- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorje
senior tag
válasz
szabonagyur #27867 üzenetére
Igen azt szeretnem elerni, de nem ismerem ezeket uefis gepeket. A biosban a boot menunel csak a windows boot szerepel. Hogyan tudnam elerni a recoveryt? Gondolom e miatt nem tudok belepni az f gombokkal a helyreallitashoz.
-
gorje
senior tag
válasz
szabonagyur #27865 üzenetére
A particiok kozt ott szerepelnek a recovery, helyreallito particio. A biosban bootnal csak windows boot menu szerepel. Probaltam az F* gombokkal a revoveryt de mindig a windowsos boot menu jon be. Hogyan tudnam elerni, hogy a vinyon levo "telepitot". Spanom 1 particiot formazott csak.
A windows telepitonel a particioknal szerepelnek: -
[HUN]-Kisa
aktív tag
válasz
szabonagyur #27851 üzenetére
Azt értem de akkor dobjam ki a gépet mert a win 10 nem nagyon futna rajta......win 8 meg egy szar... akkor aki csak win7-et tud futtatni az mehet a levesbe vagy mi?
-
[HUN]-Kisa
aktív tag
válasz
szabonagyur #27849 üzenetére
Bocsi rossz képet csatoltam.. [kép]
a gépen eredeti win 7 home premium van. -
S-line
újonc
válasz
szabonagyur #27841 üzenetére
Értem köszönöm a segítséget!
-
bucihost
senior tag
válasz
szabonagyur #27822 üzenetére
mindenhol. Böngésző pl, mire megnyit egy weboldalt van hogy eltelik fél perc. Opera, firefox, chrome ugyan az. mire egy programot meg nyit az is eltelik 10-15-20 másodperc. legyen ez skype vagy egy szerver managament program vagy bármi. de a fura, hogy nem mindig produkálja. (viszont sajnos többször produkálja, mint hogy nem)
-
AshaNoR
tag
válasz
szabonagyur #27806 üzenetére
Rendben, köszönöm
-
AshaNoR
tag
válasz
szabonagyur #27804 üzenetére
Nem nagyon találtam.
i3-5010U; geforce 920M; 8gb memory; 1TB HDD
-
Phantom017
csendes tag
válasz
szabonagyur #27791 üzenetére
köszönöm szépen
-
Phantom017
csendes tag
válasz
szabonagyur #27789 üzenetére
köszi
tudnál ajánlani egy márkát vagy esetleg konkrét típust? Vagy bármi jó ami illeszkedik kb? -
gamriel
újonc
válasz
szabonagyur #27745 üzenetére
Egy próbát megér.
Köszi. Ha mégsem megy majd még írok
-
gamriel
újonc
válasz
szabonagyur #27743 üzenetére
Win 7 Home 32 bit, de az sem kezelte. Mikor telepítem a grafikus vezérlőt egy pillanatra felismeri a hangot is de utána megint semmi. Realtek HD Audio-t ír ki, de utánna megint eltűnik az eszközök közül.
Most Win 8.1 64 bitvan fent, de ezzel is ugyan azt csinálja. -
Girmin93
tag
válasz
szabonagyur #27714 üzenetére
Sima DDR3, akkor biztosan azzal van a gond? Az L mit takar a DDR3 elnevezés után?
ezzel jó lehet?
edigital.hu/ddr3-memoria/kingston-client-premier-4gb-ddr3l-1600mhz-low-voltage-notebook-memoriakcp3l16ss84-p421318 -
szaboi6512
őstag
válasz
szabonagyur #27698 üzenetére
Nyugi én sem egyet. Minden driverem gyári (10-es)
-
szaboi6512
őstag
válasz
szabonagyur #27696 üzenetére
Mindenre van megoldás
Nekem sem támogatott a win 7 mégis minden tökéletes
ASUS K501LX-DM116 D
-
fényelőkész
csendes tag
válasz
szabonagyur #27625 üzenetére
Köszi a segítséget!Ha úgy gondolod ne állítgassam,akkor nem teszem.
-
feltamadas
tag
válasz
szabonagyur #27620 üzenetére
heatpipe nem lehet hibás, el tud menni belőle a gáz? és azért melegszik.
-
feltamadas
tag
válasz
szabonagyur #27615 üzenetére
A Windows updatre gondolsz ? ha már veszek másik procit akkor P8600 -at vehetnék?
-
feltamadas
tag
válasz
szabonagyur #27611 üzenetére
-
feltamadas
tag
válasz
szabonagyur #27611 üzenetére
remélem minden rajta van a képeken amit kértél.
(L:/dl/upc/2016-12/06/282211_bs3ecvatpdgjaav4_kepkivagas1.png)
(L:/dl/upc/2016-12/06/282211_mlwsrxiyod1voeaf_kepkivagas2.png)[kép](/L)(/L) -
feltamadas
tag
válasz
szabonagyur #27609 üzenetére
szinte új volt 17500 Ft és van rá egy év garancia, viszont semmi hiba nem jelentkezik csak félek hogy baja lesz,
olyan olcsó volt hogy úgy voltam vele ha veszek egy erősebb használt processzort 3000-ért és 2Gb DDR2 667Mhz 3000-ért ,még akkor is csak 23500-ért van egy internetezős gép -
feltamadas
tag
válasz
szabonagyur #27607 üzenetére
milyen processzort ajánlanál helyette?
-
Benir8
senior tag
válasz
szabonagyur #27577 üzenetére
Igen 4GB ram van beleforrasztva, így 1 slotos 4GB ram is van benne, összesen 8GB-s, erre tennék bele 8 GB ramot, hogy 12 GB ram legyen. Tehát nem eladható a benne lévő 4GB ram?
-
donceleger8
őstag
válasz
szabonagyur #27568 üzenetére
Szia. Hirtelen jött a kérdésem nem vagyok otthon, típust nem tudok mondani. De nem túl erős gép, kb 1 éves, 130ezer körüli volt. Core I3 proci, 4 GB RAM, 500 Gb HDD feltehetően 5200-as rpm.
-
bandy13
aktív tag
válasz
szabonagyur #27444 üzenetére
Köszönet a válaszokért!
-
tibee77
őstag
válasz
szabonagyur #27361 üzenetére
Igazäbol, csak a procikat neztem ebben az ärkategoriäban es azok közül ennek volt a "legjobb".A gondom, hogy ebböl a boltbol kellene gepet vennem ez sajnos megkötes.
-
szőr Artúr
tag
válasz
szabonagyur #27350 üzenetére
OMG... Próbáld már ÉRTELMEZNI amit írok, mert baromi fárasztó az arrogáns okoskodásod. Nézz utána, mit emlegetnek preinstalled Windows-ok esetében bloatware-ként!
Ami letölthető, azzal meg mindössze annyi a bajom, hogy fingom sincs, mi volt rajta, mi volt demo, mit adtak valóban "ingyé", egyáltalán hogy volt összerakva a gyári cucc.
Bocs, de a továbbiakban ignorálom amit írsz.
-
szőr Artúr
tag
válasz
szabonagyur #27348 üzenetére
Nem. Dellel sem csak nekem és win10-zel sem csak nekem.
Mindkettőre többen panaszkodtak, csak nem itt.
Ebben az esetben pl keress rá a Windows 10 infinite loop after reset kifejezésre!
A hiba ismert, ami az én fő problémám, azon túl, hogy ez így hihetetlenül gagyi, hogy az asus még egy nyomorult recovery image kiadására sem hajlandó a jelek szerint. Magyarán a mentés hiányában elveszett a kifizetett szoftverek egy része. Az a része, amit bloatware-ként emlegetnek sok helyen. Tegnap óta még nem találtam a gyártó által készített image-t. -
szobbal
csendes tag
válasz
szabonagyur #27312 üzenetére
Köszi! Akkor keresgélni kell!
-
szobbal
csendes tag
válasz
szabonagyur #27310 üzenetére
Atheros-t látok a driverei közt a honlapon. Nálunk itthon szinte minden TP-Link azokba is az van ha jól rémlik azért gondolkodtam a cserén. Az 5Ghz csak egy próba volt hátha
-
rx8pencz
tag
válasz
szabonagyur #27276 üzenetére
Üdv!
Win 10 és az asus.com-ról szedtem le a drivereket.
-
Fece87
csendes tag
válasz
szabonagyur #27275 üzenetére
De a laptopról felhasznált anyagok,összeszerelés, melegedés.. Az elfogadható ?
-
Mikso
tag
válasz
szabonagyur #27222 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, most épp Rufussal próbálom az XP-t erőltetni..
Intel Duo T5550 van benne. -
8xdjaaajxd8
újonc
válasz
szabonagyur #27207 üzenetére
nem én telepítettem de elméletileg igen de nézetm az asus honlapját de ott nem talélta, a billentyűzethez
-
MightyEagle
csendes tag
válasz
szabonagyur #27203 üzenetére
Igen,beregisztráltam a vásárlás után.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabonagyur #27189 üzenetére
Ezt az adaptert amiatt szeretem, mert Linux alatt is szépen működik.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
szabonagyur #27189 üzenetére
Fain, elmehetnek a sunyiba, ez van benne igen.
Bezzeg a 10 éves MSI laptopom veszi az 5Ghz et..... -
BIOS
tag
válasz
szabonagyur #27083 üzenetére
Hihetetlen! Újraindítottam a gépet már felismeri rendesen.
Viszont a HDD-ről csak a C-t formáztam le. Lehet valamiféle particionálóval egyesíteni a HDD-t? Vagy formáznom kellene? Elég sok adatom van már rajta és nem tudom egyenlőre hova másolni őket,
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur #27066 üzenetére
Ha a N3700 hozza a C2D P8400-at akkor az elég, de még senki nem írt be, akinek ilyen procija lenne.
khalox Elég a 1366, Lenovo IdeaPad 100-14-re is gondoltam, csak a Lenovot nem ajánlják a Telemax miatt. Mondjuk nekem már 2 telefonomat javították gond nélkül, de lehet, hogy ez csak kivétel volt. Új gépet a Laptopszalonban vennék, mert ott +2 év garanciát adnak.
-
Mano01
csendes tag
válasz
szabonagyur #27028 üzenetére
Persze elolvastam. A 8.1et mar kiakartam probalni rajta korabban, a 10es valahogy nem jott be.
Tudsz esetleg regi drivert win 10hez?
-
Mano01
csendes tag
válasz
szabonagyur #27025 üzenetére
Pl. CS-Go ami nem egy eros jatek, de kiprobaltam a bf4et is mediumon es kisse szaggatott, plusz a gta4 sem ment high szinten. Tudom nem egy PC minoseg, de nem azert vettem 170ert hogy ne az legyen benne, amit leirnak es fizettem erte.
Most kiprobalom feltenni ra a 8.1et, ott 2 driver van a VGA-hoz, es majd jelentkezem
-
H.Roland
aktív tag
válasz
szabonagyur #26976 üzenetére
Valószínű, hogy amíg marad az LCD technológia, marad a TN panel is, mindegy, hogy ez hány évet, évtizedet jelent még.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur #26980 üzenetére
OK! Köszi! Annyi elég is lenne, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy akinek ilyen laptopja, CPU-ja van, mi a tapasztalat. Üzletben még az Acer Travelmatet ajánlották, de azt mindenki szidja, majd megkérdezem a topikjukban mi a helyzet.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur #26978 üzenetére
Köszi! TA201-et már 4GB-al árulják. Úgy már jó lesz? Nekem nagyon régi laptopom van, de semmi gond. Mindkettő proci jobb nála, csak nem tudom, hogy passzív hűtésnél, terhelésnél tudja tartani az órajelet, vagy visszaveszi, így lehet, hogy a végén a papírforma ellenére gyengébb, mint a C2D P8400.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur #26970 üzenetére
Könnyen be lehet nézni az adatokat, először én is a középsőt láttam IPS-nek. Ezért is ajánlom mindenkinek a webes rendelést. Régebben még bolti átvétel esetén is volt lehetőség elállásra, nem tudom, most mi a helyzet. Laptopszalonnál pénzt 14 napig adnak vissza, cserére 31 napig van lehetőség.
H.Roland nem jelezték az IPS-t, lehet, hogy nálunk nem is forgalmaznak ilyet. Ha jó a mysoft keresője, akkor ezek az IPS-es modellek. Talán becserélik neked valamelyikre.
-
H.Roland
aktív tag
válasz
szabonagyur #26970 üzenetére
Igen, a tanulság az, hogy mindennek alaposan utána kell nézni, és a ph-s tesztekben leírtakat sem szabad alapul venni. Annyi vigasztal, hogy az asztali gép lecserélésére vettem, javarészt külső monitorra lesz kötve.
Azért azt megjegyzem, hogy egyrészt utólag könnyű okosnak lenni, másrészt a boltokban feltüntetett specifikációk sem egyértelműek, és eléggé tudatosnak kell lenni, hogy ilyet kiszűrjön az ember. Merthogy továbbra is azt mondom, hogy érthetetlen a TN panel egy ilyen kategóriában. Lehet, hogy várnunk kell még 1-2 évtizedet, mire kikopik a TN technológia.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
szabonagyur #26919 üzenetére
Köszi a választ, hát én is így voltam vele.
Folyamatosan nézem a gépeket. Igazából ebből a gépből Magyarországon van egy kicsit normálisabb kiadás, de itt Angliába csak ez a szar van...
-
noby
aktív tag
válasz
szabonagyur #26829 üzenetére
-
TCr
veterán
válasz
szabonagyur #26774 üzenetére
Az miben jobb / rosszabb az IPS-nél?
-
66zio
aktív tag
válasz
szabonagyur #26751 üzenetére
Köszönöm, még egy utolsó kérdés. Az órajeleknek viszont meg kell egyezniük ugye? Szóval 1600MHz-vel nem fog működni?
-
66zio
aktív tag
válasz
szabonagyur #26749 üzenetére
De a márka pl kingstone mindegy? Illetve 4gb ajánlott hozzá, hogy párban legyenek vagy mehet 8- is?
-
NTonee
veterán
válasz
szabonagyur #25399 üzenetére
nem ez az első (te már csak tudod
), nem ez a második, brühühűű, bunkó ázusz, ne vegyen senki tőlük semmit!
Mintha bármelyik másik cég jobb lenne. Ne erősítsd a hisztit, mert mindenkinek az egy-két negatív példa fog beégni az agyába, még akkor is, ha amúgy 90% pozitív a mérleg. De mit is várok, ez a tipikus magyar hozzáállás.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #25389 üzenetére
Értem. Igazad van. Akkor a kérdésem - mert nincs Windows 8 telepítőm -, de a jelenlegi Windows 7 eredeti ezért át tudok állni Windows 10-re. Abban az esetben rendbe jönnek az eszközkezelő problémák? Meddig érvényes a licenc a Windows 10 esetében?
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #25387 üzenetére
Windows 7 Ultimate. A kérdésedre, hogy minden eszközkezelő fent van, az hogy úgy látom, nincs és a videó kártyát azért nyitottam le, mert a BlueScreenView, látszólag annak kapcsán talált hibát. Az eszközkezelővel amit felkiáltó jellel jelölt, nem tudok mit kezdeni, mert nem talál hozza kezelőt.
Úgy gondolom, hogy a videokártya nem megfelelő működése lehet a probléma okozoja, mert grafikus program használata közben jelenik meg a BSOD, pontosabban a Lightroom esetében.
Az eszközkezelőket egy az Advanced Driver Updater-rel telepítettem fel. Nem voltam meggyőződve arról, hogy jól teszem, de kb. egy évvel korábban nem voltak ilyen gondjaim. -
zs-mate
tag
válasz
szabonagyur #25378 üzenetére
Nincs fent minden, az ilyen extra, fancy programokat nem tettem rá, csatoltam a telepített driverek listáját.
-
SMartin-HU
tag
válasz
szabonagyur #25352 üzenetére
Nekem ezekkel a történetekkel csak az a problémám, hogy nálam semmit sem problémáztak.
A fixdirect megjavította a gépet. Adtak 2db angol nyelvű dokumentumot, amivel megigényeltem a visszafizetést. 3 napon belül jött az email, hogy felülvizsgálták és 30 napon belül intézik a kifizetést.
Megtörtént. Köszönöm Asus!
Nem mondom, hogy nem kötnek bele semmibe... de azért azt lássuk be, hogy nem egy visszaélési ügy lehet abban a bizonyos levesben...
Ja és a javítási dokumentum, amit angolul kapsz meg... érthetően leírják benne, hogy mit diagnosztizáltak. Milyen lépéseket tettek a javítás érdekében + Megjegyzés, ahová a javítást végző személy leírhatja gondolom az észrevételeit. (Ezen sok múlhat...)
-
Raruh
tag
válasz
szabonagyur #25345 üzenetére
Köszi az olvasnivalót!
Érthető, hogy az ASUS próbál kibújni egy előre nem látható hiba miatt a promo alól, mert lássuk be, viszonylag ritkán történik olyan, hogy az egy hónapos gépnek csak úgy magától kitörik a zsanérja. Nem mondom azt, hogy gondatlan használat eredményezte, de nagyban megsegíthette a hiba kialakulását.
Azzal viszont teljes mértékben egyetértek, hogy ha nem térítik vissza az árát egy ilyen szervíz által elismert hibának, akkor nem kellene ezzel promózni a céget. Engem is épp egy ilyen poszter buzdított a márka pártolására, bár még a promóciós időszak előtt vásároltam a gépem, több hiba is van vele, amit sem az asus ügyfélszolgálat, sem a viszonteladó nem akar elismerni.(Karakterkihagyások, amik rossz billentyűillesztésre adhatnak okot gyanakodni, illetve egyszerűen a gép semmilyen op. rendszerrel nem hajlandó szabályszerűen leállni..) Mindkét szerv csak a driverek frissítésével dobálózik, amit már legalább 100x eljátszottam, legfrissebb, legrégebbi, közel legfrisebb, lemezen kapott, és satöbbi. Nem beszélve arról, hogy egy rendszer "leállítása" után hogyan szólhatna bele a driver a gép működésébe, vagy akár egy szoftver?
Nevetséges, de lehet, hogy azt hiszik, én is vissza akarom kunyerálni a pénzem, és azért nem hajlandóak segítőkészen viselkedni?
Minden esetre a vizsgaidőszak végeztével beballagok a kispajtással a FixDirect-hez leadni a gépet, mert a garancia közben ketyeg, a gépem meg csak nagy fenntartásokkal kezelhető jól.. (megj.: A FixDirect-nek írtam több e-mailt is a hibákkal kapcsolatban, hogy írják meg érdemes-e betérnem hozzájuk, de a mai napig nem érkezett válasz.)Üdv: Raruh
-
matteo_szg
őstag
válasz
szabonagyur #25347 üzenetére
Valóban, és ez a jelenlegi Bizalom Programos folyamatokat mindenképp javítani fogja.
-
matteo_szg
őstag
válasz
szabonagyur #25345 üzenetére
Az ügy kivizsgálás alatt, felvettük a kapcsolatot az ügyféllel.
Így jobb a kávé...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
szabonagyur #24721 üzenetére
És van rá oka, hogy ezt szerinted így kell felrakni és fikázod azt aki nem így csinálja vagy csak megszokás?
-
ITjunior
tag
válasz
szabonagyur #24718 üzenetére
Ha már így szóba jött, akkor hadd kérdezzem meg, hogy mi lenne az ajánlott sorrend pl ennél a gépnél win 8.1 esetén?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
szabonagyur #24716 üzenetére
Asus honlapról raktam fel a drivereket, ABC sorrendben, majd a végén az Intel oldalról a legújabb Intel VGA drivert és utána az Nvidia drivert, nem is volt gond. Első telepítésnél is így csináltam, és Skyrim 1366x768 medium-on szépen futott. Alaplap csere után ugyan úgy telepítettem mindent.
Megoldás képpen le akartam frissíteni az alaplapi BIOS-t, aztán VGA bios-t is, de az alaplapi bios frissítés után már nem volt hajlandó a windows bebootolni... Logo-nál elszállt az egész, recovery-ben meg közölte, hogy a bios nem ACPI compliant. Most rakom újra a rendszert rajta.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
szabonagyur #24667 üzenetére
Ez sajnálatos. Tartozékokra tudom az 1 évet de a beépítés miatt reméltem, hogy arra is 2 érvényes.
-
szegim
csendes tag
válasz
szabonagyur #24426 üzenetére
Ertem. Akkor neked is X szerias volt? Most milyen van? Valamint nagyon draga megcsinaltatni? Vagy inkabb csak nehez? Azert ragaszkodok hozza ennyire, mert az ar-kinalat aranya szerintem elegge fair. A K501-re azert nem tudom ravenni magam, mert dragabb meg szerintem a 4gb ram nekem keves lenne. Oke hogy lehet boviteni, az mas kerdes. Lehet nem sokkal dragabb es jobban megerne, de a kereteim most korlatozottak.
-
szegim
csendes tag
válasz
szabonagyur #24424 üzenetére
Es tegyuk fel, hogy szetmegy. A garancia nem fedezi? No nem mintha akarnam kuldozgetni allandoan.
-
Frod
addikt
válasz
szabonagyur #24345 üzenetére
Köszi a választ!
Bkrisz9: Neked is! Akkor már teszem is vissza az illesztőjét az integráltnak!
-
Khelben
nagyúr
válasz
szabonagyur #24264 üzenetére
+1
-
Gary_93
csendes tag
válasz
szabonagyur #24173 üzenetére
A K501-es szériában van olyan típus amelyik rendelkezik beépített optikai meghajtóval?
Többek között irodai programok (Office) és tervező programok (CAD) valamint otthoni felhasználásra kéne amibe pár játék (WOT, GTA 5) is beleférne.
-
ivógéptanács
tag
válasz
szabonagyur #24157 üzenetére
Hú lehet hogy fogyatékos vagyok, de mit nem értek ill. erre miből következtettél ? Na mindegy, mert ugye pont azt mondom hogy a többség hosszú távra gondolkozik, (én is) és nem kell azt sulykolni hogy ez felesleges mert 1, max 2 év múlva minden nap ajándék, hogy a Te szavaiddal éljek.
-
Johnny194
aktív tag
válasz
szabonagyur #24090 üzenetére
Nem teljesen
Félig bedugva működött, teljesen nem. Miután megpróbáltam kitisztítani, kifújni, most teljesen bedugva is működik, ha éppen úgy forgatom és tetszik neki. Amúgy nem. -
neo81
senior tag
válasz
szabonagyur #24076 üzenetére
Köszi az infókat!
Sikerült feltenni a Winows 7-et, minden drivert is.
Már szépen megy minden! -
neo81
senior tag
válasz
szabonagyur #24074 üzenetére
Én megpróbálnám, még, ha nehéz is!
Hogyan lehetne rátenni? -
mongi123
csendes tag
válasz
szabonagyur #23803 üzenetére
És azt jól gondolom hogy rádobok egy wifi meg egy usb drivert kiírt cd-ről és utána rádobok egy win 10et és utána már magától varázsol ?
-
nyogo83
senior tag
válasz
szabonagyur #23788 üzenetére
Koszi, ez volt az otletem ra. Azt hittem esetleg van az Asusnak is olyan okossaga, mint a Dell-nek, hogy serial alapjan weboldalon tudja a konfiguraciot.
-
nyogo83
senior tag
válasz
szabonagyur #23786 üzenetére
Koszi, hogy megnezted most nagyjabol sikerul nekem is egyenkent. Kb 1 oraja probalkozom mar vele, es folyamatosan megszakadtak a letoltesek, vagy volt olyan ami el se indult.
Ami furcsa, hogy minden mas tokeletesen megy a gepen, egyedul az ASUS oldala megy ugy, mintha a szerver valami vilagvegen levo kis faluban lenne egy 56k-s modemmel a netre kotve.Kicsit mas kerdes: latom hogy mindent egybe driver hegyet csinaltak. Honnan tudom hogy Foxconn vagy Atheros BT driver kell? Ugyanez WLAN-bol. Hangkartya szinten
ealtek vagy Via?
Utanalehet nezni valami serial alapjan, vagy bogarasszam ki valahogy hogy mi is lehet benne? -
alfa20
senior tag
válasz
szabonagyur #23703 üzenetére
A BIOS-t hiába frissítené, nem segítene.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
szabonagyur #23708 üzenetére
Azt olvastam hogy a hűtése rosszabb, jobban melegszik. Ez sem igaz?
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
szabonagyur #23705 üzenetére
Tudom, de reménykedek. Sajna az 551 már egy rosszabbul sikerült példány és sajna undorodok a külsejétől :-D
-
nonsen5e
veterán
válasz
szabonagyur #23682 üzenetére
Nagyszerű. El is felejtettem már, miért utálom az egész laptoposdit annyira. Mindennek annyira egyedinek, meg a gyártókon keresztülmenőnek kell lennie, hogy aztán a végére soha semmi ne legyen kompatibilis semmivel. Ennél már csak az jobb, amikor egyenesen letiltják az AMD/Nvidia/stb... driverek telepítését, és csak a gyártón keresztülmenő (soha el nem készülő) driverek legyenek használhatóak.
Nem is értem, hogy a 3 éve! pendrivera másolt lubuntu miért tudja támogatni azt a mezei Realtek hálókártyát, a Win meg miért nem./rant over
Ez a siralmas support amúgy csak a 100-200 ezres alsóházban van, vagy a 6-7-800k-s rog gamer laptopoknál is ugyanúgy?
-
zsolti_20
senior tag
válasz
szabonagyur #23677 üzenetére
Jelenleg t2330 van benne amit p8600-ra cserelek. Nagyobb orajelen megy kevesebb feszkoval plussz 45nm technologiaval keszult. Igy velemenyem szerint is huvosebbnek kell lennie. Adatlapjan is 25w szerepel amig a t2330-nal 35w
-
zsolti_20
senior tag
válasz
szabonagyur #23673 üzenetére
Mitől függ, hogy egy laptop milyen CPU-t támogat? Ami bele megy a foglalatba az mind jó?
-
gy-daniel
tag
válasz
szabonagyur #23668 üzenetére
Viszont magyar a billentyűzete... igazi kuriózum lehet.. majd ezzel a marketingszöveggel fogom árulni, ha egyszer el akarom adni
. (Egyébként az asus honlapját már egy csomó ország beállítással néztem, és úgysem találtam.)
-
Fefe52
tag
válasz
szabonagyur #23616 üzenetére
Köszi. Sajnos maradt a hibaüzenet.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
szabonagyur #23600 üzenetére
kösz-kösz, pár hétig még úgy sem lett volna esedékes, de akkor augusztus végén rárepülök.
"a Win10 mindent felismer vagy leszed netről" - ezt hogy érted, van beépített driver telepítő? bár ez túl szépen hangzik
meg gondolom nem is a MS reszortja lenne.
-
Gergosz2
veterán
válasz
szabonagyur #23600 üzenetére
Ó ez jó hír. Akkor én is benevezek rá.
-
nonsen5e
veterán
válasz
szabonagyur #23528 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert iponnál vettem pár napja egy X751LX-TY011D laptopot, és +4GB RAM és SSD bővítéshez nincs külön szerviznyílás, hanem az egész alsó oldalát le kell csavarozni.
Amúgy ez egy speciális Asus fejlesztés (SonicMaster-e?) hogy a laptop hangszórói a billentyűzetet és touchpadet is magábafoglaló alumíniumlap alatt találhatóak és semmi direkt kapcsolatuk nincs a külvilággal és mégis egész jól szólnak?
djstavross: Mit értesz személyre szabhatóság alatt? Én beállítok egy háttérképet, leszedem a kedvenc alkalmazásaimat és személyre van szabva a rendszer.
Aztán a registry meg ilyen-olyan tweakelések, hogy működjön ez meg az is jönnek idővel.
-
djstavross
tag
válasz
szabonagyur #23523 üzenetére
Vicces... Akkor milyen win8-at ajánlanál, amitől nem megy az ember a falnak???
-
djstavross
tag
válasz
szabonagyur #23512 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, de semmi más megoldás nincs? A Win8-cal nem vagyok kibékülve... illetve a driverek többsége win7 kompatibilis.
-
alfa20
senior tag
válasz
szabonagyur #23509 üzenetére
a villogások miatt biztos csak a felét láttam
bocsi és köszi! -
alfa20
senior tag
válasz
szabonagyur #23507 üzenetére
nem hiszem, hogy hardver probléma, mert más op. al nem csinálja csak a Win-el.
most fel tettem Asus oldali drivert, úgy néz ki az jó. Kopp-Kopp... -
Adammer
csendes tag
válasz
szabonagyur #23483 üzenetére
Jaa bocsi, a hardver:
i5-4210U
4gb RAM
840M graf. -
Adammer
csendes tag
válasz
szabonagyur #23483 üzenetére
Firefoxxal néztem.
Hát nem tudom, akkor vagy ennyit tud ez a gép, vagy az én szemem túl érzékeny, vagy nagyok az elvárásaim nem tudom.
Esetleg még beállítássok, de alap beállításokkal azért egy sima 720p videót csak meg kellene normálisna jelenítenie.
De az nvidiának is annyi féle beállítása van, hogy nehéz eligazodni, mi az ami hatással lehet rá...De a kijelzőnek is van illesztőprogramja, valami 2006-os, vagy azt nem lehet valahogy újabbra cserélni?
-
Adammer
csendes tag
válasz
szabonagyur #23478 üzenetére
Fennvan, de a kijelzőhöz nincs külön. Az az érdekes, hogy 480p-s videónál, és 1080p-nél is ugyan olyan szaggatottnak látom. Nem úgy mint egy játékban, hogy lemegy az fps, hanem mintha lassú lenne a frekvencia. Vagy a válaszidő?
Érdekes, hogy youtubon pl. a 4K-s 60fps-es videó meg van amikor meg totál nagyokat beakad, pedig a gépnek azért bírnia kéne. (nem a nett miat, mert megvárom, hogy előre betöltsön.
-
Csapo83
aktív tag
válasz
szabonagyur #23151 üzenetére
Eladhatják a gépet akár 2 év garival is....
Ilyenkor ők kockáztatnak mert ha az ASUS garin túl de még az általuk szabott gari időn belül történik a meghibásodás akkor nekik kell megoldani a javítást saját költségükön! Az hogy ez nekik mennyibe kerül vagy hogy oldják meg az az ő bajuk! ( ilyenkor viszont nagyon oda kell figyelni a javítás minőségére) -
Csapo83
aktív tag
válasz
szabonagyur #23199 üzenetére
HA otthon csinálod akkor valóban gar vesztés a vége, HA szervizben akkor nem.Tudom hogy ne lesz 20 fokos egy noti de azért nem is feltétlenül kell addig várni a tisztítással amíg már a hőfokvédelem menti meg a gépet.
-
Leleményes
tag
válasz
szabonagyur #23199 üzenetére
mondd ezt az N550jk-ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged