Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Itthoni is kapható már az AX68U router, ára 60-70k között van.
-
Ja, így már értem. Akkor annak is jó lehet a 82U, akinek lefedettségi problémái vannak, és a 92U épp nem fedi le a területet. Na, anyáméknál én nem akartam kísérletezni, ezért lett inkább két AX56U. Meg a kertet semmiképpen sem tudtam volna lefedni, egyszerűen túl messze van a ház elejétől, ahova az első routert muszáj lerakni (ott a modem).
-
blakey
titán
válasz
Intelligencs #9995 üzenetére
Messze vannak a routertől, ezért írom, hogy az AX82U (lefedettségben minimálisan jobbnak tűnt az AX92U-hoz képest) stabilabb, jobb sebességre képes a távoli (lefedettségi határ közelében) ponton. Nekem nem volt "Wifi dobálásom" AX92U-val sem, stabil volt azzal is, a kiváncsiság hajtott az AX82U irányába, valójában Mesh lett volna, de így tolódik amíg ez a router jónak bizonyul.
-
"főleg 1-2 TV-n ahol eddig néha elment a Netflix kapcsolat ott sokat javult és egyáltalán nincs kimaradás"
Ezek messze vannak a routertől? Mert ha igen, akkor erre az erősebb wifi lehet magyarázat. Ha nincsenek messze, akkor az AX92U nem jól működött az AX82U meg jól működik. Ha én ilyet tapasztalnék, akkor legaranciáztatnám, vagy ha nem lennének erre hajlandóak, akkor kidobnám az ablakon, és soha többet nem vennék Asus routert. Az AC86U után is már rezgett a léc, majdnem Mikrotik lett.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gdarvas #9993 üzenetére
Köszi! Majd kipróbálom. Most nézem a Max Rate 54. Nézd, (nézzétek) meg légy szíves az InSSider-rel, hogy nektek mit jelez. Akkor mégis az lesz a gond, hogy "lekorlátozza" magát 54Mbps-re?
-
blakey
titán
válasz
Intelligencs #9991 üzenetére
Egy dolgot ne feledj, több, mint 7 hónapon keresztül AX92U-m volt, majd 3 hétig AX92U és AX82U, szóval bármennyire is jó az AX92U az AX82U jobb, nem csak Wifin. Egyedül az USB írás-olvasás gyengébb az utóbbon, minden másban jobb, stabilabb a wifi, valahogy mindenen érezhető, főleg 1-2 TV-n ahol eddig néha elment a Netflix kapcsolat ott sokat javult és egyáltalán nincs kimaradás.
-
Nem vitatom, hogy gyorsabb a wifije, elvégre újabb modell, még ha az Asus számozása néha megtévesztő. Viszont a kolléga elbizonytalanodott, hogy az AX92U-val jó lóra tett-e. Szerintem igen, akinek nem fontos az a 20 Mbps sebességtöbblet az 5 GHz-es wifin, annak nem ad igazi előnyt.
Én leírtam nekem miért jobb az AX92U. Lehet, hogy ő is magára ismer néhány érvben. Nekem például 500 megabites netem van, amit az AX92U is kimaxol wifin. Ax82U-val sem tudnám jobban kihasználni. Ráadásul én minden fontos eszközt kábelen bekötve használok, szóval a wifi szempontjából inkább a megbízhatóság a fontos, sem mint a sebesség.
Aki mondjuk asztali gépet vagy laptopot használ wifin, annak lehet szempont a minél gyorsabb wifi. Mobiltelefonnál nem igazán tudok elképzelni olyan helyzetet, ahol nekem a normális youtube lejátszáshoz szükséges sebességnél nagyobb kéne. Az meg pár megabit, ha jól sejtem.
Ha az árat is figyelembe vesszük, akkor nyilván jobb vétel a 82U. De akkor én már inkább az 58U-ra szavazok, az is teljesen megfelelő a legtöbb embernek.
*szerk: kitöröltem egy részt, mert rájöttem, hogy összekevertem a milyen routert vegyek topikkal.
-
pinnacle
nagyúr
Semmit nem változtattál a gyári beállításon a szokásost kivéve? Én még a WPS gomb LED kikapcsolás, Port továbbítás, UPnP kikacsolást állítottam, illetve az SSH kellhet Androidos boxhoz. Viszont ezek nincsenek hatással a wifire. Megnéztem laptopról is, ugyanaz, olyan mintha a letöltés maximálva lenne 50Mbps-re. Egyébként ilyet lehet roueren beállítani hasonlóan a torrent klienshez? Tényleg úgy néz ki, mintha valami ilyen lenne. Megkérdezem majd a router hiba topikban is.
gdarvas lehet mi valami egyedi hibás routert kaptunk, vagy valahogy a firmware települt hibásan, "letöltéskorlátozva". Fura, hogy senki másnak nincs ilyen hibája. Lehet kifogtunk valami hibás sorozatot. Neked mi a szériaszámod? Nekem K3IOHX000125, HW Ver:01.
-
gdarvas
csendes tag
Nem hiszem, hogy telefon probléma lenne, mivel többféle készülékkel is teszteltem. Viszont amint visszaraktam a tavalyi firmware-t, minden rendben lett. Letöltés 40-ről felment 560 mbps-re.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #9792 üzenetére
Csináltam egy gyári visszaállítást, mindent hagytam alapon, de nem javult a letöltés.
A feltöltés jobb lett. Az hozza a vezetékest. Beállítottam a szokásost, még nem tettem 100-ra, mert magától 112 volt, de ettől sem lett jobb. NAT-nál idáig a PPPoE engedélyezve volt, most hagytam alap tiltáson. Mit kellene beállítani, hogy hozza a régi letöltési eredményeket? Érdekes módon, akkor a feltöltés volt rosszabb.
Lehetséges az, hogy elromlott a router wifije, egyáltalán hallottatok arról, hogy egy router wifijének a "letöltése" romlott el, miközben a feltöltés tökéletes?Látom gdarvasnak is ez a gondja. Akkor nem vagyok egyedül. Hülyét is kapnék, ha végre bevezetnék a Gigabites netet, és nem változna a letöltési sebesség.
Akkor ez lehet mégis router hiba. Csak az a furcsa, hogy lehet-e ilyen le-gyenge, fel-tökéletes probléma.
-
gdarvas
csendes tag
A régi taktika bejött: visszaraktam a 2020. júniusi firmware-t, sebesség egyből más lett! Ugyanazon iPhone XS 560 mbps letöltés; mindjárt más...
-
gdarvas
csendes tag
Sőt most éppen 43 mbps az iPhone XS letöltés...
-
-
gdarvas
csendes tag
Érdekes, hogy kipróbáltam egy profibb laptoppal és láss csodát ott viszonylag jónak tűnik az 5 GHz wifi, 350 / 320 mbps. De mobilokkal (iPhone XS; Samsung S8, A41) továbbra is nagyon lassú...65 mbps a letöltés, míg felfelé 350 mbps...
-
TeeJay
félisten
válasz
gdarvas #9973 üzenetére
neked is a legújabb FW van rajta már?
Firmware verzió:3.0.0.4.382_52516SSID külön van az 5GHz-nek ugye?
Tehát 2,4GHz SSID : valami2G
5GHz SSID : valami5G így legyen ne azonos néven a kettő -
gdarvas
csendes tag
Sziasztok! Adott egy Asus ac65p router gigabites Digi internettel. Be van állítva a 2.4 GHz és az 5 ghz-es wifi sáv is. Mostanában viszont 5ghz-en iszonyat lassan működik minden, teszt programmal mérve letöltés mindössze 40 mbps! feltöltés viszont 350 mbps. Korábban nem volt ilyen probléma. Kipróbáltam már a routert resetelni is, de semmit nem javult...
-
blakey
titán
Az AX82U -nál az a "+20-22Mbps" olyan 850 Mbps környéki sebességeket feltételezve (160 MHz nélkül) azért nem számít olyan nagy "lényegesen jobb sebesség" -nek ...
Azt most nem írtam (korábban igen), hogy 433Mbps linksebesség mellett, 44-es és 100-as csatornán valamint 80MHz-en van a +20-22Mbps előny. A többit sajnos már nem tudtam kipróbálni. -
dkess
őstag
Az AX92U vs. AX82U viszonylatban én is inkább AX82U párti vagyok, de ennek része az is, hogy kedvezőbb az ára illetve AiMesh esetén nagyon kábeles backhaul párti vagyok (ugye ez által "elpárolog" a AX92U Tri-Band -ségének egyik igazi előnye) ...
Továbbá az AX92U védelmében még egy-két dolgot megemlítenék:
Az AX82U -nál az a "+20-22Mbps" olyan 850 Mbps környéki sebességeket feltételezve (160 MHz nélkül) azért nem számít olyan nagy "lényegesen jobb sebesség" -nek ...
Továbbá az is igaz, hogy külső tekintetében az AX82U -nak kell némi idő. Értem ez alatt, hogy én aki routerek tekintetében baromira nem vagyok a futurisztikus formák meg a LED-orgia híve először én is dobtam egy hátast amikor megláttam. Aztán az ember persze megszokja aztán kifejezetten tetszik neki ...
Most már azt mondom, hogy jól eltalálták ...
Antenna kérdés. Az AX92U -n viszont behajtható. Ez jól jön, ha az ember fia például falra szeretné szerelni. Az AX82U -t ugye nem szereled a falra egyszerűen ... Pedig mondjuk előszobában lefelé néző LED -ekkel milyen jó éjszakai fény is lehetne ...
-
blakey
titán
válasz
Intelligencs #9957 üzenetére
A Wifi sebessége nem ízlés kérdése, AX92U vs. AX82U viszonylatában az utóbbi mondhatni lényegesen jobb sebességre képes, nagyjából +20-22Mbps az előnye. A külső már ízlés kérdése, de addig amíg pl. az AX92U-t kis "cukinak" nevezed addig az AX82U egy "SW repulő", ettől még előben teljesen elviselhető és egész normális megjelenésű. AX92U antennáit nem tudod forgatni, állítani. Nagyon jó router az AX92U, bizonyos szempontból előny a 2db 5GHz-es sáv, de van amikor hátrány, illetve csak a második 5GHz-es sávja AX-es, ami azért eléggé "átbaszos" elnevezés, hogy AX-es router.
-
dkess
őstag
Nem nagyon hiszem, hogy mostanában lenne ilyen. Esetleg majd 6E alapon ahol lesz egy rahedli (7 db) üres 160 MHz -es csatorna, de itt sem biztos. Ennek oka, hogy bár az AX energiatakarékosabb, mint a korábbi szabványok, de a 160 MHz rendesen betenné a kaput ezen a téren. A mobiltelóknál meg az akku miatt ez jobban számít ...
Aki eleddig kijött idén csúcsmodellel azokban sem 6E - sem HT160 nincs. Szerintem leghamarabb az almákban lehet és a többiek majd később legfeljebb követik. Ugyanakkor mérget erre sem vennék. Másik oldalról nézve azért az AX 2x2 -nek is van elegendő sávszélessége mobiltelókban - nincs igazán "lépési kényszer" ...
-
válasz
gezatata #9949 üzenetére
Ízlések és pofonok. Szerintem a leglényegesebb szempont egy routernél, hogy tökéletesen működjön - ergo ne dobja el a netet és/vagy a wifit, ne kelljen hozzányúlni, ne kelljen újraindítani soha. Az AX92U eddig ezt maradéktalanul teljesíti, és, bár ez egyéni preferencia, szerintem egész pofásan néz ki, olyan kis cuki. Apropó, láttad már az AX82U hogy néz ki?
2,4 GHz-en nem AX-es, so what? A 2,4 GHz-et csak azért használom, mert a kindle e-readerek és az erősítőm nem tud mást, azoknak meg édesmindegy, hogy AX-es vagy sem. Azok az 1 Mbyte-os könyvek, amiket wifin feltöltök hetente egyszer-kétszer, vagy az a 15 mbyte-os FLAC, amit az erősítő lejátszik, aztán nagy sávszélességet nem igényelnek.
Speciel nekem a két 5 GHz-es sáv sokkal hasznosabb, mint bármi más. Mert így végre el tudom különíteni az LG tévémet a többi eszközömtől, ugyanis az egyes, az AC-s, arra szolgál, hogy legyen 5 GHz-es internet a 36-os csatornán (20/40MHz) az LG tévének, ami csak ott hajlandó működni, és már a 80MHz-et sem viseli el. Illetve még ott van a guest network is.
A kettes, az AX-es 5 GHz-es sáv meg van minden más eszközömnek, a 100-as tartományban (80 Mhz), ahol nincs szomszéd, és piszok gyors minden. Végre a tévé miatt nem kell minden eszközt lassabb működésre kényszeríteni. Ami nem kis dolog, lévén van vagy 20 kliens egyszerre fent.
Szóval eddig nekem kiválóan teljesít az AX92U, nem bántam meg, nem is akarok mást.
-
^Boss
őstag
egyébként tudtok esetleg olyan közeljövőbeli mobilról, ami már 160mhz-es wifit fog tudni?
-
TeeJay
félisten
válasz
gezatata #9949 üzenetére
2,4GHz-en pl ahol kevés wifi zavar be jól jöhet az AX amivel ugye nagyobb távra nagyobb sebesség érhető el
40MHz N mód 2 antennás wifi 2,4GHz-en ugye 300mbit link max miközben
40MHz AX mód 2antenna 2,4GHz tud 574mbit-et tehát majdnem dupla annyitAC wifi 5GHz 2 antenna 80MHz módban 867mbit max link
AX-en 2antenna 80MHz 1201Mbit de az igazi előnye 160MHz módra váltva van ott 2 antennával 2402Mbit-et tud azon meg már 99% hogy átmegy a gigás net 940megabit körüli sebességeWifi6E pedig 6GHz-re megy majd ahol 7darab 160MHz blokk elfér majd egymás mellett anélkül hogy zavarnák a másikat. Jelenleg most EU-ban 1darab 160MHz blokk van ha jól emlékszem mert a másik DFS
3SS és 4SS-t nem is nézem, elvétve vannak ilyen kliensek
legtöbb felső és felső középkategóriás telefon már azért megkapja a 2 stream-et és ott AX-nál 2402mbit link nem rossz de ha nagyobb távra vagy több fal után nincs 5GHz már akkor jöhet az 2,4GHz-en 574mbit link ami még mindig jobb mint az N wifi 300mbit-je
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest