- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ácées
csendes tag
Asus x59sl és xp van rajta sp3al az illesztők pedig fent vannak rajta az eredeti cd\dvd ről lett felrakva minden és tudomásom szerint ezen kivül minden más müködik fn+ al vagyis mégsem mert van 4 funkcio bill fent a kikapcs mellett többeközt az emlitett tapipad kikapcsoloja is és azok nem reagálnak nemtom mi lehet a baj
-
ácées
csendes tag
Hello!
Köszi a választ!
Sajnos igy sem müködik a letilto gombvmi más 5let ?
A fényerőt már sikerült lejjebb állitanom de vmiért vissza állt maxra még jo hogy most megnéztem de nekem még igy is fura lehet h csak azért mert a régi "doboz" monitorhoz vagyok hozzászokva ...
ácées -
Fn + a jelölt billentyű lenyomása! a fényerőt is úgy tudod állítani, hogy megnyomod az Fn gombot + a két fényerő szabályozására szolgáló billentyű valamelyikét - attól függően, hogy növelni vagy csökkenteni akarod a fényerőt. a touchpad kikapcsolása is így működik; Fn + jelöl billentyű touchpad ki- és bekapcsolása (ha van numpad a tapin, akkor 3 funkció érvényesül)
minden funkcióbillentyű használatához szükséges az Fn billentyű megnyomása!ClioRS; az asus letöltési részlegéből letöltésvezérlő használatával húzd le az állományokat, úgy jóval gyorsabb!
-
ácées
csendes tag
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy a tapipadot hogy lehet letiltani mert van a gyorsbilleknél egy gomb ami sztem arra van de hiába nyomom meg nemtörténik semmi...
Illetve lenne egy másik kérdésem a monitort nem lehet átállitani mert nagyon világos és hosszutávon elégé fejfájdito hatásu itt olvastam hogy gyárilag van igy "feltuningolva" hogy jobban mutasson a boltba .
Előre is köszi!
ácées -
ClioRS
őstag
Nem tudom, csak úgy
Olyanokat hallottam, hogy a Vista a javítócsomag után kb ugyanolyan gyors vagy gyorsabb mint az Xp, gondoltam kipróbálom, hátha megtetszik.....
Win7 sokkal jobban vonz, viszont a meglévő bejáratott Xp-t nem akarom törölni.És kiindulva a hülye MSI-ből, gondoltam a biztonság kedvéért megkérdezem, lehet-e a 2 együtt
Ja még valami, Win7 hogy boldogulna a vistás driverekkel? Esetleg próbálkozott már valaki?
Van más letöltési oldal, ahonnan le lehet tölteni a drivereket? Csak mert az Asus honlapjáról van, hogy 10-20kb-el jönnek a dolgok....Illetve szeretném megköszönni az eddigi segítséget
-
-
természetesen értem én!
nevezhetnénk optimalizációnak is, de részemről az már nem az, amikor például néhány msi noti esetében a vista alá készült bios verzióra feltelepített xp alatt nem - vagy nem megfelelően - működnek a hardveres(!) kapcsolók, mint például; wifi, bluetooth...stb!
vagy szintén vista alá készült bios verzióra nem húzható fel az xp - annak ellenére sem, hogy a bios beállításában van ahci mód, és kikapcsolásra került! ha viszont felteszem az xp alá készült - párhuzamosan azonos verziós - bios verziót, és abban kikapcsolom az ahci módot, akkor minden frankó lesz hirtelen. és még sorolhatnám...
igaz, ezekben az esetekben a gyártó figyelmeztet is arra, hogy melyik oprendszer alá milyen verziós bios kell, de az a bökkenő, hogy így nem lehet egy noti xp és vista is párhuzamosan - de legalább is rengeteg hibalehetőséget hordoz magában a dolog!
azért néhány konkrét példa; link, link, link (sajnos sok ilyen van még...)
asus notinál nincs ilyen - vagy legalább is nem találkoztam még vele!
a linux megint más műfaj - sok közöm nincs hozzá, így nem is bonyolódnék bele...ClioRS; lehet rajta xp és vista párhuzamosan, nem lesz belőle probléma! (de az xp menjen fel először, ha nem akarsz bonyodalmakat!
)
-
ClioRS
őstag
-
Tonyk
veterán
-
amióta a bios adja át a vezérlést az operációs rendszernek!
igaz, az asus notik esetében nem jellemző, hogy eltérő bios íródik különböző oprendszerek alá, de más notik (például msi) esetében például gyakran előfordul! és abból is látszik a dolog jelentősége, hogy például a vista alá készült oprendszerrel nem működik (rendesen) az xp - és fordítva! -
ClioRS
őstag
Sziasztok!
Szombaton lettem egy boldog tulaja egy M51Kr laptopnak.
Nézegettem az Asus oldalán a BIOS-okat és ugyanaz van az XP-hez mint a Vistához. Ez tényleg így van? Tehát akkor a most fent lévő XP mellé mehet a Vista nyugodtan? -
Almos
aktív tag
válasz
PredatorNo1 #7276 üzenetére
Hello,
Processzorra én találtam többféle infót is: Core 2 Duo, Dual Core, de mindenhol T3200-ast írnak, ezért gondolom azt, hogy valójában ugyanaz a proci... Hogy van-e különbség a Core 2 Duo és a Core Duo között, azt én sem tudom
Chipsetről is ugyanazt találtam, mindkettőnél Mobile Intel® GL960 Express Chipset + ICH8M.
Webcamera egyikben sincs, modem pedig csak az X51L-ben.
Mindegy jó lesz, az egyiket már meg is rendeltük, csak azt nem tudom melyiket is
-
joel81
csendes tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy az asus a3l 5055 gépembe a memó nem indul 400on csak 266on a gyárit beleértve. a gyári256/333 amit próbálok az kingston 512/400 a chipset i852GM
biost már frissítettem.
-
vaiszab
csendes tag
válasz
PredatorNo1 #7276 üzenetére
Szia!
Ha vistád van:
Vezérlőpult\Energiagazdálkodási lehetőségek bal oldal : képernyő fényerejének módósítása, beállítod utána módosítások mentése. -
PredatorNo1
aktív tag
Nem vagyok nagy laptop szakértő, de sztem vmi chipset vagy webcamnem tudok
Keress részletesebb leírást.
Én találtam is, az egikbe nincs modem, az egyikben Core2Dou van a másikban Core Dou az nem tudom hogy különbség-e. De a modem biztosan. Depo.hu-n keress rá
ÜdvÍrta vki nekem a power gear-t meg is találtam de a fele opcióknál nem lehet beállítani a fényerőt, sőt csak 2-3 módnál lehet a többinél hogy csináljam?? Még mindig max fényerőn indul a gépem!!! :S:S:S
-
sb1
csendes tag
Hy all! Olyan Asus notit keresek, aminek van numbill.-e, 150 ropi kürül...s.o.s.
-
Almos
aktív tag
Sziasztok!
X51L és X58L között mi a különbség? Konkrétan a következő két gép között mi a különbség? Árban csak 2-3 ft eltérés van:
ASUS X58L-AP006
Intel T3200 2GHz, 2GB, 160GB HDD, 15,4 WXGA, Intel GMA X3100, DVDRW SuperMulti, WLAN, 4in1 kártyaolvasó, 4 USB, 6 cellás akksi, táska, egérAsus X51L-AP169
Intel T3200 2GHz, 2GB, 160GB HDD, 15,4 WXGA, Intel GMAX3100, DVDRW SuperMulti, WLAN, 4in1 kártyaolvasó, 4 USB, 6cellás 4400 mAh, 2,7kg, táska + egér -
nokine
csendes tag
Sziasztok!
Én egy nagy kéréssel fordulok hozzátok.
Kinéztem egy laptopot (Asus F8VR-4S108), de sehol sem találtam róla véleményt. Valaki esetleg tudna segíteni? Esetleg valakinek van ilyen?
Mi a véleményetek róla? Ugye nem túl hangos gép?Előre is hálásan köszi!
-
válasz
tibeeboy #7267 üzenetére
sis chipset...
ő már csak ilyen; lassú, instabil és válogatós...
a csx modulokat amúgy sem minden noti szereti!
általában a kingmax és kingston modulokkal szépen mennek az asus notik (is)!
teszteld le a csx memóriákat a notidban; memtest86-3.5 vagy memtest86+-2.11
letöltöd, kicsomagolod, kiírod boot képes formátumban újraírható cd vagy dvd lemezre, arról indítod a notit, és a teszt fut magától! -
tibeeboy
csendes tag
Üdv!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy ASUS F5SL-AP023 /Chipset: SiS 671DX+968/ notebook-ban memóriát cseréltem 2x1GB /Hynix 667MHz DDRII memória volt benne/, amire kicseréltem az 2X2GB /CSX 667MHz DDRII memória/. A probléma ott kezdődött hogy a csere után kb 30perc működés után összeomlott a Windows Vista Ultimate x86. Ezután a mai napig nem hajlandó Windows Vistát feltelepíteni a gépre, "A telepítés befejezése..." közben "kékhalállal kilép" a Windows XP-ből ismert /kék halál memória hibaüzennettel/és ujraindul. Ezután tettem bele noname 1GB memóriamodult más gyártótol, ezzel ugyanezt csinálta... A memóriák másik Asus notiban tökéletesen stabilan mennek... Várom az öteleteket, tanácsokat, tapasztalatokat...
-
válasz
PredatorNo1 #7260 üzenetére
Futtatásba beírod, hogy msconfig és megnézed mi indul a Windows-zal, ami felesleges azt letiltod.
-
Jó a 32bit is erre a masinára. 64bit csak akkor kell ha van 4GB RAM-od, vagy valami egyéb elengedhetetlen ok, pl. mert neked az kell.
Ha 64bites driver kell akkor az Asus support oldalán rákeresel, hardverek szerint, VGA, Touchpad stb. De ehhez ismerni kell a konkrét hardvertípust. Ajánlani tudom még a Driver Genius programot, összeszedi neked a friss drivereket.
-
Almos
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősömnek nézegetünk gépet, és egyelőre úgy néz ki, hogy a következő lenne a befutó:
ASUS X50Z-AP078 (~br. 140ezer)
AMD Athlon 64 X2 QL-60 1,9GHz,
1+2GB RAM,
250GB HDD,
15,4 WXGA,
DVDRW SuperMulti,
Ati HD3200,
WLAN, webcam, BL, 4in1 kártya, 4 USB, 6 cellás 4400mAh, ajándék táska és egérMegnéztem Asus honlapját és Xp 64-hez jóval kevesebb driver van, mint a sima XP-hez. Akkor ez azt jelenti, hogy XP 64 alatt csak Lan driver van, nincs hozzá vga, audio, touchpad, kártyaolvasó, wlan, bluetooth, webcam driver? Esetleg jók lesznek a sima driverek is?
Vagy erre felmegy a sima 32 bites XP is? Ha igen, akkor viszont mi értelme van kifizetni a 64 bites procit, elvégre nem fogja kihasználni az oprendszer, nem?Nagyon nem vagyok képben az XP 64 bites verziójával (gondolom ez látszik is
), valaki felvilágosítana?
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus F3ke-ap112 notebookom, már kb háromnegyed éve használom, tökéletesen működik. Ati X2300as videókártya van benne 128 MB memóriával, de most van egy új programom, ami 256 MBot igényel... Régebben úgy hallottam, hogyha nem elég neki a 128, akkor automatikusan leveszi a RAM-ból.
Az lenne a kérdésem, hogy ez hogyan működik, működik-e egyáltalán.
Válaszokat előre is köszönöm!
István -
jager21
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy ma, pár órája telepítettem a wow-ot a gépre.
Az Első 2 játékot sikeresen felraktam, a Lichkinget, kieget, telepíteni szerettem volna, és Kiírta h a direct x hiba miatt nem tudta telepíteni az elején és leállt. Gondoltam rákeresek google-n a direct 10-s re. letöltöttem felraktam, ujraindítom, és ahogy betölt a kép elmosódik és meghal, jelenleg safe modban vagyok online. Gépem: Asus M51K széria, Vista 32-bites op rendszer, ha bárki tud segíteni, kérem válaszoljon.Előre is köszi a helpet!
-
longjoe
csendes tag
válasz
Hikvision #7252 üzenetére
Néhány gyári lemezen lévő festék menyiség miat van,ergo a lemezzen lévő kép,felirat festék sulyának egyenlötlenségéből fakad a rázkodás,de lehet lemez minőségi hiba is.Nem tudsz vele mit kezdeni,csak nagyon durva esetben teszi tönkre a lejátszot/elszáll a lemez az olvasóban/.
-
jekisa19
csendes tag
Sziasztok!
Nem tud véletlenül vki egy ASUS A9RP billentyűzetet eladót???
Sürgős lenne. Előre is köszi. -
kovsol
titán
válasz
PredatorNo1 #7253 üzenetére
nekem asztali gépem se hajlandó müködni amig msn benem jön
-
PredatorNo1
aktív tag
Ha beindul enyém se csendes ! De mit vársz tőle, be van zárva egy kis helyre, és gyorsan forog...
-
Hikvision
senior tag
Üdv. Az X51L gépemnek elég morbid hangja van némely dvd/cs olvasásakor. olyan mintha szét akarná rázni az egész gépet. Valaki találkozott már ezzel a problémáwal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Thinkpad T14s Gen5, 14" FHD+ IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjlolv, IR kam, gar
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Ryzen 7 4800H & RTX 2060 6GB
- Macbook Air 15" táska
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Asus Zenbook Ux31 Snapdragon 1kg 32gb+1TB
- ASUS TUF F15 - 15.6" IPS 240Hz / i7-11370H / 16Gb DDR4 / 512Gb NVME / nVidia RTX 3060 6Gb
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest