Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
mondjuk az az igazi, ha egy készülékbe be tudod tenni a NASt, kiszolgáló szervert, torrentállomást és a médialejátszást. Én jelen pillanatban csak ilyenben gondolkodnék, ha a építenem kellene.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
-
Peak
addikt
válasz Patice #10153 üzenetére
jó persze, hát én is jóminőségű cuccra gondoltam...
az új AMD Trinity kegyetlen jó megoldás lesz ilyen all-in-one megoldásnak.
6 SATA port 18TeraByte kapacitás, asztalilejátszó szintű képminőség, bőséges számitási kapacitás hogy akár 1000 aktiv torrentet kezeljen plusz kiszolgálja a hálózatot streameléssel.... mindez downclockinggal mondjuk vinyókkal együtt akár 80W fogyasztásból... jövőre megépítem.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
DjKoxi
senior tag
Nekem a c-200 gond nélkül játszik mindent smb-vel hálózaton. Volt egy zyxel NAS, aztán lett mikroszerver OMV-vel 100Mb-es hálón, aztán vettem gigás switchet, maradt mindenhol a c5e kábel. A filmlejátszás nem változott, csak a mikroszerverre tudok gyorsabban másolni.
Először BD50-25 ISO-k voltak, de aztán csak az m2ts-eket hagytam fent, mert így sokkal hamarabb indulnak a filmek. -
madgie
titán
Ez volt neki, nekem is ilyen van most.
-
Peak
addikt
válasz madgie #10158 üzenetére
Na!
Ebben egy 1200MHz-es (DDR-II !!!) ARM alapú processzor van, aminek az ég világon semmi mást nem kell csinálnia, mint vezérelni.Képzeld el azt a NAS-t, amiben egy 400 MHz-es SPARK (DDR "egyes") processzor dolgozik 256MB DDR "egyes" RAM-mal, és célhardveres chip hijján maga végzi a RAID-5/X adatvezérlést olvasás és írást, plusz kiszolgálja az összes kérést. Na ez az én NetGear RND4000-esem 4 db 2TBos WD Green-nel 48W fogyasztással.
Tehát... NAS és NAS között "fényévnyi" különbségek is lehetnek.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz DjKoxi #10160 üzenetére
Persze, csak az a proci 1.5GHz x86-os processzor, nem RISC alapú.
Teljesen más technológia, nem összehasonlitható.Hát dehogynem a Popcorn volt a hibás.
Egy ACRyan PlayONHD2 simán működöt a NetGearrel, ezért vettem meg azonnal, és nem vettem meg Sigma chipes Popcornt/Dunet.
Majd 1 évig használtam a Realtek 1185össel a Ryant, de aztán megtaláltam az XBMCt és eladtam a lejátszót, annyival sokkal jobb volt a HTPCs lejátszás még az asztalinál is.Egyedül az A300-ban van reményem, amit Ed is fog tesztelni ( bár még mindig nem irta meg milyen NAS-t vett ), hátha ez a modell visszaállitja a médialejátszók SZÁMOMRA megtépázott renoméját.
[ Szerkesztve ]
-
Mappa
addikt
egészen pontosan ez ez a 2. generációs tudtommal (?) az előző a zongora lakk fekete
fagyni kb. 100 alkalomból ha 5x lefagyott?!... de ez annak köszönhető ha ide oda ugrálok a vinyón a sorozatok között belenézek-megyek tovább újra és újra amíg meg nem találom a keresett részt, na ilyenkor behülyül azt csak köröz a "loading" és csak a hálózatból való kihúzás segít... de ez inkább user error hibának sorolnám.
film alatt egyszer sem fagyott ki
tömörített fejléces mkv??? passz leszedem azt az mkv-t ami sláger gyanús és lerántják több ezren. megy külső vinyóra azt kész nézem.nézhetetlen formátummal én még nem találkoztam, azt hozzá teszem hogy nem vagyok médialejátszó "geek" mániákus. mkv, avi... egy két m2ts de azt is viszi.
tehát én azért nem értem hogy a 3. gen WD miért ne lehetne jó az én elvárásaimnak illetve, hogy csak fikázást olvasni róla.
nem kötelező megadni
-
Imdre
aktív tag
-
Peak
addikt
válasz DjKoxi #10165 üzenetére
Igy van. Sajnos nem tudta kezelni megfelelően a Popcorn a lassabb eszközt, amit a Realtek meg simán, bármilyen gond nélkül.
És inkább medialejátszót cseréltem, mint a NASt 250000ért.Szóval figyelemmel kell lenni arra is, hogy milyen NAS-t választ a rendszerébe az ember.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Elég komplikált a wd-k megjelenése és a köznyelvben is így terjedt el az időrend miatt,de valójában ez egy gen1-es Live.
A sima(nem hálózatos) gen1 váltója volt a gen2(szintén nem hálózatos) ez van nekem is,de ennek csak hardverileg van köze a tiédhez kevesebb rammal.Lejátszás szempontjából viszont "okosabb" mint a live,de ez csak az Ed által említett fw-nek köszönhető. -
Peak
addikt
válasz Ed Parker #10169 üzenetére
korrekt. 1GHz-es Marvel processzoros darab. egyértelműen sokkal gyorsabb lesz az egy vinyóval, mint az enyém a 4 vinyóval RAID5ben csak 400MHz-en.
Az új RND4000, a "v2" jelölésű model már 1.6GHz-es Marvellel van szerelve... ki kéne cserélnem.
-
Peak
addikt
válasz DjKoxi #10172 üzenetére
nem mai darab. majd 3 éves.
http://support.netgear.com/app/products/model/a_id/7149
100.000 lenne a csere. most nincs "kedvem".[ Szerkesztve ]
-
Magnum PI
tag
Sziasztok
Médialejátszót szeretnék vásárolni és segítséget kérnék, hogy milyet lenne érdemes.
Ami fontos, hogy jelenleg CRT TV-m van 100hz-es de később szeretnék LCD-re váltani és a médialejátszó azt is jó lenne ha majd ki tudná szolgálni tehát nem váltanék ha nem muszáj.
Amit most a leggyakrabban lejátszanék azok avi, mp4 fájlok és HD tartalmak.
Jó lenne ha wifi-n keresztül kintről is el tudnám érni laptoppal.
Később kerülne mellé külső HDD de most inkább csak a gépemről (asztali PC) játszanék le videókat.Legyen gyors és megbízható ami mondjuk jó ideig ki tud szolgálni.
A keret rá olyan 30-40 ezer Ft között lenne.Tudnátok tippeket adni, hogy melyik típusok lennének a legjobb választás most?
Köszi
-
hunaqua
addikt
válasz Magnum PI #10175 üzenetére
Lehet,hogy én "belenyúlnék" egy ilyenbe.
http://www.aliexpress.com/product-fm/497592324-Real-3D-Full-HD-Media-palyer-with-Android-System-tray-design-1080P-USB3-0-wholesalers.html
....vagy estleg egy EAGET H5, de az 200 usd
kezelnek wifi sticket
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz Magnum PI #10178 üzenetére
Alapvetően az aliexpress-ről szoktam ezeket rendelni.Nagyon sok jó gép van ami itthon "ismeretlen". EAGET ,KAIBOER,MEASY
Esetleg aki használja ezeket írhat véleményt.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz Magnum PI #10182 üzenetére
Az EAGET pl. a cseheknél nagyon népszerű. Ez csak azon múlik,hogy valaki elkezdi a forgalmazást.Én egy Measy lejátszóval kezdtem,de már több mint 1 éve ez a Eaget H5 van. Magyar menü,tökéletesen kezeli az ékezeteket,és szervernek is jó.Raktam bele egy 1TB WD green-t,és megy egész nap.Semmi hangja,tehát nem zavaró.
Ez most szállítva 200 usd. (és még benne van az is,hogy fizetsz még áfát is)
Tehát ez ott is drága gép,a cseheknél 4000.- Kc
Egyébként nagyon szép is.http://www.aliexpress.com/product-fm/486552231-Eaget-H5-Sigma-8655-1080P-High-Definition-Multimedia-Player-Supports-up-to-2TB-HDD-Free-Shipping-wholesalers.html
[ Szerkesztve ]
-
sirály69
őstag
Xtreamer Prodigy Silver van valakinek?
Szerver Hosting Debrecenben
-
Magnum PI
tag
Amúgy azokon a lejátszókon amin csak HDMI csati van esélytelen CRT tv-re kötni?
-
hunaqua
addikt
válasz Magnum PI #10184 üzenetére
Elvileg igen,wifi stick-el.De erről nem tudok nyilatkozni.Egy év után is azt mondom,hogy nem bántam meg.A mai világban (sajnos) nem érdekük a folyamatos firmware ,mert akkor ki venné meg majd a következő gyártmányaikat.(ez minden gyártóra igaz)
-
hunaqua
addikt
válasz Magnum PI #10186 üzenetére
Ez a dat@ge HDpro-i6 wifi-vel.
186 usd.-
http://www.aliexpress.com/product-fm/525820618-3D-HD-Media-player-WIFI-moudle-built-in-3-5-HD-3D-Movie-internet-Media-Player-wholesalers.html
Sokan dicsérik,de ezt nem ismerem.
-
Magnum PI
tag
válasz kisgyerek85 #10193 üzenetére
hopp és igazad van ezt elnéztem
-
satmen
tag
Kedves hozzáértők!
Norral írta, (9941hsz) hogy a TV 101 belassul, ha a YouTube plugint felrakja a HDD nélküli
playerre. Vessetek rám követ, én egy Smart D1-et szeretnék hasonlóan YT-ozásra -is-
használni, és egyenlőre én sem rakok bele HDD-t. (ma veszem meg)
Az említett problémát (belassulás) meg lehet oldani úgy, hogy egy 2GB-os SD kártyát teszek a kártyafogadóba, bővítve a rendszer memóriát?
Köszönömsatmen
-
csecsu
csendes tag
Sziasztok! Amit satmen írt azt meg lehet oldani úgy egy TV-101W-vel hogy egy usb-hub-ot rácsatlakoztatok és teszek rá egy pendrive-ot? Így az a memória mindig rá lenne kötve a külső merevlemezt meg bármikor le-fel tehetném? Köszönöm a válaszotokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Autós topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest