- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
A fórumot folyamatosan olvasva, és z0d1AK videós teszt előzetese alapján, 2 típusra szűkítem le az általam kinézett tabletek számát
A harmadik kiszemeltet, a WayteQ xTAB-100is-t elvetettem, mert z0d1AK videójában nagyon nem tetszett az, ahogy akadozott a honlapon a kiemelt képes ajánlatok közötti váltásoknál.
A két maradék, a ConConrde 9.7 IPS, és a POV ProTab2 IPS (bár erről szinte semmi infót nem találtam).
A ConCorde-ban a márka fóruma, és a támogatottsága ami szimpatikus, a POV-ban meg a dizájn valahogy jobban tetszik (főként a hátlapi nagy logóra gondolok), és a POV billentyűzete az, ami még inkább szimpatikussá teszi a tabletet. A képek alapján olyan Asus érzésem támad, csak nem 170.000.-Ft-ért, hanem jóval olcsóbban.
Ami a POV-ban nem tetszik, az a hazai támogatottság hiánya; bár már beszerezhető hivatalos forrásokból, a ConCorddal ellentétben.
Szerintetek melyik a jobb gép, vagy ezek nagyjából egy kutyák, és azonos a megbízhatóságuk? -
vamzi
senior tag
válasz
Bagira01 #13095 üzenetére
Akkor nem jól nézed [link]
Ott a magyar benne.Nekem sokáig ez volt a favorit. Viszont nincsen pandáéknak raktáron és nem is tudják, hogy mikor lesz. Persze ennek az infónak már pár hete, utána kell kérdezni újra.
Ha lehetne itthon kapni, akkor meg azért nem vennéd meg, mert annyit nem adnál egy kínai tábláért. Ez sajnos csak külföldről néz ki ennyire jó vételnek, ez itthon bizony 60-70K lenne.
-
ronson
őstag
válasz
Bagira01 #13095 üzenetére
Dehogynem kapni. A Concorede 9.7-ese pont ugyan ez. Gondolom ugyanott is készülnek.
Erről az árról meg nem kell álmodozni itthon mert azért is annyi amennyi mert, rájön a vám+áfa, illetve a kereskedőnek is kell keresni rajta, aminek azért normális összegnek kell lennie, mert nem kevés rizikó van a kínai OEM gyártók termékeinek a forgalmazásába. -
Bagira01
veterán
Erről a gépről mi a vélemény? Magyar nyelv ahogy nézem nincs rajta. Kinézetre nekem nagyon bejön. Kár hogy itthon nem kapni
-
vamzi
senior tag
válasz
boxgamer12 #13091 üzenetére
Nem lesz belőle gáz, csak ne erőltessük ezt a témát itt. Van rá 1000 másik fórum, blog.
-
boxgamer12
csendes tag
válasz
boxgamer12 #13090 üzenetére
valahogy nem tudom törölni?
-
vamzi
senior tag
válasz
boxgamer12 #13087 üzenetére
bocs a dupláért
-
vamzi
senior tag
Az én T20-am már elhagyta kínát és úton van ide. Ha megjött azonnal írok róla egy tesztet a logouton. Ha gondolod várd meg. Elvileg még 10-15 nap.
(#13073) malwy
ööö, abból a videóból tökéletesen látszik, hogy a felhasználó bénázik, nem a kütyü. Más videókon tökéletesen reagál a kijelző.(#13087) boxgamer12
amit tiltunk fórumunkban:
[...]minden olyan hozzászólást, amely kimeríti a "Wareztevékenység" fogalmát, vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan[...] -
boxgamer12
csendes tag
Vki pls segítsen : van egy zte smart tab 7-esem és ráakartam rakni a shadowgunt meg az order and chaost , leszedtem pandaappról , ugye lejön gépről : Bemásoltam egy mappába a tab ra , onnan megnyitottam és azt írja: nincs megfelelő alkalmazás" Ez mi????
-
malwy
senior tag
válasz
tjb007 #13078 üzenetére
Hm, úgy viszont már 100k a gép. Így meg már nem buli, mikor a 16GB-os Ipad3 (gyors google szerint) 130k.
(#13085) z0d1AK:
Ez igazán röhögésre késztet már:
20 000Ft-os tablet--->75 000Ft-os tablet-->esetleges vámmal 100 000Ft-os tablet, melyet Ipad3 gsmesboltos követett 130-ért --->kilyukadtunk 150-160nál IPAD 3.Nofene, szépen vagyunk. Lehet visszatérek a 37 000Ft-os (+esetleges áfa) A90 9,7 inches tablethez
-
bigdady
nagyúr
válasz
kelzsoca #13079 üzenetére
1. Úgy értettem, hogy ha egy hibátlan használt zte pl 80 k akkor megéri-e a 20k többletet egy új waytey 100is-hez képest. Egyelőre nekem nem nagyon.
2.Eléggé megtetszett a wayteq IS, bár régi xtab100-asom is volt és az nagyon nem jött be (gagyinak tűnt anyagban és kijelzőben, aksiban, no meg 2.3-mal is) De az új nagyon jónak látszik ezért gondolkozom rajta
(régi xtab100-am letérdelt 3 hónaposan és javitani sem lehetett, visszaadta a pénzt a wayteq)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
bigdady #13077 üzenetére
Ár/értékben a legtöbb embernek az xTAB-100is lehet esélyesebb. Személy szerint én általában a beépített 3G-s verziókat választom, iPad 2-ből is ilyet vásároltam. xTAB-100is-ből jelenleg nincs a piacon ilyen modell, azonban ez nem azt jelenti, hogy nálam nyerőbb volna a ZTE. Sőt, maga a Smart Tab 10 annyira nagyon nem jön be nekem. 100 körül akkor inkább egy Acer Iconia Tab A500, igaz az is csak Wifi only annyiért újonnan.
-
osi68
csendes tag
Bocsánat. 1 hete kezdtem keresni és ásni a tabok között. Az ipad-nál hiányolta még mindig valaki a flas lejátszást. Készpénznek vettem. olvasok róla. De androidot szeretnék.
-
tjb007
nagyúr
"Tulajdonképpen milyen rizikó van?"
Leginkább az, hogy ha fennakad a vámvizsgálaton akkor fizethetsz még egy kevéske pénz.
Garancia valóban van de lehet, hogy x hétig/hónapig nélkülöznöd kell (mondjuk itthon sem jobb a helyzet) és útközben ugye bármi történhet vele, bár gondlom lehet rá valamiféle biztosítást kötni. -
osi68
csendes tag
Köszönöm
A baj csak a flash lejátszásával van. Gyerekeim miatt. Android párti vagyok. Gyakorlatilag a napfényben használhatóságára lennék kíváncsi ha van tapasztalat. -
malwy
senior tag
válasz
tjb007 #13068 üzenetére
Tulajdonképpen milyen rizikó van? Garanciát nyújt a padawill is (1 évet) tudtommal, de semmi infóm nincs ennek minőségével kapcsolatban.
Ha ebayről veszem meg a pandawilltől (373$ azaz kb. 7000Ft-tal drágábban) biztonságosabb a dolog egyáltalán?
Support, ahogy nézegetem van rendesen, még felhasználói bázist is talán fel-fel lehet fedezni, ha nagyon akarom.
Nagyon tetszik, hogy erre már van készülékre szabott fólia, tok, kellék.Amire nagyon háklis vagyok az az érintőképernyő.
shadowgunnal játszó emberke videója alapján, vagy a készülék nem igazán jó, user error, vagy a játék irányítása rosszHa ebben valami kompromisszum van, pl. néha nem érzékel, nehezen reagál, 5 méterrel arrébb jelez, tehát nagyságrendekkel rosszabb ebben egy galaxy tabnál, akkor 100%, hogy hanyagolom ezt a tabletet.
-
osi68
csendes tag
Hm. Pont a tablet lényege a kijelző. Nekem. Ha van lényeges különbség a megjelenítők között világos, hogy a jobbat választom. Nem az ára érdekel. De idegesítene pl. ha nyáron nem tudnám olvasni a napsütés miatt. Szívesen áldoznék több pénzt a jobbért ha van értelme. (és nem a BT vagy GPS érdekel de a tegra 3 sem) Köszönöm!
-
malwy
senior tag
Erősen gondolkodom, hogy nem 7-es méretű tablet lesz, mivel 4,3as okosteló mellé nem nyújtana annyi pluszt. 9,7-10,1-esek viszont 37 000-től indulnak árban. Ez már megütötte azt a szintet, hogy ennyiért rosszat már nem kellemes venni.
Olvasgatva fórumot, legminőségibb márka a SmartQ a pandawillen,
Következő tabletek akadnak:
SmartQ T20 340$ ≈ 75 480Ft
SmartQ T19 300$ ≈ 66 600Ft
SmartQ Ten3 T15 270$ ≈ 59 940FtTovábbá más márkájú készülék az
R2000 240$ ≈ 53 280Ft
De erre support nem tudom mennyire lesz...Alapként a T20-at tekintem, amit nem írok, ott a viszonyított tulajdonságok nagyjából megegyeznek.
T20 a zászlóshajó, gondolom legtöbb figyelmet ő kapja, 1280 x 800px IPS 10.1 kijelző, OMAP 4460as soc, 5MP hátsó kamera (amit nem használnék soha). Metal Shell
T19 vmivel olcsóbb (-8880Ft T20-hoz képest) 4430as soc, 8GB-al kevesebb Nand flash.
T15 olcsóbb (-15 540FT T20-hoz képest) csak 1024 x 768-es IPS-es, 9,7-es kijelző (képarány nem tudom mennyire támogatott), ez gyakorlatban nem tudom mennyivel rosszabb. Szintén 8GB Nand., vannak gombok, nincs BT (nem olyan nagy hiány).
R2000 olcsóbb (-22 200Ft T20-hoz képest) Rockchip soc - TI helyett - pandawill eredményei alapján nagyon korrekt, csak 1024 x 768-es IPS-es, 9,7-es kijelző (képarány nem tudom mennyire támogatott), front kamera csak 0,3 (de ezt sem, vagy csak nagyon ritkán használnám-->nem szempont), nincs BT (nem olyan nagy hiány) 6000 mAh akksi (-1500), de szintén fém ház. Support nem tudom, hogyan alakul.
1) SmartQ T20 AnTuTu benchmark
Total score: 7380
RAM 1179
CPU integer 2234
CPU float-point 1707
2D graphics 297
3D graphics 1242
Database IO 385
SD card write(14.8 MB/s) 148
SD card read(19.9 MB/s) 188
CPU frequency 1500MHz2) R2000 (sku20407) AnTuTu benchmark
Total score: 6633
RAM 1224
CPU integer 1863
CPU float-point 1521
2D graphics 291
3D graphics 1179
Database IO 555
CPU frequency 1416MHz.Kipróbáljak először egy 20 000Ft-os allwinnerest (7 inch), aztán majd később vegyek egy drágább kategóriájút?
Vagy vmilyen Samsung, Acer alternatíva megjelenik ebben az árkategóriában? -
-
Bagira01
veterán
Concorde tab 7015
Wayteq xpad-70i
Ghoo tab 7000Ezek közül melyik éri meg legjobban?
-
osi68
csendes tag
Üdv. Mindenkinek!
Tablet vásárlás előtt állok. A véleményeteket kérném. Melyiknek jobb a megjelenítője?
IPS panel 1024x768 pl Waytek 100is vagy
WXGA LED TFT 1280x800 pl Iconia tab 510 ?
Köszönöm! -
weinmaker
őstag
Valaki sasolta már a Hyundai A7HD-t?
http://www.iosen.com/computers-networking/7-android-tablet-pc/original-hyundai-a7hd-7-inch-ips-capacitive-screen-android-4-0-tablet-pc-8gb-white.htmlElég jónak tűnik, és az ára sem horror.
-
vamzi
senior tag
Egy árnyalatnyit offtopic, de részben ide is illik.
Szóval kékfoggal aggatható a táblákra 2 vagy több eszköz? Egészen pontosan a 4.0 érdekelne, mert az lesz majd a táblában, ami jön és majd a billt meg egeret kékfogon szeretném használni. Van rajta OTG is, de jobb szeretem wireless.
-
iistvan91
csendes tag
válasz
gipsztigris #13055 üzenetére
már látom én is, sajna beljebb nem kerültem: /
-
tjb007
nagyúr
"milyen 9.7"-os kijelzővédő fóliát érdemes venni/rendelni, és honnan?"
Leginkább olyat amilyet kapsz. Tudni kéne, hogy milyen márkájú és típusú az a tablet.
"Milyen kiegészítőket érdemes beszerezni?"
Amiket fontosnak tartasz. Mondhatom azt, hogy vegyél állványt de ha neked nem kell akkor nem fogsz úgy sem venni.
A billentyűzet meg az egér a legegyszerűbb rész, viszont ha egyszerre szeretnéd mindkettőt használni akkor szükséged lesz egy USB hubra is.
-
iistvan91
csendes tag
Sziasztok
Concorde 7015re szeretnék ICSt rakni,érdeklődnék hogy nem-e tudtok erre valami lehetőséget házilag?
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, mivel tökre nem vagyok benne a témában, és a piac dagad az ilyenektől, ezért nálam tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy milyen 9.7"-os kijelzővédő fóliát érdemes venni/rendelni, és honnan? ~1-2 hét múlva fogok venni egy 9.7"-os tabletet, és már előre akarok rendelni kiegészítőket. Milyen kiegészítőket érdemes beszerezni? Egy tok mindenképp kell, egy készüléket védő fólia is, ezek a későbbi eladhatóság miatt, van még valami ami kell? Billentyűzetet és lehet hogy egeret is fogok használni vele... üdv és köszi
megj: ne haragudjatok, ez lesz az első tabletem
-
-
Mittu88
senior tag
válasz
tjb007 #13041 üzenetére
bocsi, figyelmetlen voltam.
A tegnapi nap kemény volt, a 7"-os tab-ok piacán vagyok képbe nagyjából, a haverom meg megkért, hogy egy 9,7-10,1-est válasszak neki, plusz külső HDD-t, kábeleket és billentyűzetes tokot (Kínából), pendrive-ot, fülhallgatót, meg minden szart kellett hozzá. Szóval bújtam a fórumokat, árgépet, miegymástAmúgy ha tegnap rendeltem spemall-ról, május 2-áig ideér jó eséllyel a cucc? (billentyűzet-tok, USB-s UTP kábel, kijelzőfólia)
Van valakinek tapasztalata? -
tvamos
nagyúr
Ha ez azt jelenti, hogy valami 7"-os keszuleket keresel 30 korul, akkor ajanlom figyelmedbe a Concorde 7015-ot. Jo a support, a forum... es azt mondjak, hogy megy a Skype video.
(#13041 ) tjb007
Azert a Tegra 2 utosebb, mint ez az A10. Lehet, hogy amugy regi model. Venni ilyet nem akarok, inkabb csak erdekel, van-e (volt) ilyenje itt valakinek. Amolyan altalanos erdeklodes.... -
tvamos
nagyúr
Errol tudtok valamit?
MALATA ZPAD T2
Elvileg Tegra 2-es tablet, 3G-vel es WIFI-vel... -
tvamos
nagyúr
Szemelyesen az iPaden, es az ASUS Transformeren probaltam, azokon megy. Elvileg GB ota megy.
(De en is olvastam teszteket, hogy nem megy rendesen bizonyos ujabb ICS, meg mindenfele tableteken. Gondolom driver vagy hardware problema lehet... jaaaaa... a ZT-180-on is probaltam, de nem...) -
aag
őstag
válasz
nightmare13 #13032 üzenetére
Tud valaki olyan modelt amiben a Skype videó-hívással tökéletesen működne?
-
Jim-Y
veterán
Van valami eszköz arra, hogy egy OTG-s csatlakozóba egy egeret + egy billentyűzetet dugjunk? Vagy mindenképp két külön OTG-s usb kell?
-
gulupeti
senior tag
A tablet igazából nem nekem lenne. Amennyire körbenéztem a neten, magyarországi viszonylatban, ezt az összeget én is kevésnek tartottam. Igazából azt sem értem, hogy miért olyan fontos pl. az ICS, de ez is az egyik fő kikötés volt, plusz még a felsorolt dolgok. Valamiből akkor vagy engedni kell vagy jobban a zsebbe nyúlni.
-
-
vamzi
senior tag
válasz
ignacza #13023 üzenetére
Az nem a processzor típusa lesz?
Az OTG (On The GO) usb csatlakozó lehetővé teszi, hogy pendriveot, egeret, billt, stb... dugjunk a tabletre. Nem egy nagy valami, annyi az eltérés a sima usb-hez képpest, hogy az 5 lábból az egyik le van kötve testre. Viszont ezt támogatnia kell a tabletnek is, ha jól tudom.
Az OTG átalakító pedig filléres téma.
Az átalakítót csomagolták a készülék mellé, vagy hol vetted?
-
ignacza
csendes tag
Szevasztok!
Egy kis segítség kellene. Vettem egy kínai csodát (7 " -os tablettet). Szeretném használni a hozzá rendelt billentyűzetet, de nem reagál rá. Kell valamilyen letöltés hozzá, hogy ne csak az androidos felület ismerje, hanem az usb-s billentyűzetet is?!
Köszi MINDENKINEK! -
vamzi
senior tag
válasz
hevizms #13017 üzenetére
Természetesen árthat, mivel a winyó nem igazán éri be 100-200mA árammal, amire normális esetben terveznek egy ilyen kütyüt. Egy külső vinyónak kell a 4-500mA, hogy stabilan működjön. Gyakran még ez is kevés, ezért is létezik az Y usb kábel. Na mármost, ha a winyó nagyobb áramot húz ki az alaplapból, mint amekkorára tervezték, az könnyen melegedéshez és idő előtti anyagfáradáshoz vezethet(elhaláloznak a passzív áramköri elemek, esetleges zárlat, stb...) Jó esetben építenek be biztosítékot az ilyen esetekre(amit házilag eléggé nehéz cserélni, mivel smd alkatrész) és a cseréjével orvosolható egy esetleges hiba, viszont ha nincs bent ilyesfajta védelem, akkor majd az USB vezérlő fog megálljt parancsolni. Ezután viszont soha többé nem lehet használni az USB csatlakozót a kütyün. És mivel az USB vezérlő a SOCba van integrálva, így az könnyen magával ránthatja a teljes csippet, aminek tudjuk mi a vége...
Ezek természetesen a legrosszabb forgatókönyvek, de ha biztosra akarsz menni, akkor nem használsz ekkora áramigényű eszközöket aktív usb hub nélkül.
(#13018) Mittu88
Csak azért nem gondolod valós problémának, mert még nem láttál elszállt USB-t ilyen probléma miattAzt meg egyenesen kétlem, hogy 500mA tartós leadására tervezték ezeket a kütyüket, mivel gyakran még egy laptop elektronikáját is megterheli az ilyesfajta igénybevétel. (elve a vezetősávokat sem készítik el megfelelő szélességben és távolságban, mert ugyebár zsúfoljuk az eszközöket a kisebb kütyük miatt)
Egy szó mint száz, a kínai olcsó tömeggyártás híres a mindennemű védelem elhagyásáról.
Egy egyszerű példa:
Ők olyat, mint led előtét ellenállást nem annyira ismernek és mindenfajta elektronikai előírást lazábban vesznek.Pedig fizika első osztály, hogy a fizika törvényei állandók és ledet csak megfelelő méretű ellenállás után kötünk áramforrásra
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
boxgamer12 #13005 üzenetére
A leg jobb!
-
gulupeti
senior tag
Sziasztok!
Gondolom közületek sokan képben vannak az újabbnál újabb tabletek tulajdonságaiból. Igazából én is nézelődtem a neten, találtam is egy-két készüléket ami megfelelne, de nem túl sokat, ezért úgy döntöttem, hogy megkérdezlek titeket is.
Milyen tabletet tudnátok ajánlani, a következő kritériumoknak kell megfelelnie:- 10"-os kijelző
- 3g
- gps
- android 4.0 operációs rendszer (vagy lehet erre frissíteni)
- Usb csatlakozó
- Magyarországon be lehet szerezniElőre is köszönöm a segítségeteket.
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
A húgomnak szeretnék venni valami olcsó, de azok közül jónak számító tabletet. 30k körül lenne rá a keret +-5k. Garancia nagyon fontos, áfás számla se hátrány. Nézelődtem már, de annyi kínai csoda van, hogy azt se tudom mi micsoda
Előre is köszönöm a választ. -
boxgamer12
csendes tag
Akkor ez a Samsung galaxy tab 2 7.0 erős lesz ??
-
Sanzaa
senior tag
válasz
nightmare13 #13001 üzenetére
Bezzeg ha egy rekesz sört adnának mellé nem szólnál semmit igaz?
-
nightmare13
őstag
Akciózik a Concorde, legalább is a facebook bejegyzése szerint 5000 forint értékű fülest adnak az első 100 webshopos megrendelőjüknek 9.7 IPS esetén... Inkább az árból engedtek volna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Facebook és Messenger
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vírusirtó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest