Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46251) F34R válasza Silεncε (#46250) üzenetére


F34R
nagyúr

Legfeljebb a mufaj egyezik meg, semmikepp sem ugyanaz a kategoria.

(#46252) Silεncε válasza F34R (#46251) üzenetére


Silεncε
őstag

Nem is kategóriára gondoltam, hanem a hatásra, hogy hasonló lesz

(#46253) Farkassacred


Farkassacred
őstag

A Chuunibyou demo Koi ga Shitai! Movie: Take On Me film is jó lett, méltó a sorozathoz kellőképp. Aki látta már a korábbi animét, az nyugodtan lesse meg ezt is, nem fog csalódni benne. Tényleg azt hittem, hogy kukázható lesz majd, de szerencsére messze nem így lett.

(#46254) Farkassacred válasza Michell (#46247) üzenetére


Farkassacred
őstag

A Ryuuou no oshigoto animét azt nem ismerem, talán a nevét se hallottam még eddig. A Gatsu no Lion meg rajta van már a listámon egy ideje, de eddig még nem vettem rá magam/nem jutottam el oda, hogy elkezdjem nézni is..

(#46255) Gubek-Einste

Egy kis kínzás: Ghost in the Shell: SAC_2045 Final Trailer

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#46256) Silεncε válasza Gubek-Einste (#46255) üzenetére


Silεncε
őstag

Ez borzalmas :(

(#46257) Farkassacred válasza Gubek-Einste (#46255) üzenetére


Farkassacred
őstag

Jajj, hogy erről az animéről/mangáról minden bőrt le kell húzni.. basszús. Én nekem már az első film se tetszett annyira, egyszer meglehet nézni, de kb ennyi a részemről.. egyedül az intro/belépő zenéje tetszett nagyon, olyasmi volt, mint az Akirában, mikor motoroznak az elején a srácok.
Silεncε: Az Akirának nekem a hangulata tetszett nagyon, a történetért annyira már én se voltam oda. Viszont amit abban az évben letettek az asztalra animáció terén.. az nagyon komoly. Egy akciónak bőven elment, felejthetetlen atmoszférával.

[ Szerkesztve ]

(#46258) consono válasza Silεncε (#46250) üzenetére


consono
nagyúr

Régi már az Akira, mindent láthattál azóta máshol, ami érdekes benne...

"In God we trust. All others must bring data"

(#46259) Farkassacred válasza Silεncε (#46250) üzenetére


Farkassacred
őstag

Tekkon Kinkreet film menjen következőnek. Hogy senki nem akarja megnézni ezt az animét :O :DD

(#46260) F34R válasza Gubek-Einste (#46255) üzenetére


F34R
nagyúr

Koszonom nekik, hogy eme nagyszeru adaptaciot az Amerikai piac kedveert szetromboltak. :W

(#46261) mekker válasza Nova96 (#46220) üzenetére


mekker
őstag

Kish most futó mangájáról kritika: [link]

Én bele sem kezdenék. Kishi fejben nagyon össze tudja rakni a dolgokat, emellé társul az, hogy 20 év alatt némileg le tudta vetkőzni az autizmusát a drámaírás területén, illetve nagyon jó a dizájn is. De ki olvasná el ugyanazt mégegyszer?

Volt egy Akatsukija, aminek az alapötletéből egy tök jó spinoff-szerűséget lehetne csinálni a Naruto világon kívül. Csupa egyedi motivációval rendelkező karakter, akik gonoszak, esendőek, mégis valahogy érezni, hogy a tiltott technikákkal, a testmódosítással, hullák meggyalázásával már átlépték az emberi lét határmesgyéjét.
Úgyis az a mai trend, hogy nem mindig lehet vonalat húzni jó és rossz oldal közé. Ebből egy olyan mangát össze lehetne pattintani, hogy a megtapasztalt badass-ség szintjétől taknyán csúszva rohanna boltba a heti Jumpért bármelyik tetszőleges tizenéves srác.

[ Szerkesztve ]

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#46262) KISDUCK válasza mekker (#46261) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hát lehetne bizony, az Akatsuki tele volt érdekes karakterekkel, mondjuk egy anime adaptáció jó lenne belőle a shippuden vizuális stílusával. Komolyabb harcoknál látni lehetett, hogy a studió rendesen odatette magát.

(#46263) Farkassacred válasza KISDUCK (#46262) üzenetére


Farkassacred
őstag

adaptáció " He? Annak ott az Egy akatsukis élete. :K

(#46264) mekker


mekker
őstag

[link]
aranyos review xd

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#46265) Farkassacred válasza mekker (#46264) üzenetére


Farkassacred
őstag

Meg is jöttek azok a gonosz" kislányok hatalmas fegyverekkel.. fuckyeah ;]

(#46266) mekker válasza Farkassacred (#46265) üzenetére


mekker
őstag

"...pláne karakterfejlődést vagy gatyát ne nagyon keressünk benne"

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#46267) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 | OFFICIAL TRAILER

24 rész, de lesz egy szezonnyi szünet sajnos.

Live-Die-Respawn

(#46268) KISDUCK válasza Farkassacred (#46263) üzenetére


KISDUCK
addikt

OMG, ezért büntetést érdemelsz!

(#46269) Hintalow


Hintalow
senior tag

Akkor szokás szerint bedobok én is egy kis ajánlást az elmúlt időszakból :)

Akahori Gedou Hour Rabuge
Az Excel sagahoz hasonlítják, bár annyira nem nagy állatság szerintem. Azért érdekes, mert két külön sorozat „összegyúrva” és a két szereplőgárda (a „hősök” annyi kárt okoznak, hogy mindenki retteg tőlük, a „gonoszok” pedig olyan ártatlanok és jóindulatúak, hogy mindenki szereti őket) össze-össze találkozik. Időtöltésnek jó, vannak benne arcletépős poénok, de nem az a sorozat, amit évek múlva újra előveszel.
Metropolis
Gyakorlatilag a Fritz Lang féle filmművészeti alapvetés animeverziója, ami a ma ismert manga és anime műfaj alapjait lefektető „the Father of Manga” vagy „the god of manga” címekkel illetett Tezuka Osamu (Astro boy, Kimba the White Lion stb.) 1949-es mangáját követi.
Nekem kicsit összecsapott volt a vége felé, de még így is nagy hatást gyakorol az emberre. Szerintem ez olyan alapű, amit ha érdekel a műfaj történelme, amit illik ismerni.
Psycho-Pass
Kicsit félve kezdtem neki, mert nagyon kedves a szívemnek a cp műfaj, és a képek alapján nem voltam meggyőzve, de szerencsére nagyon pozitívan csalódtam. Sokat nem fogom ecsetelni, mert gondolom kevesen vannak, akik még nem látták, ami szerintem a legnagyobb húzóereje, az a jól összerakott és működőképes világ a maga disztópiájával és ellentmondásaival. Erre csak bónuszként jönnek a jó karakterek. (néha a motivációk kicsit erőltetettek , de nem olyan mértékben, hogy tönkrevágnák a hangulatot)
Ha érdekel a sci-fi és a cp, ezt nem lehet kihagyni.
Real Drive
Szintén sci-fi, bár ha besorolnom kéne valahová, erősen vakarnám a fejem. A gits és appleseed szériák alkotóitól származik, tehát azért annyira nem egy kínszenvedés nézni :)
A központi gondolata az emberek által alkotott információs hálózat és a társadalom kapcsolatát boncolgatja, ezért nem egy adrenalinbomba, de ami akció van benne, az jól működik.
Ami szokatlan benne, hogy a főhős egy 70 éves öregúr, és a megszokott sci-fi toposzokkal ellentétben nem egy túlzsúfolt metropoliszban, hanem egy trópusi üdülőtelepnek tűnő helyen játszódik. (általában a jövőkép, amit fest sokkal „boldogabb” a műfaj megszokott ábrázolásaitól)
Bátran merem ajánlani, egyfajta „gits slice of life” lazításként
Roujin Z
Bár tudtommal nincs sok közük egymáshoz, nekem egyfolytában az Akira jutott eszembe erről a filmről, talán a rajzolás, talán a témaválasztás miatt
Sokkal közelebbi és sokkal kevésbé lehangoló jövőben játszódik (mivel 91-es, így simán lehet pl. a mostani évtizedünk is akár) és egy olyan kérdés boncolgat, ami ritkán jön elő a műfajban és még is az amiben Japán világelső, ez pedig az elöregedés, és az idősek gondozásának témaköre, hogy mennyire lehet ezt a technikára bízni. Még ha nem is érdekel a téma, merem ajánlani, mert azért a második felére már Akira szintű mindfuck ámokfutásba torkollik munkagépeket magába olvasztó robotizált idősgondozó ágyakkal.
They are my Noble Masters
Gyors váltással egy sztenderd háremecchi. Ami kiemeli a műfaj kavargó iszapjából, az a kb Kamen no Maid Guy szintű ökörség, és a tény hogy az (általam kedvelt) Majikoi univerzum része.
Ha nem sikítassz a műfajtól, és egy normálisabb darabot keresel, esetleg ráadásul csíped a Majikoi-t is, akkor ajánlom.
Tokko
Démonosvéresbelezős, de emellett még egész jó sztorit is kerítettek hozzá, ami nézeti magát. Az animáció elég oldszkúl, még saját magához képest is (2006-os, de simán 90 évekbelinek nézhető)
Nem bántam meg, hogy megnéztem, de a vége gyalázatosan összecsapott, és látszólag megterít a 2 évadnak, ami persze soha nem készült el…
Ajánlanám is meg nem is emiatt, ha a képek tetszenek, lehet egy próbát tenni vele.
Toradora!
Gondolom ezt sem kell nagyon reklámozni, nekem csak most lett meg, viszont nagyon kellemes élmény volt, nem csodálom, hogy ennyit emlegetik. A két főszereplő jól eltalált, és nézeti magát az egész sorozat, a műfajjal ellentétben a lezárása is egész kerek. Tetszett.
Ultimate Girls
Hát megint valami eszementség a 2000-es évekből… :D
Mert hát mi rossz sülne ki abból, ha 3 iskoláslánynak kell megvédenie a várost a menetrendszerűen érkező kaiju-tól, panelház méretűre nőve, miközben az szuperenergiájuk egyfolytában fogy (ez azt jelenti, hogy leolvad róluk a ruha az egész város előtt) de sebaj mert az extraszupererőt meg abból nyerik, ahogy szégyenkeznek egy városnyi közönség előtt… Előnye, hogy 15 percesek a részek, de csak akkor, ha teljes agyzsibbadásra vágysz.
Utawarerumono
Azt hittem nyögvenyelősebb lesz, de mire észbekaptam, kb ki is végeztem az egész sorzatot (ovástul 2 évedostúl)
Nem tolták túl a politikai machinációkat, és szerencsére csak ritkán a háremes-poénkodósat. Szépen fel van építve a sztori, még ha néha kicsit logikátlan az egész távoli-jövő koncepció.
A 2 évad teljesen más vonalat kezd el, csak pár szereplő tér vissza, ők is csak mellékszereplőként, és sajnos magán visel a soha-el-nem-készülő-folytatás stigmát.
Mivel az alpját képező VN-elek kb töredékét zsúfolták bele a sztoriba, ezért sajnos el kell fogadni a tényt, hogy a teljes élmény csak azokon keresztül élhető át. Ennek ellenére ajánlom, mert jó történettel és hangulattal rendelkezik (a cgi tömeges csatajelenetek nagyon nem öregedtek szépen)
Weiss Survive
Kb kiparodizál minden kártya alapú, harcolos animét, és önmagát is, tömény baromság, 3 perces részekkel. Ha szeretnéd kikapcsolni az agyad, simán rá lehet pazarolni azt a kb 2x fél órát a két „évadára” Ha bottal ütnének sem tudnék többet írni róla :DDD
Wellber no Monogatari
Nagyon kellemes csalódás volt, egyfajta steampunk road movie, kicsit idealizált a királylány-tolvajlány felállás, de nagyon jól működik, nem erőltetett. Nem fogja a világot sem megváltani, de nagyon kedves jelenetek vannak benne az egymással való törődésről. A két évad kerek lezárás, még ha kicsit keserédesek is.
Witchblade
Kíváncsi voltam, hogy mit hoztak ki ebből a sorozatból, mert az eredeti képregény szerettem belőle.
A fő motívumon kívül nem sok köze van hozzá, de egész egyedi elegyet sikerült a dologból kihozni. Már az is, hogy a központi szerepet egy anya-lánya kapcsolat adja is érdekes, de a sztori is pont kellően feszített tempójú ahhoz, hogy nézesse magát. Néhol kicsit beteg, és lobognak a gigantikus cickók, de egy nézést megér, mert nem csak ezzel adja el magát
Wonderful Days
Kis kitekintéssel nem Japán, hanem Dél-Koreai movie is befigyelt, főleg a műfaj miatt volt a listámon. Az látszik, hogy a maga korában nem spóroltak a pénzzel a megvalósításkor, de az összkép sajnos üres, „hát ezt is láttam” érzés. Sci-fi rajongóként ajánlhatom egy üres estére, de nem lesznek álmatlan éjszakáid, ha kihagyod.
Zone of the Enders
Ezt a műfajt (jövőben játszódó, űrös, mechás space western) kicsit mintha hanyagolnák manapság, ezért hiánycikként tekintek rá :K
Elsőre kicsit fura volt, hogy a főhős egy majd ötvenéves kicsit alkesz hajlamú családapa, de ahogy kerekedett a sztori, úgy már nem is foglalkoztam ilyen apróságokkal :)
Méltatlanul ismeretlen szerintem, ha egy Cowboy Beboppal nem is egy liga, de a hasonló címek között (Solty Rei, Outlaw star) bőven ott a helye a pódiumon. Az endingje nagyon szép, azóta is hallgatom. Negatívumként maximum annyit tudok felhozni, hogy néha kicsit elveszik az ember a nevek és a szervezetek ki-kivel-van útvesztőjében. És még a mechák cockpitjét, amit tuti direkt tettek oda poénból. Más lehetőséget nem tudok elképzelni….
Mindezek mellett ajánlom :K

Éééés ezekkel végre is értem a listámnak, ami eddig össze volt gyűjtve mint néznivaló.
Most kezdhetem nézni azt, ami úgy az elmúlt 7 évben készült, mert a mostani listám kb 2012-ig tartalmazott címeket :DDD
Nézzük mi volt 2013-ban... :C

[ Szerkesztve ]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#46270) Silεncε válasza Hintalow (#46269) üzenetére


Silεncε
őstag

Egyike vagyok azon keveseknek, akik még nem látták a Psycho Passt, de listás :D

Ha '13, KLK ki ne maradjon, ha még nem volt meg ;]

(#46271) F34R válasza oriic (#46267) üzenetére


F34R
nagyúr

Most ha bizsergek az azt jelenti varom nagyon? ;]

(#46272) oriic válasza F34R (#46271) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Jöhet bizony én imádtam. :D

Live-Die-Respawn

(#46274) Silεncε válasza oriic (#46273) üzenetére


Silεncε
őstag

1:24-nél :U Egyébként Suguha kinek mondja hogy "onee chan"? Azt lányokra szokás mondani nem?

[ Szerkesztve ]

(#46275) unclefucka válasza Silεncε (#46274) üzenetére


unclefucka
senior tag

Lehet, hogy elfogadta a tényt, hogy Asuna a sógornője lesz. Ilyen kontextusban simán jó az onee-chan.

Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.

(#46276) F34R válasza Silεncε (#46274) üzenetére


F34R
nagyúr

Kiritonak. Nem tudom, hogy nem jott le :DDD

(#46277) Silεncε válasza F34R (#46276) üzenetére


Silεncε
őstag

Kiritonak? Onee chan? He? :F Az iróniadetektorom most elromlott, szóval...

[ Szerkesztve ]

(#46278) Farkassacred válasza Silεncε (#46277) üzenetére


Farkassacred
őstag

Fiú és lány testvéreknél is detto így mondják úgy emlékszem.De lehet, hogy tévedek.

(#46279) Silεncε válasza Farkassacred (#46278) üzenetére


Silεncε
őstag

Aha, az Urban Dictionary szerint az onee chan a női, onii chan pedig a férfi változat. Akkor sorry, tényleg :R Ma is tanultam valamit

(#46280) F34R válasza Silεncε (#46277) üzenetére


F34R
nagyúr

Nem Onee-chan, hanem Onii-chan... komolyan elromlott a hallasod? :DDD

(#46281) Silεncε válasza F34R (#46280) üzenetére


Silεncε
őstag

Jólvanmár, írtam föntebb... :D Nem tudtam, hogy az Onii-chan létezik na... :B

[ Szerkesztve ]

(#46282) F34R válasza Silεncε (#46281) üzenetére


F34R
nagyúr

Pedig mindig tesojanak tekintette :DDD de az onii az ki is hallatszik...
ki is vagtam, lelasittottam a trailerbol... [link]

[ Szerkesztve ]

(#46283) Totheground válasza Silεncε (#46281) üzenetére


Totheground
addikt

Bruh...

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

(#46284) F34R válasza Totheground (#46283) üzenetére


F34R
nagyúr

Hol a csajod?, mar hianyolom ;]

(#46285) Totheground válasza F34R (#46284) üzenetére


Totheground
addikt

u mean, ‘er?

[ Szerkesztve ]

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

(#46286) TBT válasza F34R (#46284) üzenetére


TBT
addikt

"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."

(#46287) Silεncε


Silεncε
őstag

Így harmadszorra lepörgetve a Rebuild filmeket... Hát Anno felkötheti a gatyáját, ha mindent bele akar sűríteni az utolsó filmbe: valahogy le kéne zárnia a sztorit, valami magyarázatot illene kanyarintania a harmadik filmhez is. Mari behozásának kéne valami értelmet adni a fanservice-en kívül. Mindezt belesűríteni legjobb esetben 2 órába amiből jó 12-3 percet kitesz a prológusban rögtön a harc ami kint van már a neten is. Hát kíváncsi vagyok :D

(#46288) Silεncε válasza bandiras2 (#45029) üzenetére


Silεncε
őstag

Ez a Re:Take amúgy mennyire hivatalos? Ha jól látom, ez valami rajongói cucc

Mondjuk nekem az is új, hogy az Evából van manga :D

[ Szerkesztve ]

(#46289) F34R válasza Totheground (#46285) üzenetére


F34R
nagyúr

jaja :DDD

(#46290) bandiras2 válasza Silεncε (#46288) üzenetére


bandiras2
senior tag

A Re-Take az fanfic cucc, de olyan maga minőségű, hogy még állítólag Anno is gratulált az alkotóknak.
Látom az origi manga link nem megy, itt van másképp: [link]
A füzet 6-10. oldala. Shinji és Rei beszélgetnek a parkban. A többi érdektelen.
Viszont a Re-Take első kötete erre a jelenetre épül. Majd megérted.

OLVASÁSI SORRENDET TARTANI! Nem a nullással kezdjük!!!
Ésmajd számolj be.

A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann

(#46291) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Tegnap rábukkantam a Baki-ra, hát nagyon adja, lehet az előzmény Gappler Bakit is megnézem majd később. Nagy kár hogy most bukkantam rá és nem 1-2 héttel később, úgy csillapíthatta volna az ürességet amit a Dorohedoro fog hagyni bennem. Netflixen az adatlapja mellett láttam még egy cyborg boxos animét kicsit cgi-os volt, de trailer alapján nem tűnt rossznak. Ja meg van Levius volt az. Valaki látta ezt?

(#46292) Michell


Michell
tag

Legutóbbi "áldozatom" az anime nézés oltárán a Beastars volt.
Vagy én vagyok az áldozat és az anime a ragadozó :U , nem is tudom.
Mindenesetre elég felemás a véleményem, szinte biztos, hogy nem mindenkinek ajánlható.

(#46293) Farkassacred válasza Michell (#46292) üzenetére


Farkassacred
őstag

Adj neki időt, és magadnak is mire feldolgozod. Eszméletlen aprólékos, összetett animéről van szó, mint animációban és történetben egyaránt. Ehhez hasonlót semmikép se lehet találni jelenleg a piacon, ezért tényleg érdemes rászánni magad. Max egyszernézhetős lesz a végén számodra, nem az a tipikusan dobandó anime. :R
KISDUCK: Nem hallottak még róla, érdemes belekezdeni? Látom van egy pár évadja.

(#46294) mekker válasza Totheground (#46285) üzenetére


mekker
őstag

[link]

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#46295) mekker


mekker
őstag

Akarok rajzolni egy 4-6 villamos chant, aki a szépséges mosolyával arra buzdít, hogy ugorj a karjai közé. Van ötletetek, hogy milyen karaktert vegyek alapul?

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#46296) Silεncε válasza mekker (#46295) üzenetére


Silεncε
őstag

Otletem ugyan nincs, de.errol ha kesz lesz kepet kerunk :D

(#46297) KISDUCK válasza Farkassacred (#46293) üzenetére


KISDUCK
addikt

Tömény erőszak közelharcra építve és sok az OP karakter, kicsit JoJo beütése van az animének a valóságtól kissé elrugaszkodnak benne.

(#46298) Farkassacred válasza KISDUCK (#46297) üzenetére


Farkassacred
őstag

Még a JoJo -t se láttam.. :O Azt érdemes megnézni? :DD Bár ott is aztán jó sok verzió van már.

[ Szerkesztve ]

(#46299) KISDUCK válasza Farkassacred (#46298) üzenetére


KISDUCK
addikt

Az első évadot mindenképp.

(#46300) Totheground válasza mekker (#46294) üzenetére


Totheground
addikt

Nincs abban semmi félreérthető, gyönyörű zöld. 🥰

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.