Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#8101) LaciKing


LaciKing
csendes tag

Sziasztok.
Segítségetek kérném, tegnap vettem egy ASUS K50IJ-SX003L Notebookot op. rendszer nélküli. Szerettem volna xp. tenni de csak a partíció formázásig jutottam. A paricionálásnál voltak meglévő partíciók Én azokat leformáztam gondolván hogy linux nem érdekel elkészültek a partíciok és betöltötte az xp. a fájlokat és újra indul címszónál fagyás nem ment tovább. Ezt többször megpróbáltam és feldva a dolgot gondoltam akkor legyen rajta Vista és azt majd talán szereti. Beteszem a telepítőt elindul és egészen odáig megy ahol a partíciók vannak és ahol el kellene kezdenie a bemásolást nem enged tovább Ezzel az üzenet fogad. "Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében." És ha rámegyek a kész le formatált "C" meghajtóra akkor a következő a Hiba "A Windows nem talált olyan rendszerkötetet, mely megfelel a telepítési követelményeknek." Ha valaki tudna segíteni az nagyon jó lenne.

Köszi

(#8102) Otisz válasza LaciKing (#8101) üzenetére


Otisz
őstag

BIOS-ban állítsd át AHCI módról.

(OO[IIII][IIII]OO)

(#8103) LaciKing válasza Otisz (#8102) üzenetére


LaciKing
csendes tag

Segítségedet köszönöm szépen. Nem tudnád meg írni hogy a BIOS-on belül melyik menübe keresgéljem sokat segítenél még ezzel egyébként AMIBIOS Version 207 van rajta.
Main: Advenced: Security: Power: Boot: Exit:

Köszönöm előre is!!! :R

(#8104) Otisz válasza LaciKing (#8103) üzenetére


Otisz
őstag

Nincs sok lehetőség, meg fogod találni :K

(OO[IIII][IIII]OO)

(#8105) LaciKing válasza Otisz (#8104) üzenetére


LaciKing
csendes tag

Sajnos nincs meg, viszont már kezdek félni hogy nem is ez a gond már nagyon sok beállítást megpróbáltam.Lehet hogy amikor partíciót készítettem valami olyan is töröltem amit nem lett volna szabad szerintem ha jó emlékszem volt egy RECOVERY nevű partíció és lehet hogy az most kellene azért nem tud tovább butolni az Xp. sem és a Vista sem!

(#8106) Otisz válasza LaciKing (#8105) üzenetére


Otisz
őstag

Az a partíció csak a Linuxnak volt fenntartva, ne ess kétségbe, ott van az a beállítás.
Pontosan a helyét nem tudom, mert nincs előttem Asus noti.
HDD-nél keresd.

(OO[IIII][IIII]OO)

(#8107) LaciKing válasza Otisz (#8106) üzenetére


LaciKing
csendes tag

Csak azt nem értem hogy most már csak folyamatosan a vistát próbálom telepíteni a különböző bios állítások után sajna az sem megy :(

(#8108) kali válasza LaciKing (#8101) üzenetére


kali
legenda

oprendszer nélkül említed, aztán meg particiók és linux? :F
bios -> default (hátha nagyon elállítottál valamit), aztán telepítőről boot, minden partició töröl, a merevlemez legyen egyben, utána formázd, és aztán próbáld meg a telepítést!
a vista és win 7 ahci módban is kell, hogy települjön, az xp alapban csak ide (kikapcsolt ahci) módban települ, ha beintegrálásra kerül a szükséges ahci/sata illesztő az xp telepítőjébe, akkor úgy az xp is települ ahci módban!

(#8109) LaciKing válasza kali (#8108) üzenetére


LaciKing
csendes tag

Igen op rendszer nélkül mert a Linux nem volt fent csak induláskor végig futott valami.
Aztán amikor xp. próbálkoztam és engedte a partíciónálást akkor lett törölve szerintem a RECOVERY partíción volt. Egyébként végi mentem amit leírtál semmi eredmény addig jutok mint előtte és ugyan az a hiba üzenet annyi kivétel van hogy egybe van a 250 Gb. és le van formázva. a Biosban a Load Default F9 nyomtam akkor vissza áll az eredeti beállításokra?

(#8110) LaciKing válasza kali (#8108) üzenetére


LaciKing
csendes tag

Köszi valami lesz már engedi tovább de sajna most nem engedte partícionálni utólag még lehet majd mert így egybe marad a 250 Gb. Köszönöm sokat segítettél!!!

(#8111) Rellind


Rellind
senior tag

Ram eladó!!!! 1gb/667mhz
Ha esetleg valaki ramhiányban szenvedne :C

(#8112) CptMisi


CptMisi
őstag

Üdv.
Kellene egy kis segítség, adott egy Asus Z96Js Noti, de nincs hozzá driver cd...
Hiába kerestem, nem találtam rendes drivert...
Próbáltam pl. a Driver Detectivet, de nincs serialom...
Ha valaki tudna dobni egy linket, honnan tudom letölteni a drivereket, az megköszönném. :R

You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.

(#8113) XuChi


XuChi
addikt

Sziasztok.

1-2 kérdéssel fordulok hozzátok.

Nyugdíjazni akarom a jó öreg (6 éves) dell c400 laptopomat. Sajna már nagyon ramaty állapotban van. A plasztikázása meg többe kerülne mint amennyit az egész gép ér. Tehát döntöttem. Új mini laptop után nézek.

Ki is néztem a következőt: Asus N10J.

Ami miatt megtetszett: 10", könnyű, akár 10óra akkus idő, átváltható grafikus chip (gma950-9300m gs), 160gb hdd, securíty cuccok.

A kérdésem az lenne hogy nekem amire kell: Net, hd videó nézegetés, word, excel, és a régebbi kisebb játékok mint pl gta3, sa, hl1, doom. diablo 2 stb. Ezekkel gondolom röhögve elbír.

Ami izgatja a fantáziám: Ujjlenyomat olvasó. Kérdésem az hogy ha beregelem az ujjaimat, akkor csak és kizárólag az ujjlenyomatommal lehet belépni a felhasználói profilomba? Nem lehet megkerülni azzal hogy csökkentet módban berhelgetik? Pl ha a gépből kiszedik a merevlemezt akkor egy kis trükkel a profilom alatti könyvtárakat "saját használatúvá" lehet tenni és lehet is lopkodni az adatokat. Ezt kivédi az ujjlenyomatos dolog?

A másik: Olvastam hogy van benne HDD security. Ez olyan mint a Dell C400-ban hogy megadok biosban egy kódot és indulásnál e kód nélkül esélytelen elindítani a gépet? A dell olyat csinál még ráadásként hogy ha be van ez az opció kapcsolva és van kód akkor hiába veszem ki a vinyót és teszem másik gépbe semmit nem lehet belőle látni. De még a partició kezelő sem tud mit kezdeni vele. Ráadásul ha elkezdtem babrálni a vinyót getdataback-el kifagyasztotta az egész gépet. Tehát eséltelen az adatok ellopása. Addig használhatatlan a kiszedett vinyó amíg vissza nem álítják abban a gépben az opiót disabled-re amelyikben beállították. Tehát hiába teszik egy ugyan ilyen gépbe ott sem tud vele semmit kezdeni.

Ha ez a gép is igy csinálja akkor kell nekem a gép.

Nézzetek paranoiásnak de nekem ezek fontosak.

Bocs a hosszú szövegelésért de nem ment rövidebben :D :R

(#8114) dolog


dolog
csendes tag

Sziasztok!
Most vennék laptopot k50ab-t. Szeretném tudni személyes tapasztalatuk alapján mennyire futnak rajta a játékok pl. utd3, cod4, Gears of war?
Mennyire megbízhatóak az asusok?

[ Szerkesztve ]

(#8115) kali válasza CptMisi (#8112) üzenetére


kali
legenda

az asus hivatalos letöltési részlegében keresd; link
general download -> please select the product;
select product; notebook
select series; z96 series
select models; z96js
search...
please select your operating system
oprating system; xp/vista 32 bit
search...
:)

XuChi; ha beállítod az ujjlenyomatodat (érdemes több ujjadat, mind a két kezedről), és beállítod a használatát, mint védelmet, akkor azok azonosítását követően jutsz be a rendszerbe, valamint van egy biztonsági jelszó, végszükség esetére, azzal felülírható az ujjlenyomatok kérése. az olvasóhoz használt alkalmazás beállításától függően, van egy mappa, amit abba pakolsz, azt csak az ujjlenyomataid azonosítását követően láthatod (vagy a fent említett biztonsági jelszó megadását követően), de több mappát, illetve akár az egész rendszert levédheted!

[ Szerkesztve ]

(#8116) CptMisi válasza kali (#8115) üzenetére


CptMisi
őstag

köszönöm :R csak azt nem értem, milyen asus oldalról töltöttem én le, mert az első gondolatom a hivatalos oldal volt, de az biztos, hogy nem ez volt :DD

[ Szerkesztve ]

You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.

(#8117) GombócArtúr


GombócArtúr
senior tag

Barátnőm vett egy ASUS K50AB notebookot ati hd4570 vgaval és linuxal.
Van valakinek ötlete hogyan lehetne xp alatt életet lehelni ebbe a vga-ba, mert driver telepités után bebootol, de nem ad képet a gép. Már mindent megpróbáltam ami eszembe jutott.
Ha valakinek van használható ötlete nagyon boldoggá tenne. :)

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#8118) kali válasza GombócArtúr (#8117) üzenetére


kali
legenda

a bios beállításában a vga xpress vagy dgpu?
xp alá a szükséges illesztő; link

(#8119) XuChi válasza kali (#8115) üzenetére


XuChi
addikt

Ez ok. de ha ellopják a notit és kiszedik a vinyót belőle, akkor berakva egy usb keretbe simán hozzáférnek a file-okhoz? Vagy totál le van védve az egész particióm? Bocs de tökre nem volt még ujjlenyomatolvasós notim.

(#8120) kali válasza XuChi (#8119) üzenetére


kali
legenda

ha a teljes merevlemezhez - vagy egy adott particióhoz - történő hozzáférést korlátoztad a fingerprint software által, akkor nem lehet hozzáférni, csak az ujjlenyomat vagy az ahhoz kapcsolódó jelszó birtokában - legyen áthelyezve a merevlemez bármilyen más notiba, külső keretbe...stb!
mondjuk én úgy használom, hogy már az oprendszerbe történő bejelentkezéshez is kéri az ujjlenyomat azonosítását, valamint a nagyon fontos és védeni kívánt adatokat az alkalmazás által létrehozott personal safe rendszermappába pakolom, annak megnyitásához/megtekintéséhez ismét szükséges - a már bejelentkezett oprendszeren belül is - az ujjlenyomat azonosítása/jelszó megadása!

(#8121) surmen


surmen
csendes tag

sziasztok!

kinéztem egy ASUS K50AB... az lenne a kérdésem, h honnan érdemes megrendelnem, tudtok olyan oldalt ajánlani ahonnan biztos h rendben megérkezik és nem lesz gond ha netán garanciás dolgokra lesz szükség/ingyen háztol-házig garancia/?

nem tudom h az ilyen ismeretlenebb netes boltokban mennyire lehet megbizni?!

(#8122) kali válasza surmen (#8121) üzenetére


kali
legenda

bárhol is veszed - kivéve, ha kamionról esett le... :U -, a garanciával nem lesz problémád, mivel az független a vásárlás helyétől! garanciális probléma esetén e-mail útján a megfelelően kitöltött szabvány nyomtatvány elküld, futár házhoz, becsomagolt noti átad, futár szervizbe el, javítás után értesítés, futár notit házhoz vissza - mindez ingyen!

[ Szerkesztve ]

(#8123) surmen


surmen
csendes tag

Asus K50AB-SX019L mellett döntöttem, a napokban meg is fogom rendelni...

addig ugy gondoltam beszerzek pár progit hozzá.

tudna vki mondani egy olyan windows-t ami tuti jo lesz/vista v 7/
nagyon sok verzio van fenn mindenfelé, és jo lenne egy megbizható minden felesleges dolgoktól mentes oprendszer!

köszi! :DDD

(#8124) MmDorian válasza surmen (#8123) üzenetére


MmDorian
őstag

Én SX011L-t win7 RTM-mel használom, és teljesen jó.

[ Szerkesztve ]

(#8125) bluetiger9


bluetiger9
csendes tag

van valakinek tapasztalata a Asus M51VR laptopokkal?

(#8126) GombócArtúr válasza kali (#8118) üzenetére


GombócArtúr
senior tag

Szia!

Megoldottam közben! :)

A kérdés óta SP3-at tettem fel, átállítóttam próbszerűen ezt a dgpu-t és az asusról letöltött drivert raktam fel (ami különben nem ment).

Mit jelent a biosban ez a beállítás? milyen funkciója van?

A most vásárlóknak tapasztalat:

gyönyörű képernyője van a gépnek, sokkal jobb kijelzője van mint az én A6VM-emé.
Természetesen jó erős, gyors gép.

Azonban hangosabb mint gondoltam, az én a6-omban, meg úgy általában az asusokban a csendességet szerettem.

A gombkiosztásban helyet kap a numerikus pad is, de az eddig megszokotthoz képest roppant kényelmetlennek tűnik elsőre a kurzorgombok és az enter használata. Nagyon elvegyül a többi gomb közt.

A touchpad nagyon kényelmes, a touchpad egérgombjait viszont hangosnak tartom, és a fényes fekete borítás ugyan nagyon elegáns, de legalább ennyire idegesítő is hogy minden tapi és por meglátszik rajta. Ettől függetlenül ha az ár / teljesítményt nézzük nagyon jó vétel! Fura hogy csak 3 éve hogy negyed millió forintért nem kaptál ekkori szemmel ilyen frankó gépet...

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#8127) kali válasza GombócArtúr (#8126) üzenetére


kali
legenda

a noti rendelkezik egy integrált 3200 és egy dedikált 4570 videókarival.
xpress módban a rendszer dönti el, hogy mikor melyik vga fut - annak függvényében, hogy milyen vga teljesítmény szükséges aktuálisan. dgpu módban csak a dedikált vga működik.
az xpress módot alapban az xp nem kezeli! az xpress mód jobb akkumulátoros üzemidőt biztosít, mint amikor csak a dedikált vga megy folyamatosan!

(#8128) Tonyk válasza bluetiger9 (#8125) üzenetére


Tonyk
veterán

Nekem egy M51KR van: fasza

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#8129) GombócArtúr válasza kali (#8127) üzenetére


GombócArtúr
senior tag

Köszönöm az infót. Nem hallottam még erről a megoldásról.

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#8130) Rellind


Rellind
senior tag

Felraktam a Windows7-et, AsusM51Ta-ra.Az Asus honlapjáról felraktam a vga drivert,és HD3200-át használja a HD3650-est az istenért nem akarja előadni :W ja és pörög a proci mint atom...Ötletek? :F :F :F

(#8131) kali válasza Rellind (#8130) üzenetére


kali
legenda

a win 7 az ok, de 32 vagy 64 bit oprendszer?
melyik vga illesztőt tetted fel? ezt a; VGA_ATI_VT_080801 verziósat?
melyik bios verzió van fent? az utolsó 207 verziós? a vga mód beállítása?
külön friss intel illesztők win 7 32 bit és 64 bit alá; VGA_Intel_WIN7_32_815101840 / VGA_Intel_WIN7_64_815101840

[ Szerkesztve ]

(#8132) Rellind válasza kali (#8131) üzenetére


Rellind
senior tag

32bit.vga mód állítása nincs a biosban. mindjárt meglesem a bios számát.

Bios verzió:206

Ja és Amd :DDD Intel sztem nincs benne :F

És nem a proci pörög hanem a venti :))

[ Szerkesztve ]

(#8133) kali válasza Rellind (#8132) üzenetére


kali
legenda

zűr az űrben! na ezért nem jó, ha két fórumon egyszerre irkál az ember... :W
az utolsó két sort nem neked/ide szántam! neked a második sorban linkelt ati illesztőt szántam! control center van fent?
a bios frissítése ajánlott!
mellesleg azért is pöröghet nagyon a venti, mert pörög a proci is? :)

[ Szerkesztve ]

(#8134) Rellind válasza kali (#8133) üzenetére


Rellind
senior tag

oksa.Bios-t frissitek minjá...

Win alól van update?

[ Szerkesztve ]

(#8135) kali válasza Rellind (#8134) üzenetére


kali
legenda

igen, a manual végén megtalálod a leírást; link
a szükséges összetevőket pedig lehúzhatod az asus letöltési részlegéből, a notinak megfelelő szekcióból. előfordulhat, hogy a vista alá kiadott alkalamazás win 7 alatt csak vista kompatibilis módban fog futni! bios frissítése win 7 alól csak saját felelősségre, mivel hivatalosan nincs még hozzá támogatás!

(#8136) tibeeboy válasza Rellind (#8050) üzenetére


tibeeboy
csendes tag

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Asus X51R notinál, egyszer csak 2év használat után (természetesen garancia lejárt...) elhalványult egyszer csak a kijelző, a gép megy azóta is, de csak időnként jön vissza a rendes fényereje...
Valaki találkozott már ilyen problémával?!
Már inditáskor is, ugyhogy nem rendszer hiba és nem csak XP, Vista alatt...

[ Szerkesztve ]

(#8137) Torombon válasza LaciKing (#8101) üzenetére


Torombon
csendes tag

Hahó.
Asus k50ab-nál hogyan tudok bemenni a BIOS-ba,valamint hogyan tudom beállítani a Bios bootolás sörrendjét.1.DVD legyen.Sajna Linux van rajta.Megpróbálom leformázni a vinyót, valamint partícionálni.
Köszi válaszotokat.
Tor

(#8138) tibeeboy válasza Torombon (#8137) üzenetére


tibeeboy
csendes tag

Üdv!

Érdekelen, hogy egy ASUS F5SL notiba egy T5750 proci helyett szerintetek beletegyek-e egy T7300 vagy T7500 procit, a hűtés bírná?!

(#8139) shteer válasza Torombon (#8137) üzenetére


shteer
titán

F2 mint a többi notin?
F12 pedig a boot menü

..szerintem jónak tűnik

(#8140) Torombon válasza shteer (#8139) üzenetére


Torombon
csendes tag

F2 lett.Nagyon szépen köszönöm. :C

(#8141) tibeeboy válasza tibeeboy (#8136) üzenetére


tibeeboy
csendes tag

????

Olyan kérdésem lenne, hogy egy Asus X51R notinál, egyszer csak 2év használat után (természetesen garancia lejárt...) elhalványult egyszer csak a kijelző, a gép megy azóta is, de csak időnként jön vissza a rendes fényereje...
Valaki találkozott már ilyen problémával?!
Már inditáskor is, ugyhogy nem rendszer hiba és nem csak XP, Vista alatt...

(#8142) kali válasza tibeeboy (#8138) üzenetére


kali
legenda

sis chipset mellé, még a t5750 is pazarlás...

(#8143) Rellind válasza tibeeboy (#8136) üzenetére


Rellind
senior tag

Van benne "light sensor" ?

(#8144) Rellind válasza kali (#8133) üzenetére


Rellind
senior tag

Na megoldódott a vga probléma. Ezen a linken van egy hozzászólás.Ez segített. Az ATI honlapjáról Mobility Radeon HD3000-es driverrel müxik a vga.
A venti se pörög már csak a hiányzó vista drivereket kellett felrakni. (bár a webcamot még nem tudtam működésre bírni) Idáig minden okés a Win7 és a M51TA párosítással. :C

(#8145) looser


looser
addikt

Sziasztok, egy K50IJ-re felvarázsoltunk egy sp3-as wxp-t. Egy dolgot (drivert?) hiányol bejelentkezés után, a Battery nevezetűt. Tudja valaki, hogy mit kell ehhez telepíteni? Ha rádugok egy pendrive-ot, akkor ahhoz is akar drivert telepíteni s a hdd-hez, optikaihoz is. A biosban nem lett átállítva az ahci -> ide-re, mivel usb-s floppyn beadtam neki a drivert (egy, a HP oldaláról letöltött, de natív ICH8-9-10 hez való (raid és mobil sata vezérlőhöz) használható drivert. Lehet, hogy ez a probléma? Az ASUS megfelelő oldalán nem találtam sata vezérlőt (már ami a telepítés elején F6 nyomása után megetethető a windows-sal). Mindenképpen WXP PRO-t szeretnénk használni... :B
Van ötletetek?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8146) kali válasza looser (#8145) üzenetére


kali
legenda

az ahci mód nem okoz problémát, sőt...
az természetes, hogy egy pendrive...stb első csatlakoztatásakor illesztőt telepít az adott eszközhöz!
adott notihoz xp alá (is) minden szükséges illesztőt megtalálsz az asus letöltési részlegében, a noti széria szerinti szekcójában, a megfelelő oprendszer kiválasztása után; link
a battery illesztését/vezérléséhez szükséges alkalmazást az utilities részlegben találod meg battery power hotfix utility néven!
minden szükséges illsztő, hotfix és alkalmazás telepítve legyen (chipset; inf update, atk driver/utility, hotfix...stb), és nem lesz gond az xp sp3 használatával!

[ Szerkesztve ]

(#8147) looser válasza kali (#8146) üzenetére


looser
addikt

A 'Battery Power HOTFIX Utility' -t próbáltuk (MINDENT letöltöttünk és megpróbáltuk feltelepíteni), de erre azt írta, hogy egy újabb verzió már telepítve van és ő bizony nem települ fel. Mindegy, Vista kerül a gépre, de ezt már intézi magának a srác, én maradok a jó öreg xp-nél.
Köszi a választ!

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8148) kali válasza looser (#8147) üzenetére


kali
legenda

pedig a napokban telepítettem több ilyen notira is xp sp3 oprendszert, és probléma nélkül ment! ha aránylag friss az oprendszer telepítője, akkor valóban kiírja néhány hotfix esetében, hogy az - vagy egy újabb verziója - már telepítve van, de az nem lehet gond.
az xp valóban öreg már, részemről nyugdíjba is vonult...
vista? hát, ha lehet, akkor már inkább win 7 :K

(#8149) fantomtech válasza kali (#8122) üzenetére


fantomtech
csendes tag

Szia!

Én a radium.hu -ról rendeltem meg, s rendben megérkezett. Az ára is jó volt, s máshol ilyen konfiggal nem találtam meg ezt a laptopot. Szerintem nézd meg, egy próbát megér: [link]

[ Szerkesztve ]

(#8150) kali válasza fantomtech (#8149) üzenetére


kali
legenda

nagyapám anno mindig azt mondta, hogy próbálni csak a kutya szokott! :)
egyenlőre nem szimpatikus nekem a linkelt üzlet - többek között, a sok erőltetett újonci (gyanús) ajánlás miatt sem -, meg amúgy is van néhány jól bejáratott hely, ahol (asus...stb) notikat vásárolok... ;)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ASUS notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.