Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz galaxys80 #9251 üzenetére

    Az 5 GHz -es sáv lefedettsége önmagában nem lenne elég? A két külön SSID -ben pont az lenne a jó egyfelől, hogy az eszközöket el tudnánk különíteni a saját szájízünk szerint és nem lennénk arra utalva, hogy egy gépi algoritmus döntse el melyik eszköz hol legyen (pl. megjelenne pártucat okoseszköz az 5 GHz -en az jól szétcsapná a laptop -os/tabletes/mobiltelefonos élményt ugyanitt).

    Bár pont AiMesh 2.0 (új firmware -ekkel) megoldható, hogy az egyes eszközöket "odaszögezzünk" egy frekvenciasávra (azaz mondjuk pl. hogy csak 2.4 GHz -en barangoljon).

    Csak azért kérdezem, mert akkor működhetne az a megoldás, hogy az adott eszközökön az automatikus csatlakozást veszed ki 2.4 GHz SSID elől.

    Amennyiben viszont azt szeretnénk, hogy egy adott eszköz "ugráljon" a sávok között - nos, pont erre találták ki a SmartConnect -et (band steering). Persze ezt lehet finomhangolni (és kellhet is) illetve ebben az esetben állígatni a DTIM Interval -t.

    Ugye Nálad van egy db AC57U v3 egy családi házas környezetben. Írtad, hogy alapvetően elég is. Ugyanakkor, ha külön SSID -ket akarsz és az 5 GHz lefedettsége önmagában nem lenne elég, akkor ... Nos, a rossz hír az, hogy ezen esetekre találták ki a Mesh -t ...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés