Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5773) Sesy válasza gNAT_hu (#5771) üzenetére


Sesy
aktív tag

Próbálkoztam, az osztályozás az elemek esetében rendben van. Egy fal elem egyszer ez egyszer az, megoldottam, szuperül működik. Ha sima falról van szó akkor még a mennyiségek is simán megfelelőek.
A probléma ott kezdődik, hogyha egy réteges falat nem szeretnék külön-külön falakból megoldani (mert adott esetben egy fürdő melletti homlokzati hőszigetelő vakolatrendszeres falnál túl sok falból állna), hanem réteges falat akarok használni.
Na ekkor már a mennyiségeket nem tudom az elemekből kinyerni, hanem csak az összetevőkből, mert az elemből kinyert mennyiség nem megfelelő a különböző rétegekre nézve...
Tehát a megoldás amit leírtál mind addig működik, amíg réteges szerkezetek nélkül mindent külön külön modellezünk, ami egy "kicsit" megbonyolítja a modell felépítését...

Tanulság az, hogy a GS-nek piszok gyorsan meg kellene oldania azt, hogy a réteges szerkezetek rétegei külön-külön paraméterezhetőek legyenek, mint az egyes elemek.
Tehát ha meg akarom oldani, azt amit kitaláltam, vagy nagyon bonyolult lesz, vagy nem lehet megcsinálni :F

"Az építőanyagokhoz azokat a tulajdonságokat kapcsolhatod amik a sajátjuk. "

Ez alatt ha, jól gondolom azt érted, hogy azokat a tulajdonságokat kapcsolhatom csak hozzá egy építőanyaghoz, amit az építőanyag meghatározásánál tulajdonságként hozzárendeltem.

Tehát, tulajdonképpen bármit meg tudok oldani az építőanyagoknál de, akkor azt mindet meg kell adnom az adott építőanyagra, és az ott meghatározott tulajdonságokat CSAK az összetevők konszignáció készítésekor tudom kinyerni onnan... Nem tudom címkébe kiírni és nem tudom elemekhez sem rendelni? Csak akkor, ha ugyanazt az osztályozást az elemekre is megadom és a tulajdonság értékeket minden egyes elemnél megadom újra? (NFW)

Ez akkor lesz durva, ha mondjuk egy homlokzaton van 8 féle vastagságú de ugyan olyan típusú EPS hőszigetelésem, mert akkor ha a költségvetési tételt és tétel számot PONTOSAN akarom kinyerni a programból, akkor minden egyes vastagságra új építőanyagot kellene létrehozzak (és akkor arról nem is beszéltünk, hogy a tételek meghatározásánál az sem mindegy, hogy az a hőszigetelés függőleges vagy vízszintes szerkezeten, vagy esetleg egy nyílászáró kávájában van :Y )

Most a fájlomban olyan 150 db építőanyag van felparaméterezve, építőanyagonként kb 25-30 tulajdonsággal (műszaki paraméterek, CPR adatok, norma adatok, költségvetéshez kapcsolódó adatok, rétegrendi adatok, alkalmazástechnikai leírások, kivitelezéshez megjegyzések stb..).
Ezeket ki tudom gyűjteni összetevőként, mennyiségi adatokkal együtt, de felhasználni egyenlőre csak excelben és wordben tudom majd őket.
Mondjuk a megszerkesztett adatokat (pl: rétegrend, műszaki megjegyzés) onnan vissza tudom tenni az AC-be de az nem túl elegáns :W

Born stupid... Try again!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.