Nem ismervén a jelenlegi konfigod, fogggggalmam sincs, mekkora lesz a gyorsulás, de amennyiben nem GTX280 SLI-t, vagy 4850 CFX-et cserélsz 4870-re biztosan jelentős.
Aztán idővel, ha a források engedik, lehet erősebb proci is a konfigba, ahol ritkábban kapsz CPU limitet. Bár, az idő előrehaladtával a tendencia az egyre GPU-igényesebb grafika felé mutat, így még az is lehet, hogy egyre jobban jársz a jelenlegiek választásaval... Na, de ez a jövő és azért PC a PC, mert moduláris, nem kell feltétlenül mindent egyszerre cserélni! -
Chalez
őstag
Hali!
Valaki le tudna mérni egy Sapphire HD 4870-es nyákot, hogy milyen hosszú? Mert nem tudom, hogy beférne-e a Gigabyte Aurora házamba. Ha nem sokkal hosszabb v. akkora mint a Gainward 88GT-m, akkor van esély.
Köszi!
-
-
WiZARD
addikt
válasz
nixx-21 #13612 üzenetére
ritkán láttam alaplapot biostól gyorsulni.
viszont CF-et jobban kihasználhatja jobb driver, és nőhet a különböző chipsetek közötti különbség. szerintem.
5-15% pluszért én inkább x48-at vennék.
bár nem látom CF-nek értelmét, egyedül akkor ha valaki X2-t akar CF-be. ha csak 2 gpu kell együtt, akkor egy sima X2 sokkal jobb megoldás szerintem, mint a CF. -
hoolla
aktív tag
válasz
stevve #13624 üzenetére
XP alatt zajlik a dolog, és most annyival elörébb jutottam, hogy megtaláltam a cuccot és át is irtam ugy ahogy kell el is mentette, de nem nött a venti sebessége, pedig elöször 50-re majd 80 ra emeltem a "fordulatot" hogy halljam ha van változás, de nem gyorsult egy picit sem. és még mindig 60-63 fok Idle-ben.
-
hoolla
aktív tag
válasz
stevve #13622 üzenetére
Engedélyeztem. És be is irom a bármilyen profil nevet, és az nem jelenik meg az adott könyvtárban. Csak egy sima profil.xml nevezetü file van ott, benne ezzel a szöveggel:
<Profile>
- <Caste name="Graphics">
<Groups />
<Adapter name="PCI_VEN_1002&DEV_9442&SUBSYS_05021002&REV_00_4&17D528C6&0&0008A" />
</Caste>
</Profile> -
válasz
hoolla #13619 üzenetére
Mi nem ment az xml átírásánál (CCC módszer)? Nem találtad, nem aktiválta? CCC-ben engedélyezni kell az Overdrive-ot is, hogy menjen!
magyarl: Milyen tápod van? Nem lehet, hogy csak túl van terhelve a VGA ága? Kékhalált nem nagyon okoz manapság már az ATI driver, főleg, hogy ez eddig csak nálad jött elő (legalábbis nem találkoztam máshol a 8.6, 8.7 kapcsán ezzel). Biztos vagy benne, hogy az alaplap driver-e rendben van? Mit ír ki hivatkozásként (fájlnév) a kék képernyőre?
VR6-Fan: Volt itt már szó arról is, hogy 5 GHz kellene a 4870-nek, mert nőtt valamicskét a CPU húzásakor a 3trémárk eredményben az sm2/sm3 is. Csak azt nem veszik néhányan figyelembe, hogy amikor a CPU score változása 1000 fölötti és az sm2/sm3 meg alig 100, akkor már nincs mit kihajtani, az összpontszám meg hiába emelkedik tovább. Felesleges a vita ezen, marhára nem kell ennyi az új VGA-knak még, szerintem.
-
hoolla
aktív tag
Nem toom basszus. Tegnap este meglett a gépem, egy Sapphire 4850-el, és sehogy nem tudtam összehozni ezt a venti vezérlést. Se tray toolsal, sem a régen leirt ccc féle profil átirással, sehogy. Felraktam már a 8.6 ot hotfixel, anélkül, 8.7 bétát, és semmi. Nem toom mért nem megy. Segitsetek már légyszives! Szájbarágósan ha leirnátok, hogy mit lehet tenni az ügy érdekében az qtya jó lenne, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Én nem vagyok olyan nagy hardverszaki, aki ilyesfajta dolgokat pikk-pakk megold. Becsületesen végigolvastam több ezer hszt és volt is pár magyarázat, de egyik sem segitett sajnos.
Pls Help! -
tibz03
őstag
válasz
raskolnikoff #13611 üzenetére
Hát ja, de nekem szerencsére nincs vele semmi bajom.
De nézzük a jó oldalát: egy új driverrel mennyit fog javulni a már egyébként is bestbuy 4800 széria?!
Mondjuk tény és való, hogy vannak hiányosságok, de javíthatók: a melegedést egy jó VGA-hűtővel meg lehet oldani, a driver meg úgyis kijön előbb-utóbb.
Szia, raskolnikoff!
-
nixx-21
őstag
"* Két új fegyver már biztos: gránátvető és dubla SMG."
ugy emlékszem ez már volt a a normálban is.....
(#13561) WiZARD : szerintem még BIOS,kompatibilitás ügyileg fejlődni fognak a P45-ös lapok, meg amugy is már most is csak 1-5%
(szélsőséges állapotban 15% <- 1 ilyet láttam) ami nem túl sok FPS -
magyarl
tag
Köszi a tippeket, de sajnos a dvi átdugós sem működött
(még úgyis próbáltam, hogy mind2-t üresen hagytam, de úgy is resetelt...)
Természetesen szemethunyni nem fogok felette
Majd nappal kipróbálok egy xp-t is, hogy azzal boldogul-e.
Tehát akkor ha jól látom, ez nem tömöges jelenség Vistáknál, lehet a végén télleg gari lesz :S (pedig hogyvártam a "kicsikére", erre meg két napja csak a töltőképernyőket bámulom...)
-
magyarl
tag
Gyerekek, én mindjárt megőrülök!
Itt van az új gépem, össze is raktam, bele a 4870-et (E8400, P45-DS3P, 2×2Gb CSX), de nem tudok egy működő Vistát (32bit) rátolni ati driverrel!A vista ráment, arra az alaplapi driverek is. De amint rakok rá ati drivert, a vista az esetek 99%-ban nem hajlandó bebootolni! Ahogy végigfut párszor a töltő csík, utána az asztal megjelenítése helyett újraindul a gép (kékhalál, vagy pici csíkozódás, vagy csak a sima sötétség után). A Safe Mode viszont megy, de nemsokra megyek vele, hiába próbáltam ezt is (igaz ez régi cikk, meg a catalyst is csak 7.3, de neken is ugyanez a hibajelenségem).
Próbáltam 8.6, 8.6 hotfix és a 8.7 betával is, de kb ugyanaz az eredmény (talán a 8.6hotfix bírta legtovább újraindulások nélkül). Viszont ha véletlenül betöltődik a Vista, onnantól semmi probléma nem jelentkezik, stabil, még a Vantage is elég szépen futott rajta.
Volt/Van vkinek hasonló tapasztalata? Hiába kutattam, nem találtam működő megoldást...
Esetleg vmilyen ötlet, hogy mi okozhatja a problémát? -
Drizzt
nagyúr
Remélem az nv-s árcsökkentések örömére a 4870 lemegy gyorsan 250 dodóra, annyiért már megérné nekem.
-
tibz03
őstag
válasz
Hunter2 #13602 üzenetére
Az egy dolog, én nem arról beszélek. Hanem arról, hogy a fejlesztőknek volt pofájuk kiadni egy olyan játékot, ami (akkor) még egy 100 ezres VGA-n se futott normálisan (emlékezzünk csak, a G80-as 8800 GTS 80 ezer Ft körül volt akkoriban), és ez nyilván nem véletlenül volt így - legalábbis szerintem. Magyarán: nem lepne meg, ha a Crysis-t szándékosan optimalizálták ilyen szarul, hogy mindenki megvegye az új 8800 szériát, azon belül is lehetőleg a jobbakat. És ami azt illeti, ez be is jött az Nvidiának. Legyünk őszinték: nagy szemétláda cég az...
-
Aktív témák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés