- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
tibz03
őstag
Először is ideje lenne megtanulnod, hogy miért van az OFF gomb...
Másodszor pedig idejössz, beleszólsz a dolgokba, amivel semmi baj nem lenne, ha valóságalapja lenne. De te előállsz egy hülyeséggel (pl. "valamelyiknél 1 Ghz-nél van amelyiknél 5-nél"), ezután jön a másik hülyeség ("sok a helyen a 3870x megelözi a 4870cf-et gamék alatt"), amikor pedig szépen fogalmazva felhívjuk rá ketten is a figyelmedet, hogy hülyeséget beszélsz, elkezdesz hárítani ("mindenesetre a gtx280-at lenyomja").
Nos, ki akarja feltalálni a spanyolviaszt?
Én elismerem, nem tudom, hogy ez mit jelent: "game fejlesztésnél vannak az nvidiának meg az atinak is performance analyzer programjai amik az engine futása alatt 30 grafikont löknek ki a képre", ebbe nem is szólok bele, mindenesetre szerintem továbbra sincs gőzöd sem, hogy a 3DMark teszttel mit akartam bemutatni (főleg, hogy kérték, és azért csináltam, nem azért, mert unatkoztam).
Ezen tények fényében neked szegezném a költői kérdést: mire fel okoskodsz itt, mikor 1: nem egy hülyeséget tálaltál már nekünk lekezelő módon, hogy mi/én milyen hülyék vagyunk, holott bebizonyosodott, hogy nem volt igazad, és akkor meg csak hárítottál; 2: szerintem azt se tudod, miről van szó.
Vicces figura vagy.
-
vers
tag
válasz
tibz03 #12697 üzenetére
mit akarsz elérni hogy azt mondjam a 3 3dmark tesztre hogy az jol van, hát nincs jol
game fejlesztésnél vannak az nvidiának meg az atinak is performance analyzer programjai amik az engine futása alatt 30 grafikont löknek ki a képre , és abbol talán már ki lehet szedni mi és hol a limit
ne akard feltalálni a spanyolviaszt -
WiZARD
addikt
-
vers
tag
válasz
tibz03 #12692 üzenetére
mert csak ezt találtam gyorsba, de láttam olyat többet is ahol ugy volt hogy a 3870x2 gyorsabb volt
bár ez szerintem a driver probléma miatt lehetettviszont csináltunk teszteket és háromszög nyomásban a 3870 gyorsabb mint a 4870
emiatt 3d tervezéshez a 3870 jobb kicsitpersze ezzel nem akarom a 4k -s szériát lebecsülni mert shaderben meg köröket ver mindenre
-
tibz03
őstag
Én ilyet nem mondtam, de most nem a CPU-számítást néztük, hanem azt, hogy mi kell egy HD4850 normális kihajtásához. Lehet, hogy nem ártott volna több tesztet is lefuttatnom a 3DMarkon kívül, akkor konkrétabb eredményeket kaphattunk volna. De a lényegen ez nem változtat. Remélem, most már érted, miről van szó...
-
tibz03
őstag
Te miről beszélsz?
Van egy bizonyos órajel (CPU), ami teljesen kiszolgálja a VGA-t. Ha ez alatt van az órajeled, akkor beszélünk CPU-limitről. Hogy az alkalmazások hogy jönnek ide, meg amit írkálsz, nem tudom.
A Quaddal nyilván nagyobb értéket lehet elérni, de most marhára nem erről volt szó, hanem arról, hogy mi kell a HD4850 kihajtásához...
-
syckaloz
aktív tag
Hát nem valószínű szegényke
Egyébként szerintem most igazán bestbuy a 3850 256os 18ért ezt a teljesítményt nemhiszem, hogy máshogy össze lehetne rakni.
gyorsba egy ilyet tudok mutatni: 3dmark06 alap vga órajelekkel
-
syckaloz
aktív tag
Létezik olyan progi, amellyel rendesen meg lehet izzasztani bármely vga-t? /tudom rossz példa, de pl. valami prime-szerűt futtatni vgán, vagy pl 3dsmaxban jókis v-ray render
opengl-ben, mondjuk még soahsem próbáltam, nemtudom mennyi értelme lenne/
-
vers
tag
válasz
tibz03 #12674 üzenetére
a 4850 sehol se ütközik cpu limitbe, max csak a game vagy a 3dmark
és ez minden app-nál máshol van , valamelyiknél 1 Ghz-nél van amelyiknél 5-nél
és természetesen felbontás függö is a dolog, meg egyéb beállitások is közbe szolnakcsak mértek de azt se tudjátok mit
amugy egy quaddal(3.6ghz) 13500 pontocska van 3dmark6-ban
-
tibz03
őstag
válasz
syckaloz #12675 üzenetére
Semmi gond, én is bocs.
Arra a következtetésre jutottunk, hogy 3 GHz nagyjából kihajtja a VGA-t (ha nem is 100%-osan). A 3DMark végeredmények csalókák, mert benne van a CPU teszt is (ami természetesen jobb a nagyobb órajel miatt), a részeredményeket figyeld.
3,8 GHz-en alig teljesített jobban a VGA, mint 3 GHz-en.
-
tibz03
őstag
válasz
syckaloz #12673 üzenetére
Ha tudnád, miről van szó, nem szólnál közbe hülyeséget.
Szerintem mindenki tudja, hogy a 3DMark eredményeire nem lehet alapozni, ha két VGA-t hasonlítasz össze, de itt ugyanaz a VGA van minden esetben, csak a CPU órajelét emeltem, erre pedig teljesen jó a 3DMark, hogy megtudjuk, hol ütközik CPU-limitbe a HD4850.
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #12669 üzenetére
Most már mindegy, ezzel az esettel én jól jártam.
bishopx2: Valahogy úgy... legalábbis alaplapnál nem preferálom a márkát, videokártyából viszont majdnem 1 évig volt MSI X1950 Pro-m, most pedig szintén MSI HD4850-em van. Ezt be mertem vállalni, mert az X1950 Pro-val nem volt semmi gondom (a kissé hangos hűtést leszámítva.
)
-
bishopx2
tag
Köszike a linket már látom mit akkarok !!!!
Vélemény: E8400 3ghz - 3,8ghz között csak proci pontszám növekedés volt
igy alakult a végpontszám is ..........Bizonyiték: [link]
[link]
[link]Kiváncsi lennék E8400vagyE8500....4 GHZ -en vagy fölötte
Q6x00 3 GHZ és 3,6 GHZ között
Q9xxx mindenféle ghz-en
Ezeket ugy hogy Kari nincs huzva!!!!!!!Aki tud segiteni az jelezze !!!!!!!!
Köszönöm !!!!!!!!!!! -
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #12668 üzenetére
De felismeri azt csak a rafkosan kell csinálni ,de ezt leírtam a P35 topicban...flash után nem szabad engedni hogy újrainduljon,hanem gyorsan le kell kapcsolni,akkor proci csere és láss csodát...
Ja egy egész napot vért izzadtam mire rájöttem hogyan tudom az MSI lapomban ez E2180után munkára bírni a wolfit... -
tibz03
őstag
válasz
bishopx2 #12665 üzenetére
Ha az érdekel, hogy mennyire hajtja ki a CPU a VGA-t, akkor a végeredményekkel ne is foglalkozz, abban ugyanis benne van a CPU teszt is, ami természetesen a nagyobb órajel miatt jobban sikerült, így a végeredményen is dobott.
Miért cseréltem le? Mert haverom vett egy új gépet, és a drágalátos MSI alaplapja nem volt hajlandó felismerni az E8400-et (BIOS-frissítés után sem, hiába van az MSI holnapon a támogatott CPU-k közt.
). Ezért elcseréltem vele, de összességében jól jártam, hisz azt a CPU-t 3,2 GHz fölé nem tudtam húzni, a 4 magból meg mi profitál?
Lényegében semmi...
-
TTomax
félisten
-
bishopx2
tag
-
joshua7
veterán
válasz
Tommer #12552 üzenetére
Miért nem írod le a játék nevét rendesen? Főleg, h végig Capslock-kal használtad.
Szvsz túlságosan sokat szenvedsz egyetlen játék miatt. Ami mellesleg ugye mind motorlicenszelés, mind eladások szempontjából elég nagy bukta lett... Ilyen optimizálatlan fo... izé... játékot senki sincs (akkora) hülye, h licenszeljen. Szóval szvsz ennek a játéknak gyakorlatilag semmi szerepe nincs a jövőben megjelenőkkel kapcsolatban, így az sem igazán szempont, h mi-hogy megy rajta. -
bishopx2
tag
Keresek olyan tulajt akinek Q6600 van a birtokában és HD4850 vidkarija......
-
bishopx2
tag
válasz
tibz03 #12597 üzenetére
Elsőnek is köszönöm a tesztet !!!!!
Kiváncsi voltam hogy mennyivel hajtja ki jobban egy E8400 proci a Hd4850-et
mint az E6750 (ilyenem van) mert fotolgatom a cserét,ezért is volt szükség a tesztre
a véleményem a következő sm 2.0 100 ponttal kap többet mint az enyémen,
a cpu score pedig 200 ponttal csinál többet kb ez a 200 - 300 pont a különbség is
a két proci között.....3,8 Ghz furcsálom hogy kevesebbet csinál szerintem itt már
több fesz kéne a procinak meg talán a memcsit is optimaziálni mondjuk 450*9
4050 és mondjuk a memcsit 900-ra venni vagy 1125-re attól függ milyen memcsi van
és még a turbo beálitást is megnézném alapon .......Üdv : Bishop
-
TTomax
félisten
válasz
Nikitan #12657 üzenetére
Start menü-Vezérlőpult-Programok és szolgáltatások-Ati catalyst install manager-dupla klikk-alul next-uninstall manager pontozd be,next-uac után okézd le az abalakot,persze mindent zárj be ha lehet-ati catalyst eltávolítás ablak egyénit pipáld be,következő-itt csak a 150M-ás catalyst control centert pipáld ki,akkor csak azt törli..innentől meg szerintem, menni fog... egy restart mindenképpen kelleni fog...
-
válasz
TTomax #12651 üzenetére
Nekem se sikerült túl sokra jutnom. Annyit mondott a help is, hogy az AI mindenféle alkalmazás-specifikus dolgokat tartalmaz az általad említett játékokhoz alapból. Vagyis, hogy bizonyosan hatással van a teljesítményre, ha kikapcsoljuk. Így én is azt gondolom, nézzük meg, mi történik, ha fel sem teszed a CCC-t. Hátha...
(#12653) Recon: kb. így, ahogy írod. Ha besül valami, akkor mehetsz a falnak.
-
-
Cyberbeni
addikt
válasz
tibz03 #12638 üzenetére
szóval:
leszeded ezt és ezt
aztán winflash-el save-re rámész, és ezzel lemented a gépre a bios-t aztán rbe-vel megnyitod ezt a fájlt, fan settingsbe bemész, és itt beállítod a minimum fordulatszámot, azt a fokot amikor elkezd növekedni a fordulatszám, és azt amikor eléri a 100%-ot. elmented egy külön fájlba (eredetit tartsd meg, ha kellene), azután azt winflash-el felrakod a kártyára. én nem próbáltam, mert mindjárt vízhűtés, aztán fölösleges pár napig a kari hűtését baszogatnom.
gari elvileg ugrik, de nem hiszem hogy megnézik a kártya biosát, hogy módosítva volt e. egyébként meg bármilyen szakember felrakja neked olcsóért az eredeti biost (persze ha megvan), bár ahhoz szerintem ki kell forrasztani azt a chipet, amin a bios van. -
TTomax
félisten
válasz
Nikitan #12642 üzenetére
Nézd csak, itt értelemszerűen az alsó linkről szedd le a drivert az jó neked...
A catalyst AI-nak három állása van...Standard,Advenced,és persze ha kipipálod a bal felső négyzetet akkor kapcsolod ki...elvileg ezt akárhova kapcsolod akkor se nagyon szabadna drasztikusan lassulnia...nem túl meleg a kártyád? -
válasz
Nikitan #12639 üzenetére
Jó kérdés... ilyennel még nem találkoztam. Az AI miatt nem indul valami... :S Fura.
Kiegészítve TTomax kérdéseit:
A 64 bites Vistára gyanakodnék első körben. 64 bites driver van fent? rendesen települt? A nem megfelelő teljesítmény mit jelent? Lassú, csúnya, hibás a kép? -
TTomax
félisten
válasz
Nikitan #12639 üzenetére
Elárulhatnád a kártyád típusát is
A 8.6-ra hotfixet raktál?
a 8.7-es Catalystet használd...
a Race Driver Grid,és Colin Dirt codemasters termék,nagyon érzékeny GPU feszre..húztad a kártya órajelét?Ugye khmmm rendszergazdaként indítod a játékokat Vista alatt???Mert én is 64bites Vistat használok de nekem a GRID pl nagyon szépen megy. -
Nikitan
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Most először van Ati kártyám, és van egy kis gondom vele.
Ha bekapcsolva van a Catalyst A.I, akkor nem indúlnak egyes játékok. Például: Race driver grid, Colin Mcrae Dirt, vagy 3Dmark vantage.
HA kikapcsolom a catalyst A.I-t akkor indulnak, de nem hozza azt a teljesítméynt a VGA, mint amit kellene neki..
Oprendszer: Vista x64
Driver: 8.7beta (8.6-al is ugyanez volt a gond)Mit lehet ilyenkor tenni??
-
tibz03
őstag
Segítsetek: nem tudom szabályozni a ventit. Mindent úgy csinálok, ahogy le lett írva, próbáltam 50 %-kal, 70-nel, mégis mindig kb. 29-en van GPU-Z szerint.
Ötlet?
MOD: Ehh, rossz sort írtam át, sorry!
-
janos666
nagyúr
Nem fogjátok kitalálni hol botlottam ma bele a DX10 alatti fehér szemcsésedésbe!
Nem!
A ATI-AMD féle DX10.1-es Pingpond techdemó alatt...
Amúgy ebben hogy lehet ki-be kapcsolgatni az effekteket, meg ilyesmi, nem csak játszani míg elfogynak a labdák? -
hoffman_
nagyúr
válasz
stevve #12629 üzenetére
Sok? Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeem
Ez egy nagyon jó darab
De viccet félre téve,tényleg nem gondolom vészesnek. Eddig semmilyen jellegű gonddal nem találkoztam. Arról nem is beszélve h gyári hűtővel nem megy 55 fok fölé
Amúgy meg nem is akarok kipréselni mindent,egy kis limit nekem bőven belefér. Thx az ambíciózus adatokat
-
válasz
hoffman_ #12627 üzenetére
Azért nem mindegy, hogy egy szénné húzott CPU fut-e alatta vagy sem. Az a 2.8 GHz is elég sok már az E6320-nak. Túl sok különbséget játékok alatt nem fogsz felfedezni pl.: 1650-ben játszva.
TTomax: Azt mondod... nem tudom, lehet, hogy néhány százalék még belefér.
Neee, ezzel 1024-ben? Miért?
-
TTomax
félisten
válasz
stevve #12625 üzenetére
dehogynem...az a 10% ami benne van az nem mindegy minek a 10 százaléka... pont jól besimul 700-on,ropogósabb lágyabb jobb
Amugy pont Oblivion ultra highoz kellett húznom... meg a procit is rögtön 4Ghz-re,de csak mert én 1024X be játszok...mondjuk Oblivionhoz ugyanolyan fontos egy gyors vinyo mint a VGA...
-
tibz03
őstag
válasz
hoffman_ #12624 üzenetére
Hát az lehet, hogy nem ugyanúgy. De szerintem csak minimális különbségek lesznek.
stevve: Szívesen még egyszer.
Esetleg csinálhatok a holnapi nap folyamán egy komolyabbat is, ha szeretnéd, más programokkal is. Annyira nem értek hozzá, hogy mivel lehet még tesztelni, nem igazán szoktam ilyesmit csinálni, de ha elmondod, és van rá igény, megcsinálom szívesen.
-
válasz
TTomax #12620 üzenetére
Én pl. biztosan nem húznám.
Igen, igazad van, azt azért hozzá kell tenni, hogy olyan CPU-t érdemes venni annak, aki most rak össze gépet, ami alapból 3 GHz fölött jár (pl.: Wolf), ha a mai VGA-khoz akar igazodni.
Milyen jól jött ez a teszt, köszönöm még egyszer, Recon! -
viktor82
őstag
A quad is kihajtja szerintem,majd holnap meghúzom a vga-t is ha lesz időm na meg lessz mivel mert a riva nem működik![link]
-
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #12597 üzenetére
Ez az egész elmélet abban a pillanatban megbukik amikor Karamellás Győző mesei user meg nem találja a CCC-ben a kulccsal eldugott csuszkákat és addig nem húzza őket amíg szerencsétlen radeon kis nem esik a foglalatból.Ugyanis 700/1050 ez kb jo 200Mhz-el magasabb CPU órajelen skálázódik....
És akkor még arról ejtsünk szót hogy 3Ghz-en egy Wolfi érzésem szerint jobban teljesít mint egy Conroe...(#12621) Recon
Na szerinted ki az az ember aki 4850-et vesz és nem húzza meg amit a CCC-ben bir?De elfogadom amit mondasz...3,6Ghz bőségesen elégnek látszik...a baj ezzel hogy nem sok conroe tud így menni 24/7... -
tibz03
őstag
Az újraindítás után teszt eredménye.
Érdekes, itt most van egy nagyon minimális plusz a 3,6 GHz-hez képest, valószínűleg valami futott a háttérben, amiről nem tudtam, és visszafogta az teljesítményt.De összességében szerintem elmondhatjuk, hogy egy 3 GHz C2D is majdnem teljesen kihajtja a HD4850-et.
stevve: Köszi.
Cayman: Igen, 3 GHz elég neki. -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoolla #12596 üzenetére
Hű konkrét és lényegretörő
Hát nem szándékom copatni én másban utazom
De mivel nincs Sapphire 4870em és nem is olvastam mit körítenek hozzá nem tudok segítni tovább. Annyit tudnék megtenni,amit te is. Ránézni gugliban,mert az a barátod és és bizony sokszor tényleg segít
Cayman: Inkább tolom fel a hifit és rakok be 70-80%-ot. Ez nem ér nekem 6k-t. A 8800GTS-em is így megy és egyáltalán nem zavaró számomra
-
viktor82
őstag
Én meg ezt csináltam amint beletedtem de a driver 8.6-os![link]
Aktív témák
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!