- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Habugi #25115 üzenetére
Nem erre gondoltam, csak hoztam egy példát, hogy számtalan középkategória létezik. Felbontásban a 4K persze az élvonal, de akkor a FullHD szinte már belépőszintre degradálódott, pedig még népszerű.
Teljesítményben: középkategória, közép-felső max... ezen nincs mit számolgatni.
Árban: Felső kategória.Ha nem maradt volna le ilyen brutális szinten az AMD, akkor simán lehetne egy egészséges középkategóriás szint az 1070...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Habugi #24749 üzenetére
passz én pár hete leszedtem és kivártam. ha a textúraméretet vissza kell venni nekem az se baj, de konkrétan 5760ban akármilyen beállítással sem volt meg a 30 fps egy hónappal a megjelenés után, úgyhogy kivárok amíg stabilnak nem tűnik.
viszont a fórumok alapján a 980Ti / 1070 tulajok már úgy néz ki kezdenek elégedettek lenni, ami jó indikáció.
-
válasz
Habugi #24572 üzenetére
Semmivel sem rosszabb, mint a csúcsfényes csillogás (a szem ezt se így kezeli, ilyet csak a digitális képszenzorok csinálnak), a tükröződések, a mező hullámzása, stb. Mind ugyanolyan ocsmány szar. Mégis, mindenki csak a dofra van berágva, százoldalakon keresztül. Engem meg már a hülye dof kutyázás idegesit. Az egész grafika határ szar. Az elvek, hogy nem tudnak semmit finoman adagolni, mindent izomból kell pofába tolni.
-
válasz
Habugi #24567 üzenetére
DoF-ot te magad is láthatod. Nyílt területen, ahol messzire ellátsz, emeld az ujjad a szemed elé (mondjuk fél méter távolságra) és fókuszálj arra. A háttéren jól látszik az elmosottság. Nem a dof a hülyeség, hanem a megvalósítása szar. De minden effektet durván túltolnak, nem csak ezt. Az összes képhatás iszonyú béna minden játékban. A fények, az árnyékok kezelése, a szél, a hullámzás, a tükröződések, dof, motion blur, minden túl van húzva, hogy jó látványos legyen, hogy mi ilyet is tudunk. Hányinger a legtöbb.
-
Sinesol
veterán
válasz
Habugi #24535 üzenetére
Végig dotáról beszéltem egyébként, de ezt irtam is korábban.
Egyébként Dota-nal is elég idegesítő az fps drop és meglepően erős vga kell a folyamatos 60fps-en maradáshoz. Egy r9 380-al beesik 30-40fpsre is.Mondjuk dotában éppenséggel romlik a láthatóság, ahogy lejjebb vesszük a részletességet, főleg a render quality csökkentése miatt egy homályos katyvasz lesz a game. Ironikus, hogy az adja legtöbb extra fps-t. XD
Monndjuk most átmegyek én is kocagamerbe, külföldi tartózkodásra vettem egy Ideapad 700-at, azon megtanulok kompromisszumot kötni.
Mivel választási lehetőség nem volt, ezzel vissza is tértem a zöld oldalra.
-
Sinesol
veterán
válasz
Habugi #24533 üzenetére
Sok streamelt gamet, bajnokságot nézek, gyakran vannak lanról kamerás felvételek, hogy bemennek a szobába, ahol tolják, mutatják ahogy játszanak..egyszerűen látszik hogy kb minden feature on, az animált avatárok, a környezeti animációk, az árnyékok maxon stb. De most ezt nem nehéz megoldani, amikor az alájuk tolt gépek ereje messze a kívánt gépigény felett van.
Most legutóbb az Asus Dreamleaguen se volt más mint ROG csúcs gép és az egyéb eventeknek is megvan az xy gamer támogatója a maga top brand gépével, amit reklámozni akarnak.
Persze ahogy eddig is, most is csak a Dota Reborn esetéről beszélek.
-
keIdor
titán
válasz
Habugi #22815 üzenetére
Lenne annyi, ki kell tolni kicsit a TV állványt hogy hozzáférj mindenhez, mire kihuzogatod, átviszed, összedugod ott, 10 perc. Gameplay, teszt stb. még több is. Utána vissza az egész, keveset is mondtam a 30 perccel.
Nálam minden kábel el van vezetne, hogy alig/vagy egyáltalán ne lehessen látni. Az összes kábel összefogó "bizbaszt" is bontani kéne.Előbb keresem meg a 20m HDMI kábelem, mert van ilyenem, csak nincs használva. De most otthon sem vagyok, meg ha hazaérek inkább pihennék, játszanék, talán a hétvégén...
A Romulán nők utálják a kuplerájt, kifejezetten agresszívek napokig utána, ezt nem említi a Starfleet database?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Habugi #22792 üzenetére
Az egész kulcsa a regiszterallokáció hatékonysága. Egy konvertált kód ebben nagyon rossz, mert sokkal több regisztert fog igényelni, mint amennyit amúgy igényelne, ha kézzel írnák meg. Most egyébként ne a GameGPU-ból indulj ki, mert ott sokszor nagyon nincs összhangban a valósággal az eredmény, de ettől a probléma általánosan igaz gyártótól függetlenül. Ha kézzel írnák át a kódokat PC-re, akkor már attól sokkal gyorsabban futhatna a Forza tök általánosan. Ez látszik magán a játékon is. DX12 címként nem terheli 40%-ra sem a GPU-kat. Erre képes a konverter.
-
válasz
Habugi #22534 üzenetére
Jogos,a TX mindent visz.
Viccet félretéve látszik a radeonok előre lépése, de nagy következtetéseket egyelőre nem vonnék le, a zöldek izomból megoldják ugyanezt dx11-ben, látványban pedig semmi különbség.
Maxwell TX szerintem 980ti körül mozogna...Majd ha ez a tendencia általánossá válik, akkor lesz ez igazán érdekes.
-
törölt tag
válasz
Habugi #22224 üzenetére
Most lett annyi, hogy feltüntessék külön is.
1080 májusban jelent meg akkor gyűjtött annyit össze, hogy külön kategóriája legyen, de odaírták a 0-t az április mellé is pedig akkor még nem is lehetett senkinek.
Ugyanez van a Fury seriesnél.májusban rakták be az áprilishoz meg beírtak egy 0-t.Hány kártya is van PH-n mondjuk Fury/X/Nanóból egy év alatt ? Hány 980 Ti vagy 1080 ? Na nem is olyan nagy őrültség az... Kevesen vették ez elég nyilvánvaló, most lett kelendőbb, hogy zuhant az ára.
-
keIdor
titán
válasz
Habugi #22218 üzenetére
Nagyon kevésnek tűnik nekem is, de az a helyzet, hogy nincs ennél jobb statisztika. Mert más nem csinál, van ez, meg a linkem.
Az nem lehet egyébként, hogy 0.01% alatt volt és ezért nem is jelezte?A 980Ti ellenfele volt a Fury széria mindkét tagja, árban főleg, de ekkora szakadék amúgy szerintem sem lehet. Bár ki tudja...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Habugi #22080 üzenetére
Nem találtam meg.
Sima a fordításnak tűnik, összegzéssel.
(#22082) cain69: Szakmai oldal? Igen, akkor nincs több kérdésem (btw. már egy jó ideje van, ahogyan említették).
-
válasz
Habugi #22013 üzenetére
Persze, ahogy a Fury Nano is mutatta, a Radeonoknál a legnagyobb gond, hogy határközeli a gyári frekvencia, és olyankor a fogyasztás nem optimális. Lehet, hogy van pár példány, ami sokkal kevesebb feszültséggel is elmegy, de nyilván ha ez általános lenne, akkor így lennének feszelve a gyári kártyák is. Amíg a gyári SKU-k ilyenek, addig azt kell összehasonlítási alapként használni.
-
törölt tag
válasz
Habugi #21543 üzenetére
"mert marha régóta nyíltan vállalom hogy piros/Radeon párti vagyok"
Akkor keverlek valakivel
De ha nem érdekelne hogy másoknak és nekem mi a véleményem arról, mennyire vagy objektív, akkor nem védenéd és bizonygatnád itt az elfogul-tságodat/-atlanságodat.
De persze szíved (és elidegeníthetetlen) jogod azt gondolni magadról, amit akarsz.
A többivel viszont egyetértek.
-
-
törölt tag
válasz
Habugi #21538 üzenetére
"A topic címétől teljesen elvonatkoztatva írtam amit írtam, kvázi semmi "vs" töltete nem volt a mondandómnak, még gondolati szinten sem jutott eszembe közben az NV."
Miért nem hiszek neked?
Mellesleg, ahogy NetTom kolléga is írta, a Dx11-ben mért eredmények teljesen reálisnak tűnnek a grafikához mérten, ott nem várható sem nagy gyorsulás, sem változás (persze ki nem zárható, jöhet egy csoda-driver az Nv-től még).
És az AMD karik ott is "körbehugyozzák" az NV ellenlábasaikat (290X és RX480 a GTX980 előtt, Fury X az 1070 és 1080 közt stb.). -
-
vader108
tag
válasz
Habugi #21433 üzenetére
Hát igen eszméletlenül hasítanak. Pascal kijövetele előtt 20-22 dollár között mozgott a nvidia részvény ára... Ma már 63 dollár közelében... Ilyen hátszéllel, ha a Vega csak vegatáriánus étel lesz és megérkezik a Volta (hbm2 végre, remélem) akkor bizony komoly problémákkal nézhet szembe az AMD. De majd meglátjuk, jósolni nincs értelme.
Nem lenne jó az egyszereplős piac. El nem tudom képzelni egy HBM2-es Volta milyen árban lesz
300k feletti nyitóval 1180 xD
-
Puma K
nagyúr
válasz
Habugi #20756 üzenetére
Nagyon ügyes vagy!
Magyar leírást linkeltem volna.
Korábban pl Titan tesztnél le volt írva a 2.0-ás GPU boost:
NVIDIA GeForce GTX TITAN: egy GPU-s góliát
És hírnél is szerepelt korábban:
Az NVIDIA bemutatta a GP104-es GPU-ra épülő GeForce-okat
Csendben megjelent a GeForce GTX Titan Z
De tesztnél ahol lehetett látni a működését és le is lehetett volna írni a "mit-miért-hogyan" működését nem történt meg. De még egy huncutt szót sem ejtettek róla, hogy amúgy tovább fejlesztették és ezek az újdonságok.
-
törölt tag
válasz
Habugi #20743 üzenetére
Igazad van Habugi mester, mint oly sokszor
Nem tokeletes merese a ket kartya tudasbeli kulonbsegenek az FS/GS, de aranyaiban mutat egy nagysagrendbeli elterest a ket kartya kozott. Ezeket lehet jatekokban is merni, par % nem erdekel senkit, mint ahogy par FPS kulonbseg sem szamit szerintem.
A rovid mondandom lenyege hogy ha a VGA-ja hoz egy 20% OC-t, akkor hogy hasonlitja ossze egy olyan kartya OC-jevel ami max 10%-ot tud de hasonlo teljesitmeny novekedes mar nem tamasztja ala, leven nem egyenesen aranyos vele
(tapasztalat)
Na mindegy, jatszok kicsit, az meglatszik rajtam
-
Egon
nagyúr
válasz
Habugi #20677 üzenetére
Kevésbé legyél átgondolatlanul arrogáns és akkor nem kapsz majd ilyen megjegyzéseket.
Nocsak, már tanácsadó is lettél, mik vannak...Halál hidegen hagy, hogy ki mit gondol: sosem hajtottam a népszerűségre.
Egyébiránt onnantól hogy tüntetőleg kijelentetted Te nem fizetsz a PH-nak, közhírré tetted, simán adja magát hogy valaki rákérdezzen az ADBlockra is,
Nem tudom, hogy milyen logikával következik abból, hogy nem fizetek a péhának, az, hogy tutibiztos blokkolom a reklámokat.kvázi a Pócsi szűzmária stílust utólag teljesen feleslegesen erőlteted, hova-tovább nem is áll jól neked
Kérdeztek valamit, én válaszoltam. Hogy ki mit hisz vagy gondol, az továbbra sem érdekel. -
válasz
Habugi #20153 üzenetére
A Doom + Vulkan pont nem a HW erősségeit demonstrálja, legalábbis ha az előrelépés tényleg a shader intrinsics-nek köszönhető.
Amúgy... Project Cars?(#20132) fules : A PC gaming továbbra is kitűnően érzi magát, és összegészében elég kevés hatást gyakorol rá a technológiai iszapbirkózás. Emlékeztetőül: játékélmény > grafika > 3D technológia.
-
keIdor
titán
válasz
Habugi #20145 üzenetére
Bukás, átverés... mindegy minek hívom, ugyanarra gondolok. Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, pedig elég sokat vártatok tőle. Pont. A zöld romulán meg a piros klingonok is szabadulnak a kártyáiktól, ha van újabb, hát így megy ez... pedig a klingonok hangoztatják mindig, hogy ezen kevesebb a bukó, meg időtálló. Hát ezek szerint annyira mégse.
Qapla'
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Habugi #19306 üzenetére
Az OpenGL az mindegy, mert minden gyártóra külön specifikus OpenGL kód van az ID-nél. Olyan kód, amivel a legjobban megy. Emiatt számos gyártóspecifikus kiterjesztés is fel van használva.
A Vulkan esetében már van egy alapként szolgáló szabványos kód, illetve egy gyors kód. Utóbbi lényegtelen, mert csak az AMD éri el, és a Vulkan 1.0.17 azért kell hozzá, mert ebben van benne az a SPIR-V implementáció, ami megengedi a rendszernek, hogy a gyors shadereket fordítsa a hardver virtuális ISA-jára.
A többiek csak szabványos SPIR-V-ket fordítanak, tehát oda elég az 1.0.8. Egyébként nyilván elfogadja azt is, ha a driverben újabb Vulkan implementáció van, de nem szükséges. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Habugi #19197 üzenetére
Szabványos kódon kaphatnak async compute-ot. Pascal tuti, míg a Maxwell ha kap is, az hardveresen nem előnyös rendszer. Ugyanakkor a nem GCN-es hardvereknek az a hátrányuk állandóan meglesz, hogy nem tudják futtatni a gyors shadereket. Nem mindegy, hogy egy préselés szálcsoport szinten 32-64 atomi utasítást, vagy pár egyszerűbb built-in meghívását vonja maga után.
Az okosság az természetesen jó, de a GCN-nél is látszik, hogy csak akkor ér valamit, ha hozzá is nyúlnak a fejlesztők a hardverben rejlő lehetőségekhez. Most hozzányúltak, elsősorban azért, mert megkapták rá a lehetőséget az AMD-től. Az NV és az Intel is elgondolkodhat ezen, de évekig tart az ennek megfelelő terep előkészítése, dokumentációk publikálása, a kiterjesztések elkészítése, és megnyerni legalább egy konzoldizájnt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Habugi #19191 üzenetére
Nem az aszinkron compute jelenti itt az AMD-nek ezt az extrém gyorsulást, hanem ez: [link] Persze TSSAA-val az async is számít, de nem annyit, mint a gyors shaderek futtatásának lehetősége. Nem véletlenül nevezik ezeket a nem szabványos shadereket gyors kódoknak. Ennek azon egyszerű oka van, hogy sokkal gyorsabban futnak, mint a szabványos kódok.
-
-
keIdor
titán
válasz
Habugi #18016 üzenetére
Eszem ágában sincs téged győzködni. Továbbra is azt látom, hogy kéne egy harmadik játékos is, hogy felkavarja az állóvizet és odaálljon az AAA címek mellé, hogy ne egyedül legyen ott az nVidia.
4K The Division-ben is komoly frametime gondok vannak. Az ott mind dadogás/mikrolag, ki hogy nevezi.
Stellaris, játszok most is ilyet. De ilyen játékok alá mind a négy kártya/rendszer hót felesleges.
-
keIdor
titán
válasz
Habugi #18012 üzenetére
Hogyne, egyből le vannak fizetve. Biztos a RotTR-ben a rossz Fury X frametime droppokat (1080p, 1440p tesztet néztem) is ők csinálják. Amikor megnyomják a varázskütyün a mágikus gombot, akkor nő a frimetime.
Érdekes szerkezet lehet.Annyira közel van egymáshoz a 980Ti és a Titan X, hogy elég egy darab. Vonj le 5%-ot és megkapod a Ti-t.
AotS-ben meg nincs is lemaradva a Maxwell, hát erről ennyit. Ellenben 10 éves játéknak néz ki, hát ez kész. És ez húzócím lenne? 750Ti-nél komolyabb felesleges ilyen látvány alá.
-
törölt tag
válasz
Habugi #17634 üzenetére
Milyen "tovább sejtünk" ? A "former" előbbit jelent a felsorolásában azaz 200$ a 4 GB-os kiadás ára ott van a linkelt cikkben. Az, hogy +4 GB GDDR5 +40-50$ nem sejtés kérdése hanem ennyibe kerül... Ahogy a 390 is kb.
ennyivel lett(ja nem az +80$-ral a szintén +4 GB miatt) drágább a 290-től. -
törölt tag
-
joysefke
veterán
válasz
Habugi #17547 üzenetére
Ez az agyrém honnan jött? A memóriagyártók mit szólnak vajon ehhez az egészhez?
Ezek a bizonyos aktuális kiépülő új gyártósorok ill. a leendők vajon felszámolt GDRR5 sorok helyére kerülnek?Hát én abban biztos vagyok, hogy a GTX1070-ből nem csak hogy rengeteget fognak eladni, hanem minden egyes darabon brutális nyereség is lesz. Elég csak belegondolni, hogy semmi drága csilli-villi technológiát (256bit fölötti busz, drága memória vagy aránytalanul sok tranyó) nem kell bevetni, mégis elég korrekt áron tudják majd eladni...
J.
-
törölt tag
válasz
Habugi #17478 üzenetére
Az már akkor is meg volt cáfolva mennyire nem úgy van/sántít/utólagos belemagyarázás. Szerencsére írt egy cikket is amivel a saját maga által leírtakkal többszörösen cáfolja a mostani állításait...
Persze tudom vörös szemüveggel a vörös papnak könnyebb elnézni az ilyeneket és beállítani "logikusnak" -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Habugi #17282 üzenetére
Igazából ez csak egy alap, ami mutatja, hogy skálázódóvá teszi a játékot sok rajzolási paranccsal. Jelen formában csak azért adták oda a sajtónak, hogy megmutassák, hogy nem a játék működik rosszul, csak a DX11 nem bírja a terhelést. Később bekerül például az MSAA is, illetve a specifikus GCN optimalizálások.
-
joysefke
veterán
válasz
Habugi #17198 üzenetére
Ez volt a két flémkeltő állítás:
1,
Igen, az a user a hülye.Tök játék függő, melyik játék melyik kártyán érzi jobban magát.
2,
Érdekes, tök mindegy milyen játékról van szó, ha készül frametime mérés, akkor a grafikonok mindig ezt mutatják, mint ebben a tesztben.Nyilván mindkettő hamis, de legalább masszívan csúsztat,
de ha a kettő állítás közül kell kiválasztani azt amelyik közelebb van az igazsághoz, akkor én a 2-es állítást mondanám igazabbnak, főleg ha a mérés nem labor (tipikusan i7 4.6GHz fölött semmilyen szükségtelen háttérfolyamattal) hanem életszerű körülmények között készül.Egyébként ezen a fórumon is vannak linkek olyan tesztekre, amelyek tartalmaznak olyan játékot, ahol a 390-nek szebb a frametime-ja mint a 970/980 párosnak.
J.
-
guftabi96
addikt
válasz
Habugi #17137 üzenetére
Nekem is ezen akadt meg a szemem.
Érdekes.
Azt hittem jóval nagyobb százalék lesz (bár szerintem ha nem lenne ennyire drága a Vive és a Rift, akkor a százalék is sokat nőne).
Én nagyon szívesen kipróbálnám, hogy milyen.
Otthonra nem kéne, mert:
-nekem drága + még a gépemet is fejleszteni kéne
-magamat ismerve 5 perc után rosszul lennékPedig milyen jó lenne Assetto Corsát VR-ban nyomni.
-
törölt tag
válasz
Habugi #16707 üzenetére
A changelog nem tér ki semmilyen magyarázatra, hogy a pH science fiction részlege milyen indoklást talált ki az más dolog (hogy miért kell megmagyarázna valamit amit a hivatalos forrás nem tett az is...). Nyilván ha direkt akarnak valamit elrontani meghagyják, hogy jól működjön a teljes csúcskategórián pont mikor az új csúcskártyák jönnek
Semmi újdonság, Hitmanben (ami egy AMD cím) a GCN1.2-es kártyák szívtak eleinte itt a régiek...
Ezen logika alapján mondhatjuk, hogy pont az AMD készíti elő a terepet a Polarisnak -
daveoff
veterán
válasz
Habugi #16185 üzenetére
Nálam meg a 980Ti közel 30K-t présel ki magából.
Egyébként ez a magas órajel szinte könyvelhető, mert nem az első pletyka, hogy ennyi lesz, de annyira én sem örülök neki, clock to clock sokkal gyengébb lesz, mint a maxwell....
(#16187) fules: Szerintem a fogyasztás rendben lesz, nem hinném, hogy a magas órajel miatt többet fogyasztana. A fullos Pascal biztos rádob min 30%-ot a 980Ti-re, ugye ez nem az....
-
Habugi
addikt
válasz
Habugi #16091 üzenetére
Lemaradt a lényeg legvégéről.., amennyiben maradunk az említett múltbéli időszaknál/konzoloknál és számba vesszük azokat a "gaming" szempontból "előnynek" számító/nevezhető gyakorlati és kényelmi szempontokat, melyek révén manapság még mindig szembe állítható a PC-s játékkal, nos akkor azt a végeredményt kapjuk, hogy a "konzolos gaming" az elmúlt ~15évben kizárólag vesztett ezekből az erényekből, abból az identitásából amit egykor képviselt, kvázi ha valamiről elmondható hogy "haldoklik" az pont hogy a "Konzolos Gaming"..
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Villanyszerelés
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Forrmell.enn
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest