Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
válasz woodworm #9252 üzenetére
Az ki van kapcsolva nálam. Egyébként azt is ki tudom kapcsolni, hogy manuálisan csatlakozzon. De nyilván most nem ez lenne a cél.
3-as értékre melyik hálózatot allitsam? Vagy mindkettőt?
Olyan mintha mikor hazaérek vagy restartolom az iPad-et az 5 GHz-et később fedezné fel.[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz galaxys80 #9251 üzenetére
Az 5 GHz -es sáv lefedettsége önmagában nem lenne elég? A két külön SSID -ben pont az lenne a jó egyfelől, hogy az eszközöket el tudnánk különíteni a saját szájízünk szerint és nem lennénk arra utalva, hogy egy gépi algoritmus döntse el melyik eszköz hol legyen (pl. megjelenne pártucat okoseszköz az 5 GHz -en az jól szétcsapná a laptop -os/tabletes/mobiltelefonos élményt ugyanitt).
Bár pont AiMesh 2.0 (új firmware -ekkel) megoldható, hogy az egyes eszközöket "odaszögezzünk" egy frekvenciasávra (azaz mondjuk pl. hogy csak 2.4 GHz -en barangoljon).
Csak azért kérdezem, mert akkor működhetne az a megoldás, hogy az adott eszközökön az automatikus csatlakozást veszed ki 2.4 GHz SSID elől.
Amennyiben viszont azt szeretnénk, hogy egy adott eszköz "ugráljon" a sávok között - nos, pont erre találták ki a SmartConnect -et (band steering). Persze ezt lehet finomhangolni (és kellhet is) illetve ebben az esetben állígatni a DTIM Interval -t.
Ugye Nálad van egy db AC57U v3 egy családi házas környezetben. Írtad, hogy alapvetően elég is. Ugyanakkor, ha külön SSID -ket akarsz és az 5 GHz lefedettsége önmagában nem lenne elég, akkor ... Nos, a rossz hír az, hogy ezen esetekre találták ki a Mesh -t ...
-
dkess
őstag
válasz galaxys80 #9255 üzenetére
Sehol ne állíts DTIM -et akkor. Az csak band és/vagy AP steering esetén kellene ...
Két külön SSID - az érintett tablet -en pedig beállítod, hogy 2.4 GHz -es SSID -re ne csatlakozzon automatikusan (a kapcsolatot nem kell törölni). 5 GHz -en meg maradjon automata.
Eredmény: csak az 5 GHz -re fog automatán az az eszköz és ott is marad (meg persze a mobiltelók is amiket ennek megfelelően állítasz be).
-
blakey
titán
válasz egykori #9257 üzenetére
Menüből kikapcsolható ha nem szeretnéd használni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
rErEaT
senior tag
RT-AC65P-hez is kijött egy Beta firmware (9.0.0.4.382.52503)
-
huan
őstag
Egy új eszköz csatlakozásakor tud értesítést küldeni az ios/pc/web alkalmazás? (Asus AX92U)
-
Topikgazda
-
dkess
őstag
válasz Gubek-Einste #9263 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok - hátha valami hasznos dolog lenne. Persze itt az is kérdéses lehet, hogy minden egyes csatlakozáshoz, avagy amikor az eszköz nem csatlakozott korábban soha, avagy pl. csak vezetékmentes érdekel avagy a vezetékes vagy mindkettőn keresztül történő csatlakozás ...
Én mondjuk arrafelé indulnék el, hogy a routeren beállítanék egy Syslog Server -re küldést (a rendszerlog -ok menüben):
Aztán fognék egy szimpatikus (akár ingyenes) Syslog Server -t - annyi van belőlük, mint csillag az égen - és feltenném NAS -ra/rPi -re/egyéb házi szerverre/"akármire" és ott is beállítanám a fogadást. Aztán állítanék trigger -t (kiváltó eseményt) és ehhez notification -t (értesítést - pl. e-mail küldés/push akármi). Ugye a kiváltó esemény az értesítéshez lenne az a bizonyos "új eszköz csatlakozik" című nóta.
Mondok egy hülye példát - Synology -nak van gyári alkalmazása erre, melyet be lehet állítani. Mondjuk ez csak adminisztrátoroknak küld értesítést, de mondjuk ez csak egy példa gyári alkalmazásra ...
Szerk.: Mondjuk az érdekes, hogy más routermárkáknál (igen, még TP-Link -nél is - mobilapp -ra is) erre lehet beállítani értesítést minden különösebb bűvészkedés nélkül. Asus -ra biztos nincs ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ez mire lenne jó? Mit szeretnél kiszűrni?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
need
addikt
Sziasztok..
Többször olvastam hogy firmware csere után vissza áll a router eredeti állapotába vagy is mindent újra be kell állítani..
Hogy ne kelljen ezt eljátszani.. segít a dolgon?? (amikor kész lettem csináltam egyet)
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
sgeza
veterán
Először is nem áll vissza, csak visszaállíthatod, ha akarod.
Ha visszatöltöd a lementett beállításokat, akkor pedig minek csinálni resetet? Bár ez utóbbi nem egyértelmű, nem tudom, hogy van-e különbség aközött, hogy nem csinálsz resetet, vagy csinálsz, de visszatöltöd a beállításokat.[ Szerkesztve ]
-
vicces
addikt
elvileg segithet, viszont itt a topikban ez nem elfogadott
nyomsz egy hardresetet és utána mindent kézzel állítasz be. hogy miért igy senki sem tudja, igy viszont biztosan le van nullázva a router és nem töltesz vissza hibás beállitásokat mentésből. vagy valami ilyesmi.
ha a firmware leírásában nincs erre külön utasítás akkor nem kell. frissitesz és kész. volt már olyan firmware ami után kötelező volt a reset.:)
-
gahor72
aktív tag
Legalább szokod az asus felületet. kívülről megtanulod a hosszú wifi jelszavakat, szolgáltatás jelszót stb...
-
norbertoth
senior tag
Azt hogy tudom beállítani, hogy a böngészőben ne a fő router hanem a másik router kezelőfelületébe lépjek be? Hiába megyek rá a másik router wifi-jére, akkor is az ax routert hozza, hogy abba lépjek be, hogy működik ez?
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz Gubek-Einste #9263 üzenetére
+ blakey
Ha kapsz értesítést, mikor senkinek nem kellene otthon lennie, akkor valószínűleg feltörték a hálózatodat.
Plusz biztonság.Hasonlót csinál az ESET IS, volt egy kis értesítési ablak jobb alul, ha eddig ismeretlen eszköz csatlakozott a hálózathoz. De csak akkor, ha éppen futott a PC és figyeltél.
-
blakey
titán
Nem áll mindig vissza, az elmúlt 7 év Asus használat alatt 1x állt vissza 1-2 dolog, az is az AX92U-nál történt a decemberi frissítésnél. A mentés ill. visszaállítás segít de többnyire verzión belül, tehat ha frissítés után gond van akkor nem bizros, hogy a korábbi verzióból készült mentés segíteni fog.
-
tobias40
veterán
válasz norbertoth #9270 üzenetére
Ip alapján próbálsz belépni?Én így csinálom és jó...
-
Topikgazda
-
need
addikt
nekem még kb. 3 hete van Asus routerem előtte minden más volt.. amikor életre keltettem akkor volt egy firmware frissítés. akkor még konkrétan nem volt beállítva még semmi..
a kérdésem a jövőt illetően szolt volna hogy mire számítsak
és ahogy látom jobb ha mindenről inkább képet készítekD750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
blakey
titán
Nem jellemző, hogy frissítés után automatikusan mindent gyári állapotba helyez. Azt viszont mindig érdemes elolvasni, hogy a gyártó javasol-e gyári visszaállítást vagy sem.
-
őstag
AX92u használókat kérdezném, hogy nálatok a firmware része-e az alábbi menüpont:
Advanced settings -> LAN -> IPTV
it never gets easier, you just go faster
-
huan
őstag
Sziasztok,
AX92U duo, vagy más asus mesh páros tulajtól kérném, akinek 1000mb-es nete van, be printscreenelné a 2,4 , 5-1 és 5-2 wifi beállításokat? (Természetesen a neve, kulcs nem kell)
Ki mennyi sebességet mér 2,4 - 5ghz-en wifin? -
Topikgazda
-
huan
őstag
válasz Gubek-Einste #9285 üzenetére
Tudom, de nagyságrendileg segítene
-
blakey
titán
Az AX92U-n az 5GHz-1-es 867Mbps linksebességre képes, ennek megfelelően a gigabitet nem fogja tudni, ha netán erre irányul a kérdésed, az 5GHz-2-es viszont már tudná a gigabitet, sőt, annál is többet.
-
huan
őstag
Köszönöm mindenkinek
-
szaboi6512
őstag
[ Szerkesztve ]
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest