- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
frizso
senior tag
válasz
Lajos41 #23298 üzenetére
Akkor szerintem valami alaplap hiba lehet a probléma forrása.
Próbáld meg ne kikapcsolni, csak készenlétbe leküldeni!Tudom ez nem szakszerű megoldás, de legalább kényelmes és energiatakarékos.
Volt egy Hp 8710p-s gépem aminek a bekapcsoló áramköre megadta magá. Az áramkör az alaplapon volt és nem lehetett javítani. A gép csak nagy trükkök segítségével volt beindítható, de utána stabilan ment. Megoldás az lett, hogy mindig készenlétbe lett leküldve. A gépet 5éve eladtam, de a mai napig is megy ezzel a módszerrel:-)
-
frizso
senior tag
válasz
Lajos41 #23295 üzenetére
Szia!
Nekem asztali gépnél volt ilyen problémám, amikor a memóriák rosszul voltak időzítve. Mivel ez noti gondolom a memó időzítéseket nem tudod piszkálni, így marad a memó csere.
Vedd ki mindegyiket és cserélgesd. Lehet valamelyik memó vagy slot nem jó?
Ez csak egy tipp de hátha bejön! -
UnSkilleD
senior tag
ASUS X200MA-ról van valakinek tapasztalata?
-
Lajos41
csendes tag
Üdvözlet Mindenkinek !
Kérésem lenne:ha tudna segíteni Valaki; van egy asus pro 60-as laptopom,egy idő óta nem tudom leállítani,ugyanis kikapcsolás után egy-két másodperc múlva visszakapcsol saját magától : Jeleenleg ezt úgy oldom meg,hogy kikapcsolás után kiveszem belőle az akkumulátort-tehát áramtalanítom teljesen. Utána viszont a bekapcsolással van probléma...csak a média rész kapcsol be úgy kell játszadozni vele,hogy bekapcsoljon. Előre is köszönöm a segítséget. -
frizso
senior tag
ASUS X751LX notikról valaki esetleg tud valamit?
Minőség? Hűtés? Anyaghasználat?
Az Asus leírása szerint gtx 950m gddr5-ös vga van benne és az ára igen csak kecsegtető i5-ös procival 200k!
Érdemes beruházni egy ilyen vasra??? -
edari
őstag
válasz
Simi37 #23284 üzenetére
SSHD se ér sokat. Nekem 24 gb az ssd rész (mint cache). A windows bootot már megjegyezte, mivel amikor friss a telepítés akkor sokat indít újra az ember. De ahogy bejön az asztal, egy sima hdd sebessége az egész. Én már most falhoz vágnám, csak még nem jött meg az ssd.
-
Kecso0101
csendes tag
Sziasztok Egy asus K70AC webkameráját szeretném életre kelteni, de bármit teszek
/bios frissítés, gyári driverek telepítése/ mindig az jön vissza, hogy ismeretlen eszköz...A kamerát leteszteltem másik gépben EEPC-ben, ment. kábelt se hiszem, hogy rossz, bár nem teszteltem.
win 7 professional 64 bit lett telepítve....
Köszönöm, ha valaki tud segíteni.
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Asus X50R laptopom és olyan gondja van hogy ha megosztom a netet a telómról akkor nem tud rá csatlakozni a wifi. Másik 2 géppel is kipróbáltam, azoknak ment bár jóval újjabbak. Tudtok esetleg valami megoldást? -
Simi37
őstag
Üdv!
Már felhoztam néha, hogy ha cserélnék-e HDD-t 5400ről 7200re akkor gyorsulna-e a rendszer...mondtátok igen, csak hangos meg stb...aztán közben eszembe jutott, hogy van SSHD is szóval ezt néztem ki mivel ez is 1TB + van 8GB SSD (gondolom mint gyorsítótár). Kérdés ha valaki hajtott végre ilyen cserét annak mennyit gyorsult a gépe? (Ha nem volt csere akkor is elfogadom az tippeket
)
Köszi
-
NTonee
veterán
válasz
Remekelek28 #23276 üzenetére
2év + vásárolhatsz 1et.
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Az asus ad 3 év garanciát notebookra? Vagy csak 2 év. -
edari
őstag
Sziasztok.
Asus N551JM-hez lehet valahol optibay-t kapni? -
woodensteel
csendes tag
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne az Asus N750JK-T4218H notebook-al kapcsoltaban.
1. A billentyűzete háttérvilágításos?
2. 2db HDD hely van benne?
3. Megér 250k-t?
CS:GO,AutoCAD,net,film,torrent,Photoshop és a főbb Adobe programok használatára lenne. Amit szánnék rá az kb. ennyi, 250k.
Köszönöm előre is! -
törölt tag
válasz
Marcellus_ #23264 üzenetére
Vélemény:
Ennyi pénzért már sokkal jobbat is kapni... -
Marcellus_
csendes tag
sziasztok!
Kinéztem ezt a vasat: [link] Egyetemi használatra, programozásra, filmezésre meg 1-2 játékra kéne. Elég gyakran hurcolnám magammal, szóval azért esett erre a választás. Van erről valakinel vmi véleménye, vagy egyéb javaslata? -
Dangers
csendes tag
Sziasztok ma érkezet meg ASUS N551JK CN192D laptopom. Feldobtam rá a win 8.1-et beraktam a cd-ét amit adtak mindent felrakot kb fél nap .... (na de mindegy) Kivéve egyet a hálozati vezérlőt (telepités közben nem írt ki semmi hibát) Eszközkezelőnél jelzi. És ugye így nincs net de a jo a... se talál magának illesztő progit. Ilyenkor mi van ?
-
-
Jazz
veterán
Egyszer: digitaltrends
A blindingly good displayAt first glance, the G751JY’s 1080p display seems to be a run-of-the-mill screen. Picture quality doesn’t look particularly sharp, and colors aren’t vibrant. After we spent some more time with it, however, we came to appreciate the screen’s realistic look. It doesn’t grab the eyes, but good looking games like Battlefield 4 make its accurate color and strong contrast clearly obvious.
Objective testing indicates that the display can handle 93 percent of sRGB, and 71 percent of AdobeRGB. It also maintains a contrast ratio of 650:1. These results are middling. Competitors like the Alienware 17 offer a slightly wider gamut, but a lower contrast ratio.
Másodszor:ultrabookreview
Panel HardwareID: LG Philips LGD046C;
Coverage: 93% sRGB, 69% NTSC, 72% Adobe RGB;Egyenlőre ennyit találtam. Úgy hogy nem tudom hogy jött össze a Notebookcheck-nek az az 56%.
-
Jazz
veterán
válasz
NTonee #23253 üzenetére
El linkeltem. Itt a 751 Notebookcheck linkje. Asus G751JY-T7009H Notebook Review
Itt valóban IPS-t írnak, viszont:Notebookcheck-ék ezt írják:
Asus G751JY-T7009H
Color Space (Percent of AdobeRGB 1998) 56Betudnád linkelni azokat az oldalakat ahol te 74%-ot láttál teszten, amiről beszéltél?
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
G751-ben (Adobe RGB 1998: 54% színtér) és G771-ben (Adobe RGB 1998: 74% színtér) nem ugyan az a kijelző van?? És a többi értékben is messze alul marad.
-
katt777
félisten
válasz
Csapo83 #23224 üzenetére
Még megtanulhatom.
Ha kihagynám a fedélzeti computert az airbusokból, kisebb eséllyel zuhannának le.
De ne aggódj, sem bicajból, sem PC-ből, sem másból nem maradt ki soha semmi (csak ami rossz volt). Persze, amúgy sem aggódnál, hiszen nem tudhatod, ahogy senki más sem, melyik gépet szereltem.
Ahogy Bobby Bouchet-nek mondták (Vizes8as): amiről a mama nem tud, amiatt a mama nem aggódik. Manapság amúgy is mindenki inkább a "bekerült", alkatrészek miatt aggódik.
On-ba visszatérve: az áramtalan, 15mp-es "hideg indítás" megoldotta a problémát. Neten találtam erre tippet egy HP gépnél, de itt is bevált, elméletileg bármelyik laptopon működhet ilyen hiba esetén. Mindenesetre szóltam a srácnak, hogy +1x ne hagyja idiótának stress-tesztelni a gépet. -
HoaryFox
őstag
Laposom elkezdte érezni a nyarat
Bár egész jól bírja eddig, több órányi játék után is csak max 70°C a CPU. Good job, ASUS, jól megcsinálták a hűtését a gépnek. Igaz, van hangja néha
-
marpataa
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalatok, esetleg valaki használ ilyet?
[link] -
jófejsrác
senior tag
válasz
Csapo83 #23237 üzenetére
Most megizzasztottam megint (25p dio 3 multi) és közben elindítottam egy cpu temp progit, hogy lássam mi a helyzet. Nagy átlagban 75 körül mozgott, de a program szerint elérte a 90et egy bizonyos szinten. Játék után újra 45 fokos. Viszont a venti még mindig süvít már megint hiába tettem passzívra - ki érti ezt
.
ui.: lecsillapodott
-
cyber86
őstag
válasz
Csapo83 #23228 üzenetére
Ismerősöm annyit kért, hogy ezt írjam le, mert az asus oldalán ips szerepel de van ahol azt találta, hogy tn...
gondolom erre gondoltál: G551JM-DM057D
Vagy ez a lista érvényes?
G551JK-DM059D - TN
G551JM-DM057D - TN
G551JM-DM031D - TN
G551JM-DM024D - TN
N551JM-XO023D - TN
N551JM-DM056D - TN
N551JK-CN067H - IPS
N551JK-CN067D - IPSMert ha igen akkor a jm-be nincs is ips...
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Ebből g551jm melyik ips paneles?
-
jófejsrác
senior tag
Hello,
pár napja vettem észre, hogy ha valamivel játszom akkor ugye a laptop (N551JK) ventilátora felhangosodik. Ez természetes hisz hűteni kell. Na de ha már abbahagytam a játékot akkor eddig szépen elhalkult. Viszont most már csak úgy halkul el a ventilátor ha újraindítom a gépet. Direkt hagytam fél órát is menni, de a ventilátor csak süvített a gép meg jéghideg. Először valami energiatakaékosság sémára gyanakodtam, de ott nincs semmi, meg már alaphelyzetbe is raktam (eddig sem volt máshogy).
Valakinek valami ötlet?
ui.: 44 fokon is extra pörög a venti
-
katt777
félisten
válasz
Csapo83 #23222 üzenetére
Kicsit sokba kerülne odavinni.
Szerelés nem probléma, PC-ben otthon vagyok, és tudok figyelmesen szerelni/pucolni/pasztázni. De sok mást szerelni is szétszedéssel, odafigyeléssel, és óvatossággal tanultam meg. Még semmit nem rontottam el. Bankban a rossz ablakból mondjuk megmaradt 4 alkatrész, de hibátlanul működött. -
Csapo83
aktív tag
válasz
katt777 #23221 üzenetére
egyenlőre sötétben tapogatózunk. ha van lelki erőd és tapasztalatod akkor szed szét a gépet aztán pucolj meg mindent, pasztázd újra és rakjad össze (persze figyelve a részletekre) volt már hogy ez megoldotta a hibát. ha úgy érzed hogy szükség van segítségre hozd el a gépet és megnézzük mit lehet tenni ( akár meg is várhatod).
-
katt777
félisten
válasz
Csapo83 #23220 üzenetére
Kösz a felvilágosítást.
Gyorsabb és hasznosabb, mint az ASUS support.
Akkor szétszedem, aztán megnézem azt a kapcsolót. Sajnos szétszedve sosem volt a gép, szóval nem biztos, hogy egy durva teszt ne égethetett volna el benne valamit a porban, mielőtt lekapcsolt volna, főleg, ha nem pont a CPU-ról v. a GPU-ról van szó.
-
Csapo83
aktív tag
válasz
katt777 #23219 üzenetére
Minden CPU és GPU rendelkezik egy védelemmel ami megvédi a túlterheléstől így a teszt progi biztos nem okoz ilyet (max lefagyhat a gép vagy újraindul).
Másodlagos gomb, kapcsoló nincsen a notikban és ha a gomb a rossz akkor nem tudod bekapcsolni.
Mivel a bekapcsoló gomb egy mikrokapcsoló ha az bezárlatosodik akkor okozhat ilyen hibát, ebben az esetben amíg ki nem cserélteted a kapcsolót nem fogod tudni bekapcsolni a gépet! ( na jó ez így nem igaz mert hálózaton keresztül is be lehet kapcsolni a gépet de ahhoz előtte be kellett volna állítani ezt az opciót )
-
katt777
félisten
Sziasztok!
A problémám a következő: haver el akarta adni az évek óta rendben működő KA50-es laptopját. Ott hagyta a vevőnél, aki állítólag csak rá akart rakni egy tesztprogramot (szerintem futtatta is), de nála rögtön lefagyott a gép, kikapcsolni nem tuda (5mp gombbal sem), kivették az aksit. Azóta nem lehet bekapcsolni a gépet. Elméletileg áramtalanítás után indulnia kéne hibával, de semmi. A bekapcsoló gomb érintkezője amúgy nem volt már 100-as, de kis játékkal mindig munkára lehetett bírni.
Kérdés:
Lehet-e, hogy a hülyegyerek megküldte valami barom tesztprogrammal, és megölte az eddig hibátlanul működő gépet, olyan szinten, hogy még zaj v. post sincs?
Van-e az alaplapon vmi elérhető bekapcsoló/resetelő gomb, mint a rendes lapokon?
Van más mód, hogy újraindításra bírjuk a gépet? -
jófejsrác
senior tag
válasz
Zodicus #23209 üzenetére
Szia,
először én is a pesti üzletükbe mentem, de hasonló szakértelemmel találkoztam (windows 7 ideje lejárt, nem jogtiszta szoftver elleni chip van beleszerelve és ehhez hasonlók...). Máshonnan vettem meg az N551JK amiben ha lecsavarod az alját ahogy láthattad neten is, gond nélkül bővítheted a memóriát.
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni a asus n550jk cn059d laptop driver telepítési sorrendjével kapcsolatban?
-
frigoo
aktív tag
válasz
Zodicus #23205 üzenetére
Nekem is N551jk van, a csavarok normál csillagcsavarok a szerelőablaknál ill. az odd rögzítője. Hdd csere simán kivitelezhető. Nekem ott helyben optibaybe pakolás egy 128as ssdvel majd 50kt mondtak. Azt hittem elszédülök. Én is az említett bolttól vettem a gépet, lassan viszem vissza hozzájuk pasztázásra, csak úgy érvényes rá az 1 év extra gari. Ha vajon ök pasztázzák a gépet, akkor megmarad a gyári garija?
-
Csapo83
aktív tag
válasz
Zodicus #23205 üzenetére
Ebből kb semmi. Csak az bizonyosodott be hogy olyan emberek is dolgoznak a szakmába akik még a sarki ABC-be-se lennének elég képzettek. Gyárilag biztos nincsen leragasztva a memória nyílás, a HDD már jó kérdés mert tényleg vannak gépek ahol nem olyan egyszerű a csere...
Viszont az is igaz hogy vannak "ELMEBETEG" konstrukciók amiknél tényleg szét kell szedni a fél gépet egy ram cseréhez vagy HDD cseréhez ( pl G53SX ) de ezeknél is olyan helyre van téve a matrica hogy meg tudd oldani gar vesztés nélkül....
Szerintem egyszerűen csak nem akart vele foglalkozni vagy nem érdekelte a dolog.
-
ZavaBalazs
őstag
n550jk, az utóbbi időben azt vettem észre, hogy vagy a HDD, vagy a venti 5-10 másodpercenként felpörög maxra, magas hangon süvít, aztán leáll, aztán megint felpörög maxra, aztán leáll. nemrég lett átrakva a HDD caddybe, illetve nincs egy hete, hogy a szalontól visszakaptam az éves takarítás után, tehát mindkét cucc életében történt változás, ami előidézhette ezt a jelenséget.
illetve most lett nemrég újrarakva rajta a 8.1, nem lehet hogy valami venti / hdd driver kimaradt a műveletből? -
Leleményes
tag
szerelőnyílást nem matricáznak
-
Zodicus
senior tag
Sziasztok
Rendeltem múlthéten a laptopszalontól egy N551JK-t memóriabővítéssel együtt, ma hívott az ipse, hogy elkallódott a csomag, de ma újra megrendelte. Én kérni szerettem volna tőle egy hdd átrakást egy általuk árult optibay-be és kértem hogy az eredeti hdd helye maradjon üres, mivelhogy én majd itthon belerakom az SSD-met. Erre azt mondta, hogy az nem lehetséges, mert az egész gépet szét kell ahhoz szerelni (még a memóriabővítés esetén is állítása szerint) ehhez. Illetve, hogy a gép hátulja is torx csavarokkal van rögzítve. Én néztem a neten képeket a gépről és nekem úgy rémlik, hogy van szerelő nyílása alul a gépnek és csak két csavar fogja. Ezt mondtam is neki, de azt mondta, hogy ez biztos nem így van, de ha így lenne sem lenne szabad a szerelőablakot megnyitni, mert ők azt leragasztják a garancia miatt.
Szerintetek ebből mi igaz? -
Csapo83
aktív tag
válasz
szabonagyur #23151 üzenetére
Eladhatják a gépet akár 2 év garival is....
Ilyenkor ők kockáztatnak mert ha az ASUS garin túl de még az általuk szabott gari időn belül történik a meghibásodás akkor nekik kell megoldani a javítást saját költségükön! Az hogy ez nekik mennyibe kerül vagy hogy oldják meg az az ő bajuk! ( ilyenkor viszont nagyon oda kell figyelni a javítás minőségére) -
Csapo83
aktív tag
válasz
szabonagyur #23199 üzenetére
HA otthon csinálod akkor valóban gar vesztés a vége, HA szervizben akkor nem.Tudom hogy ne lesz 20 fokos egy noti de azért nem is feltétlenül kell addig várni a tisztítással amíg már a hőfokvédelem menti meg a gépet.
-
Leleményes
tag
válasz
szabonagyur #23199 üzenetére
mondd ezt az N550jk-ra
-
törölt tag
Asus K53SV laptopom van. Az utóbbi időben elkezdett villogni a töltésjelző led. Az akku 16%-ot használódott el, még elég jól bírja szerintem. Aggaszt, hogy miért váltogatja a zöld és narancs színt. Ha kihúzom a tápot és csak akkuról használom, akkor is csinálja. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest