Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz ferko0726 #57299 üzenetére
Hát még ezek az igények is relatívak nagyon.
Van aki élvezi a zenét egy BT hangszórón is, vagy pl. amikor kimegyek a kertembe, akkor én is egy mini prüntyögőt viszek ki magammal, de azon is élvezem a zenét.
Kijöjjön a tömörített vs. veszteségmentes közti különbség <--> használtan max. 50k. A kettő közös halmaza igen szűk lesz.
De eszembe jutott valami.
Az Amlogic S905 procis lejátszók igen kedveltek mostanában, és létezik belőle SBC is Odroid C2 néven (by HardKernel), ami egy Raspberry méretű kártyaPC. Van hozzá kiegészítő DAC kártya, amivel egyből nyersz egy analóg kimenetet, és kapható hozzá saját távirányító, stb.
Nem high-end kategória, de korrekt hangminőségre (lehet) képes (Odroid C2 van nekem, de a DAC kártyáját még nem próbáltam).
Külföldi rendeléssel szerintem bőven bele kell férned az 50k-ba. Itthon is szoktam látni használtan eladó Odorid C2-ket, akkor csak a kártyát meg esetleg pár kiegészítőt kell kintről rendelned.
Szoftver terén én a LibreELEC-et ajánlom hozzá, van hivatalos támogatása.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
junkpod
veterán
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Anyámnak kellene otthonra valami egyszerű kis lejátszó. Sajnos csak régi tvjük van, így olyan kellene amin van Scart csatlakozó és megbirkózik SD felbontású mkv fájlokkal, mit érdemes venni?
Let the Zone take me if I am.
-
Beni2360
félisten
http://www.zidoo.tv/ itt vannak a zidook
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Látod az már nehezebb link lesz.
Összefoglaló türelmes olvasása és az itteni hsz. olvasása.
Kinek mire kell.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Most találtam AKCIÓS! - Zidoo X9S TV Box - EU PLUG
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Retekcloud
tag
Sziasztok! Tudom végigigolvashatnám, de gondoltam leírom az igényemet és háha reflexből tudtok válaszolni. Nem tudok dönteni, hogy elég e nekem amlogic 905 ös media box vagy ennél komolyabbra ruházzak be. Egyiket se használtam még, szóval lövésem nincs mi hogy megy ezeken. Amik szempontok. Minél kevesebb mókolás. Nas ról vagy megosztásból vezetékes kábelen való hálózati lejátszás. Kadenciahelyes megjelenítés. Legalább Hd hang kezelése. Esetleg az újabb hangformátumok feldolgozása se lenne baj később jól jöhet (ATMOS).Ha külön programok mint hbo go vagy telekom tv progi, spotify, youtube telepítése lehetséges az előny, de nem létszükséglet. 4k 60fps vagyis hdmi 2.0 HDR megjelenítést szeretnék. (HDR nélkül azért megvagyok) Bd iso lejátszás nem alapfeltétel, de nem rossz ha van. Van olyan amelyiknek a processzora javít is a képen, vagy ez csak marketing bull...it? oppo 203-205 kicsit drága nekem, de 100 körül remélem van jó lejátszó világítós távirányító ami programozható a tv re is.
Nem szükséges HDD rekesz. Ha van telefonos applikációs kezelhetőség vagy műsorválasztás az is előny. Több opció is érdekel. Htpc-t nem szeretnék. 55 colos 4k tv hez (ks7500) csatlakoztatnám valami hangeszközön keresztül. (Ez még nem eldöntött mi lesz.) Bocsi ha hosszú lett. Remélem nem hagytam ki semmit Köszi előre is! -
Osynho
addikt
válasz Retekcloud #57316 üzenetére
Szia!
Hasonló igényekre (mondjuk nem UHD a tv-m), nekem tökéletesen megfelel a Beelink M18-asom. Persze Libreelec telepítése után. Távirányítót tudsz külön venni, egyébként a tv-jé is kezeli + telefonos app is van hozzá. Spotify, youtube is megy, mondjuk utóbbit a tv-re szoktam áttolni.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Retekcloud #57316 üzenetére
Az S905(X) önmagában egy SoC, ebből lehet komolyabbat is venni, de önmagában LibreELEC-kel komoly lejátszó.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
envagyok
veterán
-
tl-x
őstag
Sziasztok! Szeretném kiszabadítani a PS4-et a projektortól mert így csak akkor tudok játszani ha a projektort bekapcsolom. A PS4 helyére kellene egy olyan media player ami kis helyet foglal van rajta optikai audio és tudja a Plexet erre kötném rá a projektort. Mit javasoltok? Apple TV kilőve az optikai audio hiánya miatt, konvertereket meg nem akarok venni. Köszönöm.
-
blakey
titán
Csak vissza kéne olvasni néhány hsz-t, esetleg 1-2 oldalt.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
CBool
tag
Sziasztok!
Olyan eszközt keresek amin használhatom a Youtube-ot (és önmaga képes lejátszani más eszköz nélkül). Először Chromecast-ra gondoltam, de ha jól tudom kell hozzá még egy eszkök (telefon/pc), így azt elvetettem.
Most addig eljutottam, hogy egy Android-os tv box-ot használhatnék erre a célra. Ezt találtam: [link]
Tudtok esetleg más megoldást? Youtube-on kívül másra nem használnám, ezért nem néztem drágább box-okat.
-
tothgergo90
tag
Letezik mar 4K HDR kepes media lejatszo android NELKUL?
Mint pl FHD-ban a mede8er. Igazabol azt szeretnem lecserelni... ezert keresnek valami hasonlo minosegu 4K lejatszot.
Koszi -
SunMount3r
nagyúr
válasz tothgergo90 #57327 üzenetére
No, erre én is kíváncsi leszek, mit "mernek" tutira beajánlani a HDR-re, akár az LE-s, akár a HTPC vonalon...
-
junkpod
veterán
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #57328 üzenetére
Pedig egyszerű a válasz, S905X + LibreELEC 8-9000 Ft körül ahogy előttem is írták. Bőven elég az 1/8-as. Ha kevés lenne a 100 Mbit, akkor plusz egy USB-s Gigabit adapter 1500-ért: [link]
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Ezt nézegettem, elvileg pont az lenne amit keresnék, semmi felesleges marhaság.
EMINENT EM7680 4K TV STREAMER Teszteket olvasva nincs róla rossz vélemény. De nem igazán láttam, hogy ajánlottátok volna. 60 hónap magyar gari, azért az is jó dolog. 1 nap alatt meg van.
Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatosan negatív / vagy pozitív / tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz junkpod #57336 üzenetére
27 ezerért van, lehet sok az ára, de amik vannak ajánlva 905-ös lejátszók, arra is a a LibreElec -et mondjátok, ami ebben alapban benne van, nem kell semmit se gányolni hozzá / legalábbis így értelmeztem a leírást /
magyarán csak hazaviszem, bedugom és müxik, magyar menüvel.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Azt te csak hiszed. Akkor inkább vegyél egy Minix Neo U1-et, az Androiddal is jó, tényleg nem kell mókolni de ha mégis szeretnél akkor telepíthető az LE és teljes támogatottságot élvez.
-
-
blakey
titán
Én tudom mi a LibreELEC, azt használom, de nem vagyok benne biztos, hogy jó is, nézd meg a LibreELEC fórumán az ajánlott típusok között szerepel-e vagy sem. Nem mindegy, hogy 1-2 hetente tudod frissíteni netán megoldják a gondjaidat vagy egy a forgalmazó által rátett rendszer van amit nem tudsz egyszerűen frissíteni.
-
blakey
titán
Nem a képminőség miatt érdemes frissíteni. Ha az LE fórumán nincs megfelelő dtb akkor nem támogatott és a forgalmazóra van bízva a frissítés
-
blakey
titán
Olvasd az LE fórumát és látni fogod, hogy ha frissítesz akkor érdemes-e vagy sem. Egyébként igen, van amikor a kép minőségén is csíszol a fejlesztő, most pl. a 24p és a 60p codecinfo-t tette rendbe, RAM optimalizáció történt, a GUI sebességén is változtatott többek között.
[ Szerkesztve ]
-
digikábeles
aktív tag
Használ valaki ilyen médialejátszót? MX-QPRO Leginkább a youtube miatt venném, mert sajnos a BD felvevőm smart részéből is eltűnt a youtube app.
-
blakey
titán
válasz digikábeles #57349 üzenetére
Ha ilyen lejátszó érdekel akkor az Amlogic topikban több infót kaphatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest