Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
samujózsi
senior tag
Múltkor valamelyik nagyonokos kiröhögötty hogy minek őrizgetek logokat. Na, itt egy ok, hogy van haszna: tavaly januárig visszamenőleg vannak router logjaim, azóta 17 alkalommal fordult elő radar észlelés. Ebből kettő volt idén, a többi tavaly. A wifim meg azonos paraméterekkel megy, mióta megvan ez a routerm
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
pataig
tag
Sziasztok!
Adott egy Digi 1000-es net ZTE Ont-vel. Rendeltem egy Asus RT-AC65P routert. A segítségeteket szeretném kérni a beállításhoz az alapoktól kezdve.
Hogy kössem össze a két eszközt?
Első bekapcsolás során mik a teendők?
Mit állítsak át az Ont-n? (Helyileg az ONT mellé fog kerülni.)
Milyen beállításokat kell elvégeznem az RT-AC65P-n? (Hol találok leírást hozzá?)
A gyári firmware-el lehet rákötni Hdd-t esetleg torrentezni, média szervernek?
Minden egyéb információ jól jönne.Privátban is jó nekem.
Előre is köszönöm a segítséget! -
deflex
tag
válasz vargalex #1944 üzenetére
Szia Alex!
Felkerült a routerre az itt jelzett sysupgrade firmware . Jól működik, de úgy tűnik kimaradt az ipdns.hu szolgáltató.
Ez esetben Custom beállítást választva az "Egyéni update-URL" még érthető,
de a "Custom update-script" -hez mit kellene beírni, hogy működjön?
Köszi. D. -
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Segítségetekre lenne szükségem
Most vásároltam egy Asus AC65P AC1750 Gaming Wi-Fi routert és most köttetem be a DIGI 1000 nettet is, és nem igazán vagyok benne biztos hogy minden jól működik, ugyanis a feltöltésem egyáltalán nem akar menni
Most ugye két router is van az egyik a DIGI-é a másik az asus.
Azt szeretném tőletek kérdezni hogy nem e lehet valami beállítási probléma nálam ami gátolja a feltöltést.
Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm.
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #2001 üzenetére
a dfs implementációja nem sziklaszilárd, képes más jelet is radarnak nézni.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
őstag
Tudna valaki linkelni nekem egy szájbarágós openwrt-s vpn leírást? Esetleg wireguard-ot?
Más: megvalósítható mesh-szerű működés egy ac65p és egy miwifi nano (MediaTek MT7628) között? A cél az lenne, hogy a kliensek automatikusan vándorolhassanak az ap-k között (ha egyáltalán ez a mesh lényege). A nano kábelen csatlakozik az asus-hoz.
-
Topikgazda
Hogy kössem össze a két eszközt?
Szolgáltatói eszköz gigabites portját és az Asus WAN portját egy min Cat5E kábellel.Első bekapcsolás során mik a teendők?
Beállítani a használati körülmények/környezet alapján.Mit állítsak át az Ont-n? (Helyileg az ONT mellé fog kerülni.)
A szolgáltatótól kérjed, hogy tegyék bridge módba az eszközt és vegyenek ki a NAT-ból.Milyen beállításokat kell elvégeznem az RT-AC65P-n?
PPPoE user/pass megadás, wifi SSID-k/jelszavak/csatornák beállítása, eszköz user/pass beállítása.
Fix eszközöknek MAC cím alapján IP cím fixálás, port forward megadása
Amit te gondolsz, hogy neked kell.Hol találok leírást hozzá?
Kimondott leírás nincsen, csak ajánlott tanácsok.A gyári firmware-el lehet rákötni Hdd-t esetleg torrentezni, média szervernek?
Downaload Master nincsen de van média szerver.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
bozont
veterán
Üdv
Egy AC65P esetében látok többször ilyet a logban:
Dec 8 16:31:03 kernel: PpeExtIfPingPongHandler: 10 callbacks suppressed
Dec 8 16:31:03 kernel: HNAT: PpeExtIfPingPongHandler unknow interface (VirIfIdx=3120)
Ez a router OS része, vagy valami más? Próbáltam neten ráketesni, de nem sokat találtam. -
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #1998 üzenetére
na ilyen jó lenne az AC65P gyári FW-be is mert tényleg 100-as blokkon a leggyorsabb és erősebb a wifi és napokig jó de utána átvált 52-es blokkra és az is DFS ugyanúgy
ha már tényleg radart észlelne akkor 36-ra kellene váltania hiszen az nem DFS
szóval fura ez nekem
a szabvány alkotók is elég pancserek hogy úgy jelöltek ki 5GHz tartományt hogy ütközzenek wifik radarokkal, pedig még csak most jönnek a wave2-es cuccok amik ugye 160MHz-et engednek átfogni és az ugye 36-64csatornák között fogna össze mindentMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
deflex
tag
válasz golfnyeres #2015 üzenetére
Üdv!
Winscp használtam.
/etc/ddns/config - itt vannak a beállított ddns szolgáltatók.
Bővítettem az alábbi sorral:
"ipdns.hu" "http://[USERNAME]:[PASSWORD]@update.ipdns.hu/update?hostname=[DOMAIN]&myip=[IP]" "good|nochg"
Így már a legördülő listából kiválaszthatóvá vált.
Beírás után persze újra kell indítani a ddns szolgáltatást. -
félisten
válasz Benoe77 #2008 üzenetére
Ha a WireGuardhoz leírásra van szükséged, akkor ne használj WireGuardot! Ez most nem piszkálódás, hanem nagyon komoly tanács.
A WireGuardot még maguk a fejlesztői sem ajánlják fogyasztói felhasználásra, mert még nagyon nincs készen. Praktikusan arról van szó, hogy csak azok használják, akik tudják is használni, és ismerik a korlátait.
Ha leírásra van szükséged a Wireguardhoz, akkor vélhetően teljesen jó lehet Neked az OpenVPN, vagy ha kedveled az újdonságokat, akkor esetleg a SoftEther.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
blakey
titán
válasz vargalex #2020 üzenetére
Ha nincs winscp akkor milyen parancssorral lehet felvenni?
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
válasz Benoe77 #2019 üzenetére
Bocs, de ezt konkrétan nem értem.
Az OpenVPN beállítása Asus routereken gyakorlatilag Next-Next-Finish alapon megy, egészen kicsi csavarral. Ha ez is gondot okoz, akkor mit vársz a WireGuardtól, ami még nemhogy nem kiforrott, hanem kifejezetten fejlesztés alatt álló megoldás.
Az OpenVPN bevált, biztonságos és egyszerű megoldásokkal kezelhető. Az ezzel nem sikerül valamit megoldanod, akkor mit vársz a WireGuardtól? Miért nem az OpenVPN-t próbálod használni, amire ráadásul sokkal könnyebben kapsz segítséget?
MaCS
-
woodworm
veterán
Felemás az ac65 beállítása. A mediatek guide szerint a driver dfs beállítása:
EU esetén:RDRegion=CE
CountryCode=GBUSA esetén:
RDRegion=FCC
CountryCode=USAz ac65 nvram értékei:
wl0_country_code='GB'
wl0_RDRegion='FCC'
wl1_country_code='GB'
wl1_RDRegion='FCC'Próbáltam a country-nak HU-t megadni CE régióval, de a HU-t visszaírja GB-re amint az admin felületen a wifi lapra lépek. A régió az megmarad a CE. Ha valaki ki akarja próbálni, hogy így is átvált-e másik csatornára, itt az utasítás hozzá.
SSH-n belépve a következő parancsok kellenek:nvram set wl0_RDRegion=CE
nvram set wl1_RDRegion=CE
nvram commit -
blakey
titán
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz vargalex #2029 üzenetére
Ja, és nano-t sem tettem a firmware-ba. - de az telepíthető, nemde?
[ Szerkesztve ]
-
Hzsolt11
tag
válasz Gubek-Einste #2010 üzenetére
Bocsi de most nem igazán értem hogy ezzel mit szeretnél tudni
Légyszíves ha nem gond akkor egy kicsit egyszeribben próbáld meg elmagyarázni mert nem igazán értek hozzá
Nagyon szépen köszönöm -
pataig
tag
válasz Gubek-Einste #2009 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
A beállításokkal biztosan bajba leszek..SSID-k/jelszavak/csatornák beállítása.... azért ennyire nem vagyok tájékozott ebben a témában... legutóbb sok évvel ezelőtt, még az ont-s időszak előtt egy tp-link wr841n típusú routert beállítottam, de ez azért nagyon messze van attól..
Szóval jó lenne valami általános leírás vagy ajánlott tanács az egészről... Találok ilyet valahol? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy asus ac51u roterem. Valamiért úgy gondoltam hogy könnyű lesz repeater módba tenni. Nem így lett, a választható módok: router vagy ap.
A routerben van usbs hdd. Egyszerre akarom elérni a hálózati adattárat és a másik netes routert.
Tud valaki segíteni?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
AC65P tulajoknak jelzem, hogy megéri OpenWrt-t használni, nekem eddig nagyon jó tapasztalataim vannak vele, ugye jobban paraméterezhető, ezáltal sokkal többet tud a gyárinál és a sebességről, stabilitásról sem kell lemondani. Remélem ilyen vagy jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Már régen voltam, mert nincs gondom. Meteorológiai radarok 5600-5650 MHz sávban üzemelnek. 1-2MHz sávszélességben. Szerintem nálad is valami eszköz kavar be, úgy mint nálam a mobilom. Azóta, hogy a telefont 2,4GHz-ra tettem, 5GHz-n a teljes lakást , panel, 4szoba, 81m² lefedi.
Megnéztem újra, ahol gyengülést írtam, lent a sarokban, most 75Mbp/s. Routert 2m magasra raktam, antennák felfele állnak. 8.emeleten lakunk, kint az utcán is van vétel.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Dragon3000 #2040 üzenetére
Nem csak, nem használom a letöltés részét viszont mindig is CFW-t használtam a routereken, mert az USB fájlkezelése jobb ha netán arra lenne szükségem, ugye tudok használni egyéb dolgokat is az USB-n keresztül, pl. 4G modemként is. A Wifi erősebb. Az AC65P gyári firmware tudása méltatlan a hardverhez képest, legalább annyi funkciót kéne elérni benne mint pl. egy AC68U-ban, akkor azt írnám, hogy oké a gyári "felszereltsége" is.
-
blakey
titán
válasz devil-k #2043 üzenetére
Egyáltalán nem, ssh-n keresztül kell kiadni a parancsokat. Egyszerű és gyors.
-
Dragon3000
veterán
Nálam a routernek csak az 1000-res netet kell osztania lanon és wifin, minden mást a nas old meg, így számomra bőven elég a gyári megoldása is. A wifi így is lefedi majdnem maxon az egész lakást, ahol nem ott eleve nem használom a telefont, de ott is megvan a 80/80Mb/s, a telefonom max 100/100-at tud. A torrentet csak azért emeltem ki, mert a legtöbb ember ezt hiányolja az ac65p esetében, minden más a ... részen volt. Amúgy a modemes rész böngészőbe beírva elérhető az ac65p-n is, bár tesztelni nem tudom, modemem van de nincs hozzá sim kártyám, így nem tudom, hogy rendesen működik is e.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Ha már fw csere.
Kíváncsiságból felraktam az RT-ACRH26 fw-t az ac65p-re. Korábban valaki hiányolta az AiProtection-t, itt elérhető. A QoS és a forgalomelemzés kibővült, egy helyre került.
A felrakásához ssh-n kell átírni a produktid-t. -
félisten
Érdeklődöm, hogy a 65P hány OpenVPN szervert, illetve klienst tud kezelni.
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest