- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok!
Hogy tudom kideríteni milyen HDMI portom van a laptopon? (Asus K501LX i5-5200u és nVidia GTX 950M)
Monitort akarok venni, de nem tudom hogy 4K legyen már vagy FHD. Nem minden HDMI szabvány támogatja a 4K felbontást, ha jól tudom vagy csak a 60 képkockás megjelenítésnél fontos?
Előre köszönöm a válaszokat!
-
SMartin-HU
tag
válasz
SMartin-HU #26285 üzenetére
(#23813) hozzászólás után a K501-ről elég sokat beszélgettünk.
-
SMartin-HU
tag
Tényleg ajánlott. Én is ajánlom, mert ár/érték arányban jelenleg az egyik legjobb vétel.
(Az én konfigom jelenleg: ASUS K501LX DM116D, i5, 8GB RAM, 1TB HDD + Intel M.2 SSD 240GB, nVidia GTX 950M 2GB)
Viszont akkor is konstrukciós hibának tekinthető, hogy egy 37-41°C-os gépben a hűtő ha kell, ha nem, akkor is megy. A hangjáról nem is beszélve.... többen vagyunk egy irodában és első nap megállapították, hogy ez a leghangosabb gépünk.
A szervizben javítás után kérdeztem mi van ezzel és csak annyit mondtak, hogy szokjam meg... ez ilyen.
Az egyik fórumos kolléga megoldotta egy külső programmal, amit már belinkeltek előttem. Azzal be lehet szabályozni, hogy ne fújjon állandóan. De ügye ez nem gyári megoldás, tehát ilyen a konstrukció.
-
SMartin-HU
tag
Nem kerestél vissza rendesen.
(azt meg mondanom sem kell, hogy ne legyen már indok egy fél éves laptopnál egy zavaró jelenségre az "ilyen a konstrukció" jelige)
Már pedig az. Ugyan is amikor leírtam a tapasztalataimat a géppel és a javításaival kapcsolatban. Gyakorlatilag tömegesen kerestek meg az emberek ugyan azzal a problémával. Három emberről tudok, akiknek ugyan úgy elhalálozott a hűtőrendszere mint az enyém.
-
SMartin-HU
tag
Én az elsők között vettem meg a K501LX-et. 8GB Ram, i5, nVidia GTX 950M
Nálam meghalt a komplett hűtőrendszere.... cserélték és még az árát is visszatérítették (úgyszintén én voltam az első a fórumon, akinél működött az Asus bizalom programja).
Elég sokat szívtam vele, és napokig ez volt a téma.
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok!
K501 témához keressetek vissza. Szeptember környékén ezen pörögtünk.
Sajnos ilyen a konstrukció.
-
SMartin-HU
tag
válasz
djstavross #25617 üzenetére
DDR3L (1,35V) 1600 MHz SDRAM, 1 x DIMM socket for expansion up to 8 GB SDRAM
A hivatalos álláspont szerint az alacsony fogyasztású kell. Max 8GB-ig bővítheted.
-
SMartin-HU
tag
válasz
djstavross #25615 üzenetére
Szia.
Sok lehetőséged van. Asus oldalán megnézni. Aidával megnézheted, hogy most milyen van benne....
Esetleg beírod hogy milyen laptopod van és akkor válaszol rá valaki....
-
SMartin-HU
tag
válasz
conqver #25543 üzenetére
A kijelzővel teljesen meg vagyok elégedve. FHD matt kijelző. Sokkal többet nem tudok elmondani róla.
Nem is a hangjával van a baj, hanem hogy 3 fokozatban kapcsolja a fordulatszámot. (0, 4100, 5300) Jelenleg... és észreveszed, illetve figyeled...
A levegőt a zsanérnál fújja ki, így pont felér irányul a hangja. Gyanús, ha az oldalán fújná ki észre sem venném.
-
SMartin-HU
tag
válasz
conqver #25536 üzenetére
Szia!
Én nagyon szeretem. Nem bántam meg hogy megvettem, de a hűtő szépség hibája itt lebeg. Hangosabb, mint bár melyik gépünk.
Viszont a hőmérséklete nagyon jó és a teljesítménye is teljesen kielégítő. Eddig semmibe nem tört bele a bicskája.
A következő projekt egy M.2 SSD lesz, amit beszerzek hozzá. Ha már benne van a foglalat
Ha konkrét kérdésed van róla, nyugodtan írd le.
Szerk.
Az előttem szólóhoz csatlakozva, igen. Tönkrement a hűtő és visszakaptam a laptop árát a Bizalom Programon keresztül.
-
SMartin-HU
tag
válasz
szabonagyur #25352 üzenetére
Nekem ezekkel a történetekkel csak az a problémám, hogy nálam semmit sem problémáztak.
A fixdirect megjavította a gépet. Adtak 2db angol nyelvű dokumentumot, amivel megigényeltem a visszafizetést. 3 napon belül jött az email, hogy felülvizsgálták és 30 napon belül intézik a kifizetést.
Megtörtént. Köszönöm Asus!
Nem mondom, hogy nem kötnek bele semmibe... de azért azt lássuk be, hogy nem egy visszaélési ügy lehet abban a bizonyos levesben...
Ja és a javítási dokumentum, amit angolul kapsz meg... érthetően leírják benne, hogy mit diagnosztizáltak. Milyen lépéseket tettek a javítás érdekében + Megjegyzés, ahová a javítást végző személy leírhatja gondolom az észrevételeit. (Ezen sok múlhat...)
-
SMartin-HU
tag
válasz
molnartibor #25034 üzenetére
A ventilátor egy elég problémás téma a K501-el kapcsolatban....
-
SMartin-HU
tag
válasz
SMartin-HU #24928 üzenetére
Respect!
Kedves XXXXX XXXXXX!
Igénylésazonosító: XXXXX
Örömmel értesítjük, hogy sikeresen ellenőriztük az ASUS Bizalom programba benyújtott igénylését.
30 napon belül fel fogjuk dolgozni a kifizetést a bankszámlára, amelynek adatait megadta.
Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük, olvassa el a weboldalon megtalálható Általános Szerződési Feltételeket vagy a Gyakran Ismételt Kérdések részt, vagy kérdezzen e-mailben a support.hu@asuspromotions.com címen.
Tisztelettel,
ASUS Bizalom program
Ez egy automatikusan küldött levél, kérjük, ne válaszoljon rá!
Ez így most elég elképesztő számomra....
-
SMartin-HU
tag
Szerviz tapasztalatok!
Nagyon gyorsak voltak és a gépet olyan állapotban kaptam vissza, mint ahogy bevittem. Vigyáztak rá, le a kalappal. Attól függetlenül, hogy jogosan elvárható. (Ne tudjátok meg, hogy kaptam vissza anno Csehországból az Acer laptopom....)
Mi volt a hiba?
A hűtő nagyon hangos. Szinte azonnal bekapcsol, még alacsony hőmérsékleten is. A szervizbe küldés előtt már tarthatatlanul hangos volt és nagyon ingadozott a hőmérséklet.Javítás
Kiderült, hogy a jobb oldali hűtő teljesen tönkrement és maga a hűtés vezérlője is. Így valószínűleg hibás hőmérsékleti adatokat kapott.A szervizjelentésben az van, hogy új ventilátort raktak bele (OK) és a vezérlőt javították. (?? Biztos... ők értenek hozzá.) + BIOS frissítés (A legfrissebb volt rajta, így ezt nem értem.) + A driverek frissítése.
Konklúzió és információk
A magas fordulatszám és hangos bal oldali ventilátor problémája nem oldódott meg teljesen. Jelenleg kevesebbszer kapcsolja be, de így is hangos. A jobb oldali hűtő most szépen egyenletesen működik és stabilizálja a hőmérsékletet.Rákérdeztem a megmaradt problémámra és azt a választ kaptam, hogy valószínűleg a következő BIOS frissítés fogja megoldani. Jelenleg nem tudnak rajta állítani, mert nem lehet belenyúlni.
Szoftveresen nem ajánlják a hűtés szabályozását, mivel nem tudunk mind a 2 ventilátorhoz hozzáférni... így meg van a kockázata, hogy amikor sikerül a Bal oldalit beszabályozni, akkor a Jobb oldalit egyáltalán nem fogja működtetni a gép. Lehet hogy halkabb lesz, de akkor a 2 ventilátoros hűtőnek elveszik az értelme, ha nem fog működni mind a 2 ventilátor. + A gép jobb oldala főlni fog terhelés alatt, hiszen a rézcső végig fut a gépen és hiába hűtjük bal oldalon... ha a jobb oldalon nem megy a ventilátor, akkor meg fog rekedni a hő.
Bizalom program
Külön figyelmeztettek és a kezembe nyomtak egy 2 oldalas angol nyelvű szerviz jelentést is távozásom előtt, hogy amennyiben Bizalom programos vagyok küldjem el beszkennelve a kérvényemmel együtt.A jelentésben a diagnózis és a javítás módja szerepel.
Diagnosed problem: Unable to wheel or Speed Error on Fan; High temperatures change; Noisy.
Excecuted service: Repair with new component / parts and setting.
Passed final test: Yes.Elküldtem a kérvényt, amire ezt kaptam:
Kedves XXXXX XXXXXX!Igénylésazonosító: XXXXX
Köszönjük, hogy benyújtotta igénylését az ASUS Bizalom programba!
Most ellenőrizzük, hogy igénylése megfelel-e a programmal kapcsolatban megfogalmazott Általános Szerződési Feltételeknek. Kérjük türelmét, 3 munkanapon belül válaszolunk, hogy igénylése sikeres volt-e.
Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük, olvassa el a weboldalon megtalálható Általános Szerződési Feltételeket vagy a Gyakran Ismételt Kérdések részt, vagy kérdezzen e-mailben a support.hu@asuspromotions.com címen.
Tisztelettel,
ASUS Bizalom program
Ez egy automatikusan küldött levél, kérjük, ne válaszoljon rá!
Most várom a fejleményeket!
-
SMartin-HU
tag
válasz
szita.erno #24906 üzenetére
hoppá... holnap mehetek a gépé.
Nem tudom hogy ez egyedi vagy sem, de ez baromi gyors volt
Kíváncsi vagyok mit alkottak.
-
SMartin-HU
tag
válasz
sniper elite #24901 üzenetére
Ha jól emlékszem ZozzHUNnak 31 nap előtt romlott el a gépe, így nem vehet részt a programban.
-
SMartin-HU
tag
válasz
sniper elite #24894 üzenetére
Még csak most indult a program... és gondolom rengetegen meg is próbálják kihasználni.
Az enyém most 3 hónapos lesz és most küldtem el szervizbe. Majd kiderül mi baja vagy hogy oldják meg a problémámat.
-
SMartin-HU
tag
Kaptam egy üzenetet, hogy hozzá kezdtek a javításhoz. Ez már előre lépés hétfő óta.
-
SMartin-HU
tag
válasz
bandi0000 #24844 üzenetére
2014 Legtöbb eladott laptopja Asus. Azért lehet rengeteg problémát hallani, mert ebből adták el a legtöbbet...
Nem lehet leírni egy márkát emiatt. Nálunk van 2db amivel semmi gond nincs, de én kifogtam egy problémásat. Ennyi.
A szerviz viszont egyenlőre korrekt. Bevittem és normálisak voltak, majd kiderül mi lesz belőle.
-
SMartin-HU
tag
Asus barátunk feldobott egy új BIOS-t. Na lássuk a medvét, hátha sikerült megoldaniuk a problémát.
-
SMartin-HU
tag
Azt alá kell írni hogy a terhelés bírja... 85°C-ig engedi és vissza zuhan 60-75°C-ra. Utána 70°C körül állandósul.
De akkor sem normális, hogy egy ventilátor 4100 és 5300 RPM fordulaton működik. Ezeket fokozatmentesen lehetne állítani 0-X tartomány között. Még is ilyen használhatatlan vagy inkább indokolatlan értéken működik.
Fel sem tűnne az egész, ha nem kapcsolgatna.
-
-
SMartin-HU
tag
válasz
ITjunior #24756 üzenetére
GPU-ról még szó sem volt
Még csak az Intel megy és így is nagyon hangos. Ha tényleg terhelem, akkor 5300 a fordulat.
4100 és 5300 között változik. Kicsit szűknek érzem ezt a tartományt, pedig ez egy jó processzor. i5-5200u
Van mellette egy X555 és az néma csendben megy. Páromnak meg "N" sorozat van i7 és az is csendes....
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok.
Most már elég sok embernek van K501 gépe. Én azokhoz szólnék, akinek a dupla ventilátoros LX van.
Mi a tapasztalatotok a hűtéssel? Mert nekem iszonyatosan hangos. Kezdi leverni a biztosítékot a hangja....
-
SMartin-HU
tag
válasz
fakeseries #24751 üzenetére
Ha jól tudom ebben nincs.
-
SMartin-HU
tag
válasz
fakeseries #24748 üzenetére
Nekem az a széria van, ami a leggyorsabban elfogyott. i5, 8GB RAM, AC wifi stb.... a gép teljesítményével kimondottan meg vagyok elégedve.
Az i7 ereje renderelésnél jön ki stb... és nem éri meg a felárat ennél a két mobil processzornál. Az egyik kollégámnak is az i7 jutott és nem ad annyival többet, hogy megérje.
-
SMartin-HU
tag
válasz
istvan1981 #24697 üzenetére
Nem mindegyikbe került bele.
Nekem K501LX-DM116D van és ebben speciel van.
-
SMartin-HU
tag
válasz
ivógéptanács #24553 üzenetére
Ha a promóciós időszakban vette és be regisztrálta + eltelt a vásárlás óta 31 nap. Na akkor tényleg nagy disznója van.
-
SMartin-HU
tag
Nincs matricázva, így a megbontása nem járhatna garanciavesztéssel. Még is azt mondják, ha nincs szerelő nyílás, ahonnan könnyen meg tudja oldani az ember a bővítést... akkor bukta a garanciát, ha megbontja.
Kíváncsi lennék az igazságra. 4 boltnál kérdeztem rá és eddig 2 vs. 2 az állás
-
SMartin-HU
tag
válasz
pixelblondie #24290 üzenetére
Próbáljatok ki benne egy másik 8GB-os modult, ha azzal sem jó, akkor jöhet az Asus support és társai.
-
SMartin-HU
tag
válasz
pixelblondie #24285 üzenetére
Max 8GB lehet benne és 4GB már az alaplapra van forrasztva.
DDR3L 1333MHz 4GB, amit beletehetsz. Maximum! mert nem fogja kezelni.
-
SMartin-HU
tag
Mivel nincs rajta szerelő nyílás, így garancia vesztéssel jár.
A csavarokat nem elég kivenni, fel kell pattintgatni az alját... sok kis műanyag fül tartja. Pont szedtek szét egyet, amikor bent voltam
Jó volt megnézni mi is van benne. Akkor jöttünk rá, hogy van benne M.2 foglalat.
A bolt szervizese azt mondta, hogy a csavarok állapotát és a füleket nézik meg a hivatalos szervizben.... így ha nem barmolod szét, akkor nem lehet megállapítani, hogy szét volt szedve.
-
SMartin-HU
tag
-
SMartin-HU
tag
Tény hogy voltak elb@...t win verziók, de miért félnek ennyire a Windows 10-től?
Amikor megjelent és lehetett frissíteni, már ment is fel a gépre. Nem bántam meg.
Az meg hogy vesznek egy új laptopot, amit már minden hol win10-el ajánlanak és fel akarják erőszakolni rá az előző rendszereket... Ez nekem magas.
-
SMartin-HU
tag
válasz
sniper elite #24171 üzenetére
Ez nem így működik... Ők egyszeri megbízásban kifizették a biztosítót, minden további költség a biztosítót terheli. A boltosok és a hozzátartozóik sem vehetnek részt a programban.
Azt meg hogy nem hallunk olyanokról akik megkapták... hát eléggé a program elején vagyunk még és nem csak a mi kis Országunkban van ez a program.
-
SMartin-HU
tag
válasz
Simi37 #24168 üzenetére
Egy háztartásban csak egy termék vehet részt és műszaki meghibásodásnak kell történnie.
Nem az Asus fizeti vissza, hanem a biztosító társaság akikkel szerződtek. Nem vállalnák be, ha nem érné meg nekik.... végül is minden utcasarkon kint van most egy ASUS plakát (Óriási reklám!). Szerintem nem fognak szórakozni és kifizetik, ha ténylegesen meghibásodik.
-
SMartin-HU
tag
válasz
mzsolty #24045 üzenetére
Nem egy erő bajnok... jobban járnál már egy 4 magos Pentiummal vagy egy 4 magos Atommal, ha ebben az árkategóriában nézelődsz.
Nagyon jó a fogyasztásuk és legtöbbnél passzív a hűtés. (vagy talán mindnél?!?)
Vásárlás előtt próbáld ki a boltban, kezd el nyúzni... amiket otthon is csinálnál vele. A legtöbb helyen megengedik, ha van bemutató darab belőle.
-
SMartin-HU
tag
Macbook Pro vagy Asus? Mac vagy Win10... Ezt neked kell eldöntened.
Az 5th Generáció (Broadwell) inkább a fogyasztása volt hatással és nem a teljesítményre. 14nm csíkszélesség. Nem fogyaszt annyit mint az elődeik és így nem is melegszik annyira.
Egyébként az i5 (5200u) és az i7 (5500u) között nincs is akkora különbség, mint gondolnánk... Bár ha minden MHz számít, akkor igen. (300MHz és 1MB cache a legszembetűnőbb különbség)
i5-5200u [link]
i7-5500u [link]Összehasonlítás: [link]
Nyilván az i7 jobban teljesít, de én inkább vettem i5 processzorral laptopot, 8GB RAM társaságában és kapott egy 120GB M.2 SATA SSD-t a Win10. Mellette pedig ott van a gyári 1TB HDD.
Az i5 és az i7 laptop árkülönbsége pont elég volt az SSD-re.
Ha van rá lehetőséged, akkor mind a két konfigurációt próbáld ki és dönts a tapasztalatok alapján.
-
SMartin-HU
tag
válasz
pepeSTAAR19 #23917 üzenetére
Szia. b/g/n wi-fi van benne, így nem fogod tudni kihasználni a teljes sávszélességed.
-
SMartin-HU
tag
válasz
mongi123 #23885 üzenetére
A Li-Ion és a Li-Poly akkumulátor azt szereti, ha folyamatosan van benne töltés. 25% alá ne merítsed, csak ha szükséged van a gép használatára.
Ezek az akkumulátoros rendszerek már csepptöltésűek. Tehát ha folyamatosan töltőn van, akkor nem töltődik. A 100% töltöttségi szint elérése után, leállítja a töltést és magától, ahogy annak lennie kell nagyon lassan el kezd merülni. (A gép ilyenkor a hálózatról kapja az áramot és nem az akkumulátoron keresztül!) Amikor 95%-ig lemerült, akkor újra bekapcsolja a töltést és vissza 100%-ig.
1 töltési ciklus azt jelenti, hogy 0%-ról 100%-ig feltöltöd. Ha csepptöltéssel használod, akkor 20x játssza el a gép ezt a játékot, mire 1 ciklus letelik. Az hogy hány ciklus után kezd el az akksi kapacitása csökkenni, rengeteg dologtól függ. (Milyen technológia, hány cellás, hogy használod stb...... )
Esetleg, ha változást érzel a kapacitásban. Merítsed le 25%-ig és egyhuzamban töltsed fel 100%-ig, hogy a nyugvó ionokat felzavard. Hetente vagy két hetente... ez csak rajtad múlik.
Nekem minden laptopomban be van építve az akku és ha van rá lehetőség, akkor a hálózatot használom.
-
SMartin-HU
tag
válasz
rumack #23884 üzenetére
Szia.
Én a felhasznált anyagok minőségét mondanám különbségnek.
Az X átlagos felhasználásra van és műanyag. Néhol fémhatású bevonatot kap.
A K már sok elemében fémből készült, de még mindég nem tartozik az N sorozathoz és ami a legfontosabb, hogy nem az N árkategóriájában van. A K inkább egy aranyközép útnak van belőve, az X és az N közé.Az X szériában van optikai meghajtó, 3db USB van rajta és ott van még mindég benne a VGA port.
A K széria 4db USB-t kapott és elhagyták a VGA-t. A VGA hiányát egy kis adapterrel oldották meg, ami benne van a csomagban tartozékként. (HDMI-VGA) Szükséges rossz, de elvétve tényleg szükség van rá.Személy szerint meg sem tudom mondani, hogy mikor kellett utoljára optikai meghajtót használnom... nálam a 4db USB hasznosabb. A 3db nálam nem elég.
A K501LX mellett, nekem van egy X555LN laposom. A K501 laptopon, ami fémnek néz ki, az abból is van. Ez nem teljesen igaz, mert a zsanér burkolata műanyag, de legalább passzol az alumínium vázhoz.
Ami még különbség lehet és a K felé billentené a mérleget, azaz M.2 foglalat. Így SSD és HDD is lehet egyszerre a gépben. Ha jól tudom az X550JX-DM202D alaplapján nincs M.2. Már, ha ebben van.... mert a leírások elég hiányosak.
Hűtés szempontjából van még különbség és a meleg levegő kivezetésén. Oldalra kivezetve kevésbé fogod hallani a hűtőt (X). A K szériánál a zsanérra fújja rá a levegőt a ventilátor, így talán hangosabbnak hat az egész. Ez szubjektív.... mindenkinek más tetszik.
Az X550JX-DM202D egy i5-4200H (4.gen Haswell) processzort kapott, ami erősebb és ennek fejében jobban eszi az akkumulátort.
A K501LX-DM046D egy i5-5200U (5.gen Broadwell) processzort kapott, ami elhanyagolhatóan gyengébb, de már 14nm csíkszélességgel készült és jobb a fogyasztása. -
SMartin-HU
tag
válasz
SMartin-HU #23862 üzenetére
Az akkumulátor és a hangszóró között lehet csatlakoztatni az alaplaphoz az M.2 eszközöket és ott lehet 2 méretben rögzíteni.
-
SMartin-HU
tag
válasz
Bkrisz9 #23861 üzenetére
A probléma az, hogy az eladók össze vissza írják meg a gépek adatlapját. Ész nélkül... Tisztelet a kivételnek, akik tényleg utána tudnak járni.
Először én is az LB-t néztem és az Asus Support mondta meg nekem is ezt az eltérést.
A laptopok 98%-ban szerintem 1 hűtő van, így semmit nem jelent. Az nVidia GTX 950M miatt kapta meg a dupla hűtést, bár ezt ők is csak találgatták.
-
SMartin-HU
tag
válasz
Bkrisz9 #23859 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a K501LB nem rendelkezik billentyűzet világítással, csak az LX. Amennyiben meg tudod nézni a boltban, rögtön rájössz, mert a billentyűzet sem pont ugyan az. Az f3 és f4 gombokkal lehet a bill. világítás állítani. Az LB-nél ez nincs rajta.
Emellett az LB-ben 1db hűtő van. Az LX-ben 2db.
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok.
Tisztázzuk mi is van a ASUS K501LX DM116D laposban, mert ha nem írtatok rám legalább negyvenen ezzel kapcsolatban... akkor senki. Nem probléma, nyugodtan írjatok! De mivel egymással úgy látom nem kommunikáltok, így ide is leírom.
ASUS K501LX DM116D
Megjelenés
- Mart alumínium test és szálcsiszolt, sötétkékre eloxált fedlap. Nagyon igényes ennyi pénzért.
- Billentyűzet világítás van! (3 fokozatban állítható)Kijelző
- LCD: 15,6 FHD USLIM (Matt és szerintem teljesen jó a fényereje, bár pár ember szeret ezek szerint ív fénybe bámulni....)Házon belül
- CPU: Intel i5 - 5200U (Az i7 nem ad annyival többet, mint amennyivel drágább és jobban is melegszik)
- RAM: DDR3L 2x4GB (4GB alaplapra forrasztva)
- GPU: nVidia GTX 950M
- VRAM: 2GB DDR3
- WLAN: Intel DualBand AC 802.11 + Bluetooth 4.0
- HDD: 1TB 5400RPM
- Akkumulátor: 3 cellás Li-Polymer, 48WH
- Az alaplapon tényleg van M.2 foglalat, ha minden igaz minden méret bele megy.
- A touchpad be van süllyesztve! Nagyon kényelmes és több ujjat is érzékel.
- Kamera :VGA minőség (12 éve használok laptopot, kb 5x használtam a beépített kamerát, így nem érdekel milyen a minősége.)
- Mikrofon és a kamera működését jelző zöld LED a kijelző fölött van.Be és kimenet stb......
- Bal oldalon: Táp, Gigabit LAN, HDMI és 2db USB3.0, hangszóró
- Jobb oldalon: Kensington lock, Combo Jack, 2db USB2.0 és SD kártya olvasó, hangszóró
- Elölről: 5db indikátor LEDHangzás
A csuklónk alá került be a sztereó hangzás, ami nem előre, hanem oldalra áll. Tehát balra és jobbra sugározza a hangot. Nekem nagyon tetszik ez a megoldás és kimondottan szebb hangja van az X555LN laposomhoz képest, ami felém sugározza a hangot. Mélyebb hangja van, bár ezt már lehet csak beképzelem...A drágább "N" modelleknél a billentyűzet fölött van a sztereó és felénk sugároznak.
Hűtés
Sarkalatos pont... A hő kivezetése a géptest és a kijelző között van. A 2db hűtő a zsanérra fújja rá a meleg levegőt és így felfelé távozik.Nem a világ legvékonyabb laptopja, de vékony! Így tessék elkönyvelni, hogy igen is melegedni fog terhelés alatt, amit a ventilátorok ki foknak nyomni házon kívülre. Játék alatt kb 60-70-85 °C... tudom marha nagy tartományt adtam meg, amivel nem lehet mit kezdeni, de nagyon meleg van, ami nem csak minket készít ki, de a gépeinket is. Majd később kiderül mit produkál.
Minden esetre a játékok és a Solid Edge nálam gyönyörűen futnak, így meg vagyok elégedve a teljesítményével.
Ami minden nekem címzett levélben előkerült, azaz OS volt.
Én Windows 10 Pro-t használok. Telepítés után az eszközkezelő katasztrófa volt.... rengeteg elemet nem ismert fel. Olvasgatva a problémásnak ítélt eszközöket kikövetkeztettem, hogy a chipset lehet a ludas. Bele is trafáltam a közepébe. Az Intel oldalán fellelhető a megoldás. (Intel® Chipset Device Software (INF Update Utility)) [link]
Telepítés és újraindítás után, minden a működéshez szükséges drivert automatikusan megtalált a Win10. Jelenleg minden működik.
Az Asus oldaláról lehet mazsolázni a kiegészítő programok között, amiből kettőre minden képen szükség lesz. ATKPackage (HotKey), ASUS Smart Gesture (Touchpad, több ujjas érzékeléshez).
Tartozékok
- Táp és hozzá a tápkábel
- HDMI-VGA átalakító (Ennek nagyon örültem, mert ha elmész valahová bemutatót tartani és VGA csatlakozó kellene, akkor meg is van oldva a probléma. Simán elfér a táskában. Még sem éktelenkedik az egyébként szép gépen az 1000 éves kék csatlakozó...)Zárásnak, ha minden igaz a bal oldali 2db USB3.0 képes a gép kikapcsolt állapotában is a rácsatlakoztatott eszközeinket tölteni. Még nem próbáltam ki.
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok.
Vettem egy ASUS K501LX DM116D laptopot (Intel i5-5200U, 8GB, 1TB, nVidia GeForce GTX 950M).
Nagyon meg vagyok elégedve a teljesítményével. Aluminium hegyén hátán minden hol... A monitor kávája és a laptop alja kapott fekete műanyag borítást.
Ami érdekes... Sehol nem írták, hogy AC wifi van benne és billentyűzet világítással is rendelkezik ?!?!?!?!. Ez pozitívum! Mellékeltek driver lemezt, de a gépben nincs optikai meghajtó
A VGA port hiányát megoldották egy mellékelt HDMI-VGA adapterrel. Ezt is pozitívumnak tartom.
A szépséghibája talán az egésznek, hogy nem értem ennek a dupla hűtésnek a lényegét.
Nálam bekapcsolás után elindul a bal oldali hűtő és le sem hajlandó állni... tehát folyamatosan hallom, hogy fújja a levegőt. Játék alatt sem vagyok benne biztos, hogy a jobb oldali hűtő beindult vagy sem.
Alapvetően a kialakítása miatt azt gyanítom, hogy az egyik hűtő simán elviszi az egészet a hátán és nem is kapcsolja be a második hűtőt. (Erős találgatás, de az aida64 csak egy fordulatszám adatot ír 4000 és 5300 RPM között változik WTF????? ez lehetséges?)
A hűtését hangosabbnak találom az eddigi laptopjaimhoz képest, de ez lehet attól is, hogy a zsanérra fújja rá a levegőt nem hátra vagy oldalra... minden esetre érdekesnek találom és megfordult a fejemben, hogy kifogtam egy hibás darabot.
Rizikózni nem akarok, hogy szervizbe küldöm, ahol szétbarmolják és visszaküldik, hogy semmi baja.
Olyan embereket keresek, akik rajtam kívül vásároltak ilyen gépet.
Emellett érdekelne mindenki véleménye, aki kapcsolatba került ezzel a modellel vagy tud róla valamit, ami elkerülhette a figyelmem.A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest