Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75501) Joshi válasza blakey (#75500) üzenetére


Joshi
titán

Nem fals infó. A Sony A1 tévém optikai kábelen van összekötve a Marantz 7011 erősítővel. Csak 2.0 van HBO MAX és Disney+-on. Teszteltem. Most meg nem mondom melyik topikban többen alá is támasztották, hogy ez a helyzet.

ui.: azt ne kérdezd, hogy melyik Androidos app milyen hangformátumot küld ki, de a Netflixen működik az 5.1. :K

[ Szerkesztve ]

(#75502) gyűrű válasza Joshi (#75501) üzenetére


gyűrű
addikt

De fals. Disney, netflix, hbo, amazon prime mind tudja a dd+atmost és a dvt is. A hiba nálad van.

(#75503) Wade0303 válasza Joshi (#75499) üzenetére


Wade0303
aktív tag

,,Dehogyis fog eltűnni a Blu-ray, most ne Magyarországot vedd példaként." - Ja, nyilván Magyarországot veszem példaként, azért írtam egy brit, és két amerikai céget akik igen jelentős részét teszik ki a lemezes piacnak és folyamatosan leépítenek.

,,A streamen még nagyon sokáig nem lesz olyan kép és hangminőség mint lemezen." - Már megint nem azzal vitatkozol amit én írtam mégis nekem címzed. Egy percig nem állítottam és nem is hiszem hogy a streaming a lemezek szintjén lenne (általánosságban, mert van azért példa ahol gyakorlatilag semmi különbség köztük), de baromira nem ez volt a kérdés. A felhasználók többsége vak, süket és igénytelen. A streaming több mint elég nekik mert sokkal inkább foglalkoznak a mennyiséggel és egyszerűséggel mint a minőséggel.

,,se HBO Max se Disney+-on nincs csak sztereó hang." - Most az ótvar magyar szinyóról beszélsz vagy arról hogy az ugoos-on mit tudnak valami kókányolt app-al? Mert a szinyó aztán lehet Truehd Atmos vagy Auro-3D, akkor is egy hulladék, ha viszont nem arról beszélsz akkor újabb hatalmas tévedés. Az HBO Max és Disney+ kb minden saját tartalmukat DDP Atmos-ban osztják meg.

,,Ha már minőségről beszélünk." - Te kezdtél el minőségről beszélni a lemez-stream témában. Én egy tényt közöltem azzal, hogy halódik a lemezpiac, az indokairól semmit nem írtam.

[ Szerkesztve ]

(#75504) bigdigit válasza djnice (#75490) üzenetére


bigdigit
addikt

Erről valami bővebbet esetleg? Hogyan és mivel? Samsung oledem van....
Már van működő lejátszó amivel megoldható a Dovi Samsungtól? :R

(#75505) tomp válasza Joshi (#75501) üzenetére


tomp
félisten

Akkor azt a Sony TV-t ideje lecserélni valami másra ami kiadja az HBO Max és Disney+ appoknál is az 5.1-et mivel van!
Shield TV Pro kiadja.
Gondolom a Netflix app az gyári, a többit neked kellett letölteni. Ha igen akkor pont emiatt nem megy rajta az 5.1!

(#75506) Joshi válasza gyűrű (#75502) üzenetére


Joshi
titán

Akkor úgy látszik csak optikain nem megy. Csak akkor Netflixen meg miért megy az 5.1? A tévében van a hangra vonatkozó beállítás, de ott csak sima Dolby Vision megy az optikain.

(#75507) koncsik válasza Joshi (#75501) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Nem lehet, hogy a TV optikai kimenete csak sztereót ad ki? (ha KD-65A1 például, akkor:
DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) Digital optical jack (Two channel linear PCM: 48 kHz, 16 bits, Dolby Digital, DTS))
Szerk.: ezt félreértettem v.s., DD és DTS nem definiált hány csatorna, de emlékszem, hogy voltak TV-k ahol a DTS is csak 2.0.-n jött optikai kimeneten)

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#75508) Joshi válasza tomp (#75505) üzenetére


Joshi
titán

Igen, a Netflix gyári app míg az összes többi Play Áruházból lett telepítve. De szerintem minden stream szolgáltató appja külön telepített még a legújabb Sony tévéken is. Azoknál megy optikán az 5.1?

(#75509) tomp válasza Joshi (#75508) üzenetére


tomp
félisten

Általában a gyári stream appok hozzáférnek rendszer szinten a natív kimenethez. A külön telepítettek nem mindig.
pl TCL TV-n a Plex a sima DD 5.1-et nem adja ki ARC vonalon. De ha DDP 5.1 van azt már igen.

(#75510) Joshi válasza Joshi (#75506) üzenetére


Joshi
titán

Mindent is kipróbáltam, de HBO Max-en csak sztereó van. :((( Direkt próbáltam egy sima 5.1-es filmet (Shazam), nehogy az Atmos miatt ne menjen. Ugyan az.

(#75511) Joshi válasza tomp (#75509) üzenetére


Joshi
titán

Ugooson megy? Most már nem bohóckodok vele, mert reggel meló van.

(#75512) Joshi válasza Wade0303 (#75503) üzenetére


Joshi
titán

Egész végig a minőségről beszéltünk, különben minek szót ejteni a FEL vagy a cmv4-ről. :U Ráadásul mindig te jöttél a minőséggel, nekünk jó a gagyi release-k is. ;]

[ Szerkesztve ]

(#75513) tomp válasza Joshi (#75511) üzenetére


tomp
félisten

Ugooson? Az Ugoos nem erre való.
Azon csak a Yettel TV-t használom.

(#75514) Wade0303 válasza Joshi (#75512) üzenetére


Wade0303
aktív tag

,,Egész végig a minőségről beszéltünk" - Teljesen mással kapcsolatban. Idézd be hol hasonlítottam össze a streaming és a lemezek képminőségét. Nem hamgzott semmi erre vonatkozóan tőlen, innentől kezdve megint magaddal vitatkozol. Dezinformálsz, terelsz, keversz mindent mindennel, sem elolvasni sem értelmezni nem tudod amit írok.

Tényleg nem tudsz szöveget értelmezni mostmár nyilvánvaló. Régebben még azt feltételeztem, hogy talán tudatosan tereled el állandóan a témát amikor már érzed, hogy újra sarokba szorítottad magad, de nem.
Rákérdeztél, hogy mire lesz a cmv4 ha nem lemezekre mert akkor szted csak a warez marad. Erre írtam hogy megfeledkezel a DoVi legnagyobb szegmenséről a streamingről, mely streaming folyamatos térnyerése miatt a lemezek szépen lassan kihalnak. Egy szóval sem írtam indokot, nem vetettem össze a streaming minőségét a lemezekkel, de te egyből nekiálltál azon rugózni, hogy a lemezek jobb minőségűek mint a streaming.

[ Szerkesztve ]

(#75515) Joshi válasza Wade0303 (#75514) üzenetére


Joshi
titán

"hogy a lemezek jobb minőségűek mint a streaming."
Mert ez így is van. Vagy akkor te nem fogalmazol világosan, vagyis hogy szerinted a cmv4 lesz a stream világmegváltó minőség injekciója? Én is úgy gondolom hogy félrebeszélsz. ;) Látod, Sony tévén még a többcsatornás hang se megy. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#75516) Joshi válasza tomp (#75513) üzenetére


Joshi
titán

Nem erre való? Dehát Androidos kütyü, ráadásul valaki írta, hogy simán kikényszeríthető belőle az Android TV környezet. Vagy valami ilyesmi.

(#75517) tomp válasza Joshi (#75516) üzenetére


tomp
félisten

Mármint nem az HBO Max, Disney+ és társaira való mivel nincs licensz a boxon.
Igen én Android TV-s rendszerrel használom.

(#75518) Wade0303 válasza Joshi (#75515) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Most beidezted sajat magadat es megerositetted hogy tovabbra is igy gondolod. A kerdes az hol irtam en ennek ellenkezojet?
Sehol, de ha nem vagy olyan imbecilis mint amilyennek folyamatosan tűnsz akkor mar te is rajottel erre es csak provokalni probalsz.

,,vagyis hogy szerinted a cmv4 lesz a stream világmegváltó minőség injekciója?" -Nem irtam ilyet, megint kamuzol. Cmv4 ugyanugy van lemezen is mint streamen, ezt sem sikerult felfognod.

Ja nem megy a Sonydon az 5.1 optikaval. Tehat abban is tevedtel (szokas szerint) hogy csak Netflixen van 5.1, de maris megprobalsz ugy tenni mintha te csak a sonyrol jelentetted volna ki hogy nincs rajta 5.1.
Nyomj meg alvas elott nehany smileyt hogy mutasd milyen boldogan trollkodod szet fals infokkal a forumot.

[ Szerkesztve ]

(#75519) Joshi válasza Wade0303 (#75518) üzenetére


Joshi
titán

"ha nem vagy olyan imbecilis mint amilyennek folyamatosan tűnsz"

"Korábban az orvosi szaknyelv használta a debilis, imbecillis, idióta szavakat az egyre súlyosabb fokú értelmi fogyatékosságra. Ma az enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékost használják ezek helyett. Az idióta kifejezés görög eredetű (ἰδιώτης, idiótész), az ἴδιος, idiosz saját maga, magán szóból."

"Magyarul" le idiótáztál. Köszi. :DDD

",,vagyis hogy szerinted a cmv4 lesz a stream világmegváltó minőség injekciója?" -Nem irtam ilyet, megint kamuzol. Cmv4 ugyanugy van lemezen is mint streamen, ezt sem sikerult felfognod."
Mindig te hoztad fel a cmv4-et mint sokkal jobb minőségű jövőbe látó DoVi verzió. Hiába van Blu-ray lemezen ha semmi nem fogja támogatni. De ezt is megbeszéltük.

"Ja nem megy a Sonydon az 5.1 optikaval. Tehat abban is tevedtel (szokas szerint) hogy csak Netflixen van 5.1, de maris megprobalsz ugy tenni mintha te csak a sonyrol jelentetted volna ki hogy nincs rajta 5.1. "
Igen ezt állítottam hiszen Sony tévém van és ez az igazság. Nem szoktam hazudni. Sony A1-em 2017 óta van, előtte nem volt HBO Max és semmi más.

[ Szerkesztve ]

(#75520) Joshi válasza Wade0303 (#75518) üzenetére


Joshi
titán

Egyébként neki is osszad az észt ne csak nekem. Érdekes módon engem úgy állítsz be mint aki a Ugoos lejátszó promotere lennék, pedig én is az itteni ajánlások alapján vettem egyet. Az más kérdés hogy használat után én is ajánlom, jobban mint egy Amazon Fire Stick-et, mert van az is. Szerintem erről legyen ennyi. Ha kérhetem hozzám soha többet ne szólj. Köszi. :R

ui.: ígérem én se fogok kommentelni a te hsz-re. ;)

[ Szerkesztve ]

(#75521) Zsömica válasza Joshi (#75520) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Rám miért is mutogatsz..? Sztem nagy ívben kerülj el mindennemű rám hivatkozást - keverd csak a saját moslékodat..!

(#75522) Joshi válasza Zsömica (#75521) üzenetére


Joshi
titán

Nem a személyed volt a lényeg, hanem hogy sokan mások is ajánlják a Ugoost. És nem értem miért velem kötekedik állandóan Wade0303. De én elengedtem a témát.

(#75523) Wade0303 válasza Joshi (#75520) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Két mondatod amiket nekem tulajdonítasz: ,,hogy szerinted a cmv4 lesz a stream világmegváltó minőség injekciója?", ,,Mindig te hoztad fel a cmv4-et mint sokkal jobb minőségű jövőbe látó DoVi verzió." - Elemi 1. osztályos szövegértési képességek birtokában már könnyen belátható, hogy ez a két állítás nagyon eltérő. A második a helyes állítás ami egybevág azzal amit én mondtam és amit egyébként a Dolby-tól szakforumokon át, TV gyártókig sokan mondanak. Ezzel akarod összemosni az első mondatot amiben még mindig azt próbálod a számba adni, hogy a streamek jobbak ami teljesen légből kapott, egyrészt mert a streameket említő kommentemben kizárólag a piaci térnyerésről beszéltem, másrészt pedig mert régebben már valóban írtam kép és hangminőségbeli összevetést is, és mindig a lemezek mellett érveltem.

,,de maris megprobalsz ugy tenni mintha te csak a sonyrol jelentetted volna ki hogy nincs rajta 5.1. "... ,,Igen ezt állítottam hiszen Sony tévém van" - Persze, ezért javított ki kapásból még 2-3 ember engem megelőzve. Nézzük akkor, hogy a Sony tv-re írtad -e a hang kritikát vagy a stream szolgáltatókra:
,,Ja, és csak Netflix-en van 5.1 hang, se HBO Max se Disney+-on nincs csak sztereó hang. Ha már minőségről beszélünk." - Mint írtam az már nyilvánvaló, hogy te még a saját szövegeid jelentésével sem vagy tisztában, de az idézett mondatod (ami ebben a sokadik terelési kísérletedben a nyitás volt) a magyar nyelv szabályai szerint bizony azt jelenti hogy szerinted a stream a szar. Itt még a Sonyról egy szót sem írtál, sőt utána is direkt ennek a téves kijelentésednek a bizonyítására hoztad csak fel. Aztán pár komment kellett és már egyből letagadod és hülyének nézed azokat akik kijavítottak.

Ez az ösztönös módszered, hogy percenként spammelsz egy újabb kommentet, mindegyikben variálod a korábbi kijelentéseidet amelyeket sorra megcáfolnak, közben bedobsz új témákat is mégpedig általában olyat amire egyből reagálnak többen is, ezzel kialakul egy káosz amiben egyszerre 10-en vitatkoznak 10 különböző témán egymással párhuzamosan és máris baromi fárasztó egyenként visszakövetni a szégyentelen önellentmondásaidat, csúsztatásaidat.

,,Ha kérhetem hozzám soha többet ne szólj. Köszi. ui.: ígérem én se fogok kommentelni a te hsz-re." - Ja, utolsó szó jogán még nekem tulajdonítasz pár fals dolgot amit soha nem írtam, aztán ilyen óvodás eszközökkel morális fölényt színlelve fegyverszünetet követelsz 😃
Te nyugodtan tegyél némasági fogadalmat, legjobb lenne ha ez nem csak a nekem címzett kommentekre vonatkozna. Én mindenesetre ha éppen látom tőled az újabb fatális dezinformációkat és időm engedi, akkor a jövőben is ki fogom javítani.

[ Szerkesztve ]

(#75524) Wade0303 válasza Joshi (#75522) üzenetére


Wade0303
aktív tag

,,És nem értem miért velem kötekedik állandóan Wade0303."

Ez kész, megígéred(anélkül hogy erre bárki megkért volna), hogy megszakítod a velem való kommunikációt majd konkrétan a következő kommentedben máris név szerint emlegetsz 😃

[ Szerkesztve ]

(#75525) Csabi1984


Csabi1984
addikt

Hú srácok mostmár odajutottam, hogy tiszta káosz a DV téma :D
Egy dolog, hog, keresel egy jó tv-t aztán még a lejátszók se tökéletesek.

(#75526) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Legyen itt vége ennek a céltalan vagdalkozásnak.
Az utóbbi hozzászólások nem segítenek senkinek.
A személyeskedést és egymás mínősítését mellőzzük.
KÖSZÖNJÜK!

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#75527) djnice válasza bigdigit (#75504) üzenetére


djnice
veterán

HDFury Integral 2 a TV és a lejátszó közé és mehet a móka.

(#75528) djnice válasza djnice (#75527) üzenetére


djnice
veterán

Egyéb, olcsóbb eszközök és további info: [link]
Projektorosoknak is jól jöhet.

(#75529) bigdigit válasza djnice (#75527) üzenetére


bigdigit
addikt

Közben próbáltam utána olvasni ennek a témának de nem mindent értek. Ha a tv nem támogatja a Dovi-t úgy tudom automatikusan HDR lesz alapból is. Mar direkt ki is próbáltam sima csak Dovi anyaggal és HDR volt. Ez a megoldás végül is mivel több? Nekem úgy jött le ez low Dovi ugyanúgy statikus adatokkal dolgozik mint a HDR. Vagy én értelmezek valamit félre.

(#75530) djnice válasza bigdigit (#75529) üzenetére


djnice
veterán

LLDV esetén a lejátszó végzi a Dolby Vision feldolgozását, a kép HDR-ben megy ki, de már a dinamikus metaadatok által módosított kép, tehát olyan mintha DV-t néznél. Az EDID-től függ, hogy mennyi a max nit amit a kijelző kezelni tud, ez szerkeszthető is a külső eszközzel, így ennek megfelelően végzi majd a lejátszó a kép feldolgozását. A módosított EDID-del a lejátszó úgy látja a TV-t, mintha az DV kompatibilis lenne.

[ Szerkesztve ]

(#75531) bigdigit válasza djnice (#75530) üzenetére


bigdigit
addikt

Köszönöm az infót lehet még vissza térek rá idővel.Ahogy olvasom elég sok probléma van a Dovi lejátszással a különböző formátumok miatt.Stream esetén meg eleve nem játszik ez a megoldás.Meg ugye előszőr is adni kellene egy eszközről Dovi tartalmat is neki és nekem csak egy Q10 pro-m van.Szóval nálam több sebből is vérzik a dolog sajnos.

(#75532) djnice válasza bigdigit (#75531) üzenetére


djnice
veterán

Stream esetén is működik pl egy Apple TV 4K-val.

(#75533) bigdigit válasza djnice (#75532) üzenetére


bigdigit
addikt

Oké ha van külső eszköz. De a tv-ben ott az összes stream . De tényleg köszi az infót. :R

(#75534) Roland861010 válasza bigdigit (#75504) üzenetére


Roland861010
addikt

Erre én is kíváncsi lennék miként és hogyan?

(#75535) djnice válasza Roland861010 (#75534) üzenetére


djnice
veterán

Leírtam, el kell hitetni a külső lejátszóval, hogy a TV támogatja a Dolby Vision Low Latency módot.

(#75536) blakey válasza Roland861010 (#75534) üzenetére


blakey
titán

Azt ne várd, hogy a TV kiírja, hogy Dolby Vision.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#75537) bigdigit válasza blakey (#75536) üzenetére


bigdigit
addikt

Pedig van aki arra gerjed már csak. :C

(#75538) fererencz89


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Nem tudom, melyik lenne a legjobb topik a kérdéseimnek, mert több területet is érint. Van most egy ieast streamerem, amit Spotify connect funkcióval használok zenehallgatáshoz. Felmerült bennem az igény egy kis szobakorrekcióra. Ehhez nem egy dedikált DSP eszközt szeretnék, hanem inkább egy "mini számítógépet". Először Rasbperry + Volumio kombóra gondoltam, de arra jutottam, hogy Windows alapon könnyebben tudnám kivitelezni az elképzelésem, vagy akár több mindent is. A célom, hogy tudjam a Spotify-t használni, ha már háttértár is van, akkor lementett zenéimet hallgatni. Akár monitor/TV nélkül, android telefonról vezérelve. Valamint, egy EQ korrigáló alkalmazás is fusson (mint most PC-n az EQ-APO).

Milyen eszközt tudnátok erre javasolni? Málna? Vagy valami mini PC, esetleg Intel NUC? Van egy DAC-om, ami usb-t és optikát is fogad. Elvárás a kütyü felé, hogy ne vigyen át "számítógép zajt, ciripelést" a DAC-ba, valamint ne legyen benne süvítő ventilátor (passzív hűtés?). Szóval, nem kell egy erőgép sem.

Akár konkrét (használt) termék ajánlásának is örülnék.

Köszi! :R

Nem szotkam hibázni.

(#75539) SunMount3r válasza fererencz89 (#75538) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

(#75540) djnice


djnice
veterán

Avatar DV, elég szomorú… [link]

(#75541) Beni2360 válasza djnice (#75540) üzenetére


Beni2360
félisten

A gyengebbek kedvéért kifejtenéd a szomorúság miértjér? :R

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#75542) Joshi válasza Beni2360 (#75541) üzenetére


Joshi
titán

Eleve 200nit-en van vágva (HDR10+ is), ráadásul a DV verzió olyan mintha statikus lenne, nagyjából mint egy sima HDR10. Így nincs sok értelme a DoVi-nak.

ui.: abba még lehet bízni, hogy a DoVi talán cmv4.0 lesz. ;]

[ Szerkesztve ]

(#75543) Beni2360 válasza Joshi (#75542) üzenetére


Beni2360
félisten

:R, most se lettem sokkal okosabb csak tufom, hogy a 200 nit az ezek szerint kevés. Sok DoVi-nak álcázott videónal látom, hogy gyengus a kép. Na meg ez a cmv4.0 miben számít nálam a Z1000 Pronál és az LGC8 OLEDnel? olvastam mar itt a "vitát" de sokat nem értettem belőle. :U

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#75544) Joshi válasza Beni2360 (#75543) üzenetére


Joshi
titán

A cmv4-el csak ércelődtem, inkább engedjük el. ;]

(#75545) Wade0303 válasza Joshi (#75544) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Sem én, sem djnice nem állítottuk, hogy a cmv4 formátum önmagában garancia a minőségre, ráadásul a statikus kamu DoVi Avatar verzió (iTunes) cmv2.9.

Tessék, néhány jó kis "eredeti gyári" UHD BluRay FEL lemez cm2.9-el:
[link] [link] [link] [link] [link] [link]
Akkor a FEL is szar mint formátum mert akad közte kamu kiadás?

Ha valaki itt vakon hisz formátumokban, meg magas bitrátában akkor az te vagy.
Persze csak vicc volt, nyilván az élcet is poénból kevered az érccel.

[ Szerkesztve ]

(#75546) Joshi


Joshi
titán

Nem is tudtam, hogy a Ugoos AM6b Plus-on kívül van még DoVi képes lejátszó: Khadas VIM3. Mármint Amlogicos. Ráadásul a Khadas VIM3-ra fel lehet tenni a Ugoos AM6 ROM-ot. Mondjuk fura, mert a Khadas más soc-ra épül. :U

Az ára se vészes (a Pro 160$), habár külön kell megvenni hozzá a házat.

[ Szerkesztve ]

(#75547) blakey válasza Joshi (#75546) üzenetére


blakey
titán

Miből gondolod, hogy tudja a Dolby Vision-t? Miből gondolod, hogy más SoC? Miért most, amikor már réginek számít?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#75548) Joshi válasza blakey (#75547) üzenetére


Joshi
titán

A leírása alapján tudja a DoVi-t, de hogy erre hogy megy fel a Ugoos AM6 rom azt inkább tőle kellene megkérdezni. Egyébként Amlogic A311D a soc. ez alapján inkább újabb az A311D mint az S922X.

[ Szerkesztve ]

(#75549) Joshi válasza Joshi (#75548) üzenetére


Joshi
titán

Ez a jó összehasonlítás, mert a Ugoosban ugye az S922XJ soc van míg a Khadas VIM3-ban csak az A311D nem pedig a D2. Így már újabb az S922XJ. Egyébként ahogy nézem a Khadas VIM4-ben már az A311D2 soc van, de az már nem tudja a DoVi-t.

Ugye itt az a nagy kérdés, hogy ez a Khadas VIM3 tényleg úgy működik a Ugoos rommal mint a Ugoos?

[ Szerkesztve ]

(#75550) meri


meri
aktív tag

Sziasztok! Röviden: új TV, TCL C835, immár DV és HDR10+ képes. Eddig egy 2017-es Shield-et használtam Kodi-val: mkv-k lejátszása (Shield-ben lévő SSD-re közvetlenül másolom PC-ről a filmeket), Netflix. Most viszont természetesen a DV-t is szeretném már élvezni... erre elvileg képes a TV médialejátszója is, de nem hinném, hogy igazán fel lenne készítve tár kezelésére (USB/network/NAS), ill. valszeg lassú lenne és/vagy akadozna.
Kérdés: mi lenne az ésszerű megoldás: upgrade Shield 2019 Pro-ra és pl. Kodi Omega és külső USB tár, vagy esetleg egy másik típusú box jobb - esetleg költséghatékonyabb - lehetne? Köszi.

uff

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.