Hirdetés
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
donat_sz
senior tag
ha egy vlanon van egyszerű a helyzet, elég csak engedélyezni a NAS-on (látom ez már megvan) és Kodiban kiválasztom a forrást mint NFS-t.
ha netán más vlanon van a tv mint a nas mint nálam, akkor az trükkösebb. ott a routeren kell megfelelő portokat nyitni és a nehézség pont ez volt, hogy megtaláljuk a megfelelő portokat.
az alap portok mellett (NFS uses port 2049. NFSv3 and NFSv2 use the portmapper service on TCP or UDP port 111) meg kellett találni a "mountd port"-ot is..
ezt úgy néztem meg, hogy a nas-on ssh-val (rpcinfo -p paranccsal) lekért portok alapján állítottan a routeren a szabályokat
de mire ide eljutottam vagy 4x neki futottam.. de végül lett rá segítség és azóta megy mint a karikacsapás. Ha a diskdoctor éppen nem fárastja le a nas-t megy minden 4k-s videó amit a kodi támogat (dolby visiont sajnos nem támogatja még úgy tudom..) -
donat_sz
senior tag
smb helyett nem tudsz nfs-t használni?
biztonságosabb, gyorsabb megoldás.nálam az androidos tv-ket is sikerült a vlanok ellenére is átterelni erre a megoldásra, sokkal stabilabb lett és nagyobb sávszélet tudok így biztosítani, ami a 4k filmek miatt a 100Mbites lan csatik miatt érdekes kérdéssé vált.
-
válasz
donat_sz #2282 üzenetére
A SMART folyamatosan fut, lényegében a működési paramétereket figyeli és elemzi valós időben, tehát sem érdemi erőforrást nem igényel, sem a lemezeket nem "koptatja" feleslegesen. Viszont éppen ezért nem 100%-os, tehát egy olyan hibát, amelyre a rendszer magától nem fut rá, nem fog észrevenni. De egyáltalán nem rossz a hatásfoka, egy nem kritikus rendszerben szerintem bőven elegendő. Néha rá kell nézni, hogy az áthelyezett adategységek száma nem növekszik-e, illetve végig OK-e a státusz.
MaCS
-
donat_sz
senior tag
15h 80%...
Nagy terhelés? torrent 300kval ad vissza, kamera 150kval ír ráKözben olvasva MaCS_70 észrevételét le is állítottam a futást.
@MaCS_70 mi elég lehet a smart-ot futtatni heti/havi rendszerességgel? és ha ott látunk valamit, akkor indítani rajta egy disk doctort? Te pl. mit javasolsz? -
Haugland
aktív tag
válasz
donat_sz #2277 üzenetére
Akkor ennek a családi csomagnak kell utánajárnom, hogy az ajánlások, előzmények ne keveredjenek össze a gmail accountok között, mert engem nem érdekelne pl az asszony videói és sztem őt sem érdeklik az én videóim. Ha ez megoldott, akkor asszem nincs is kérdés,
Köszi a felvilágosítást!!
-
donat_sz
senior tag
válasz
Haugland #2275 üzenetére
a Pihole meg amire való azt hozza. te támasztottál felé olyat amit nem ígér.
egy családi csomag 2600Ft/hó és az összes androidos tv-re, telóra, tabletre meg is van oldva.
én ezért fizetek, mert napi szinten használjuk akár csak zene hallgatásra vezetésközben vagy otthon a tv-n. szerintem ez megéri.ha mégse fizetnél érte, akkor vannak megoldások, ahogy rjy08 írta.
de haverokkal összeállni is megoldás egy "családi" csomagra, 4-5 főnél 5-600Ft/hóra jön ki -
Haugland
aktív tag
Én pedig csalódtam a Pi-Hole -ban
Vagyis inkább csak abban, hogy azt reméletem tőle, hogy a youtube reklámokat is megszünteti, de azokat sajnos nagyon nemNem tudtok rá valamilyen hálózat szintű megoldást, ami nem az előfizetés?
Már kezd elegem lenni a mérhetetlen mennyiségű reklámból -
ugyes
senior tag
válasz
donat_sz #2269 üzenetére
Meglepő módon még nem válaszoltak a Supporttól. Viszont megjelent egy ADM frissítés (4.0.0.RN53). Hátha abban van javítás ezekre.
Őszinte legyek, babonás vagyok, ezért gyanítottam, hogy a 13-án megjelent verzióval lesznek gondok. Sajnos a Roon miatt váltanom kellett (Roon lejátszás indításkor automatikusan frissíti a programokat). -
Gomba1974
tag
válasz
donat_sz #2264 üzenetére
Szia.
Teljesen új a nas amire leszedtem a photogalery 3 at és ott hálózaton keresztül rá másoltam a régi nasról a fényképeket. Es ennyi semmi mást nem telepítettem még rá. A régi nast el tudom érni telóval mert be bolt állítva rajta valami amit nem tudok mi volt mert az egyik forumtárs jött él és csinálta meg nekem. Most jó lenne ha meg tudnám csinálni a külső elérést telefonról. Hiába írom be az ip címet és a megfelelő logint jelszót nem tudok belépni még az aimaster és aifotóval sem. Ez a hiba üzenet jön a telóról való Aifoto 3 nál
emsikerült kapcsolódni a szerverhez.Ellenőrizze a beállításokat. Ha a probléma fennmarad, forduljon a szakszervizhez.
-
belashx
senior tag
Nekem nem látja a boxom az NFS megosztást a frissítés óta.
-
-
donat_sz
senior tag
- A Disc Doctor nagyon lassú lett. Reggel 8-kor kezdte a lemezt ellenőrizni és most tart 60%-nál. Korábban is 5 óra volt (12TB), de ez sokkal rosszabb.
neked nem mászott el az ütemezés? Mert nekem sajnos teljesen máskor csinálta, vagy csak annyira elhúzódott (14TB), hogy majd egy napig tart?
-
ugyes
senior tag
-
Gomba1974
tag
Sziasztok.
Sikerült felrakni a fotókat az új nasra. Milyen programot kell még letölteni a nasra, hogy a telóval is tudjam szinkronizálni és Aimasterrel bele tudjak menni mint a régibe? Köszönöm
-
-
ugyes
senior tag
Néhány napos tapasztalatok ADM 4.0-ban:
- A Roon sokkal kevesebb memóriát fogyaszt: 3GB felett volt az upgrade előtt. Most 1GB körül. Korábban ha nem használtam, akkor is emelkedett a memóriafogyasztása.
- Backup plan valamiért összeesett WIN10-en. Elakadt, majd megakadt. Csak egy korábbi verziót installálva lehet újrafeltenni, különben hibával elszáll.
- Ha X->Y meghajtóra (mindkettő NAS-on, felcsatolva WIN10-re külön meghajtóként) másolok, akkor 0x8007003B - nem várt hálózati hiba jön WIN10-en. Maga a másolás végbemegy egyéként (WIN10 <->NAS között eddig nem tapasztaltam hibát). A neten fellelt összes megoldást végigjátszottam, eredmény nélkül. Egyszer volt jó, ha az SMB signing-ot defaultra tettem, de végül az sem segített. A defaultra tétellel harmadára csökkent a másolás sebessége. Közvetlenül az upgrade után nem volt ilyen problémám.
- A Disc Doctor nagyon lassú lett. Reggel 8-kor kezdte a lemezt ellenőrizni és most tart 60%-nál. Korábban is 5 óra volt (12TB), de ez sokkal rosszabb. -
Haugland
aktív tag
válasz
donat_sz #2245 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tanácsot!
Az adguard-ról találtam egy youtube videót (https://youtu.be/oVu7wBTsA_g) az alapján megnézem este és megpróbálom megcsinálni.A PI-hole -t pedig ott (is) elrontottam, hogy a telepítés után próbálgattam indítani és ahogy írtad is -> a NAS ip címén próbált működni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest