Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46269) Hintalow


Hintalow
senior tag

Akkor szokás szerint bedobok én is egy kis ajánlást az elmúlt időszakból :)

Akahori Gedou Hour Rabuge
Az Excel sagahoz hasonlítják, bár annyira nem nagy állatság szerintem. Azért érdekes, mert két külön sorozat „összegyúrva” és a két szereplőgárda (a „hősök” annyi kárt okoznak, hogy mindenki retteg tőlük, a „gonoszok” pedig olyan ártatlanok és jóindulatúak, hogy mindenki szereti őket) össze-össze találkozik. Időtöltésnek jó, vannak benne arcletépős poénok, de nem az a sorozat, amit évek múlva újra előveszel.
Metropolis
Gyakorlatilag a Fritz Lang féle filmművészeti alapvetés animeverziója, ami a ma ismert manga és anime műfaj alapjait lefektető „the Father of Manga” vagy „the god of manga” címekkel illetett Tezuka Osamu (Astro boy, Kimba the White Lion stb.) 1949-es mangáját követi.
Nekem kicsit összecsapott volt a vége felé, de még így is nagy hatást gyakorol az emberre. Szerintem ez olyan alapű, amit ha érdekel a műfaj történelme, amit illik ismerni.
Psycho-Pass
Kicsit félve kezdtem neki, mert nagyon kedves a szívemnek a cp műfaj, és a képek alapján nem voltam meggyőzve, de szerencsére nagyon pozitívan csalódtam. Sokat nem fogom ecsetelni, mert gondolom kevesen vannak, akik még nem látták, ami szerintem a legnagyobb húzóereje, az a jól összerakott és működőképes világ a maga disztópiájával és ellentmondásaival. Erre csak bónuszként jönnek a jó karakterek. (néha a motivációk kicsit erőltetettek , de nem olyan mértékben, hogy tönkrevágnák a hangulatot)
Ha érdekel a sci-fi és a cp, ezt nem lehet kihagyni.
Real Drive
Szintén sci-fi, bár ha besorolnom kéne valahová, erősen vakarnám a fejem. A gits és appleseed szériák alkotóitól származik, tehát azért annyira nem egy kínszenvedés nézni :)
A központi gondolata az emberek által alkotott információs hálózat és a társadalom kapcsolatát boncolgatja, ezért nem egy adrenalinbomba, de ami akció van benne, az jól működik.
Ami szokatlan benne, hogy a főhős egy 70 éves öregúr, és a megszokott sci-fi toposzokkal ellentétben nem egy túlzsúfolt metropoliszban, hanem egy trópusi üdülőtelepnek tűnő helyen játszódik. (általában a jövőkép, amit fest sokkal „boldogabb” a műfaj megszokott ábrázolásaitól)
Bátran merem ajánlani, egyfajta „gits slice of life” lazításként
Roujin Z
Bár tudtommal nincs sok közük egymáshoz, nekem egyfolytában az Akira jutott eszembe erről a filmről, talán a rajzolás, talán a témaválasztás miatt
Sokkal közelebbi és sokkal kevésbé lehangoló jövőben játszódik (mivel 91-es, így simán lehet pl. a mostani évtizedünk is akár) és egy olyan kérdés boncolgat, ami ritkán jön elő a műfajban és még is az amiben Japán világelső, ez pedig az elöregedés, és az idősek gondozásának témaköre, hogy mennyire lehet ezt a technikára bízni. Még ha nem is érdekel a téma, merem ajánlani, mert azért a második felére már Akira szintű mindfuck ámokfutásba torkollik munkagépeket magába olvasztó robotizált idősgondozó ágyakkal.
They are my Noble Masters
Gyors váltással egy sztenderd háremecchi. Ami kiemeli a műfaj kavargó iszapjából, az a kb Kamen no Maid Guy szintű ökörség, és a tény hogy az (általam kedvelt) Majikoi univerzum része.
Ha nem sikítassz a műfajtól, és egy normálisabb darabot keresel, esetleg ráadásul csíped a Majikoi-t is, akkor ajánlom.
Tokko
Démonosvéresbelezős, de emellett még egész jó sztorit is kerítettek hozzá, ami nézeti magát. Az animáció elég oldszkúl, még saját magához képest is (2006-os, de simán 90 évekbelinek nézhető)
Nem bántam meg, hogy megnéztem, de a vége gyalázatosan összecsapott, és látszólag megterít a 2 évadnak, ami persze soha nem készült el…
Ajánlanám is meg nem is emiatt, ha a képek tetszenek, lehet egy próbát tenni vele.
Toradora!
Gondolom ezt sem kell nagyon reklámozni, nekem csak most lett meg, viszont nagyon kellemes élmény volt, nem csodálom, hogy ennyit emlegetik. A két főszereplő jól eltalált, és nézeti magát az egész sorozat, a műfajjal ellentétben a lezárása is egész kerek. Tetszett.
Ultimate Girls
Hát megint valami eszementség a 2000-es évekből… :D
Mert hát mi rossz sülne ki abból, ha 3 iskoláslánynak kell megvédenie a várost a menetrendszerűen érkező kaiju-tól, panelház méretűre nőve, miközben az szuperenergiájuk egyfolytában fogy (ez azt jelenti, hogy leolvad róluk a ruha az egész város előtt) de sebaj mert az extraszupererőt meg abból nyerik, ahogy szégyenkeznek egy városnyi közönség előtt… Előnye, hogy 15 percesek a részek, de csak akkor, ha teljes agyzsibbadásra vágysz.
Utawarerumono
Azt hittem nyögvenyelősebb lesz, de mire észbekaptam, kb ki is végeztem az egész sorzatot (ovástul 2 évedostúl)
Nem tolták túl a politikai machinációkat, és szerencsére csak ritkán a háremes-poénkodósat. Szépen fel van építve a sztori, még ha néha kicsit logikátlan az egész távoli-jövő koncepció.
A 2 évad teljesen más vonalat kezd el, csak pár szereplő tér vissza, ők is csak mellékszereplőként, és sajnos magán visel a soha-el-nem-készülő-folytatás stigmát.
Mivel az alpját képező VN-elek kb töredékét zsúfolták bele a sztoriba, ezért sajnos el kell fogadni a tényt, hogy a teljes élmény csak azokon keresztül élhető át. Ennek ellenére ajánlom, mert jó történettel és hangulattal rendelkezik (a cgi tömeges csatajelenetek nagyon nem öregedtek szépen)
Weiss Survive
Kb kiparodizál minden kártya alapú, harcolos animét, és önmagát is, tömény baromság, 3 perces részekkel. Ha szeretnéd kikapcsolni az agyad, simán rá lehet pazarolni azt a kb 2x fél órát a két „évadára” Ha bottal ütnének sem tudnék többet írni róla :DDD
Wellber no Monogatari
Nagyon kellemes csalódás volt, egyfajta steampunk road movie, kicsit idealizált a királylány-tolvajlány felállás, de nagyon jól működik, nem erőltetett. Nem fogja a világot sem megváltani, de nagyon kedves jelenetek vannak benne az egymással való törődésről. A két évad kerek lezárás, még ha kicsit keserédesek is.
Witchblade
Kíváncsi voltam, hogy mit hoztak ki ebből a sorozatból, mert az eredeti képregény szerettem belőle.
A fő motívumon kívül nem sok köze van hozzá, de egész egyedi elegyet sikerült a dologból kihozni. Már az is, hogy a központi szerepet egy anya-lánya kapcsolat adja is érdekes, de a sztori is pont kellően feszített tempójú ahhoz, hogy nézesse magát. Néhol kicsit beteg, és lobognak a gigantikus cickók, de egy nézést megér, mert nem csak ezzel adja el magát
Wonderful Days
Kis kitekintéssel nem Japán, hanem Dél-Koreai movie is befigyelt, főleg a műfaj miatt volt a listámon. Az látszik, hogy a maga korában nem spóroltak a pénzzel a megvalósításkor, de az összkép sajnos üres, „hát ezt is láttam” érzés. Sci-fi rajongóként ajánlhatom egy üres estére, de nem lesznek álmatlan éjszakáid, ha kihagyod.
Zone of the Enders
Ezt a műfajt (jövőben játszódó, űrös, mechás space western) kicsit mintha hanyagolnák manapság, ezért hiánycikként tekintek rá :K
Elsőre kicsit fura volt, hogy a főhős egy majd ötvenéves kicsit alkesz hajlamú családapa, de ahogy kerekedett a sztori, úgy már nem is foglalkoztam ilyen apróságokkal :)
Méltatlanul ismeretlen szerintem, ha egy Cowboy Beboppal nem is egy liga, de a hasonló címek között (Solty Rei, Outlaw star) bőven ott a helye a pódiumon. Az endingje nagyon szép, azóta is hallgatom. Negatívumként maximum annyit tudok felhozni, hogy néha kicsit elveszik az ember a nevek és a szervezetek ki-kivel-van útvesztőjében. És még a mechák cockpitjét, amit tuti direkt tettek oda poénból. Más lehetőséget nem tudok elképzelni….
Mindezek mellett ajánlom :K

Éééés ezekkel végre is értem a listámnak, ami eddig össze volt gyűjtve mint néznivaló.
Most kezdhetem nézni azt, ami úgy az elmúlt 7 évben készült, mert a mostani listám kb 2012-ig tartalmazott címeket :DDD
Nézzük mi volt 2013-ban... :C

[ Szerkesztve ]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.