Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csabyka666

veterán

Üdv mindenki!

Egy furcsa problémával szembesültem ma, talán tudtok nekem segíteni.
    Rengeteg ASUS notit feltelepítettem már, de a mai példány eddig kifogott rajtam. A helyzet a következő.
    ASUS K50IJ noti, Win7 x64 rendszer. Feltelepül, felteszem a drivereket (VGA, hang...stb). Próbálnám feléleszteni az OSD-s részét, de nem megy, legalábbis nem teljes egészében. Letöltöttem a gyártó oldaláról ezeket, és fel is telepítettem:
    KBFilter
    ATK0100 ACPI Utility
    ATK Generic
    ATK Media
    ATK OSD2
    ATK Hotkey
    (... a sorrendet passzolom, számít egyébként?)

Két variáció van:
    1.) Ha ezek fel vannak telepítve, akkor a fényerőállítás kivételével minden működik, OSD is jelzi (a fényerőállítást is jelzi, csak éppen a kijelző nem sötétül, és nem is világosodik). Ha manuálisan húzom a fényerőt, akkor működik frankón az is, de a fényerősség-állító hotkey-ek (Fn+F5, Fn+F6) nem jók.

2.) Ha letörlök minden ATK-s programot, akkor működnek a fényerőszabályzó gyorsbillentyűk, viszont nem működik például a hangerőszabályzó és némító hotkey.

A probléma nem egyedi, itt és itt is ugyanezzel küzdenek. Utóbbiban írja a tag, hogy egy másik VGA driver megoldotta, de én nem találtam csak pár darabot ehhez a típushoz, azokkal pedig nem oldódott meg.

Sajna nem tudom, valaha működött-e, mert egy roncs Win7 x64 volt rajta, aztán formáztam a partíciót, és ment fel a friss rendszer.

Tudnátok mondani valami biztatót? Ha más nem lesz, teszek fel egy fényerőállító minialkalmazást, bár nem az a legelegánsabb módszer.

Köszi a segítséget előre is! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés