Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
-
nagyúr
válasz z123456789 #19001 üzenetére
Ki kell vegyenek NAT-ból. Publikus IP címre van szükséged a biztonsági kameráid távoli eléréséhez és ennyi. De egyébként indoklás nélkül is biztosítaniuk kell a publikus IP címet szerintem.
-
senior tag
Ebből a Twitter szálból a következőket tudtam kihámozni:
- egy belső security daemon (asd - ami az eszközön keres malware-t és egyéb rosszindulatú dolgokat) kapott korrupt frissítőfájlt, a fájl neve chknvram20230516 volt
- az ASUS már nem küldi ezt a rosszul formázott fájlt, a router-ek idővel megjavulnak, ahogy új frissítő fájt kapnak
- az Asuswrt-Merlin 386.10 (és .11) és 388.xx verziók nem érintettek
- a gyári 388 és 386_51xxx firmware verzió sem érintettHaladó javítás (SSH kell hozzá):
1. In SSH session, type: rm /jffs/asd/chknvram20230516
2. In SSH session, type: reboot -
Multibit
nagyúr
Igen, ez az egyetlen megoldás. A jövőre nézve készülj fel arra, hogy ez bármikor megismétlődhet - akárhányszor.
-
szaboi6512
őstag
Nincs semmi plusz. Csak mondd hogy szükséged van publikus ip címre, pl webcamerád eléréséhez. De ha nem kérdezik ne is mondd. Csak a publikus ip-t. Pikk-pakk beállítják. Nekem is volt ilyen pár éve, azóta is publikus ip van.
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
kpityu2
őstag
Ha nem vesznek ki a CGNAT alól, akkor még ott a Tailscale lehetőség. Nekem teljesen jól működik több gépen, Windows, Linux, Android vegyesen. Simán látom az otthoni Home Assistant szervert és az Asus mobilapp is látja a routert. Annyi a bibi, hogy kell egy futó gép otthon ami route-ol a belső hálózatra. Legalábbis ha a routerre nem lehet felhegeszteni a tailscale-t.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Bubaaa
aktív tag
Nos.a tegnapi internetkieséssel,igazából ma volt időm foglalkozni. Szóval. Hard reset után belépek a router (AC65P) felületére,elkezdem beállítani a netet,és ahogy van kapcsolat,kidob a felületről. Onnantól kezdve nem tudok belépni. A telefonomon van letöltve as asus router alkalmazás,onnan be tudok lépni,de fogalmam sincs mit kéne átállítanom hogy gépről is elérjem az oldalt. Firmware verzió 3.0.0.4.382-52516-gcca929d,azt írja hogy ez a legfrissebb.
-
Kicsirics77
veterán
Az nem lehet, hogy a szolgáltatói eszköz meg a routered ip címe egyezik és emiatt nem megy?
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
ultio
aktív tag
válasz Bubaaa #19007 üzenetére
Múlt héten jártam így. Nálam az volt a gond, hogy a Chrome veszélyesnek ítélte az Asus bejelentkező oldalát és letiltotta. Sehogy nem tudtam engedélyezni.
A megoldás az lett, hogy ip (192.168.1.1) címmel érem el.
Az Edge böngészőben viszont gond nélkül ment/megy.rasti rusti
-
Bubaaa
aktív tag
válasz Kicsirics77 #19008 üzenetére
Közben úgy néz kis sikerült. addig állítgattam mindent telefonon,míg egyszer csak beengedett. Utoljára a DNS-t állítottam át google-ra. nem is értem az hogy változott meg. Visszatettem a biztonsági mentést,azt mégsem jegyezte meg valamiért. Hogy ez volt e a ludas nem tudom,de most működik. Köszönöm ASUS ezt a felejthetetlen 2 órát
-
Kicsirics77
veterán
-
nagyúr
Most hívott egy ismerős.
AX55 tegnap reggel óta nem tud netre csatlakozni. Valószínűleg ő is régi fw-n volt még... -
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Vodafon 500-as netem van (még UPC Connect Box), RT-AC66U B1 routerrel. Az UPC eszközt csak modemnek használom.
Mostanában naponta többször a router elveszti a fonalat, csak újraindítással sikerül megint netet csiholni a hálózatba. Mivel eddig évekig nem volt ugyanezekkel a beállításokkal gondom, gyanítom, hogy a Voda mostanában csinálhatott valamit.
Van javaslat, hogy a leírtak alapján a router paraméterezésével a Voda hálózati kimaradásait/IP váltásait/stb tudjam újraindítás nélkül áthidalni? Esetleg egyéb javaslat?
Sajnos nem értek annyira hozzá.
Köszi előre is! -
z123456789
addikt
#19002Jim74
#19004Multibit
Most már legalább tudni fogom, hogy ha 100-zal kezdődik, akkor mi a helyzet.
#19005szaboi6512#19006kpityu2
Erre így akkor most nem volt szükség, de ha esetleg nem vesznek ki a NAT alól, akkor ezek szerint járok el.Összességében köszönöm mindenkinek a segítséget, meoldódott a probléma.
-
vissza3
csendes tag
Sziasztok, egy régebbi ASUS RT-AC-s routert szeretnék úgy beállítani, hogy WAN felé ne engedjen ki forgalmat, a LAN hálózaton lássák egymást az eszközök, és kívülről csak VPN kapcsolatot engedjen be, de a nyílt internet minden formában tiltott legyen az összes alá csatlakozó eszköznek.
Elvileg elegendő lenne, ha kikapcsolom a DHCP-t, és minden eszköz fix IP címet kap, átjárót pedig nem állítok be rajtuk, de inkább másik utat választanék. Hálózati szolgáltatás szűrővel hogyan kellene ezt megoldani? Fekete listával, vagy fehér listával?
Ha bekapcsolom a fehér listát, de nem veszek fel semmit a szűrőbe, akkor gyakorlatilag így fog működni? Vagy fekete listával kéne tiltanom? Ezesetben mi kerüljön a szűrő táblába?
-
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy AX86S router, amihez szeretnék AiMesh node-ként egy AC58U v3-at adni. Kábellel összekötöttem őket, első nekifutásra felismerte, de a hozzáadás végén azt írta ki, hogy nem sikerült. Azóta meg sem találja hozzáadáskor. Többszöri reset volt már az AC58U v3-on, de nem segített.
Mindkét eszközön friss FW van.
Az lehet a gond, hogy az AC58U már egy régi darab és nem szerencsés AX-et AC-vel vegyíteni? Vagy valamit rosszul csinálok?Köszönöm a segítséget .
-
Bozso68
őstag
válasz woodworm #19016 üzenetére
A Voda, UPC, Connect Box szavakra keresve nem találtam semmit, ezért merészeltem kérdezni.
A támpontot, hogy az előző 10-20 hozzászólásban találok kapaszkodót, megköszönöm, viszont aki nem követi a topic folyamát, pláne, ha totál amatőr, annak csípőből nem fog eszébe jutni, hogy olvasson visszafelé egy kicsit, (főleg, ha tényleg).
FW frissítés úgy néz ki, megoldotta a dolgot. Család által tesztelve most pár napig. Ha ismétlődik a probléma, visszatérek. -
Szotyi25
tag
-
Krinyo
senior tag
Kb. 1 órája megint szarakodik a 2,4 GHz-es hálózat, ledobál mindent (is), újraindítás után el is tűnt... megint a pár nappal ezelőtti konfigos probléma? Másnál is jelentkezik?
-
gjoe
addikt
De jó, hogy ide is beleolvastam a témába. Nekem az ax82U pár napja szívat. Net csak kábelen, de néha az sem. Szóval ő is megkapta ezt a csoda frissítést.
Tudni kb mikor javítják?
Már kinéztem egy új routert és majdnem megrendeltem. Jó lenne ha minél előbb helyretenné ezt az asus. -
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-AC58U v3 routerem, és egy Alcatel Link Zone MW40V 4G mobil wifim.
Hogy tudnám beállítani, hogy az Asus router USB-n csatlakoztatva a mobilwifiről vegye a netet, és azt szórja a wifin (esetleg a LAN-okon is). A router felismeri a mobil wifit, ha rádugom. Gondolom ki kell kapcsolni a mobil wifin a wifi-t. A routeren milyen beállítást végezzek el?indul a sörös aludni
-
nagyúr
-
Probert75
addikt
Sziasztok! Asus router tulajdonos ként lenne egy kérdésem, hátha tud valaki segíteni.
A Home Assistant nevü progit akarnám használni a telefonomon az otthoni klíma vezérlésre. Az Asus routerben csináltam hozzá egy DDNS-t, de nem tudom elérni WAN-ról a routert. Mit kell még engedélyeznem, hogy elérhessem más böngészőből akár mobilnetről a telefonról? -
bigdigit
addikt
AC87U. Rendszernaplóban ezt látom folyamatosan:
dnsmasq-dhcp[7410]: failed to write /var/lib/misc/dnsmasq.leases: No space left on device (retry in 60s)
Processzor használat is majd 100%-on teker a routerben.Ez mi lehet?
-
nagyúr
válasz Probert75 #19044 üzenetére
Én openvpn-t használok. Azt a router felületén bekapcsolod, beállítasz egy portot, egy felhasználónevet, egy jelszót. Ha kész vagy, ebben a menüpontban exportálod a certificate-t a klienshez (telefon). Ezt a file-t valahogy eljuttatod a telefonodra, vagy olyan helyre, ahol a telefonnal eléred.
Telefonra felraksz egy open vpn kliens programot, importálod a certificate-t, majd a routerben a vpn-nél beállított felhasználónév/jelszó párossal csatlakozol.
Ha sikerül, akkor a telefonoddal beléptél a belső hálódra, bárhol is vagy, ugyanúgy megy minden, mintha otthon lennél.
ASUS-nak is van sajat VPN megoldása, de azt nem ismerem még. -
-
MODERÁTOR
-
Multibit
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest