- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-18 07:45 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
-
Alex91
félisten
-
TeeJay
félisten
Asus support-ot kérdeztem még októberben erről.
Válaszuk ez volt :A két készülék között az alábbi hardveres különbségek figyelhetők meg:
Chipset:
V1: Broadcom BCM6764L
V2: Broadcom BCM6764
FEM:V1: 2G – SKY85355 | 5G – SKY85799
V2: 2G – RTC66274 | 5G – SKY85796
Ezen felül a V2 verzió eltérő szoftveres támogatást is kap.AI sem tudta megmondani hogy ez most előre lépés vagy csak olcsósítás de ha lesz V2 veszek és már van itthon V1 akkor egymás mellé teszem és csinálok összehasonlítást
-
mrmft
senior tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
+1
Én konkrétan igyekszem elkerülni, hogy a HDD leálljon, mert jobban zavar éjjel a többszöri felpörgés hangja, mint az alap működési zaj. Ezért aztán volt amikor időzített feladat volt beállítva a routeren, ami "megpiszkálta" a lemezt, hogy "tétlenség" esetén se aludjon el. Ezzel együtt is évekig mentek a HDD-k.
-
Acélfarkas
őstag
-
ffodi
veterán
-
i400
őstag
Köszi a tippeket! A legelején ketté volt választva, de aztán nem láttam értelmét, váltogassanak az eszközök maguktól.
Akkor kikapcsolom a qos-t, ahogy néztem az iot eszközök amúgy sem sokat forgalmaznak.
Végigjártam a lakást a wifi analyzer programmal, és úgy néz ki, hogy a lépcsőkorlát mögött szűnik meg a sebesség ott vált át 2,4 ghz-re, az emeleten meg annyival erősebb az a jel, hogy nem megy vissza 5 ghz-re.#26317 Exelsior24: Köszi a választ neked is! A legutolsó fw frissítés tegnap ment fel rá, előtte meg azt hiszem csak vmikor a nyár elején nyúltam hozzá. Automata frissítések ki vannak kapcsolva.
Konklúzió, hogy megpróbálok vmit játszani a router helyével hátha segít, ha marad 2.4 ghz is de legalább acélosabb legyen a sebesség mint 20 mbit.... sajnos a konnektorok elhelyezkedése lesz a szűk keresztmetszet.
-
belashx
senior tag
-
belashx
senior tag
Szerintem logikus.
Ha a telón tudom mérni - wifin -a hálózatom áteresztőképességének(1Gb-es LAN) megfelelő sebességet, akkor nem a wifivel van gond. Pc-n csekkolva a szolgáltató által vállalt sebesség is megvan.Esetleg a router szólhat bele, de elvileg annak nem lehet akadály ekkora tempó.
Persze bármi lehet, nem vagyok IT-s szaki.
Ja, az Openspeedtest szervere a NAS-on van, szólva nem kifelé mérek, ha nem lenne egyértelmű.
Mondhatnám az iPerf-et is, ott is tudja wifin. -
TeeJay
félisten
AC65P Mediatek procija meg karcsú FW támogatása vélhetően hátrányt jelentett
BE58U Broadcom procis ráadásul nagyon friss 1éves proci
és nem nyög feleslegesen hogy radar van-e hanem gyönyörűen működik rajta
Eddig megérte a váltás
Ja erre a routerre már most 1év alatt több FW jött mint az AC65P-re egész életciklusa alatt
-
bigdigit
addikt
-
xrvman
őstag
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Belinkeltem neki a kompattibilis listát, olvasd el a szöveget mit írnak hozzá.
-
georgeh
tag
-
Imi1981
veterán
Akkor régen lehet ez volt a gond. Vettem egy Asus TUF AX6000 routert és azt állítottam be. Mivel már régen volt Asus routerem érdemes beállítani valamit ami gyárilag nincs beállítva? Vagy kikapcsolni valamit ami gyárilag be van kapcsolva? A szolgáltatói routerem bridge módba van és most az ax6000 router.
-
Imi1981
veterán
-
user112
senior tag
-
Alex91
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
Nem is beszéltem ütközésről. Arról írtam, hogy ha csak a poolban lehet címet foglalni, akkor bizony lesz keveredés.
Lett is -- kipróbáltam. (Bár az Asusnál szerencsére a poolon kívül is lehet címet foglalni.)
Én a 2-199 tartományban foglalok címeket, illetve adok fix címeket. Meg is vannak a 10-30 címes tartományaim a különféle, egymástól jól elkülöníthető eszközök számára. (Pl. kamerák, hálózatüzemi eszközök, szórakoztató elektronika, IoT, családtagok, a családtagokon belül eszköztípusok, stb.) A pool viszont a fent van a 200-as tartomány tetején.
Most egy próba kedvéért kiterjesztettem a poolt és mutattam a DHCP-nek egy új eszközt. Azonnal kapott is IP-címet -- besuvasztva a kamerák közé. És ez így nagyon nincs rendben.
MaCS
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
Csabi1984
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
netcore
tag
-
FF23
őstag
-
zsero
aktív tag
Köszi!
Gnuton most már támogatja az AX58v2 és AX3000-t. Az AX3000 meg az AX57 megegyezik? -
blakey
titán
-
belashx
senior tag
-
Flashrider86
tag
-
memorix
senior tag
-
aldebaran
addikt
-
FF23
őstag
-
Kronk
őstag
-
bmxbandita
tag
Az nem kérdés, hogy be lehet állítani, mert be tudom én is, ott van a dropdownban a 160Mhz. 100-as csatornán fel is éled az 5Ghz (a többin nem ment). Configban is azt jelenti magáról, hogy igen VHT160-on megy.
A laptopom kliense még kapcsolódik is 160-as RX-el, de a TX az istennek nem akar 160-on menni. A két AC65p egymás közt meg értelem szerűen csak 80-as RX/ 80-as TX-en akar csak menni.
-
bmxbandita
tag
Igen, a 2x2 2,4Ghz / 3x3 5Ghz stream a gyári szoftveres korlát. OpenWRT alatt a 2,4 és 5ghz is 4x4-es.
A 160Mhz esetén nem vagyok ebben ennyire biztos. Hardver szinten (MT7615E) tudnia kell, de nem láttam még bizonyítékot arra, hogy OpenWrt-ben valóban működne, sztem OpenWRT gond lesz ez.
Korábban valaki linkelt egy forkolt Merlin FW-t AC85p-re, ha lesz kis időm akkor az egyik AC65p-n kipróbálom, ott elvileg tényleg van 160Mhz.
De simán lehet, hogy a DFS radar scan kaszálja el. Ahogy nézem a regulatory DB-t csak DFS tartományban van Magyarországon 160Mhz. Majd utána nézek a logokban. És ráadásul néhány km-re a háztól van egy civil reptér. Ha valóben ez a gond akkor buktam
-
totomusic
tag
-
Kami11
őstag
-
tobias40
veterán
-
FF23
őstag
-
Jim74
nagyúr
-
FF23
őstag
-
smallmer
őstag
-
blakey
titán
-
Multibit
nagyúr
Nekem a tapasztalatom mást mutat (OPNsense). Most átállítottam DHCP-re a letöltős NAS-omat (amúgy kliensen beállított fix címe szokott lenni). Pool-on kívüli IP címet rögzítettem a routerben. Router és NAS újraindulás után, probléma nélkül működik ez a konfig. A port forward is rendben.
-
mgTerminator
veterán
-
Syl
nagyúr
-
katona.jozsi
aktív tag
-
blakey
titán
-
blakey
titán
-
mrmft
senior tag
-
ravensky13
tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
&Apucy01: köszönöm megpróbálom

amúgy most néztem meg ZTE eszközöm van
még egy kérdés, ha a zte cuccon nyomok egy default reset-et akkor minden elveszik vaggy a digi is olyan mint a telekom eszköze hogy ilyen esetben bisszaállítja magát az előfizetésem adataira és őjra kapcsolódik a digi hálózatához?
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
igazából nem tudom mi az a kettős nat, de nem szeretném a szolgáltatói eszközt használni mindenre, azzal még több rossz tapasztalatom van

mindig így használtam évekig és soha nem vol vele gondom csak most van
igen van egy nas szererről megy de nincsen adat forgalom rajta. arra midnig figyelek és akkor ha m,egy is és lassu a net vagy gond van akkor trudom hogy lehet a gond és oylankor korlátozom a sebeeséget ls és fel irányba is -
Lacielvtárs
nagyúr
-
dudika10
veterán
-
ravensky13
tag
Köszi a tippet, estére megpróbálom, a dht az tiltva van viszon a uTP az nincs. Ennek ellenére feltételezem hogy ha még zöld is a connection ikon, nincs nyitva semmi olyan port amit nem szeretnék és a router rendben működik. Bár a kamera (amit illene minél hamarabb izolálni, ezzel tisztában vagyok, és agyalok is rajta hogy hogyan oldjam meg 0ft-ból
) azt leművel az továbbra is aggasztó a router logjai szerint... -
Bozso68
őstag
A Voda, UPC, Connect Box szavakra keresve nem találtam semmit, ezért merészeltem kérdezni.
A támpontot, hogy az előző 10-20 hozzászólásban találok kapaszkodót, megköszönöm, viszont aki nem követi a topic folyamát, pláne, ha totál amatőr, annak csípőből nem fog eszébe jutni, hogy olvasson visszafelé egy kicsit, (főleg, ha tényleg).
FW frissítés úgy néz ki, megoldotta a dolgot. Család által tesztelve most pár napig. Ha ismétlődik a probléma, visszatérek. -
Qtya123
őstag
-
rErEaT
senior tag
-
egykori
őstag
-
szaboi6512
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
obre
csendes tag
hát se roaming assist-al se nélküle nem hajlandó automatikusan node-ot váltani. lassan 3 órája bohóckodom vele. jah és újabb tünet, hogy a feleségem Huawei telefonja se 2.4-es, se 5-ös hálózatra nem tud csatlakozni... úgyhogy akkor azt hiszem eddig tartott az ASUS router korszakom...

-
rErEaT
senior tag
-
rErEaT
senior tag
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
-
s_henderson
csendes tag
-
TOZ
addikt
-
TOZ
addikt
-
TOZ
addikt
-
gippazoid
őstag
-
gippazoid
őstag
Voda/UPC szolgáltató cserélte a barátomnál az eszközt, mert állandóan megszakad a net. TV közben mindig van, de amikor megszakad a net, a műsorújság is üres. A hiba változatlan. Erre javasolta, hogy vegyen egy routert. Mert a szolgáltatói eszköz sz.r. Hát, nem tudom, segít-e ezen. Szerintem nem.
Ha IPTV (van olyan a Vodának?) akkor egyáltalán lehet bridge mód vagy akkor marad ez a módszer?
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
Nem hallottam még erről sosem, de utána néztem, és azt hiszem lefuttattam.
tracert google.comA második és harmadik sorban Request timed out eredmény van.
Nem tudom, amit ott kiad eredményt lehet itt közölni nyilvánosan? Nincsenek ott olyan információk, amik rám nézve érzékenyek?
Mondjuk az én IP címemet nem látom ott, csak mivel nem ismerem ezt a funkciót, nem akarok hülyeséget csinálni.
Illetve hogyan tudom ezt értelmezni? Mind a kétszer ugyanúgy a második és harmadik sorra írja ezt a hibát.17728MaCS_70
Tápegység, kábel kilőve. Azokban szinte 100%-ig biztos vagyok, hogy jók.
A FW....a napokban volt rajta 3. Az eredeti ami közben elromlott, aztán lefrissítettem a legújabbra, és most az eggyel korábbi van rajta ismét. A probléma ugyanaz. Így azt gondolom nem az FW-vel van a hiba.A keresztpróba mit takar?
Köszönöm, kedves vagy, de győri vagyok.

-
Jamboo529
senior tag
Igen, ki volt kapcsolva. De Bekapcsolni nem engedi, csak AUTO-ra lehet állítani a disableden kívül. Átraktam arra, semmi változás, nem megy 500mbit/s fölé. Speedtest applikációval mérve. Egyébként a felettük lévő értékek nekem rendre 20-20-ra voltak állítva. Most kinulláztam őket, így sem megy gyorsabban. Egyéb amit ki lehet kapcsolni benne?
Szerk.: Megvan a ludas. Ha kikapcsolom az IPTV-t benne akkor hasít 900 felett. Na most vagy kábelezek külön egyet, hogy a TVbox a Telekomból kapja a jelet, vagy reszelem a routert amíg nem lesz jó. Mindenesetre köszönöm a segítséget mindenkinek! Most már legalább tudom merre keressem a megoldást.
-
tillatrilla
senior tag
Woodworm,Tose, sziasztok! Köszönöm az eddigi segítséget!
Jelentem,vodát felhívtam,ipv6-ot kikapcsolták.Most az ip címem azonos a myip,és az Ati1 felületén lévő wan ip-vel.Közben kiderült a turpisság,ami miatt szívtam lassan egy hónapja....Én nagyon régen már kikapcsoltattam az ipv6-ot,csak közben volt egy szerződés módosítás-hosszabbítás,és a kedves ügyfsz-os nem említette,hogy utána minden alapbeállításra kerül.Hát erre érdemes odafigyelni ezek után!!Csak hát 1-2 évente van ilyen szerződés mizéria,és tuti elfelejti az ember. Akkor jelenleg nincs teendőm a hálózattal itthon,ugye?Modem módba kapcsoltam,a saját wifijét is kilőttem.Mi ez a port forward? Ezzel kell foglalkoznom? -
RockHaRD
addikt
-
tillatrilla
senior tag
-
limpi
aktív tag
Ja, igen, köszi, azt kpityu2 is írta már, hogy próbáljam meg külső meghajtóra helyezni a konfig fájlokat (így), csak még nem jártam utána...
Hogy windows-ról könnyen elérjem a router filerendszerét WinSCP-vel, ahhoz mit érdemes telepítenem? SCP-t vagy SFTP-t? Vagy mit? Melyiket könnyebb beállítani? -
limpi
aktív tag
Még egyszer köszi a tippet! A qBittorrent teljesen jól megy (RT-AX86U és Merlin v388.1).
Viszont lenne még pár kérdésem vele kapcsolatban:
1.)
Jelenleg úgy tudom indítani, hogy PC-n PuTTY-al vagy iOS-en WebSSH-val parancssorból kiadom a "qbittorrent-nox --daemon" parancsot.
Tudok könnyen valahogy ennél jobb megoldást csinálni?
(Az pl. megoldható valahogy, hogy amikor a router.asus.com:8080-at a böngészőben felkeresem és nem fut a háttérben a qBittorrent, akkor automatikusan elinduljon?
Vagy van vmi trükkös URL parancs, amivel indíthatom?
Esetleg a Merlin webes felületén valahol meg tud jelenni egy gomb, ami indítja?)
2.)
Router restart után a qBittorrent összes beállítása és a torrentek listája is elvész.
(A Web UI oszlopainak testreszabása viszont érdekes módon nem.)
Ezeket állítólag itt tárolja:
preferences:
~/.config/qBittorrent/
.torrent files, logs, etc (this is the standard XDG data folder):
~/.local/share/qBittorrent/
~/.local/share/data/qBittorrent/ (in case legacy data directory was used)
Van rá egyszerű mód, hogy ezek a beállítások restart esetén is megmaradjanak?
(Akkor is elvesznek, ha a restart előtt a qBittorent-et szabályosan leállítom, amit jelenleg a Web UI-n a File\Exit qBittorrent paranccsal tudok megtenni.)
3.)
A qBittorrent Web UI-ja az iOS-es Safari böngészőből csak nagyon bénácskán működik, kész kínszenvedés használni.
Létezik hozzá olyan könnyen telepíthető alternate Web UI ami mobil böngészőkre jobban optimalizált?
4.)
Szintén a Web UI-ról hiányzik nekem a dark mode.
Legjobb lenne egy olyan alternate Web UI, ami ezt is tudja és mobil böngészőkre is optimalizáltabb. És egyszerűen telepíthető vagy van jó részletes leírás a telepítése menetéről.
Ha bárki tud segíteni valamelyikben, annak nagyon örülnék!
(Sajnos a qBittorrent remote app-ok iOS-en nem játszanak, az Apple nem engedi be őket az App Store-be, hogy szakadna meg...) -
limpi
aktív tag
-
limpi
aktív tag
Tegnap órákig próbálgattam.
Elvileg tudná csak az 5 GHz-et továbbítani, de ha nincs kiválasztva a 2.4 GHz is, akkor ez egész router működése megáll és kész. Onnantól nem lehet rácsatlakozni. Az áramtalanítás sem hozza rendbe. Egyedül a reset segít. Akárhányszor próbáltam, ilyen helyzetbe került.
Viszont, ha a 2.4 GHz-et is kiválasztom, ami nem kel semmire, akkor onnantól jól működik.
(Pedig korábban tudta csak a 2.4 GHz-et továbbítani.)
Mind1, ha ez kell neki, legyen így.
-
limpi
aktív tag
Torrent-ezni már nem akarok vele, szóval nem azért kéne az USB 3.0 sebesség, hanem hogy ethernet-en keresztül PC-ről gyorsan másolhassak rá!
Az egyébként megy is, 107,5 MB/sec átlagsebességgel.
Míg az RT-N18U esetén ugyanez csak 31,25 MB/sec körüli (USB 3.0-val szintén).
Szóval majdnem 3,5x gyorsabb ebben az RT-AX86U. Cserébe nincs 2.4 GHz...
Lehet, hagyom inkább az egészet és viszem vissza az RT-AX86U-t.
Végülis ha sokat kell másolni, akkor le tudom húzni a router-ről az SSD-t és PC-vel közvetlenül rámásolni. A stream-eléshez meg bőven elég az RT-N18U sebessége is, sőt az USB 2.0 is.
Csak azt hittem ez az új router tuti jó lesz, szóval hogy mindent tud egyszerre gyorsan.
Hát, nem...
Azért holnap még próbálok életet lehelni az RP-AC51-be. Az RT-N18U-val tökéletesen megy.
Az RT-AX86U-t akkor nem szereti, ha nincs 2.4 GHz... -
limpi
aktív tag
-
blakey
titán
Ja…, de ha valaki leírja, hogy szerinte ez sok, akkor menjen végig a beállításokon, aztán meglátja, hogy annyi-e vagy sem. Én nem foglalkozom a RAM-mal, windowst sem használok.

#17098 vicces
Mondjuk van az a szint amikor már nem, tegyük fel, hogy beállította a routert, a RAM 60%-kon állt, jött egy frissítés és felb@xta 90%-ra, na az nem normális. Természetesen azért van, hogy használja, de pl. az elmúlt 3 évben volt néhány AX-es routerem, volt olyan, amelyiknél 70% volt a RAA, ugyanazokkal a beállításokkal, ugyanakkora RAM mellett, egy másik routeren 53% volt. Jelenleg, az AX6000-en meg 47%, igaz, itt már 1GB RAM van.
-
szaboi6512
addikt
-
kpityu2
addikt
-
oszy
veterán
-
Soma01
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Yettel topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BMW topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szeptember 3-án érkezik a The Blood of Dawnwalker PC-re és konzolokra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azért köszönöm!

Gubek-Einste