Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75101) Wade0303 válasza Csabi1984 (#75100) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Mivel az UHD BluRay lemezek kb. 99.99%-ka HDR10 es annak egy jelentős része a HDR10 mellett Dolby Vision-t is tartalmaz. A maradek 0.1% UHD lemez pedig SDR (rec709).
De mondom, azok az nfo-k nem sokat ernek.

(#75102) Csabi1984 válasza Wade0303 (#75101) üzenetére


Csabi1984
addikt

:R

(#75103) ahenobarbus


ahenobarbus
tag

Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen asztali médialejátszó lenne a legalkalmasabb számomra. Mit javasolnátok a lentiekre?
- FullHD filmnézést USB-ről és Samba-n NAS-ról
- zenét, podcast-ot USB-ről és Samba-n NAS-ról, 3.5 jacken erősítőre
- youtube reklámblokkolóval
- lehessen rá bt-s/usb-s billentyűzetet kötni, bár gondolom ezt mind tudja.
- ethernet port (gondolom ennyire a 100mbit is elég lehet)
- nem baj ha minél olcsóbb :)
Rég talán az S905-s lejátszók voltak coreelec-el ajánlva ilyen felhasználásra. Menjek át abba topikba vagy van más megfontolandó alternatíva?
Köszönöm előre is!

uff, ocs.

(#75104) péjé válasza ahenobarbus (#75103) üzenetére


péjé
őstag

Ha nem fontos a stream filmezés akkor igen, a CE boxok vannak a legjobb ár/érték arányban.
Zenéhez esetleg ha van optikai kimenet az előnyösebb ha neked is van ilyen bemenet.

(#75105) tomp válasza Csabi1984 (#75092) üzenetére


tomp
félisten

Friss "élmény" a mátrix hősnőjével.
Forráskód című remekmű.
DV FEL.
Állítása szerint csak remux. Ugossal mégis film közben elkezd villogni a kép végül megáll.
Lekaptam a full BD-t. Kiszedtem a 2db hevc-t amit dovitool-al összemuxoltam és átment az mkvtoolnixen.
Eredmény: tökéletesen végig ment a film, hiba nélkül. :DD

(#75106) Csabi1984 válasza tomp (#75105) üzenetére


Csabi1984
addikt

Tehát egy remux se lehet tökéletes, bár ugye ezeket nem itt csinálják itt csak a szinkron kerül rá.

(#75107) tomp válasza Csabi1984 (#75106) üzenetére


tomp
félisten

Makemkv-val is megnéztem. Úgyis hibátlan.
Ki tudja mit csinál még vele vagy miként rakja bele a szinkront...

(#75108) Elemental válasza tomp (#75105) üzenetére


Elemental
addikt

Én is épp azt nézem, remux dovi-hdr.
Ugoos plusz legfrissebb maven nexus. Párat villogott az elején, aztán szépen megy hiba nélkül (dolby vision).

(#75109) tomp válasza Elemental (#75108) üzenetére


tomp
félisten

Maven Kodi nekem is jó.
Plex, Vimu, Just Player viszont kiakad 1óra 3percnél.
A Maven Kodi vajon mindig használja a FEL sávot?
Mikor volt egy kókányolt hibrid anyaga amibe DV-ből gányolt HDR10+ sávot attól kiakadt a box. Plex, Vimu, Just Player is. Sőt készítettem abból DTDL m2ts-t. Attól is összef0sta magát a Media Player app. De a Maven Kodi azt is lejátszotta gond nélkül. Mintha az figyelmen kívül hagyná a hibákat. :F

(#75110) Gino20 válasza Wade0303 (#75099) üzenetére


Gino20
őstag

Nyers tudást tekintve jelenleg jobb a DV, mint a HDR10+ a 12bit miatt, de a jelenleg elérhető megjelenítők ezt tudtommal nyomokban sem teszik elérhetővé. Ha nem tévedek, akkor jelenleg 10bit-es panel a max (ilyet használok), de még mindig elterjedtebb akár közép kategóriában is a 8bit + frc. Vagy tévedek és lemaradtam valamiről :D ?

Stream esetén azt tapasztalom, hogy a Disney+ is támogatja a HDR10+t, vagyis szerintem igazán csak a Netflix esetén van "hátrány" (HBO Max, azzal a pár egyáltalán 4K-s tartalmával talán említésre sem méltó)

[ Szerkesztve ]

(#75112) Vesa


Vesa
veterán

Csak egy oldalt olvastam vissza, elnézést, remélem nem kezdek elölről semmit.
Szükségem lenne egy 4k képes lejátszóra, ami NAS-ról tudja lejátszani a filmeket. Jellemzően BR és egyéb tartalmakat, tehát 20-50GB méretű fájlok. Bár a TV-m is képes rá, de én KODI-t szeretnék használni, mert a TV menüje nem tetszik és relatív lassú is.

Ha jól értettem itt az előzményeket, akkor egy Amazon Fire TV stick 4K Max, vagy egy Amazon Cube megfelelne a célnak?

A tudomány a valóság költészete!

(#75113) Wade0303 válasza Gino20 (#75110) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Miért címzed nekem a 12bit-el kapcsolatban azt amit én magam fejtettem ki kicsivel feljebb? Ez nyilván így van, ugyanez volt az én érvelésem is arra, hogy miért nincs komolyabb jelentősége a FEL-nek (annyi kiegészítéssel, hogy azért a 12bit mellett a FEL némi plusz finom részletet is hozzádhat az alapsávhoz).
Összességében a cmv4 a jelenlegi kijelzőkkel (beleértve a legjobb Oledeket is) sokkal fontosabb, tehát direkt a FEL miatt Ugoos-t venni rossz elgondolás. Főleg, hogy a streaming térnyerésével sorra zárnak be a BluRay lemezkiadók tehát van rá esély hogy pár éven belül kihal a profile 7 szabvány.
A Dinsey+-on nincs HDR10+. Csak Amazon Prime-on és Google Play-en van (ebből az Amazonon már DoVi is), lemezeken pedig még ennél is ritkább.
A HDR10+ esetében a DoVi profile8.1-hez hasonlóan szintén a HDR10 alapsávra "épül" külön layerként a dinamikus metadata. Emiatt a profile 5 DoVi egyértelműen jobb(fejlettebb) formátum mivel ott a HDR10-nél hatékonyabb IPTPQc2-t használ az alapsáv.

(#75114) Wade0303 válasza Wade0303 (#75113) üzenetére


Wade0303
aktív tag

@Gino20
És a Disney+, Netflix, HBO Max mellett azért akad még néhány széles választékot kínáló streaming szolgáltatás ahol DoVi van, de HDR10+ nincs: AppleTV+, iTunes, Movies Anywhere, Vudu, Paramount+, Peacock, Hulu, ESPN+, CBS All Access.
Elég merész kijelentés tehát, hogy ,,igazán csak a Netflix esetén van "hátrány"".

[ Szerkesztve ]

(#75115) kutti


kutti
tag

Sziasztok,

médialejátszót szeretnék venni, visszaolvastam amennyire tudtam a topikot azzal a témával kapcsolatban, hogy amikor a Zidoo Z9X megjelent egy relatív problémás lejátszót adott ki a gyártó és arra lennék kíváncsi hogy mára mennyire lett kiforrott eszköz a kiadott frissítésekkel.

Két lejátszóval számolok amik esélyesek lehetnek:

Nvidia Shield TV Pro, meg ugye a fentebb említett Z9X és mellékesen LG C1 TV-n használnám. (ha ez számít valamit)

Nincsenek amolyan extrémebb igényeim, egyszerű felhasználó vagyok. Nem dugnám össze erősítővel meg mindenféle házimozis csodával, azt szeretném hogy kibontom, beüzemelem, ha kell lefrissítem, adattároló rá és menjen a filmezés 4K HDR/DV-ben.

Amit úgymond probléma nélkül szeretném ha kezelne az a Dolby Vision. Fingom sincs hogy melyik profil mit tud, illetve hogy manapság a filmek melyiket használják.

Ha a Zidoo-ra esne a választás AliExpress-ről szerezném be, honlap szerint már benne van minden VÁM és papírmunka az árban és az itthoni árakkal összehasonlítva számomra sokkal kedvezőbb lenne, szóval erről a beszerzési témáról is szívesen fogadok személyes tapasztalatokat.

Lehet hogy már egy totál kiégett és unalmas témával fárasztom a fórumtársakat (biztos) amiért elnézést is kérek, csak a TV saját lejátszója eléggé korlátolt és idegesítő, az hogy melyik adattárolót tudja és nem tudja kezelni meg már csak a hab a tortán számomra. :))

Köszönöm mindenkitől előre is a segítséget.

(#75116) zazenke válasza kutti (#75115) üzenetére


zazenke
őstag

e heti esetem aliexpress és te is így fogsz járni : Az aliexpress 150 euro felett nem vonja le az áfát tőled . Tehát te most áfás árat látsz de kevesebbet fogsz fizetni. Viszont ennek az lesz a következménye hogy nem fog tudni számlát letölteni az oldalukról mert ilyen esetben nem adnak. azt csak az eredeti eladótól kérhetsz ő vagy ad vagy nem. ekkor jön a csavar mert amikor bejön az országba a posta küldeni fog neked egy emailt hogy nyújtsd be a szükséges doksikat neki a vám vagy áfa kezeléshez 4 napod van rá mert különben visszaküldik. Mivel számlám nem volt ezért küldtem nekik képernyőfotókat meg banki bizonylatot hogy ennyibe került. De ez nekik nem volt elég és újra jött az email hogy nyújtsam be a szükséges adatokat . nem volt mit tenni megírtam nekik ez van és hogy miért nincs számlám és ha ez nem jó akkor küldjék vissza ( ugoos média lejátszó). elfogadták és tegnap meg is jött az értesítés hogy 62 ezerre még fizessek rá 18 ezret . Ezt megtettem és most 1-2 hét és mehetek a postára a csomagért. szóval ha hajlandó vagy külön az eladóval levelezni és számlát kérni akkor nem vitatkozól velük mint én . Én olyan ideges lettem hogy inkább lemondtam volna a csomagról. De hát a pénz nekik is pénz merthogy nem csak az áfát fizeted be nekik hanem pár ezer ügyintézési díjat ami a posta haszna. És még egy érdekesség hogy nem tudsz a levelező programodba nekik vissza választ írni mert az csak egy kiküldő email kliens . Ezért azt azon a linken teheted meg ahol a szükséges dokumentumokat tőltöd fel nekik ( ez meg lesz adva) Ez az oldal viszont nem fogad sima world docx formátumot szóval ha választ akarsz neki írni és magyarázkodni akkor azt pdf formátumba tudod neki feltölteni például. Én legalább is így jártam. az én esetemről itt is írnak : [link]

(#75117) devil-k válasza zazenke (#75116) üzenetére


devil-k
nagyúr

Én 1000 dollárra kaptam 10.000 Ft vámot, ÁFA-t nem kellett fizetni. Nem mindegy, a feladó miként adja fel a csomagot.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#75118) djnice válasza kutti (#75115) üzenetére


djnice
veterán

Biztos hogy nem fog megállni 90k-ban Aliról.

(#75119) kutti


kutti
tag

Üdítő ez a sok pozitív visszhang az Aliról. :DDD Akkor maradnak a 120-as ajánlatok itthonról.

[ Szerkesztve ]

(#75120) divan válasza kutti (#75115) üzenetére


divan
senior tag

Viszont ha a Dolby Vision a fő kritérium, olvass vissza pár száz oldalt ebben a topicban, lehet jóval kevesebbért is megúszod, és még kevesebb korláttal is szembesülsz.
Persze ehhez kell egy kicsit mókolni is, de nem vészes.

[ Szerkesztve ]

(#75121) blakey válasza divan (#75120) üzenetére


blakey
titán

Azért a Fire Stick nem az az eszköz amit kicsomagolsz és használod. Néha még több gondoskodást és odafigyelést igényel, mint egy Amlogic Box CoreELEC-kel. El kell fogadni, hogy az adott lejátszó csak bizonyos DV profilokat ismer, arra kell törekedni, hogy olyan legyen a médiatárban, és minden gond megszűnik.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#75122) zazenke válasza kutti (#75119) üzenetére


zazenke
őstag

én 20 ezer különbségért nem foglalkoznék az alival . már csak a gariztatás miatt sem . De az én termékem jelenleg nem kapható itthon úgy tudom. Mondom ezt úgy hogy elég sokmindent rendelgetek az aliról mert egyszerűen itthon nincs választék sem.

(#75123) divan válasza blakey (#75121) üzenetére


divan
senior tag

Ja, és most olvasom csak, de adattárolót szeretne rádugni. Az erre gyakorlatilag nem alkalmas, csak hálózati lejátszásra.

(#75124) Pola-Roid válasza kutti (#75115) üzenetére


Pola-Roid
aktív tag

Nekem volt Zidoo z9x és Dune HD Real Vision 4K is.
4k OLED TV van nálam is és pontosan ezek voltak nekem is a feltételek, rádugom USB-n a hordozható SSD-t és hajrá, menjen minden szépen, főleg DV-ben.

Ezt a feladatot mindkettő teljesíti, de a képminőség... :U
Jelenleg (blakey javaslatára) egy Ugoos AM6B Plust használok, és amit biztosan el tudok róla mondani, hogy a fenti két lejátszóhoz képest elképesztő a képminősége.

Szóval én a helyedben ezt is betenném a listába (főleg, mivel messze a legolcsóbb alternatíva lenne, nem csak a legjobb), de ez csak az én meglátásom :K

(#75125) Beni2360 válasza Pola-Roid (#75124) üzenetére


Beni2360
félisten

Mennyi az az elképesztő különbség ha az ugoost 100 skálán számoljuk ?

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#75126) kutti válasza Pola-Roid (#75124) üzenetére


kutti
tag

Köszi a véleményed, viszont ezzel az Ugoos cuccal játszani kell sokat hogy normálisan működésre bírjam, nem? És mit értesz a képminőség alatt? Vagyis hogy mi az amit kifogásolni tudsz a másik két médialejátszó képminőségéhez képest az Ugoos javára? És nem látom hogy támogatná a Dolby Visiont.

(#75127) Zsömica válasza Pola-Roid (#75124) üzenetére


Zsömica
aktív tag

+1..!!!

(#75128) Pola-Roid válasza Beni2360 (#75125) üzenetére


Pola-Roid
aktív tag

Nekem minimum dupla olyan szép a képe. Tehát ha az Ugoos 100, a másik kettő 50.

(#75129) Pola-Roid válasza kutti (#75126) üzenetére


Pola-Roid
aktív tag

Én ugyan nem játszottam vele sokat. Feltelepítettem rá a legfrissebb firmware-t és egyszer végigmentem a beállításokon, ennyi. Pont ennyit csináltam anno a Zidoo és a Dune esetén is. Az itt sokak által kedvelt és állítólag ezen a készüléken szépen működő Kodival nekem rengeteg bajom volt (és van is), viszont a Vimu player tökéletesen lejátszik mindent.

Nem vagyok szakértő, szóval meg nem tudom mondani, mi az, ami miatt szebbnek látom a képét, de hogy annak látom, az tuti. Tulajdonképpen ez volt az az ok, ami miatt váltottam, mert a Zidoo meg a Dune is tökéletesen működött, de valahogy nem éreztem azt velük, hogy megvan az az "eldobom az agyam" érzés, pedig a tévém OLED és nem is a legszarabb. Elkezdtem kérdezgetni OLED topikban, hogy mit kellene beállítanom, hogy szebb legyen a kép, és akkor írták többen, hogy hát ezzel a lejátszóval ne várjak csodát...

Én úgy olvastam, hogy pont az a legnagyobb előnye ennek az S922X-J chipnek, hogy hardveresen támogatja a Dolby Vision-t. És megy is minden DV anyag rajta tökéletesen :K

(#75130) kutti válasza Pola-Roid (#75129) üzenetére


kutti
tag

Köszönöm! Honnan lenne észszerű beszerezni az AM6B Plust manapság?

(#75131) Pola-Roid válasza kutti (#75130) üzenetére


Pola-Roid
aktív tag

Szívesen :)
Én itt vettem.

(#75132) kutti válasza Pola-Roid (#75131) üzenetére


kutti
tag

Köszi, hát feliratkoztam a készletértesítésre, de nem sok esélyt látok rá, 2020-ba jöttek utoljára értékelések a hirdetésre...

(#75133) Pola-Roid válasza kutti (#75132) üzenetére


Pola-Roid
aktív tag

Itt is van... Azaz itt van :DDD

Drágább, de Banggood is megbízható, többször rendeltem már ott nem pár ezer forintos cuccokat, mindig minden megjött rendben.

(#75134) kutti válasza Pola-Roid (#75133) üzenetére


kutti
tag

Na tök jó, onnan már én is rendeltem. :) Reméltem hogy olcsóbban megúszom a geekbuyingon. :DDD

(#75135) zazenke válasza kutti (#75134) üzenetére


zazenke
őstag

a geek en hónapok óta nincs. javaslom az aliexpresst még a kínlódás ellenére is és ott 80 ból megvan mindennel együtt az ugoos official store-ból . Bár még nem jött meg az enyém de úgy gondolom a hivatalos forgalmazója csak tán nem kúr át. Más eladóktól olcsóbban is megvan az alin

(#75136) zazenke válasza kutti (#75134) üzenetére


zazenke
őstag

csak ne felejtsd el hogy streamingre ez nem jó (netflix stb)

(#75137) kutti válasza zazenke (#75135) üzenetére


kutti
tag

Ha kapok róla számlát megrendelem én is onnan. :D Igen, azzal képben vagyok hogy nem jó pár dologra, de a streaminget úgyis a TV appjaira hagyom. Bár lehet előbb megvárom még megérkezik neked. ;]

(#75138) zazenke válasza kutti (#75137) üzenetére


zazenke
őstag

így utólag szerintem kaptam volna számlát ha kérek az eladótol ,csak azt nem akkor kell megtenni mikor már folyik itthon az eljárás mert nem biztos hogy 4 nap alatt foglalkozik velem a kínai. Már a vásárlás előtt meg lehet kérdezni az eladót hogy ad e kérésre. Nekem már ez nem az első tételem melyben ilyen vita volt a postával . Még soha semmit nem küldtek vissza. a másik hogy én alapvetően tapasztalatlan vagyok lejátszó ügyében mert új vagyok de van itt akinek már jóval több tapasztalata van ezzel a lejátszóval. keress rá a fórumon.

[ Szerkesztve ]

(#75139) kutti válasza zazenke (#75138) üzenetére


kutti
tag

Most kérdeztem meg számla ügyben az official Ugoos store eladót. Amire most vársz még az az AM6B Plus? És látom hogy az is 150 euró felett van. Így a postával megint lesz most vitád vagy mi a terv?

[ Szerkesztve ]

(#75140) kutti válasza zazenke (#75138) üzenetére


kutti
tag

na meg itt azt írják hogy ne fossak mert hogy olyan árat írnak a csomagra elvileg hogy nem is kell külön vámot/adót fizetnem utána. mindegy kíváncsi vagyok hogy a húsvér ember mit válaszol.

(#75141) tomp válasza kutti (#75140) üzenetére


tomp
félisten

Ne f00sál ha gyanút fognak úgyis kibontják a vámon. :DD

(#75142) kutti válasza tomp (#75141) üzenetére


kutti
tag

Ott vágnám tarkón az ürgét aki felbontja az álcázott csomagom. xD Oké tudom hogy ez a dolguk, de gondolom nem csak engem idegesít.

(#75143) zazenke válasza kutti (#75139) üzenetére


zazenke
őstag

igen már az ugoosra várok és már le van rendezve mint ahogy írtam be van fizetve az áfa stb . nekem már csak át kell venni a helyi postán ha ideér az elosztóközpontból ahol történt az ügyintézés. tehát nekem már nem lesz vele problémám

(#75144) zazenke válasza kutti (#75142) üzenetére


zazenke
őstag

már van ezügyben is tapasztalatom . megnézik a tartalmat és nem hülyék tudják mi mennyibe kerül és ugyanúgy eljárnak az ügyben nem érdekli őket ha nem a valós ár van ráírva a csomagra. azt hogy ezt szúrópróba szerűen végzik azt nem tudom de nem sok csomagom ment át kamu árazással nálam az elmúlt években

[ Szerkesztve ]

(#75145) Gino20 válasza Wade0303 (#75113) üzenetére


Gino20
őstag

"én magam fejtettem ki kicsivel feljebb"

Ez a rész valahol elveszett az éterben :) .
Jogos, valóban "csak" HDR10-et tud a disney+. Nem tudom miért emlékeztem a 10+ra.....

#75114Wade0303:
Wow, látom akad még itt választék.

(#75146) tomp válasza Wade0303 (#75114) üzenetére


tomp
félisten

Akkor a Google Play Movies eléggé lefedi a HDR szabványt. HDR10, HDR10+, DV.
Vajon miért nincs nagyon támogatva a HDR10+? Üzleti okok?

(#75147) Wade0303 válasza tomp (#75146) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Miért terjedt el Betamax helyett a gyengébb VHS, sőt laserdisc helyett a VHS? Aztán meg miért terjedt el a D-VHS helyett a gyengébb minőségű DVD?
Itt most legalább a tényleg kicsivel jobb formátum áll nyerésre (egyelőre nagyon).
Dolbynak erősebb volt a lobbija.

(#75148) Beni2360 válasza kutti (#75140) üzenetére


Beni2360
félisten

Ne. Igazán érthető ha 150 eu alatti az ára akkor utomatikusan levonjak az áfát es megy a hivatalos adat a csomaggal. Ha meg nincs adat mindenképpen vám eljárás alá küldi a rendszer. Nincs mar szúró proba szerinti eljárás.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#75149) tomp válasza Wade0303 (#75147) üzenetére


tomp
félisten

Ez oké de elvileg a HDR10+ mint szabvány egy ingyenes szabvány azaz nincs licensz díja. Vagy a Dolby lobbi fű alatt azt tartalmazta, hogy kevesebbet kell fizetniük ha nem támogatják a HDR10+ szabványt? Nem lepne meg...

(#75150) kutti válasza Beni2360 (#75148) üzenetére


kutti
tag

Szomorú, de pont ezért akarok kikönyörögni egy számlát az eladótól ha rendelek majd. Nem tudom hogy lesz-e olyan szerencsém mint zazenka fórumtársnak hogy megmondom hogy hát nem adtak számlát, de banki tranzakciót és email-t tudok mutatni a rendelésről aztán imádkozom hogy jó legyen az a postának.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.