- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
-
bandras54
aktív tag
Hali!
A hűtő Topikban már kerdeztem, de elég inaktív a fórum. X555lb alá milyen hűtőt ajánlanátok?
Köszi előre is -
alfa20
senior tag
-
NTonee
veterán
-
alfa20
senior tag
válasz
szundybence #23388 üzenetére
Vagy akár hivatalos MS oldalról is letöltheted.
-
NTonee
veterán
válasz
szundybence #23388 üzenetére
1-2gb ram és atom procival szinte minden halálosan lassú lesz a starter verzión kívül. Jól gondolod, nem fog menni a kulcsoddal a home, kizárólag a starter.
Remélem ezért nem fogok kapni, de akár bármelyik "közösségi kölcsönző" oldalról tudsz leszedni ilyet. A saját kulcsoddal használva nem illegális. -
szundybence
aktív tag
válasz
szundybence #23386 üzenetére
Közben találtam w7-et, de nem a startert, hanem a hoom pró verziót. Viszont az valószínűleg nem fog menni a gép alján lévő Microsoft címke kódjával. Tudtok esetleg valami más jogtiszta dolgot javasolni?
-
Gergosz2
veterán
N550/N551 userek közül valakinek volt már olyan, hogy elfelejtette a gép a touchpad-es dupla kattintást. Maga a touchpad működött, csak a dupla kattintást nem nagyon akarta bevenni. Csak az segítette, hogy kijelentkeztem majd újra be.
-
NTonee
veterán
válasz
szundybence #23383 üzenetére
Ha a gép alján lévő címkén rajta van az aktiváló kulcs, akkor letöltesz egy módosítatlan, nem buherált win7 32bites starter verziót valahonnan, feltelepíted és a saját kulcsoddal be tudod aktiválni. Ebben az esetben teljesen legális lesz a dolog. Az eredeti drivereket pedig innen tudod letölteni hozzá.
-
szundybence
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ASUS Eee PC 1018P netbookom, aminek az alján lévő tanúsítvány szerint w7 starter kellene legyen, de nem az van rajta. Szeretném az eredeti szoftverével újrarakni (és a drivereivel), de nem kaptam meg hozzá. Esetleg tudnátok segíteni?
-
D@ny7
aktív tag
válasz
donceleger8 #23378 üzenetére
Azt leírtad, hogy az nvidia driver rendben van. Mi a helyzet az integrált VGA-val?
Itt lehet találsz megoldást a problémára -
Csapo83
aktív tag
válasz
Milyen VGA van a gépben? Vannak esetek hogy a VGA drivernél van arra lehetőség hogy aktivált a HDMI Audio-t....
-
Csapo83
aktív tag
Gyárilag a klaviatúra alatt 2X4GB ram van. Csak akkor érdemes azt piszkálni ha pl 8GB-s modulkat akarsz oda betenni....
Ha a fenéklemez alá beteszel még két ramot akkor természetesen menni fog a Dual továbbra is, ha csak egy modult teszel be akkor értelem szerűen nem így lesz.... -
Gergosz2
veterán
válasz
esetleg nem lehet , hogy TV-n kell valamit mókolni?
-
donceleger8
őstag
Köszi, még nem sikerült megoldani. De sajnos továbbra sem. Az hogy digital hdmi out ott van, vagyis a driver fel van rakva hozzá, de amikor benyomjuk neki a hdmi kábelt akkor nem történik semmi sem. Továbbra is szürke marad és azt irja nincs csatlakoztatva. Alapértelmezettre sem tudom rakna, mert nem jön elő ilyen opció, illetve szürke marad az is. Hdmi gond kizárva, többel is volt próbálva. A képet minden esetben átvitte, de a hang nem megy. Egyéb javaslat?
-
D@ny7
aktív tag
válasz
donceleger8 #23373 üzenetére
Kép
A hangeszközöknél
Bocs hogy most írok csak. Ha sikerült már megoldani bocsi. -
jófejsrác
senior tag
válasz
donceleger8 #23371 üzenetére
Egyszer én is kipróbáltam tévén keresztül laptopot, de ugyan ez volt a hibajelenség. A kép átment de a hang nem. Minden driver up to date. Nem volt kedvem kínlódni vele, így le is mondtam a dologról
-
D@ny7
aktív tag
válasz
donceleger8 #23371 üzenetére
Engedélyezve is van, vagy le van tiltva?
Ha engedélyezve van, akkor állítsd alapértelmeztre.
Legfrissebb driverek vannak a gépen? -
donceleger8
őstag
Hali!
Adott egy Asus G551JM laptop egy nvidia geforce gtx 860m vga-val.
Minden fel van telepítve, sehol sem jelez problémát vagy hibát az eszközöknél, de mégis, ha hdmi-vel összekötöm a tévével, akkor csak kép megy át, hang nem!
A lejátszóeszközöknél ott van, hogy digitális hangkimenet (HDMI), de ha csatlakoztatva is van, azt írja nincs csatlakoztatva. Mit kell beállítani? Mit kell még feltelepíteni, hogy menjen ez is?
Köszi -
D@ny7
aktív tag
válasz
Gergosz2 #23368 üzenetére
Nekem egyszer windows újratelepítésnél írt 2 frissítést. De amit felajánlott az nem is a legújabb frissítés volt.
Van egy olyan gyanúm, hogy azokkal a driver-eket és programokat ajánlja fel amik az asus support oldalán megtalálhatóak. És bizony ott elég gyakran le vannak maradva a frissítésekkel
Egyébként meg tényleg semmi értelme. -
Gergosz2
veterán
Most már tényleg érdekelne, hogy valakinek valaha frissített-e valamit az Asus Live Update? Magán kívül, mert pár hónapja azt megcsinálta, de azóta semmi. Meg úgy előtte sem igazán.
Őszinte leszek, nem nagyon látom értelmét ennek a proginak.
-
D@ny7
aktív tag
Erről a gépről valaki látott már tesztet a neten? - Én nem igazán találok.
Mi a véleményetek róla?http://www.notebook.hu/asus-x302lj-r4020d
-
Gergosz2
veterán
válasz
ZavaBalazs #23365 üzenetére
az a komment nem ma íródott, akkor még tényleg nem volt . Azóta érkezett.
-
adsl
aktív tag
Köszönöm az infókat!
-
alfa20
senior tag
Szia,
"Mi az amit figyelembe kell vennem?"
Ez nagyban függ, hogy mire akarod használni.Ebben az ár kategóriában esetleg talán, hogy a RAM bővíthető legyen később.
Ha a játék nem szempont, akkor az alábbi ajánlanám, ha minden képen ASUS, igaz kicsit több, de nem FreeDOS.Ha meg a játék is kell, akkor meg talán EZ bár itt meg az op.-ról kell lemondani.
...szerintem
-
adsl
aktív tag
Sziasztok.Nem tudom szabad e itt ilyet kérdezni de ha nem akkor elnézést.Szóval a segítségeteket szeretném kérni abba hogy milyen Asus laptopot vásároljak?Átlag felhasználó vagyok.Jelenleg egy Asus X51RL laptopom van.Erről szeretnék egy izmosabbra váltani.Olyan 120-130 ezer körül.Mi az amit figyelembe kell vennem?Ramot meg még mit?Vagy tudnátok ajánlani valamelyik típust?
-
Gergosz2
veterán
már párszor megvitattuk ezt itt, visszakereshettél volna rá. De nem kell az ördögöt a falra festeni, nem tragikus a helyzet, nem is igazán értem miért ez a nagy hiszti miatta. Jó persze, vannak jobb sebességgel megáldott gépek, a kialakításnak és egyéb más tényezőknek köszönhetően, de ami az N-es gépekben van az is bőven elég mindenre. Egyszer írtam is, hogy olyan ~10-12m és 3 fal távolságra a jel kb 70 %-ért át.
-
szabonagyur
félisten
Nem a Wifi gyenge a N esetében sem, hanem a "fém" ház miatt nagyobb a jelveszteség.
Amúgy miért számít még mindig ennyire a dual channel téma? Nagyon sokat kellene igazán memóriaigényes dolgot használnod, hogy láss valami különbséget, játékban mivel úgyis dvga van észre sem veszed.
-
NTonee
veterán
Ezekről azért nem találtál hazai tesztet, mert nem is nagyon vannak itthon. Ezek az asus üzleti kategóriás gépei, amolyan low budget business class. Asuspro B/BU, P/PU sorozat van, csak épp nálunk nem túl elterjedtek. Akik üzleti gépet vásárolnak, azoknak nem épp az asus jut eszükbe.
Itthon még az X, N, G (ROG) sorozatú gépek közül válogathatsz. Ha az N és G kilőve, akkor marad az X, de ezeknek a minősége általában nem túl jó. A gépválasztással kapcsolatban a Milyen notebookot vegyek topicot célozd meg, de ne csak asusban gondolkodj, mert lehet, hogy lesz jobb.
A sorozat típusszáma utáni két betű a sorozat tagjait (altípus) jelöli. Pl az N551JM az N551JK frissített verziója. Ugyanaz a gépház, de pl újabb proci. Az ezek után lévő betűk és számok pedig a felszereltséget jelölik kötőjellel elválasztva, pl hdd, ram, cpu, win.(#23349) Jazz: A G751 tulajok a gép saját topicjában pontos választ fognak adni, de 99%, hogy oda teszed a ramot, ahova csak szeretnéd.
-
Jazz
veterán
Üdv,
G751-nél két mem slot van a hát lap alatt, kettő a bill alatt (jóformán nem szédszethető helyen). Na most a gyári 8gb ugye a bill alatt van. Egyet teszel a szabad mem slot-ba. Így érvényesül a dual channel? Vagy csak akkor ha teljesen szétszeded a gépet és a bill alá teszed a másodikat?
Köszi!
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni vásárlás ügyében. Az Asus névrendszerébe teljesen bele vagyok keveredve, tehát az utolsó betűk (LB, LN, LK, LDV, JA, ...) mit jelentenek?
Igazából olyat keresek, ami 17.3" matt min 1600x900 kijelzős, proc minimum i5-4xxx/i7-4xxx, bővíthető M.2 vagy SATA SSD-vel, opcionálisan ac-s wifije van, és nem ROG vagy N széria, ez azért az árat is leszűkíti.
Találtam P751JA és P750LB típust, de semmilyen tesztet nem találtam róla.Köszönöm az ötleteket!
-
alfa20
senior tag
válasz
TomMusic #23343 üzenetére
W7 már nem igazán támogatott az újabb gépeken, persze fel lehet erőltetni, de lehetnek dolgok amik nem fognak működni, pusztán azért mert nincs hozzá megfelelő driver.
Szerintem minden képen nézzetek utána, hogy azon programok amikre szűksége van, hogy van-e probléma W8-on. -
alfa20
senior tag
válasz
TomMusic #23341 üzenetére
Érdemes utána olvasni, de szerintem komolyabb programokkal nem lehet gond, legalább is amihez folyamatos frissítések vannak, én mondjuk még nem találkoztam olyan programmal ami ne ment volna, biztos csak nekem nincs szükségem olyanra
. de ha még sem menne valami, akkor csak le kell frissíteni W10-re és probléma megoldva, valahol azt olvastam, hogy jobb lesz a régebbi programok kompatibilitása.
De érdemes, akkor minden képen előbb utána olvasni, a programoknak.
amúgy lehet tudni, mire lenne szükség? -
TomMusic
őstag
válasz
alfa20 #23335 üzenetére
Azért a quad core i7 mellett elbújhat az i5...
De párszáz MHz különbség amúgy is van.
Persze, lehet olyan i5, ami jobb mint egy i7, de akkor írd le a konkrét típusát, mert ez így csak szócséplés.
Szerk.: közben láttam hogy írtál. Visszavonom, amit írtam!
Azt hogyan tudom kideríteni, hogy a laptopban van hely HDD+SSD+ODD-nek egyszerre? -
alfa20
senior tag
válasz
TomMusic #23329 üzenetére
Ezeknek az i7 U-s CPU-knak mi értelme? 2 mag 4 szál, számalom... aki i7-et vesz annak nem hiszem, hogy a 12 óra üzem idő a lényeg. egy 3. generációs i5 (M vagy H) is komolyabb teljesítményre képes. a 2. gen i7, meg egyenesen alázza.
szerintem inkább nézzetek egy i5 xxxM, vagy H-s CPU-sat annak van teljesítménye, az U i7 csak parasztvakítás.
-
törölt tag
válasz
DLIVEKING999 #23333 üzenetére
Fórum szabályzat, ha egymás után írnál 5 percen belül, akkor használd a "szerkesztés" lehetőséget!
Amúgy külső SSD-vel használni egy gépet elég... furcsa...
-
DLIVEKING999
csendes tag
válasz
TomMusic #23329 üzenetére
Igaza van TomMusic-nak.
Ha nem játékra kell akkor ne ilyet vegyél.
Viszont ,ha játékra kell és azt akarod ,hogy menjenek rajta attól függetlenül ,hogy milyen anyagból és milyen kijelzővel.
Jelenleg nem találtam jobban,pedig már vagy 2 hónapja keresek gépeket és egyszerűen ilyen árkategóriában sőt még 300-ért is kompromisszumokat kell kötni.
Off
em értem ,hogy ha van egy viszonylag jó paraméterekkel rendelkező gép akkor miért raknak bele TN panelt? Hülyék a gyártók vagy csak a hülyéknek csinálják ezeket?
-
TomMusic
őstag
válasz
TomMusic #23327 üzenetére
Na közben találtam i7-es prockóval, igaz az egyikben cska 4GB RAM van, de azt lehet bővíteni..
Egyik: ASUS X751LX T4012DMásik: ASUS X751LB TY003D
Kérdésem itt is, hogy vajon elfér bennük a HDD + SSD + ODD ?
-
TomMusic
őstag
válasz
DLIVEKING999 #23321 üzenetére
Ez jónak tűnik, köszönöm! Bár a proci kicsit gyengusz..
Vajon elfér benne HDD+SSD+ODD is?
Még keresgélek, hátha van i7-es, pár tizessel drágábban. -
NTonee
veterán
válasz
DLIVEKING999 #23322 üzenetére
ráadásul most épp 257.490 Ft amúgy, nem 225e.
-
NTonee
veterán
válasz
DLIVEKING999 #23322 üzenetére
az igen...
nem elég, hogy amd-s (a proci épp hogy üti a core i3 szintet), még radeon vga-s is, amik túlnyomó többségben elmelegedés okán térdelnek be viszonylag gyorsan. Mindennek tetejébe emag, aminek igencsak furcsa garanciális feltételei vannak, továbbá a forgalmazó a digiprime, amitől meg főleg visítva kéne menekülni. Ez aztán tényleg jó ajánlat.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
ASUS laptopot keresek (illetve egy ismerősöm), a segítségeteket szeretném kérni, hogy az alábbi paraméterek alapján milyet érdemes venni, és honnan.
Akár az is játszik, hogy az alkatrészeket utólag megvenni és beépíteni, ha úgy olcsóbb.
- Intel i7 proci
- legalább 8GB RAM
- SSD és HDD legye benne
- legalább 17"-es képernyő
- ha lehet, valami nVidiás videókari (de ezen ne múljon..)Ennyi elvárás van, a lényeg, hogy minél olcsóbb legyen (ezt minek is írom le..), meg nem árt, ha van rá garancia. Nem játékra lenne használva, de nem szeretnék abba belemenni, hogy minek ez, inkább amazt vedd meg.. stb. Esetleg a proci lehet i5, de akkor valamivel tudja kompenzálni..
Ja igen, az ár eredetileg 200 körül mozgott, de ennyiért kiröhögnek, úgyhogy az nyer, ami ehhez a legközelebb jár..
Szerk.: persze aki tud ilyet 200-ért, annak jár néhány üveg sör.Előre is nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
-
szita.erno
aktív tag
A problémám meg oldódott Köszönöm
-
szita.erno
aktív tag
Próbáltam nyomni az F8 at de nem csinál semmit. Annyira én sem értek hozzá
-
alfa20
senior tag
válasz
szita.erno #23315 üzenetére
Pontossan mit védett le a windows-t, vagy a biost?
-
szita.erno
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget!
De most egy nagyon nagynagy gondom van. A lányom le zárta a laptopját jelszóval. De amit be ír jelszót nem fogadja el. Ebben az esetben mit lehet tenni? Mert ugye bekapcsolásnál kéri a jelszót.Aki tud legyen szíves segíteni. Köszönöm szépen előre is. -
marinea2
addikt
válasz
szita.erno #23310 üzenetére
SSD!
-
steelsec
aktív tag
válasz
szita.erno #23310 üzenetére
Nekem is k52 van, de ha eddig gyorsabb volt akkor lehet valamit összeszedett, vagy már ideje újrahúzni. Win8-al jobb mint 7 el volt.
A helyet pedig így tudod növelni.
-
szita.erno
aktív tag
Üdv!Segítséget szeretnék kérni.Egy ASUS K52J gépről lenne szó.Nagyon vissza van lassulva a gépem.mit lehetne vele csinálni?Vagy újra kell húzni az egész gépet?
2. Helyi lemez a C meghajtó 49,9 GB van a D meghajtón 247.GB van.Hogy tudom meg csinál.meghajtóról 100.GB ott át tenni a C.meghajtóra?
Ebben kérnék segítséget hogy lépésről lépésre hogy tudom megcsinálni. -
robi baggio
tag
Sziasztok!
Mennyire tipikus,h Asus x550cc billentyűzetén nem működnek a gombok?pl szóköz, felette levő sor,nagy enter billentyű.Eddig vez nélküli bill-egér kombóval használtam,most tűnt fel. -
Asycid
tag
válasz
Leleményes #23303 üzenetére
És akkor mit vegyek helyette? gtx 850m-et nem kapok ennyiért, és maximum 190000 van rá.Igen,maximum ennyi, egy fillérrel se több. A gép 1-2 héten belül kéne. Szóval ha hagyjam, akkor szivesen várom ötleteidet.
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Olyan problemam lenne most hogy van egy Asus X55A laptopom. Gyarilag celeron 1000M van benne es a gyari oldalon is latom hogy csak celeron ill. pentium procival adtak ki. Viszont van egy i5 3230M-esem ami bele megy, de csak fel oraig mukodik utanna kikapcsol, i3-al ugyan ez. Nem melegszik tul meg semmi, kulfoldi oldalon olvastam hogy a BIOS direkt kivagja valami ellenorzes utan a gepet. intel FICT program segitsegevel viszont lehet piszkalni a biost allitolag, kiloni ezt a dolgot belole "Intel ® Anti-Theft BIOS Recovery Timer" (legalabbis kulfoldi oldalon ezt irjak amennyit ertek angolul) Teljesen veletlenul nincs valami infoja valakinek vagy valaki ert ehhez a reszehez?
Kulhoni forum: [link]
Nagyon megkoszonnem ha oszelehetne hozni a gepet az i5-ossel.
-
Asycid
tag
Sziasztok! Tervezném egy Asus x550jk vásárlását, de már csak egy helyen lehet kapni sajnos (emag). Több kérdésem is lenne:
1) Akiknek régebb óta van, azoknak volt-e valamilyen hardware-es hibája a geppel? Értem ez alatt a sok helyen olvasható billentyűzet és monitor problémát.
2) Már csak nemzetközi bill.-el kapható, ergo tuti szürkeimport. Érinthet-e ez hátrányosan valamiben?
3) Ha valaki tud olyan helyet, ahol magyar billel beszerezhető, ne tartsa magában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Hővezető paszták
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged