Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Egy pontositas, hiszen akkor valoszinuleg tobben is hivnak igy a csaladbol, wifi + cam meg azert bele tud harapni aksiba, szoval fontos lenne az aksi ido is (hogy ne kelljen a toltessel annyiszor bajlodni, mert felek konnyen elfelejtene).
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Sziasztok!
Nagymamanak keresunk keszuleket, mert egyedul el, szeretnenk vele tobbszor video telefonalni, illetve ha esetleg tud vmi jatekot jatszani (rejtveny, sudoku stb), az jo lehet.
- Eleinte valamilyen egyszerubb okostelora gondoltunk, aztan rajottunk telefonalasra pont nem kell, igazabol egy wifis tablet eleg lehet, es meg nagyob is.
- Sajnos a meretet nem tudom beloni, kisebb (8"?) talan praktikusabb mert konnyebb fogni...? Nem tudom mennyivel nehezebb tartani egy nagyobb gepet.
- Elsodleges szempont talan a felhasznalobarat kezeles, konnyu legyen megtanulni, legyen reszponziv. Talan praktikus lenne egy fizikai home gomb, ha elteved a menuben csak megnyomja es visszatalal...? Nem tudom vannak-e meg egyaltalan ilyenek. Illetve talan itt elony lenne a szelesebb kava a kijelzo korul fogas miatt. Aksi ido jut meg eszembe, de ilyen ritka / nem tul eroforrasigenyes felhasznalas mellett valoszinuleg mind kibirna par napot (?).
- Ujat szeretnenk, magyar cimre egyszeruen ki lehessen szallittatni (ne kelljen vammal szorakozni meg heteket varni), de szoba johet amazon / EU raktaras kinai cucc is.
- Arban passz, 60k-100k kozott gondolom talalunk valamit, azon belul flexibilis.Ha van tapasztalatok, milyen tabletet erdemes venni idoseknek, vagy egyaltalan milyen szempontokat erdemes figyelembe venni, esetleg ennek megfeleloen tudtok ajanlani valamit, azt megkoszonnem.
Pl. mi a velemeny Lenovo M8, M9, M10 tabletekrol? Vagy nezzek korul a javasolt kinai kinalatban (elso postot atfutottam, de nem igazan volt ismeros egyik sem igy elsore)?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
cidalain
veterán
válasz aprokaroka87 #92796 üzenetére
Most azt mondod, hogy a fullHD-ben megjelenített kép szebb, ha a downscale-t helyben oldod meg, mintha a távoli szerver oldaná meg.
Cserébe vállalod, hogy nagyobb adatforgalmat bonyolítasz, és nagy erőforrásokat áldozol be kliens oldalon a downscale miatt.
Megéri? Annyival szebb a kép, hogy csak emiatt egy erősebb vas kelljen?>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-
cidalain
veterán
válasz aprokaroka87 #92794 üzenetére
De youtube-nál ez pont tökmindegy, nem 2K/4K-ban fogja neked letolni a videót, ha csak FHD felbontásod van. A downscale-t megoldja a YT.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
aprokaroka87
nagyúr
Akinek esetleg megvan a Lenovo Tab P11 Gen 2, az meg tudná nézni hogy a 2k@60fps youtube videókkal hogyan boldogul, csak mert azt tudom hogy a Mediatek helio g99 maximum 2k@30 fps-t támogat, de ugye youtube-on van hogy 60fps-ben van fent a videó.
-
Oldfoksz
junior tag
Ez a Lenovo pad p11 egész prima
A 4 giga ramos az alzán bestbuynak néz ki.
A notbukcsekk is meg van elégedve vele.
Pros
+nagy teljesítmény
+gyors tárolás
+terhelés alatt nem fojtható
+korlátozott hőfejlődés
+jó kiegészítők állnak rendelkezésre
+a toll bemenete támogatott
+Széles körű L1 tanúsítás
+kijelző erős színekkel
+megfelelő akkumulátor
-élettartam mindennapi működés során
Hátrányai
-megbízhatatlan helymeghatározó modul
-kevés támogatott Bluetooth kodek
-eset nyikorog, amikor megpördíti
-gyenge játékteljesítmény
- kijelző kék árnyalatú
-közepes kamerák
( bocs a kugli forditóért.... )füstjel->zászló->morze-nincs is mit mondanom
-
RedCactus
senior tag
válasz aprokaroka87 #92791 üzenetére
Megnéztem, mert nem emlékeztem, de még májusban vettem 116 590.- volt, 6/128-as verzió. Azóta is szépen teszi a dolgát.
-
RedCactus
senior tag
válasz aprokaroka87 #92789 üzenetére
Nekem tökéletesen bevált. Föleg streaming-re használom. Nagy, gyönyörű kijelző, gyorsaság, frissítések.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Erről a tabletről van tapasztalat?
Lenovo tabletet érdemes venni? -
cidalain
veterán
válasz snooze #92784 üzenetére
Egy régebbi "félipari" Samsung Galaxy Tab Active 2 tableten. Ez is S-Pen cerkás, mint az S szériák
iPlay: az NFE az újabb, ez elvileg rendelkezik certificate-tel a HD stream lejátszáshoz (de ezt fenntartásokkal kell kezelni, mert a Netflix oldalán nem listázzák még a gépet)
[ Szerkesztve ]
-
snooze
veterán
egy gyors kérdés:
mi a különbség az alldocube iplay 50 mini pro és az alldocube iplay 50 mini pro nfe között?GO Gunners!!!
-
veterán
válasz totopad #92783 üzenetére
Budget opció szerintem HDR-t biztosan nem fog tudni, oda valami oled kijelzős tablet kellene minimum. Az meg nem lesz budget, annak ára lesz. Az 5G-s mobilnet sem a budget kategória. Mondjuk Magyarországon eléggé gyerek cipőben jár az 5G, bár sok helyen van, nem gyorsabb a 4G-nél.
-
totopad
senior tag
Az LTE, sajna lassan kevés. Külhonban egyre gyengébb sebességeket mérek 4G-n, mindenhol tollják az 5G-t mostmár, nekem ez meg részben munkaeszköznek kellene, utazásoknál nettovábbosztáshoz.
Nézegettem, mobil routert is erre a célra, de az 5G-sek már olyan árban vannak, hogy több értelmét látom kicsit áldozni rá és venni egy tabletet, ami tud 5G-t.[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz totopad #92779 üzenetére
120 Hz-es kijelző legolcsóbban a Honor Pad X9-ben van. Elvileg tud Netflix HD-t is.
Az LTE verzióban van GPS is.
A hotspotot nem tudom, az szerintem minden átlagos tabletben van.Elfogadom a sütiket.
-
cidalain
veterán
válasz MacEdm #92780 üzenetére
igen, az M11 és a P11 jó lehet jegyzetelni. nem tudom milyen a késleltetése, de íráshoz nem gáz, ha egy hangyányival lassabb.
most kipróbáltam a Samu-t hogy hogy is van ez: a kezemmel elmaszatolom az írást, vagy sem. Ha a tollhegy megfelelően közel van a kijelzőhöz (kb 2 centi), akkor kikapcsolja a kapacitív érintést a tablet, így nem maszatol a kézfejem, ha hozzáér.
Viszont ha hatótávon kívül van a cerka, akkor könyörtelenül húzogatja a vonalakat a kézfejem. oké a Samsung notes alkalmazásban van külön menüpont hogy kikapcsoljam ezt, és csak a tollas érzékelés menjen.
Azt gondolom ez a minimum, és a többi gyártónak is kell hogy legyen hasonló megoldása.(és ebből látszik az is, miért nem jó a sima tablet, sima bumszli tollal való íráshoz - mert nem megkülönböztethető a kezedtől - hisz ugyanazt a technológiát használja - így azzal csak akkor lehet írni ha a levegőben van a csukód, úgy meg szerintem nem lehet írni)
[ Szerkesztve ]
-
MacEdm
tag
válasz MacEdm #92778 üzenetére
Vagy amit még találtam, ami jobb deal lenne:
[Lenovo Tab P11 (2nd Gen) 4GB/128GB szürke + Smart Charging Station 2] 80.790 Ft
+ vennék hozzá egy [lenovo active pen 3-at] 11.490 Ft-ért és 100 ezer alatt maradnék. -
totopad
senior tag
válasz MacEdm #92778 üzenetére
Sziasztok! Tablet vásárláson gondolkodok és 3 fő szempont alapján keresnék egy budget opciót, ami valami best deal lenne igy 2024 elején:
-jó minőségi kijelző, ha lehet 120hz-es FullHD, HDR támogatással -Netflix-
-GPS
-és, ami a legfontosabb, 5G-s és 5ghz-es hotspot opcióval.(bocsi, ezt újnak akartam, nem válaszként)
[ Szerkesztve ]
-
MacEdm
tag
válasz cidalain #92776 üzenetére
Igen, azt néztem h többféle lenovo toll létezik. Meg amit adnak az M11-hez abba elem kell.
Samsung galaxy tab s6 lite vagy tab s9 fe-ben gondolkoztam, de azok jóval többe kerülnek.
És megörültem ennek a lenovo tab M11-nek, hogy igaz egy belépő tablet, de adnak hozzá tokot meg tollat és 85k-ért és nem kell 100 ezer fölé menni.Akkor azt mondjátok, hogy ezzel a tablettal nem fogok tudni jegyzetelni rendesen?
-
cidalain
veterán
válasz MacEdm #92772 üzenetére
Samsung A széria, Redmi Pad egyik verziója sem tud spéci tollat kezelni.
Erre nagyon kell figyelni, mert hiába gondolná az ember, hogy majd veszek külön tollat, de azt csak olyan tablethez lehet, ami eleve támogatja. Ehhez speciális érzékelő kell a tabletben, és az ilyen tollak sem kompatibilisek a márkák között (sőt még adott gyártón belül is lehetnek különbségek a régebbi és az újabbak között - tipikusan a Lenovonál múltkor néztem, van vagy 5 féle Precision Pen variáns)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-
MacEdm
tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok és ebben szeretném kérni a segítségeteket.
- Hány hüvelykes legyen a kijelző? - 10-11 között
- Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? - Új
- Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés? - Itthon szeretném
- Mire szeretnéd majd leginkább használni? Leginkább az egyetemen szeretném használni jegyzetelés miatt (tehát a toll az fontos lenne), illetve Netflix ami szóba jöhet. Nem játszanék rajta.
- Mennyi pénzt szánsz rá maximum? Szeretném ha 100 ezer Ft alatt megállna.Eddig ezeket a tableteket néztem ki:
[Lenovo Tab M11 4GB + 128GB Luna Grey + Lenovo Active Stylus + Folio Case] 85.590 Ft
[Samsung Galaxy Tab A9+ Wifi 4GB / 64GB, szürke] 93.290 Ft
Xiaomi Redmi Pad / SE variánsok.Ezek közül a Lenovo Tab M11 tetszik a legjobban, mivel már benne van a csomagban a toll és tokot is kapok hozzá és nem kell külön megvenni, illetve, hogy friss készülék, mivel 2024. januárjában jelent meg.
Szerintetek?
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Akit érdekel, ide is beteszem, hátha van ilyen igény is.Lenovo Tab P12 [link] EMAG
154.990.-
129.190.-[ Szerkesztve ]
-
Oldfoksz
junior tag
válasz Milka 78 #92768 üzenetére
Köszi neked is az infókat!
Valószinüleg bevállalom,ha valami nem stimmt ,élek a 15
nap elállással.
Nem értem hogy a tesztek szempontjából korrekt gsmarena nem tudta futtatni a szokásos programokat,
az egy ami lefutott ,az is falsnak tünik( 3d vulkan)
Alzán 73,5ezer.
Moto g72 helyett lenne, ami egész oké ,de tele van buggal,nem frissül.[ Szerkesztve ]
füstjel->zászló->morze-nincs is mit mondanom
-
Milka 78
nagyúr
válasz Oldfoksz #92763 üzenetére
Ami lemaradt...
Zombeast-et felraktam, első pályát végig vittem, nem szaggat, jól fut. Egyszerűbb játékokkal elboldogul a tablet. Közben Chrome futott a háttérben 3 ablakkal.
Külhonban azt mondják jön majd rá droid 14, de kb ennyi van erről...vagy igaz vagy nem.
Először Honor Pad 8-at akartam a több ram és a nagyobb kijelző miatt, de a Honor UK szerint az beragadt Android 12-őn 2 év biztonsági támogatással így lett X9. -
Milka 78
nagyúr
Attól függ mennyi az a jó ár. Én 62-ért hoztam el és annyiért nagyon baba. Az aksi jól bírja a rendszer pörgős és a kijelzőre sincs panaszom és a hangja is rendben van.
Ezen felül nem ropog, nem recseg, jól össze van rakva.
A MagicOS nekem sokkal jobban kézre áll mint a MIUI bonyolultsága és kevésbé eszi a ramot. Reklámnak és hasonló kéretlen marhaságnak nyoma sincs.
Én ugyan használom a Honor regisztrációt rajta, de ha nem akarod akkor sem fog semmi hátrány érni (talán a Honor Témákhoz kell csak ami kihagyható). Előre telepített appok nagyja törölheő, de jóval kevesebb van mint egy MIUI rendszeren.
A 4gb ram (és a plusz 3gb virtuális) eddig elégnek bizonyul.
Tartalom fogyasztásra, fórumozásra és könyv/pdf olvasásra használom arra bevált.
Játékokat nem próbáltam, de szerintem nem is az a prioritás ennél a tabnál. -
Spec
őstag
A Honor Pad X 9-et nem ismerem, de ahogy nézem árban kb. ott van, ahol a Xiaomi Redmi Pad. A Helio G99 és a Snapdragon 685 között nincs sok különbség, talán 10% a SD javára, de ez is alkalmazás függő. A Xiaomi szerintem ismertebb, támogatottabb, mint a Honor. De nem akarlak lebeszélni róla, az is biztos jó tablet. Szerintem nézzél tesztelős videókat ról a YT-on, van egy pár magyar is. Elég vegyesek a vélemények, főleg a kamerát, fotózást, video rögzítést szapulják, meg a kijelzőjét.
Amúgy most az itt ajánlgatott Aldocube iPlay 50 Pro Eu-s raktárból behúzható 58e-ért. Ráadásul az a 8/128-as változat. Azon is el lehet gondolkodni így fogsz rajta 15-20e-t."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Oldfoksz
junior tag
Van esetleg valaki tabletguru aki első kézböl rendekezik
infóval a honor pad x9-ről?
Jó áron van,tudja ami nekem elég lenne (sd 685,120Hz fhd, 4/128)
De....
A kijelző TFT. A gsmarena tesztjén a szokásos bencsmarkok közül csak egyet tudtak lefuttatni,az is joval kevesebb mint amit a 685 tud más tabokban-telókban.
Szerintetek ez igy felejtős?füstjel->zászló->morze-nincs is mit mondanom
-
Reynaldo
junior tag
válasz Rigormortiis #92761 üzenetére
Azt nem ismerem, és milyen hangtartományt tud Hz-ben?
Mondjuk kb. 300000-ért már szólhatna rendesen is, bár adhatnának hozzá kapásból egy Soundbart is. Vagy lehet, hogy még mély hangokat is tud a ~0,6 cm-es hangkeltőivel? Azért majd próbáld ki egy Soundbarral vagy más jobb külső, akár Samsung, Anker Soundcore, Tronsmart,stb.,... eszközzel is, ha van kéznél. Meg hát az is számít, hogy kinek mi a rossz vagy nagyon nem rossz, ha már így mondtad, és az is számít, hogy mihez képest, ugye. Tapasztalatom alapján elég sok YT-os beszélgetős videónak még a hangereje is nagyon kicsi egy laptopon is, nemhogy tableten.STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
Reynaldo
junior tag
Még beszédhang hallgatásra is inkább bármilyen külső eszközt ajánlanék, mint a beépített tablet hangszórót. Nemhogy zenére. Persze aki még nem használt mást csak a tabletét, az nem tudhatja mennyire más. Zongorázni lehet a különbséget. Például ez a kis gagyi HM11-es BT és vezetékes retro mini is köröket ver hangzásban a tabletre, és még FM rádiónak is elmegy. A többiről, a nagyobbakról és komolyabbakról már nem is szólva.
STOP! Kérdésre csak privátban tudok válaszolni. Akit érdekel, annak majd elmondom hogy miért, de kb. a semmiért, de mindegy. Ja, nem mindegy, mert nem hagynak a topikban se beszélgetni, de mit tehetnék.!?
-
cidalain
veterán
de kotta olvasáshoz miért kell hangszóró
a zenész meg eleve max csak poénvideót hallgat beépített hangszórón, munkaanyagot vagy fülesen, vagy valami külső hangszórón, akár BT-n akár jack-en.
legalábbis ha én zenész lennék így csinálnám.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Spec
őstag
válasz atee_13 #92749 üzenetére
Szerintem az általad megjelölt árszegmensben, erre a célra azok alkalmasak, amit én is és Dr.NX koléga is ajánlott korábban.
Kotta olvasgatáshoz nem is biztos, hogy tablet kellene, hanem egy jó e-book olvasó, pl. egy Amazon Kindle. De arra ugye appot nem tudsz feltenni, tehát ha fontos az iReal Pro is, akkor viszont kell az androidos tab. Nem árt olyan amiben jó a hang cucc, tehát ne valami egy hangszórós, mono, doboz hangú vackot nézz.
A Xiaomi Pad 6, a Redmi Pad, és a Redmi Pad SE pl. Dolby Atmos és a Hi-Res Audio támogatású Quad hangszórós, ami azért elég jó. Szóval ezekkel nem lősz mellé.
Halkan súgom, ha profi felhasználásra, és minél gondozásmentesebb felhasználói élményre vágyik a zenész kolléga, akkor lehet hogy egy iPad kellene neki erre a célra, de az mélyen zsebbe nyúlós, még használtan is."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
cidalain
veterán
válasz Nikaré #92750 üzenetére
nem kell szemétre dobnod.
egy android verziót kb 4 évig támogatnak security update-ekkel (persze hogy ezt a gyártó továbbadja egy frissítés formájában, az kérdéses)
de legtöbb app terén még a A7 simán támogatott, ami 8 éves rendszer. Tehát ma egy Android 7-et futtató eszköz ugyan szoftveresen elavult, de még bőven használható lenne (face, gmail, böngészők simán telepíthetők rá play áruházból)
Mostanában egyedül A4.4 Kitkat esetén futottam bele olyanba, hogy nem tudtam rá friss appot tenni Play áruházból, de ugyanezen app korábbi verzióját apkmirrorról igen, tehát tulajdonképpen használható. Ez a gép több, mint 10 éves!
de ne gondoljuk hogy egy konzumer táblagép vagy telefon el fog menni ennyit. nem fog elromlik előtte, vagy csak elhasználódik az akkuja, és nem lesz érdemes megcsináltatni, mert olcsóbban fogsz tudni venni újat, ami ráadásul hardveresen is jobb.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Spec
őstag
válasz Nikaré #92750 üzenetére
Szerintem tabok esetében a legfontosabb, hogy már eleve minél újabb verzióval vedd meg. Ez főleg igaz a "noname" kínai csodákra, mert ott sok supportra nem igen lehet számítani. Ezek esetében tényleg maximum egy fő verzió frissítés fog rá jönni, vagy az se. Emiatt kínai olcsó tabot, én Android 13 alatt nem is vennék már meg. Lehet még mindig látni android 11-12-es tabokat ezeket 2024-ben már el kell felejteni, ha noname brand.
A nevesebb gyártóknál (Samsung, Lenovo, Xiaomi, stb.) azért 2-3 év támogatás várható, és ott azért akár 2 főverzió frissítés is lehet. Ennek viszont a vételárban fizeted meg az árát.
Ipad vonal meg egy más tészta ugyebár, ott azért jó pár évig van rendszer támogatás, akár 5-6 évig is, és ezt jellemzően ki is bírja a tab, viszont ott még mélyebben zsebbe kell nyúlni cserébe."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Bferibörs
addikt
-
Oldfoksz
junior tag
Köszi a több mint alapos javaslatokat!
A játék fontos de én b-zs kat. játékokkal is jól szórakozom
(Deadtr2,Intothedead2,eternium,furious tank és a kedvenc
zombeast )
Diablo,pubg,gensin,asph13 nem szükséges...
Sőt van egy ruszki java emulatorom ami a stackattackhoz
kell .(az x generaciónak nem mond semmit,de 17-18 évvel
ezelötti siemensek szenzációs-faék egyszerűségű játéka)füstjel->zászló->morze-nincs is mit mondanom
-
Nikaré
őstag
válasz Bferibörs #92748 üzenetére
Nekem is dilemma ez a főverizió frissítés!
Tudom, szokták mondani, hogy "hamarabb cseréled mint elavulna".
Pont ez a gondom, miért kell szemétre dobálni a még használható eszközöket?
Direkt úgy írják a a sw , kényszerítenek a másik processzor, RAM stb. felé!
(Lesarkítva írom az utolsó mondatot) -
Bferibörs
addikt
válasz atee_13 #92745 üzenetére
Persze,meg is érkezett.
Tableteknél nekem eddig az volt a tapasztalat,hogy kb. 1 évig kaptak biztonsági frissítést,főverziót jobb esetben nem. Hogy a mostani Blackview tab 18 mit fog kapni,az jó kérdés.🤔
Ezért is volt szempont a droid 13.
( az utolsó tabletem egy Huawei MédiaPad T5 volt,3 éves,ezt cseréltem le)[ Szerkesztve ]
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
-
Spec
őstag
válasz Oldfoksz #92740 üzenetére
Egy Xiaomi Redmi Pad SE-vel se jársz rosszul. Igaz abban nem Helio G99 SoC van, hanem Snapdragon 680, de sokkal az se gyengébb, talán egy 20-25%-kal. Cserébe viszont a 8/256-os változatot megkapod már 80e körül.
Nagyjából egy árban, vagy picit olcsóbban viszont kapsz 4/128-as sima Redmi Pad-ot is, ami viszont Helio G99-es.
Ha meg tudod toldani, akkor viszont egyértelműen jobban jársz egy 8/128-as Xiaomi Tab 6-tal, ami olyan 120-130 körül már behúzható, ha kifogsz valami jó akciót, vagy kupont akkor olcsóbban is. A Snapdragon 870-es SoC egyértelműen erőteljesebb, még a Helio G99-nél is, legalább egy 50-60%-kal, vagy többel. Játékra ajánlottabb kategória."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
-
atee_13
őstag
Üdv!
Egy ismerős keresne tabletet. Kottát akar rajta nézegetni és iReal Pro - Practice Made Perfect-t használni.
Keret 60-75 között.
Tabletes vonalat nem nézegettem soha, de tefonban ez az összeg kb semmire nem elég.
Tudtok valamit ajánlani, elsősorban hazai beszerzésben. Ha valami kinti rendelés sokkal jobb deal akkor azt.Ha árban nem igazán van alternatíva akkor olyat ajánlani ami kb ezt a feltételt éppen teljesíti, hogy nagyjából lehessen tudni milyen összegben kell gondolkodni?
-
Oldfoksz
junior tag
Köszi a választ!
Most hogy nézegetem a tablet felhozatalt,én is a javasolt
Xiaomiig jutottam......pontosabban a redmi padig.
De őszintén mondva sokallom az árát
Az alzán van pár 99es tablet jóval olcsóbban.
De olyan márkak hogy inkább hagyom.
Az viszont igaz hogy a felhasználoi értékelések nagyon
rendben levőnek mutatják a xiaomikat.füstjel->zászló->morze-nincs is mit mondanom
-
Spec
őstag
válasz Oldfoksz #92738 üzenetére
Én továbbra is azt mondom, hogy a 4/64-es tabokat/telókat el kell már felejteni, és a 4-6/128, de inkább a 8/256 lett a belépő szint. Főleg ha játékra is kell, akkor az a 4 giga ram elég karcsú, a 64 giga tárhely meg nagyon hamar kevés lesz és az sd kártyás bővítés appok telepítésére nem megoldás.
SoC-ban is egy Helio G99 a minimum szerintem, vagy jobb. Én a helyedben egy Xiaomi Pad 6-ot néznék. Árban hosszabb, de megéri megtoldani pár 10k-val, vagy talán kifogod akciósan. Ár/érték aranyban nagyon jó."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Oldfoksz
junior tag
70-80ezer ft. ársávban keresek tabletet.(csak Wifis)
Játék,stream lenne a fő felhasználás.
8-9",90 Hz, Hz,4/64 ramrom,Helio g85-SD685 min.
Tudom gugli a barátom,de olyan info kellene hogy tényleges
használatban bevált-e valakinek a fentieknek megfelelő
tablet.füstjel->zászló->morze-nincs is mit mondanom
-
snooze
veterán
sziasztok!
alldocube iplay 50 pro 10.4colos tablet használható valamilyen ceruzával rajzoláshoz?GO Gunners!!!
-
Sickboy75
tag
Sziasztok,
egy 5-6 éves kisgyereknek kellene olyan 40-50e ft korul egy min 10 colos tabletet venni. Van ötletetek hogy mit érdemes ? Esetleg valakinek valami bevált? Az sem baj ha lehet rá valami (min) szilikon tokot venni.
Koszi elore is !
Üdv,
SB
-
aua
tag
Sziasztok,
egy kisebb (8.x", max 9"), jellemzően netezésre, e-book olvasásra, navigációra (játékra nem) használt olcsóbb tabletet keresek. Vegyem meg az ajánlott Alldocube iPlay 50 Mini Pro-t, vagy mást ajánlotok? -
Bferibörs
addikt
Megérkezett a Blackview tab 18.
Elég sokat vártam rá,12.23-án rendeltem és 01.16- érkezett meg.
16-a estétől nyúzom, belakás,beállítások stb.
100%- ról indultam,most 33%- on van,pedig nem keveset nyúztam. Nem tudom a kép mond e valamit,mást nem találtam:
[kép]
Összességében nagyon elégedett vagyok eddig a tabbal.Ami problémát találtam eddig:
Automatikus fényerő szabállyozás:
- hát az katasztrófális volt,hol kiégette a szememet,hol elsötétedett,alig lehetett valamit látni.
-- kézire,majd vissza automatára megoldotta.S- pen,gyárit nem tudtam rendelni a tabbal együtt, a 2 db. samsung tollat nem kezeli,egyik régi, a másik smu 23 u- é.
Ami hiányzik az egy normális fotó,videó szerkesztő,nincs gyári mint a legtöbb androidon,a gugli fotót telepítette fel,utálom.
Szerencsére régen megvettem egy fotó kezelőt,fotó,videó szerkesztős.A win.ablakos kezelés tetszik,nem nagyon használtam csak kipróbáltam. A bluetoth billentyűzettel lehet kihasználni jobban,de én kézben használom a tabot, persze úgy is működik,ezzel még játszok majd.
Hirtelen ennyi.
Nem bántam meg,hogy megvettem.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
cidalain
veterán
válasz Bertiee #92728 üzenetére
Bármi, amiben 4GB ram, és fullHD felbontású kijelző van, az meg fog felelni a célnak. A két említett megfelelő erre a feladatra.
Ha van lehetőséged tapizd meg egy elektronikai boltban. Döntrénél figyelembe veheted a kisebb súly vagy nagyobb akku kérdést is.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Online, webes angoltanulás a cél, multimédiás anyagokkal - beágyazott videók, hanganyagok illetve egyfajta pdf olvasó.10 colos tablet érdekelne, mert sokat utazok buszon. A telefon sajnos kicsi, túl sokszor kell zoomolni. Játék ilyesmi nem lenne. Max 60-65k-ig kellene valami kütyü.
Lenovo M10 3rd gen illetve Acer Iconia P10 a jelöltek.Ezek közül melyik lehet a jobb illetve akár olcsóbban más jelölt. Inkább magyar garanciával érdekelne, bár tudom a Bangoodon és hasonlókon olcsóbban lenne erősebb hardver, de inkább a magyar gari...
-
-
borbar
tag
válasz racskobalazs #92723 üzenetére
Ha nem játszani szeretnél így, akkor vezeték nélküli kapcsolatot, például egy Chromecast-ot javaslok tükrözésre és/vagy eszközön tárolt médiatartalmak kivetítésére. (Nem beszélve az egyéb appok castolásáról.)
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz racskobalazs #92723 üzenetére
Nem tud vezetékes képátvitelt, mivel az USB-je nem 3.0.
Elfogadom a sütiket.
-
veterán
Infó: Samsung Galaxy Tab S6 lite 2022 tegnap Android 14, OneUI 6.0-t kapott.
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Ha már úgy is szó van/volt az S6 Tab Lite-ról meg a monitorokról, akkor én is megkérdezném, hogy hogyan lehet rákapcsolni HDMI kimenetet?
Próbáltam már olyan adapterrel amin HDMI kimenet IS van (meg USB), de azon csak a perifériák működtek, képet nem adott. Viszont redditen és több helyen is írják, hogy lehetséges... meg ott a Samsung Dex, fura lenne ha nem tudna külső monitort kezelni.
Ötletek? Lehet dedikáltan olyan kábel kéne ami csak HDMI->USB-C?Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
twine
veterán
válasz Graphics #92721 üzenetére
Viccből mondom, nehogy sértésnek vedd...de szerintem igyál még egy kávét
Őszintén köszönöm, hogy segíteni próbálsz,
De nem dokkolót keresek, ezekből használtam már jó pár típust, van kialakult véleményem melyiket érdemes...
Engem az érdekelt, ha kifejezetten Fortniteozni szeretnénk a Xiaomi pad6 8/256-al, illetve mellette tartalomfogyasztásra használni egy nagyobb képernyőn, akkor vajon erre alkalmas e a késleltés fényében egy megfelelő minőségű dokkoloval egy 1080p monitorra kiakasztva!?
Nem akarnék feleslegesen 130-150.000.- Ft környékén kiadni érte, ha nem felel meg a kifejezett céljaimnak
Mert Office-ra filmezni simán belefér minimális késés,,illetve officenál böngészésnél stb, észre sem vesszük szinte..
De egy játéknál azért zavaró tud lenni....Nem "vérgamerkedésről" beszélek, hiszen Bt xbox kontrollerrel játszik most is a gyerek stb...szóval nem arról van szó hogy ne férne bele egy kis "rugalmasság"...CSak kérdés hogy a valóságban mit mutat a képernyő tükrözés...Közben találtam már egy másik videót, amiben PS2 emulátorral használják, és elég bíztatónak tűnik a késleltetés
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz Graphics #92719 üzenetére
Ne hülyéskedj,,,Xiaomi PAD 6 és PAD6 pro képét ki lehet rakni monitorra...
EZ nem kérdés,,,youtubeon vannak erről videók...Netflixezni böngészni stb tökéletes...
A kérdésem a késleltésre vonatkozott, hogy játékra mennyire alkalmasszerk:
Egy random példa a youtubeon : [link][ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Sziasztok!
Tervezem egy Xiaomi pad6 8/256 vásárlását.
A fő szempont az lenne, hogy a gyerek leszakadjon a Notebookomról, amin Fortnite-ozik.
Azt látom a youtube tesztek, videók alapján, hogy a Fortnite szépen szalad az említett tableten. Azt is látom, hogy egy Type C dokkolóval ki lehet dobni a képét egy HDMI-s megjelenítőre.
Olyan tesztet viszont nem találtam, ahol a Pad 6 monitorra van akasztva, és játszanak vele.
(Nekem elég lenne egy 1080P-s megjelenítés monitoron, mivel egy ilyen 21"-os monitor van otthon használaton kívül, azt bedobnám a gyereknek...nem igény a 4K-s 144Hz-es megjelenítés )
Érdekelne van e, és mennyi késleltés, vagy használható e erre amire tervezném.
Tudnátok ebben segíteni nekem? Esetleg akinek van ilyen tablet, és egy Type C dokkoló a birtokában, nem nézné meg nekem, ha szépen megkérem a T. topictársakat!?
Előre is köszönöm a segítséget, és válaszokat[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
válasz Graphics #92716 üzenetére
Ugye?! Van az a pénz!
Különben meg a Huawei jól van és eladási csúcsokat dönt.
Csak máshol.
Nem jött be a hiszti.
Mi meg eldöntjük melyik másik kínai vagy nem kínai telefont, kütyüt, eautót vesszük meg, ha lesz rá pénzünk.
Érdekes a Nokiát is egy tengeren túli cég nyirta ki, "véletlenül".
Mindegy is mert a piac az megoldja a mi véleményünk és szimpátiánk nélkül! -
-
Palapo
aktív tag
válasz racskobalazs #92703 üzenetére
Köszi.
Elolvastam az élménybeszámolódat is.
Jó kis részletes leírás.
A póthegyre nem is gondoltam, ezek szerint kopik…
Az emag-on meg is rendelem, hogy jövő hétre itt legyen a lányom szülinapjára.
Egyedül a Lenovo tabletre nem reagált senki, gondoltam, vagy nincs nagy tapasztalat vele, vagy nem annyira jó.Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
Palapo
aktív tag
válasz boborján2 #92702 üzenetére
Köszi.
Időközben rájöttem, hogy a Xiaomi abból a szempontból sem lenne jó választás, hogy a Google Play Áruház elérése problémás lenne, meg pár dolog is.
Marad a Samsung.Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
racskobalazs
senior tag
válasz Palapo #92699 üzenetére
+1 az S6 Tab Lite-nak, november óta 3 készüléket is vettem (egyet magamnak, egyet ismerősnek és egyet a lányának), ők rajzolni használják és nagyon bejön nekik, én jegyzetelni meg hasonlók és szintén, nem tudok róla panaszkodni.
Írtam is egy rövid élménybeszámolót nem olyan rég itt a topicban.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
boborján2
aktív tag
válasz Palapo #92689 üzenetére
Lányomnak Samsung Tab S6 lite -ot vettünk.
Hasonló dolgokra használja és nincs rá panasz.Xiaomit is nézegettem, de elengedtem. Korábban már telefonnal megszivatott hivatalos szervizük. És még hülyének is néztek néhányszor.
Így mérlegeltem, hogy hosszútávon ez lesz a befutó.
(A 4gb ramnak semmilyen hátrányával nem találkoztunk 1 hónap alatt)[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
bagyulus
tag
Szép napot! Szeretném megkérdezni hogy Huawei metepad T10s-re tudnátok-e valami google play-os megoldást előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- iPad Pro 13 M4 13", Wi-Fi+5G CELLULAR 256GB Makulátlan szép állapot 2025.05.15 Deák térnél Átvehető.
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Garanciális M1, Apple iPad Pro 12,9 huvelykes (2021-es, 5. generációs) Wi-Fi + Cellular, 256 GB.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest