- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Gerzsi #23988 üzenetére
A milyen notebookot vegyek topicban érdeklődj. Az ott levő összefoglalós kérdőívet töltsd ki. Ezek azt hiszem erősen a nem ajánlott kategóriába esnek. (Anyagminőség stb. miatt)
bodrik Asusban nagyon otthon vagy ahogy látom
esetleg van valami tapasztalatod a k555lb aksis üzemidejéről?
Jajj bocsánat a dupláért
Ha jár erre admin tegye össze a kettőt pls.
-
Gerzsi
tag
Sziasztok, erről a két gépről szeretnék véleményt kérnék. Milyen? Ajánlott? Szerintem ez a legjobb ár érték arányban. Mind a kettőből a 8GB memóriásat néztem mert szükséges a fejlesztéshez.
ASUS X550JX-XX097D
ASUS X550JX-XX017D -
OnlineWolf
tag
A válasz egy része: Sok laptopban az új generációt nézve az i7, i5 jelzés nem jelenti azt hogy nagyon erős a proci mint amit régen megszoktunk, szerepel a proci cikszáma végén az u jelzés ami arra utal, hogy alacsony fogyasztású (tőbbnyire 15w) így teljesítményén is megfog látszani ez az alacsony fogyasztás az elődökhöz képest. (mint a régi i3 majdnem egyenlő az új i5 u végüvel)
-
MNBT
tag
szevasztok!
remélem jó helyre írok a kérdésemmel kapcsolatban.
Jelenleg van egy 2 éves Acer Aspire E1 571G notebookom, 3. generációs intel procival és 4GB rammal. Ezt idén le szeretném cserélni erősebb notebookra. De ha már lecserélem akkor jobb anyagminőségű laptopot szeretnék.
Kinéztem egy ASUS K501LX típusú notit 5. generációs i7-es procival 4GB rammal, és jó GeForce videókártyával. (Leírás szerint jó az anyagminősége de persze megnézném egy kiállított darabon)
Mivel nekem zeneírásra kell a gép így a processzor nagyon fontos. VISZONT! Benchmark teszteken azt néztem hogy sokkal gyengébb a teljesítménye az 5. generációs i7 procinak mint a 3. i5-nek ami nekem van. Ez vajon igaz-e?
Az is érdekelne hogy mivel nincs benne ODD, nincs e lehetőség SSD telepítésére a HDD mellé? SSDt primary drive-ként nem használnék ha nem muszáj. HDD-re meg nem butítanék vissza szívesen....Év vége fele szeretnék vásárolni, és ez az Asus típus, meg egy használt Apple Macbook Pro 15" 2012Mid típus között vacilálok.
Melyiket érné meg inkább?
Előre is köszi -
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Hol kell beállítani az új Asus notebookoknál, h a fényerő, bill világításhoz ne kelljen "FN" gombot nyomni. Más gyártóknál (nem mindegyiknél) lehet a biosban állítani. Ezeknek sajnos elég buta biosa van és nem igazán találok ilyen lehetőséget. Vkinek ötlet?
-
Marci93
tag
Sziasztok!
A K501LB jelzésű laptoppal szemezek, és arról érdeklődnék azoktól, akiknek volt már szerencséje hozzá, hogy milyen a laptop általános anyag / összeszerelési minősége (maga a ház, zsanérok stb), valamint mennyire használható a touchpad.
+1: Hol lehet BP-en megtekinteni biztosan?
Köszi
-
Lamberd
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ez a két széria között mi a különbség csak a ház?
Melyiket ajánljátok és miért?1.ASUS N551JW-CN106D
http://www.aqua.hu/asus-n551jw-cn106d-notebook-szurke-349704.html2.ASUS G551JW-CN107D
http://www.aqua.hu/asus-g551jw-cn107d-notebook-fekete-363004.htmlKöszi: Lambi
-
Gergosz2
veterán
-
Gergosz2
veterán
válasz
#45553408 #23972 üzenetére
Milyen driver genius? Ha valami driver keresgélő progi akkor szerintem felejtsd el mert többségük szart sem ér vagy valami adware-t nyoma gépedre. Ma már egyszer linkeltem az oldalt, de itt van ismét.
Ahogy előttem és én is többször írtam amiből van W10-es aból azt szedd le amiből nincs abból a 8.1-est. Jó lesz hozzá az is, nem kell félni.
-
NTonee
veterán
válasz
#45553408 #23970 üzenetére
win10 mehet, jó lesz. Csak a driverekre figyelj, az asus support oldalon a win8.1 letöltéseknél van a legtöbb driver, amire szükség lesz. Amiből win10-es is van, azt használd, de a 8.1-es driverek (chipset, atkacpi, stb) is kellenek ahhoz, hogy minden normálisan működjön.
-
NTonee
veterán
válasz
#45553408 #23967 üzenetére
de fel lehet rá kínlódni, viszont valószínűleg problémáid lesznek vele. Nincs már gyári támogatás sem hozzá, biztosan lesz olyan driver is, ami nem fog működni. Minimum 8.1-et kellene használni. UEFI módban install gpt partícióra.
szerk: egyébként a sata illesztőt keresi win7 telepítéskor. -
-
NTonee
veterán
Intel® Dynamic Platform and Thermal Framework Drive
ez is ott van a win8.1 driverek között. Elvileg ez lesz mindkettő, de az alsót lehet, hogy a chipset driver tartalmazza (ami szintén csak a 8.1 letöltések között van)
Szedj le minden win8.1 drivert és tedd fel őket. Amiből win10-es verzió is van, ott válaszd a win10-est, de a többi is kell. -
HPAA
őstag
válasz
Gergosz2 #23959 üzenetére
de adtak dvd-t , azonban a notiban nincs optikai meghajtó
,másodsorban a lemezen only 8.1 van ,rá is van írva
a támogatói oldalon amit linkeltél ,és ahonnan már tegnap is próbáltam keresgélni
a tapipad és az atk driverén kívül a nagy semmi van , bios meg manual vackok ...szerk
akkor nyugodtan próbálhatom a support oldalról a 8.1 hez való chipsetet is ? -
Gergosz2
veterán
De most van ott valami erre utaló jel avagy sem?
Szerk: ATK driver fent van? Ha igen akkor tedd fel újra vagy keress egy frissebbet. Ha ez sem segít akkor HW gond.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
ZavaBalazs #23944 üzenetére
Most meg tudtam nézni laptopon. Mobilomról nem ment.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
PeeterssoN #23942 üzenetére
gondoltam.
mondjuk nem értem miért, nálam működik, inkognitóablakból is megnyitja az onedrive megosztott albumot, tehát nem csak azért megy, mert be vagyok jelentkezve.
másnál jó? -
Bkrisz9
őstag
Srácok K555LB vélemény? K501LB volt kinézve de nincs raktáron és 15.000 hiányzik is az árához (helyben veszem) nekem pedig jövő héttől kell a gép.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
PeeterssoN #23940 üzenetére
Bocsánat! A linken belüli képek és videók linkje.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
ZavaBalazs #22849 üzenetére
Szia! A link nem nyílik sehová.
Amugy nekem is LG paneles (g551jw) de nem tudom hogy ua. -e amit te kaptál, mindenesette én sem látom hogy problémás lenne. -
Gergosz2
veterán
válasz
ZavaBalazs #23935 üzenetére
Nekem is LG panel van benne, de Isten bizony nem ilyen sárga.
-
törölt tag
válasz
ZavaBalazs #23933 üzenetére
2 kijelző csere??
Miért, mi volt? -
ZavaBalazs
őstag
válasz
#32577792 #23932 üzenetére
nekem úgy emlékszem 4 munkanapot ült kijelző csere + ssd beépítés miatt, majd további 3 órát kijelző visszacsere miatt
, de ez annak függvénye, hogy van-e raktáron pótalkatrész, vagy be kell rendelni. ebben az esetben épp volt, különben tovább is eltartott volna.
illetve ebben nem vagyok biztos, csak valószínűsítem, hogy ők gányolták el, a zsanéron levő műanyagborításom (N550JK) pár pöcökkel szegényebb, mint újkorában, és jobb alul lefityeg... illetve azt hiszem a káva sem úgy néz ki, mint eleinte, de lehet ez nem is meglepő 2 kijelzőcsere után. -
törölt tag
Még egy kérdés: szerviz gariztatás milyen gyors, szakszerű, ha szükség lenne rá?
-
törölt tag
-
Gergosz2
veterán
válasz
#32577792 #23929 üzenetére
Minősége megfelelő. Tartósság meg értelemszerűen a felhasználás függvényében változik. Ha nem ezen szeled a hagymát és klopfolod ki a vasárnapi rántott húst akkor 2 évig biztosan bírni fogja. Sokan panaszkodta annak idején, hogy a G56-ta ellentétben ennek nem fröccsöntésből származóan szürke a színe, hanem festett műanyag és ezért attól féltek, hogy kopni fog. Nekem lassan egy éves lesz a gép, koliba hozom fel, ezen doksikat év közben meg ehhez hasonló dolgokra használom de eddig semmiféle kopást, vagy erre utaló jelet nem vettem észre. Aminek viszont örültem volna az az, hogy a Caps lock lenyomását jelző led a gép elejéről a billentyűzetre került volna. Billentyűvilágítás is van mindegyik ilyen típusú gépben úgy tudom.
Elvileg adnak hozzá kis mélynyomót is, nekem teljesen megfelelt filmnézéshez , de amúgy sem vagyok vájt fülű. Hangerőben nagyon ott van a gép szóval erre panasz nem lehet.
Kijelző tekintetében én egy IPS kijelzős darabot használok. Teljesen korrekt, a megjelenítés minőségében sokkal jobb mint ebben az árkategóriában fellelhető TN-es darabok. Persze vannak ennél sokkal jobb kijelzők is de ugye minden pénz kérdése.
Mindennapi hordozásra én nem nem nagyon ajánlanám ezt a gépet, szerintem arra túl nagy. A beépített akksival együtt kb 2,6 kg, ha már viszed a töltőt is akkor 3 körül járunk és persze hozzá jönne a laptoptáska súlya is amivel együtt simán lesz 5kg csomag. Igen,mint említettem az akksi az én példányomban beépített ami annyit jelent, hogy nem tudod kipattintani mint egy másik gépnél. De ez nem jelenti azt , hogy nem cserélhető, mivel csak (úgy emlékszem) 2 csavart kell kihajtani és már kint is van. Akksi időről sokat nem tudok nyilatkozni, szerintem az elmúlt egy évben nagyjából ha 24 órát ment összesen a gépezet arról.
-
törölt tag
sziasztok
N550/551 széria milyen minőségű, mennyire tartós darabok?
-
nonsen5e
veterán
Most nézem, hogy kiadtak drivereket Windows 10-re az X751LX modellekhez.
Az Ethernet portot kivéve (azon belül is csak az internet nem ment) minden működött eddig is. Adok még egy próbát az upgradenek, ha nem fog menni, akkor hagyom az egészet végleg a fenébe. -
Espla
aktív tag
Az új N-es széria megjelenése mikorra várható?
Milyen speckókkal?
IFA-n nem volt erről szó!? Akkor idén már nem lesz megjelenés? (Skylake+DDR4) -
ToMmY_hun
senior tag
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Asus X554L-ben van-e micro Sata csatalkozási lehetőség? Illetve hogyan tudom ezt ellenőrizni? Köszi előre is.
-
SMartin-HU
tag
válasz
pepeSTAAR19 #23917 üzenetére
Szia. b/g/n wi-fi van benne, így nem fogod tudni kihasználni a teljes sávszélességed.
-
Johnny194
aktív tag
Üdv!
Asus N550-es gép kapcsán írok. Sajnos a WiFi nálam is rakoncátlankodik. Emeleten vagyok, onnan fogja a gép a földszinti háromantennás router jelét. Egy ideig tökéletesen működik az internet, de néha iszonyatosan belassul, és nem tölti be a weboldalakat sem. Ha ki- és bekapcsolom a WiFi-t, minden működik rendesen újra.
Más is tapasztalta ezt? Lehet ezzel valamit csinálni? -
Khelben
nagyúr
válasz
Nem a cpu meg a kifújt levegő hőmérséklete számít, hanem a csuklótámaszé meg a billentyűzeté.
-
steelsec
aktív tag
válasz
A combo jack nem hülyeség, amúgy 200 ft egy átalakító, ha ragaszkodsz a régi füleshez akkor könnyen orvosolható. Bár nekem meg pont hiányzik hogy az legyen a gépemen, még nem jutottam el a cseréig, viszont a fejhallgatóm már combo jackes.
Kérdés, nem zavaró, hogy nem Fhd?
-
pepeSTAAR19
csendes tag
Sziasztok!
Asus tulajdonos lettem én is! Lehet megköveztek a típus széria miatt, de épp ezért írok, hogy kifejtsek egy kis véleményt. A következő modellt vettem: ASUS X550JX-XX097D Vásárlás előtt olvastam a fórumot és láttam, hogy nagyon sokan leszólják az X szériát gyenge anyagminősége miatt. Alátámasztom tény nem a legjobb minőségű, hisz a 4 éves Packard Bell gépem is ilyen volt, de sose lehet olyat venni, hogy mindenben tökéletesen megfeleljen, kivéve ha van pénzed dögivel
A melegedés nálam teljesen korrekt, több óra játék után se ment 75 fok felé, igaz van alatta egy Cooler Master hűtő. (Core Temp-el mérve nem tudom mennyire adja a valóságot, de a kifújt levegő egyáltalán nem volt égetően meleg)
Win 8.1 64bit van rajta a gép pik-pak gyors ramot se zabálja. Ami nagyon idegesítő, hogy a wifi nagyon gyenge hiába a 120-as net max 50-nek érzékeli, szóval muszáj vagyok kábellel használni ha azt akarom, hogy még dobok egy sárgát a film lent legyen. Az egybe épített jack valami kibebaszott baromság volt, most, hogy a F@szba használjam egy gamer fülessel ?
Természetesen a gyári mikrofonja olyan halk, hogy anyám hamarabb megtudja a konyhában a csapat felállást, mint a haverok.
Összességében amúgy nem egy rossz gép, mai világban 210-ért egy ilyen hardveres laptopot egyik konkurens márka se tud szerintem felmutatni. Ezeket az apró bakikat leszámítva elégedett vagyok. Kinek ajánlom ?
Aki nem akarja hordozni hazaviszi és csak buzerálja egy jó hűtő felett. -
jófejsrác
senior tag
Sziasztok,
korábban már kérdeztem (bizonyára más is), hogy milyen optibay kell az N551JK laptopomba ha SSD akarok beletenni? Most fáradtam bele a lassú windowsba
Köszi
-
GRaul
őstag
-
-
Gergosz2
veterán
válasz
garfield545 #23908 üzenetére
Anyaghasználat, összeszerelés minősége. Rossz minőség túlárazva.
-
Gergosz2
veterán
válasz
garfield545 #23906 üzenetére
Ez drága és szar ennyiért.
-
garfield545
tag
Sziasztok tudnátok segiteni amit a Telekomnál lehet kapni lapost azt menyire érdemes meg venni Erről lenne szó
-
hacsa
tag
Asus A6M zsanér beállásra tud valaki tartós megoldást (Budapesten)? Debrecenben már több helyen is javíttattam, de egyik sem volt hosszú életű. Még szeretném sokáig használni ezt a régi gépet ha lehet, de félek hogy nagyobb kárt fog okozni a zsanér és dobhatom ki az egészet.
-
GRaul
őstag
válasz
SMartin-HU #23899 üzenetére
A proci egyebkent cserelheto benne, Vagy alaplapra forrasztott fix?
Van egy hp probook 450esem, a kijelzoje rettenetes egy dell latitude full hd utan. -
törölt tag
válasz
SMartin-HU #23898 üzenetére
Köszönöm, kicsit furcsa is lett volna az ár alapján
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Ingatlanos topic!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone-t használók OFF topikja
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 UHD, Érintőkijelző, i7-10875H, 32GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- Lenovo ThinkPad L490 FHD, TOUCH, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T490 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T480s FHD, Érintőkijelző, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GA
- Lenovo ThinkPad X390 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA! Ár: 69
- Dell 15 XPS 9510 UHD 4K+ HDR Touch Nano i7-11800H 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest