Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thome
veterán
Elhiszem hogy beleugranál egy ilyen jiayuba, de nem túl acélos se a kijelzőjük, se a hardverük (nyilván optimalizáltságfüggő is a dolog, de ne nyírja már ki a rendszert az 512mb ram), a gps meg az összes mtk-ban egységesen szar ahogy a fórumtárs is írja, szóval...
Engem ha 20m pontossággal behatárol, már jó vagyok.
A kamera nem olyan lényeges szintén, csak legyen elől is, hogy skypet használhassak (családdal beszélgetés)Ez a Jiayu gyengus, a feitengről mondjuk csak jót olvastam, de ha nem akkor nem, akkor milyen más alternatíva marad?
Mégegyszer jelzem: Nem romolok, kiveszem a dobozból és használni szeretném. Kinőttem már a romolgatásból, csak akkor teszem meg ha rosszalkodik a rendszer. A gps fixet feldobnám nyilván, root, cwm, ilyesmi nem akadály (a feitengnél sem), touchwiz tetszik, bár egyáltalán az van-e rajta, vagy csak lemásolták a kínaiak, nem tudom...
A telefon tetszik (nyilván mivel kópia), ami még tetszik az a Cube 5H, illetve Cubot One, de ezeket meg viszik azonnal ha felkerül az apróra.
Illetve ami még begyere az a Lenovo A820, de ott több már kompromisszot kell kötnöm (előlapi kamera hiánya, sokat skypelnék).[ Szerkesztve ]
-
tthom
senior tag
válasz WOT-H-A-C #84650 üzenetére
Persze.. De a Snapdragonosoknál ritkán olvasni olyat, hogy gázos.. Akár Huawei, akár Xiaomi, vagy más márka. Csak sajna a Jiayu nem használja a Qualcomm procikat.. Természetesen belátom, hogy telefon, de ha már van benne GPS, akkor mi értelme, ha nem pontos? Egy kameránál max kacatok a fotók, de ott vannak. De egy GPSnél ha nem fogja a jelet rendesen, vagy pontatlan, akkor kb. mintha ott se lenne. De ez csak vélemény..
-
WOT-H-A-C
veterán
" (nyilván optimalizáltságfüggő is a dolog, de ne nyírja már ki a rendszert az 512mb ram), "
pontossan erre utaltam nincs gond az f1 el ilyen szempontból!!
" a gps meg az összes mtk-ban egységesen szar ahogy a fórumtárs is írja, szóval..."
ez nettó baromság!!! nem olvastál túl figyelmessen és nyilvánvalóan kevés tapasztalatod van mtk s telefonok terén...
de ezt hagyjuk még mielőtt jönnek gps szörnyek!!!
feiteng star egykutya és akkor még a jiayu optimalizáltságában kételkedsz.....
na jó ...vegyél egy frankó kis feitenget ...ha van időd karistolj majd egy szösszenetet mert kiváncsi vagyok a gps tulajdonságaira meg a frankón optimalizált rendszerère!!
tthom: kukkantsál rá a jiayu s1 specifik. re!!!
[ Szerkesztve ]
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
-
Moleman
addikt
válasz WOT-H-A-C #84650 üzenetére
Azért van különbség gyenge GPS és használhatatlan GPS között.
Egy barátom G2S-e 1.5 év alatt összesen egyszer volt képes meglátni a műholdakat (akkor is fél perc után eldobta a fixet), az összes többi próbálkozáskor vaksi volt. Pedig abban már a "javított" MT6228-as GPS vevő van.
Nekem a V970 MT6220-a viszonylag megbízhatóan működik, csak néha kell újraindítani, mikor nem akar csatlakozni. Pontosnak nem pontos, néha a szomszédos utcába rak, de legalább működik.Egyre többször lenne rá szükségem autóban, ezért fogok következőnek snapdragonös telefont venni, még ha jóval gyengébb is a Snapdragon 400, mint egy MT6592 hasonló áron.
(#84656) WOT-H-A-C
Az újakról is ugyanúgy megvannak a negatív vélemények, olvastam olyan 6592-es telefonról, aminek használhatatlan volt a GPS-e.[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
Szia, sürgősen olvass többet az MTK-s telefonokról, mert sok a nettó baromság, amit írsz róluk. Coolpad, Xiaomi, Lenovo, Zopo, Thl legtöbb modellje bőven jó GPS-vel rendelkezik. Az MTK legújabb SoC-ától felfelé pedig a Qualcomm procik egyetlen GPS téren meglévő előnye a Glonass is eltűnik. Hisz az MTK6595 már azt is támogatni fogja, mint ahogyan a 4G LTE-t is. A Jiayu telefonok meg ezerszer jobbak a klóngyáras Feiteng (micsoda név omfg, Fei Teng, mintha egy egoista kínai nevezte volna el önmagáról) csodánál. Légy oly szíves és hallgass azokra, akik kezében legalább 3-4db (ha nem éppen 1-2 tucat) kínai telefon fordult meg a kezükben.
A klónokkal pedig jobb vigyázni, mert a NAV tojik rá, hogy Csigacsguk vagy Feiteng van ráírva, ha lerí róla a Samsung másolat. (Figyelem: A TV-ben hibásan mondták a megsemmisítésnél, hogy csak azokat zúzzák be, amelyek hamis márka szitázást kapnak. Direkt rákérdeztem a NAV-nál!)
Sajnálom ezt a sok MTK fikázós és általánosító embert itt a fórumban... Ha tudnák mennyi baj van az Exynos és Qualcomm SoC-os telefonokkal és GPS-eikkel is. Tök felesleges általánosítani. Például a Galaxy Ace Advance GPS kibacott jó, jobb mint az S3-ban lévő! Pedig házon belül egy közép kat. telefon.
Rakjak be megint rengeteg Hongmi-s GPS navigációs mentést vagy nyálazzam át a Coolpad F1 vagy Thl, Zopo, de akár Jiayu G4S topikokat hogy felfogjátok, nem minden MTK-s teló GPS-e xar? Szánalmas...
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
svgyula
addikt
válasz overland #84643 üzenetére
Szia! Mi kellene a play? Ha van neted akkor simán feltelepszik a telóra(nálam) aztán azt töltesz azt amit akarsz azon kersztül! A Play
A Gapps ami ugye az összes alkalmazás, míg az előzővel csak azt töltöd le amit valóban használni akarsz. A sok szemét meg nem foglal helyet!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Moleman
addikt
válasz WOT-H-A-C #84656 üzenetére
Vagyis helyesbítek, általában nem a chippel van baj, hanem az antenna kialakításával, mert egy hosszabb rézdrót, esetleg alufólia ráforrasztásával drasztikus javulást lehet elérni. Ez valóban nem az MTK hibája, hanem a gyártóké (de ez pl még a Zopo ZP998-nál is problémát jelent).
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz Moleman #84655 üzenetére
"Az újakról is ugyanúgy megvannak a negatív vélemények, olvastam olyan 6592-es telefonról, aminek használhatatlan volt a GPS-e."
Te sem olvasol figyelmessen.....
ez is millioszor le lett írva hogy nem a soc gyengesége a gyenge gps hanem gyarto/ alkatresz gyarto felelőssége illetve az összeszerelèsè mi erre a bizonyítek???
1. a felhasználok pozitív tapasztalata
2. a mediatek elobb csinalt gps cel hardvert mint telefont...."Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
beg
veterán
Na. Eljutottunk oda, hogy sikerült kombinálni az mtk/snapi örökös karatét a gps-el.
Remek.You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Dominó85
addikt
válasz WOT-H-A-C #84661 üzenetére
Hagyd a csudába a témát. Gondolják csak azt, hogy f0s az MTK úgy ahogyan van... Én már rájöttem, hogy falra hányt borsó a média által Qualcomm és Exynoss agyra programozott droidok megtérítése...
beg
Mert mindig van egy vészmadár droid, aki előhozza a témát.[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Thome
veterán
Mint írtam, nem kell nekem feiteng minden áron...
Ha hülyeségeket beszélek akkor elnézést, mindenütt azt olvastam hogy nettó szar az összes mtk-s gps, de ezek szerint tévedtem!
Viszont: 1gb ram és 960x640-es felbontás, 1 helyben állásban találjon meg a gps, illetve előlapi kamera megléte minimum, ebből lentebb nem adok, 4,3-5" között.
Ebben ha tudtok segíteni 30 ezer forintig (használtan is tökéletes), akkor az rendkívül jó lenne, de ha ez nem kivitelezhető, akkor próbálok pótolni hozzá. De maradjunk max 30-nál. -
Dominó85
addikt
Szerintem, ha megengedheted magadnak, akkor told ki a keretet 50k-ig és olyan telefont vehetsz, amiben a legkevesebb a kompromisszum és a te igényeidnek a legmegfelelőbb. Fontos, hogy az adott telefonnak legyen háttértámogatása. CWM, Official és Custom ROM.
* Péter - 06302461862 *
-
ouzohuto
senior tag
Sziasztok!Nah uj telefon kilove mert egyszeruen altatnak ugyhogy maradt a sokak altal javasolt full refound...Ilyetse csinaltam meg szocal segitsetek kicsit
Valamire ra kell nyomnom a full refounhoz vagy nemtudom?XiaomI RedmI Note|||
-
svgyula
addikt
válasz WOT-H-A-C #84662 üzenetére
Ahogy én tegnap éppen ezt csináltam plya.apk fel és müxik! A gmail-nál kért kiegészítést amit a play-ról letöltött! Mindez hangsúlyozom nálam! Mivel a belakás után az összes adatot töröltem (gyári visszaállítás Honor 6) Indítás után a kínai részen átküzdöttem magam(kínaiul indult) és nem volt rajta google-ból semmi!
Így maradt a play.apk fel-fiók beállít és utána mindent fel tudtam tudok rá tenni Ez miért olyan különleges? Most is megy minden rajta!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Thome
veterán
válasz Laza... #84667 üzenetére
Hol írtam olyat hogy legjobb? Mutasd linkeld!
Dominó85: Az sajnos nem fér bele. Egyébként miért lényeges hogy legyen fosásig custom rom, ha out of box használom?
Mielőtt jön egy troll, már rég nem feitengnél tartunk, pl cubot gt99 ami még jónak tűnik nekem ebben az árkategóriában.
Jó kis háborút robbantottam ki... Pedig egyszerű:
1g ram, 960x640 minimum, előlapi kamera, 30 ezer forint. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz svgyula #84670 üzenetére
Azért különleges mert a google sevices.apk nélkül nem szoktak menni a föbb google szolgáltatások.....legalábbis nálam nem indultak....de végülis ha neked megy akkor ez is lehet egy megoldás....végülis miért ne....
-
Dominó85
addikt
válasz Moleman #84668 üzenetére
A PowerVR SGX531 és az 544MP2 között ég és föld a különbség. Sok vészmadár külföldi fórumon sírt, hogy a Modern Combat 5! el sem fog menni a telefonon. Nos nálam Medium felbontási részletességgel 1280*720-ban pörög és egy röccenést sem venni észre. Ugyanezt tudom mondani az igen IGP igényes Asphalt 8: Airborne-ról is és a GTA: Vice City is High grafon 70% view distance mellett futkos. Igaz nem egy Mali 450T, de nincsen sokkal lemaradva mögötte.
UI: nem gondoltam a droid-nál itt konkrét személyre. Arra céloztam, hogy valaki mindig felhozza a témát, holott a topikból a modik kérésére itt nem erről kéne csámcsogni.
Thome
A custom rom max annyit mutat, hogy vannak mögötte olyan emberek, akikhez alkalom adtán tudsz fordulni, ha szoftveresen valami apró gubanc van az out of the box rommal. Tehát maga a személy fontos, nem a nyakló nélküli romok halmaza (amiknek fele bugos )[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
WOT-H-A-C
veterán
kb az 1 gb rammal van gond meg a "jo gps" el....de lehet csak mi csinálunk gondot belőle.....
tudod azok a telefonok amiket te nézegetsz hogyis mondjam.....
nem a mi általunk ajállott kategóriában vannak....
de úgyis a tedöntésed milyen minőségű telefont veszel....
-
Thoty
senior tag
Ha jó gps kell, akkor a Cubot GT99 felejtős, volt, hogy 20 perc alatt sem talált jelet szabadban.
Amiben nálam jól működött a gps, az a Zopo ZP810 volt, jelet elég hamar talált, az más kérdés, hogy álló helyzetben is félrepozicionált, mintha lassan mozogtam volna.[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
Szia! Szerintem bemész a legközelebbi üzletbe és megveszed azt a telefont ami belefér 30eft-be. Nem értem miért gondolja mindenki, hogy kínából valami gigamiga-szuper szerkezetet kap fillérekért?
Vagy az lenne igazából a jó ha az eladó fizetne azért, hogy megvegye! Tudomásul kell venni, hogy ~45-nál kezdődnek azok a telefonok amiket nem kell indulásra ROM cserének alávetni és kevesebb kompromisszummal kell számolni! DE nem azt írtam, hogy ezeknél az "igényesebb" felhasználóknak nem lesz kompromisszum hanem az, hogy kevesebb................ a 30eft árnál csak az maradjon meg aki nem ért és nem is akar érteni hozzá és van egy jó szervizes ismerőse! Az első pár nap után úgy is megfekteti az a halom apk amit felpakol a telefonra és otthagyja a szemetét mint ezt már annyiszor tapasztaltam meg takarítottam a "lusereknek"
Tehát semmilyen csodát ne várj ebben az árkategóriában! A GPS pedig ha csak abba belegondolsz mennyibe kerül a "gagyi" ~20eft akkor mit is vársz egy olyan eszköztől amiben "elméletileg" van gps, telefon, fényképező, wifi, stb belezsúfolva? Csodát?Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
TedThomas
aktív tag
válasz csubuka #84659 üzenetére
Személyes vélemény következik:
Mivel ez van nálam és jó ezért én ezt javaslom.
Van a családban DG2014 és jó. Ezután gondoltam bepróbálom a DG800-at is de az egész csoportos rendelés kudarcba fulladt mert egy szállítmánnyi rossz volt belőle és azóta se nagyon lett sláger telefon. Ezek után kerülöm a DOOGEE-t.
THL-t mindenki ajánlott kategóriának tarja és engem is meggyőzött a telefon.
Thome Még mindig THL T6S-t javaslom. Minden tud amit elvársz tőle. Meglepődnél a kijelzőén. Most lecseréltem a gyári launchert és így már simán vállalható.
-
7Sony7
addikt
válasz WOT-H-A-C #84678 üzenetére
Elolvastam, és képben vagyok, én nem tudok ilyet, csak ebből: "kb az 1 gb rammal van gond" Azt hittem, te tudsz. De mostmár értem 1Gb ram os csak 30 fölött van. Ezt akartad írni.
Tavaly, még a régi szép időkben, mikor nem annyira volt áfa, akkor még lehetett ennyiért jó telót venni, de köszönjük állambácsinak, ma már nem.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
csubuka
addikt
válasz TedThomas #84681 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen a Doogee-tól félek az utóbbi időben, pedig a DG350 bejött nagyon az unokatesómnak... De a sorozat-probléma után nem merem bevállalni valóban. Esetleg 100 dodó körül még a G2F-et megpróbálnám, csak az más méret.
(#84684) 7Sony7: Amúgy inkább a kínai árak emelkedtek e téren, most már 100 dodó körül nincsenek "márkás" HD-s, 1 gigás telók... lehet az 5 col mánia megemelte a kijelző árakat is így valamiből engedni kell *Ezt Laza-nak egy korábbi kijelentésére alapoznám, miszerint a kijelző a fő ártényező szinte. Vagy ki tudja...
[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
Hali
nem olvastam a többi hozzászólást, a tiednél ragadtam leNekem volt Feiteng H9500+ om (jelenleg muterom nyúzza), kicsit több mint egy évig használtam. Hibátlan a mai napig, leszámítva a krómcsíkot az oldalán, meg a hátlapot
Naszóval: GPS egyáltalán nem működött, látta a műholdakat, de képtelen volt fixálni (mostani telefonom [redmi note] első használatra 5sec alatt fixált, azóta gyorsabb, 12láb pontossággal HÁZBAN, vidéken). Apró hibái persze voltak, pl: elkezdett ugrálni a kijelző, mintha nyomtam volna, pedig nem.. erre orvosság: kijelző lezár, majd vissza (ez a mostani telómnál is előfordul, gondolom android betegség)..néha elhagyta a mobilnetet, egyszerűen nem tudott csatlakozni..erre megoldás: repülő mód és vissza..
Normál használattal a nap végi töltés azért kellett neki, volt, hogy hamarabb fel kellett raknom, mint máskor...nyilván használatfüggő.. Adatforgalom / Wifi között kényelmesen lépeget, nem okoz neki gondot a váltás.
Kamera: meg voltam vele elégedve, hátsó használható, árához képest jó képeket lőtt (Note-hoz nem hasonlítható, pedig nem nagy különbség van köztük árban), első is elfogadható, skypoláshoz tökéletes
Kijelzőjé szép (nagyon szép), éles képet ad, amit napfényben is jól lehet olvasni teljes fényerőnél. VISZONT: nem sokkal az indulás után megjelentek rajta ilyen fehér foltok (elsősorban fehér kijelzőnél látod, hogy helyenként még fehérebb), ezek nem zavaróak, csak nem néznek ki a legszebben (egyébként így több mint másfél év után, még mindig az a kijelzővédő fólia van fent, amivel érkezett (nem az írásos, hogy "HD AMOLED" hanem valami gyárilag felrakott..emellé küldtek még egyet), 1-2 -anyámnak köszönhetően mostmár nagyobb- karc van csak rajtaViszont, ez már (legalábbis, ha arról van szó, ami nekem volt ) nem mai SoC, helyenként lassúnak éreztem, a végére kidobált appokból memóriahiány miatt. (szerintem RAM ból és ROM ból egyaránt kevés kerül bele...) Optimalizáltság megfelelő volt, a fordítással sem volt bajom soha ((MIUI fényévekkel előtte van azért ))
Melegedni tudott, de nem vészesen.. úgy átlagosanRemélem segítettem
[ Szerkesztve ]
-
-
Laza...
addikt
válasz csubuka #84685 üzenetére
Ma is tartom, hót egyszerű egyébként: nézelődsz a webshopokban és ezt fogja bárki látni: Legdrágábbak a nagy felbontású kijelzővel, több RAM-al szerelt telók. Ahogy csökken a felbontás és a RAM mennyisége, úgy csökken az ár is. Régebben emellé lehetett tenni a processzor típust is, ma már ez nem anyira igaz - max kisebb órajelen működő sárkányt (tudom, tátika ) raknak a készülékbe, kevesebb antutu pont, viszont felhasználói élményben ugyan ott vannak a snapis procik (sőt!). De akinek az e-penis a mániája, annak ezt hiába mondod...
Ezért van pl. fillérekért 5,5" teló, de 850*480-as felbontású kijelzővel (ki a fene vesz ilyet? )
Never give up!
-
Thome
veterán
válasz GoldhandRent #84689 üzenetére
Köszi!
Lebeszéltek róla, szóval tárgytalan, de nagyon köszi hogy megosztottad a tapasztalataid, ha ennyire halott a gps akkor nem is erőltetem!
Jiayu G3C-ről mik a véleményetek? Ez nagyon szimpatikus telefon.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Lehet, hogy a Hardverapro-n találsz MT6589-es használt telefonokat 25 körül. Érdemes szétnézni, hátha 30 alatt látsz olyat, amelyikben van előlapi kamera.
Ha ismertebb típus, akkor fórumtémája is vélhetően lesz, ott pedig tudsz olvasni a teljesítményéről, előnyeiről, hátrányairól.
Támogatottabb telefonok esetén pedig akár többféle rom is elérhető.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Thome
veterán
válasz cappa72 #84693 üzenetére
Egy kategóriával fentebb váltok, nem akarok hulladék telefonnal idegeskedni, szóval ezért is kérem a segítségetek:
40 ezer forintért találtam egy Jiayu G3C-t ami szimpatikusnak néz ki, fém keret, a design is tetszik, korrekt hardver, már csak az a kérdés, hogy megéri-e a pénzét? Persze ajánlhattok más telefont is.
Illetve találtam Lenovo S660-at is, az is nagyon tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
válasz lordmark #84680 üzenetére
Hongmi MTK - drágább a Snapdragonosnál, de jobban bírja az aksija, Glonass hiányában viszont a Snapi a jobb (2000mAh mind a kettőben)
Lenovo S660 - Jó P780 alternativa, igaz kisebb aksival (3000mAh kontra P780 4000mAh)
Illetve egy két THL vagy akár az 1/4GB-s Jiayu G4S (8 magos!)Thome -> Fentebb amiket írtam. Amúgy a Jiayu G4S éri meg annak a legjobban, aki korszerű hardver mellé jó GPS-t és egész kellemes kamerát keres. Vigyázat a vakuja halálos.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
citkar
addikt
Ha szereted a kihívásokat egy Iocean X8 mini, nem azért mondom mert szar, hanem mert csak X8 tapasztalat van (az jó), de csak 150 USD, 1/32GB-os és Eu warehouse alatt van, ahol ennyi a végösszeg elvileg (még nem próbáltam), illetve 1-6 nap alatt meg is kaphatod.
-
Thome
veterán
Köszi Dominó85, citkar.
Kisérletezni nem szeretnék, a G4S pedig már 60 papír körül alakul, s kezdésnek 25-nél indultam, most 40-nél tartok, több nincs sajnos.
Még egy telefon, amiről teszt is van, baromi jónak néz ki: Xiaomi Redmi 1S.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest