- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hieronymus #51 üzenetére
Nem értem amit írsz, a témához nem releváns.
Az albérlet a legrosszabb forma de sajnos vannak olyanok akik valahogy kisajtolják az albérleti díjat, de valamilyen oknál fogva nem hitelképesek, a bank nem ad nekik. Ők így is, úgy is megszívták.
Egyébként meg "Ha nem tudja valaki a lakás törlesztőrészletet fizetni, akkor a lakásbérlést sem tudja megfizetni." ők nem tartoznak a téma álltalt taglat emberek halmazába. Náluk a hitel sem elképzelhető, nyilván a kézpénzes vásárlás még inkább lehetetlen kategória, főleg nagyobb összegekben.
"Ha valaki 20 évig fizette a lakástörlesztés és becsődöl"
Ez a szitu pont az én véleményemet igazolná a kp-s vásárlásról, ha nem lenne a magyar emberek jelentős része rákényszerülve a lakáshitelre. Egy hosszútávú hitelben mindig ott a rizikó. -
-
mhydas99
senior tag
Kamatmentes hitel egyszeruen sokkal jobb, mint egyben kifizetni valamit.
Egyszeru peldaval elve, van 1 millio forintod es kell valami annyiert.
1. 2025-ben megveszed kesre egyben kifizetve, igy tied a cucc, cserebe 0 forintod marad.
2. 2025-ben megveszed 0%-os aruhitelre, 12 honapra peldaul.
A meglevo 1 milliobol veszel 6,5%-os allampapirt (csak egy pelda), 1 ev alatt 65 ezret keresel vele. Kozben fizeted a toelesztoket amik kamatmentesek. Inflacio viszont szepen dolgozik a vilagban, ergo a bank atvallalja helyetted a penzromlasodat. Ez olyan, mintha az 1 millios cuccod 1 evvel kesobb 100 ezerrel kevesebbet erne, ha ujonnan akarnad eladni, bontatlanul... -
GreatL
őstag
Akinek van pénze annak minden jó. Akinek nincsen pénze annak minden opció rossz. A legkevésbé rosszat még tudja választani. Ennyi.
-
stickermajom
addikt
válasz
mefistofeles #50 üzenetére
"A hitel nem jó"
Dehogynem, csak jókor és jót kell felvenni. Saját példa autóra: választhattam, hogy kp. vagy lízing. Utóbbi esetén adtak egy minimális extra kedvezményt a szalonban, az gyakorlatilag fedezte 3 év kamatköltségét. Közben a megmaradt pénz pedig dolgozott befektetésben, illetve dolgozott az infláció is alatta. Gazdag nem lettem tőle, de a vége pluszos lett. Ilyen apróságokat simán ki lehet használni. A kulcs, hogy nem kell elinflálni az életszínvonalat vele együtt, azaz ne költsd el a tárcában maradt pénzt másra.
-
válasz
mefistofeles #50 üzenetére
Minél nagyobb az ár annál nagyobb a törlesztő és annál nagyobb a család egzisztenciáját veszélyeztető teher.
A hitel nem jó de pl. lakásvásárláskor az átlagnak nem sok választása van......Ez csak látszólag van így.
Ha nem tudja valaki a lakás törlesztőrészletet fizetni, akkor a lakásbérlést sem tudja megfizetni.Ha valaki 20 évig fizette a lakástörlesztés és becsődöl, Hatalmas veszteségnek éli meg. Ha valaki 20 évig bérelte a a lakást, az sem jár jobban vagy rosszabbul, csak nem érzi veszteségnek a 20 évnyi bérleti díjat. Pedig közel hasonló összeget fizettek havonta.
-
válasz
janeszgol #49 üzenetére
Hát már ne haragudj de a te "szemléleted" is igen csak túlzó, sarkítás.
Nyilván nagyon sokan nem tudnak hitel nélkül nagyobb értékű termékeket vásárolni, de az is hülye aki a kosztpénzt és a félretett vésztartalékot költi el csak azért, hogy ne kelljen hitelt felvennie.
Alap esetben (tehát ha nem a kosztpénzből vagy a gyerek taníttatására félretett pénzből veszel el, hanem van annyi "fölös") akkor a teljes vételár kifizetése a leg ideálisabb. A hitel mindig egy hosszabb távú elkötelezettség és lehet mondani, hogy ezt a törlesztőt simán kiköhögöm, de senki sem tudja mi lesz vele egy év múlva. Sok nagyon tehetős ember is koppant már....
A dolog csapdája, hogy minél nagyobb értékű dolgot vásárolunk, annál nagyobb eséllyel tudjuk ezt csak hitellel megoldani. Minél nagyobb az ár annál nagyobb a törlesztő és annál nagyobb a család egzisztenciáját veszélyeztető teher.
A hitel nem jó de pl. lakásvásárláskor az átlagnak nem sok választása van...... -
janeszgol
félisten
Túlzó szemlélet. Ez pont az, amikor valaki kijelenti, hogy ő semmit nem fog hitelre venni. Mondjuk egy régi osztálytársam is ezen a véleményen volt, és ő kamionozott hosszú évekig, kp-ra vette az autóját, a lakását.
Én megveszem hitelre a cuccokat, majd ha kell valamire a pénz, mondjuk bojler szerelés, magán doki, akkor arra marad. Nincs az, hogy kifizetem egészbe a vga-t, drága telcsit stb, mert összegyűjtöttem rá, majd beállok a több hónapos orvosi várólistába. Vagy nem cseréltetem ki a fűtőt, mert nem maradt rá.
Vagy nincs normáris autógumi garnitúra, mert vga-ra költöttem. -
-
Pikari
veterán
Ha mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezted, akkor viszont a hitelek lelket felőrlő hatásúak lehetnek. Ezért érdemes elkerülni őket, ha elkerülhetőek - és márpedig az ilyen luxus wasd nyomkodógépek elkerülhetőek.
Én nem tartom valami nagyra azokat az embereket, akik hitelt vesznek fel szórakoztatóiparhoz tartozó árúcikkre. Egyedül nem tudják összerakni a malacperselybe az árát, hanem mások managelése alatt tudják ezt csak megcsinálni, miközben még le is húzzák őket?
Nem akarok megbántani semmit, de ha ebbe belegondolok, a lelki szemeim előtt nagyon komolytalan figurák jelennek meg.
-
8th
addikt
Szórakozást hitelből finanszírozni nem feltétlenül ördögtől való. Ha mondjuk ez a rendszeres kikapcsolódásod a napi hajtás végén akkor miért ne? Havi 5k. Az semmi, aprópénz. Ha hétvégenként eljársz haverokkal/munkatársakkal biliárdozni lightosan piálgatni vagy elmész egy nagyobb kört az omegával csak úgy, arra is elmegy minimum annyi. Sőt.
-
RandomName
senior tag
Amúgy nem.
Notebook.hu fizikai boltjában vettem akciós XBOX one S-t, amikor máshol 80e volt akkor 59900-ért hoztam el 10x5990-ért.
Rá 5 évre mentem XBOX Series X-ért, 10*24990, árúkereső alapján átlagár alatt volt akkor...
De ugyanitt vettem minden akció nélkül, utcáről beesve "csináljunk egy laptopot, mert az előző tönkrement, és gyorsan kell", arra nem adtak kamatmentest, de annak sem fáj a kamata.
Ha meg szolgáltatói hűséghosszabbításos dolgokat akartál venni régebben, akkor az is best buy volt....
Samsung Galaxy S9+ 300e nyitóár, abban a hónapban hosszabbítottam hűséget, kaptam annyi kedvezményt, hogy beesett 200e alá, amit 24 havi részletre már vállalható volt. Persze itt is 0% kamat, 0% önerő... (sok éve)
TV, amit árúkereső szerint 208-280e között árultak, 149e Ft-ba állt meg, fentiekhez hasonlóan 0% kamat, 0% kezdőrészlet, és két év alatt törleszted.... (Ez 2.5 éve volt, de akkor felmérgeltem magam, hogy telefonra nincs ennyi kedvezmény, azért lett tv...) -
weborgon
csendes tag
Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!
-
Hitelkartyat akkor erdemes hasznalni tudatosan, minden honapban visszatoltve az erteket
Ez teljesen korrekt. DE!
A jó adós a kamatot fizeti, de nem törleszt.Én nem vagyok jó adós, de kb. bármekkora a hitelkeretem. Én megbízható adós vagyok. Minden hónapban kifizetem a hitelkártyán összegyűlt tartozást. Pontosabban néhány havonta, néhány ezer forintnyi összeggel kevesebbet fizetek, hogy a bank tudjon minimális bevételt szerezni utánam. (Az előző kredit bankom konstrukció változáskor, nem ajánlotta be a kedvező feltételeket. Soha nem keresett rajtam pénzt.)
Most mehetnék kedvezőbb feltételű bankhoz. De nem tehetem, mert a megbízhatósági besorolás a gyakori bank és lakhely változás is rontja. Ki kell várnom még néhány évet. Jelenleg nincs cashback.
-
mhydas99
senior tag
válasz
Hieronymus #12 üzenetére
Hitelkartyat akkor erdemes hasznalni tudatosan, minden honapban visszatoltve az erteket (amig meg 0% kamat van ra meghatarozott ideig, a nagyobb hitelhelvetel elott 2 evvel), mielott nagyobb osszegu kolcsont vesz fel az ember peldaul lakasra. Igy a bank latja, hogyha valaki jo ados es jol banik a penzzel, ezaltal szemelyre szabott, kedvezo konstrukciot kinalnak neki. Kint ezt Credit score/ratingnek hivjak, de minden bank foglalkozik vele.
-
mhydas99
senior tag
válasz
RandomName #31 üzenetére
A kamatmentes hitelnel nincs jobb. Jobb, mint egyosszegben kifizetni valamit, mivel naprol napra no az inflacio es ezzel parhuzamosan ertektelenedik a penz.
-
mhydas99
senior tag
Nemsokara jon Magyarorszagra is a Klarna, talan meg iden, en azert azt megvarnam a helyedben. Kulfoldon mar reg van, hasznaltam is es teljesen megbizhato. Kamatmentes hitel, gyakorlatilag a Paypal Credit konkurense, csak a Klarnat szinte barki megkaphatja.
-
válasz
mefistofeles #34 üzenetére
Nyilvánvalóan nem. Illetve általában nem.
Az egy összegben fizetés akkor optimális, ha például bevezetési akcióban ajándék vagy jelentős kedvezmény jár hozzá.
A többi esetben előnyösebb a hitel, még akkor is, ha egy összegben ki tudom fizetni.
A kamatmentes hitel esetében, amit a forgalmazó biztosít, a termékbe épül be a hitel költsége. Ott hagyom ajándékba, ha nem használom ki a hitelt.
Az alacsony kamatozású hitelek szintén jók.Új autót vettem. Három éves futamidejű hitellel. A kamat teljes összege kevesebb volt mint 2 darab 4 fős ebéd egy jobb étteremben.
A három év alatt, kétszer nem mentünk ebédelni. (Persze ez így csúsztatás.)
Azonnal használatba vehettem az autót. Nem ürítettem le teljesen a tartalékaimat. Nem látom mi ebben a rossz döntés.Ha akkor kifizetem és beüt valami fizetni való, csak sokkal rosszabb hitelt tudtam volna felvenni. Nem vagyok saját magam ellensége.
-
janeszgol
félisten
Simán vedd meg hitelre, de ne 4 évre. Én is vettem már így telefont, tabletet, drága fülest, de még vga-t is. Majd egybe gépet is így szeretnék venni.
En jellemzően a 6-10-12 hónapos hitelt választom. Ha valami nagyon draga (350k felett), akkor 15 hónap.
A 200 ezres 5060 Ti-t 6 hónapra venném.Szerk: ja és Stalker 2. Oda cpu is kell, mert a megjelenesekor el lett rontva a játék. Számolta az új MI-t, holott az ki volt kapcsolva. Nem tudom ezt javították-e már.
-
totron
addikt
válasz
mefistofeles #34 üzenetére
Nincs felsőbb foka.
ts -
Nyilvánvaló, hogy a legoptimálisabb megoldás egy összegben kifizetni a vételárat. Ezért is van az, hogy pár tízezer forintra tényleg nem éri meg/nem szabad hitelt felvenni. A nagyobb vételár esetén a kispénzűeken egyetlen mencsvára a hitel. Aki okos az ilyenkor összehasonlítja, hol mennyi lesz a végösszeg és úgy választ hitelt.
-
Eddig csak telefont vettem hitelre. M7, Lumia 950, Mate 20 Pro. 13PM.
De a mostani önkényes áremelés mellet már a hűségidőnek is magas az ára.
Na meg a 150k-ról 500+k-ra emelkedett flagship árak. -
GreatL
őstag
válasz
mefistofeles #30 üzenetére
Jah. Amit ott 200000-ért veszel az máshol 180000. Tényleg a legolcsóbb hitelek általában, de azért van nekik rápakolva is.
-
RandomName
senior tag
válasz
mefistofeles #30 üzenetére
+1
Évek óta csak 0% kezdő, 0% kamatos árúhitellel vásárolok kb mindent ami drágább, mint 100000Ft... -
Személy szerint manapság már csak és kizárólag 0%-os hitelbe mennék bele.
Mindig vannak áruházak ahol akciósan meghirdetik. És ott tényleg nincs semmi rejtett költség.
ha pl 200000 ft-ért veszel valamit az 10x20000 és semmi trükk. -
sajti_pajti
tag
A 14.9% (THM) nagyon sok.
Be tudsz állítani 0 Ft-nál nagyobb önerőt is és akkor kevesebb hitelt veszel fel. (pl 80 az önerő amiért a mostani kártyád eladod majd)
Amúgy pl. egy 193e Ft-os kártya esetén a fenti ajánlat szerint 60ezret fogsz pluszban kifizetni a 4 év alatt, nem 50-et.Létezik olyan is hogy folyószámla hitelkeret, csekkold a bankodnál.
-
snecy20
nagyúr
1) Akkor jössz ki a legolcsóbban, ha minden generáció váltásnál cserélsz. Ha ez nem sikerült, akkor érdemesebb gyűjteni és Inkább 3-4 évente cserélni...
2) Hardver teljesítmény ügyileg az javallott, hogy +70...+100% teljesítmény alá nem szabad lőni váltáskor, mert nem leszel boldog az új HW erejével - hiszen csak kis előrelépés volt, mégis mennyibe került!Az 1.-es és 2.-es pont már ütik egymást, nem igazán jellemző ma már hogy egy generációváltás +70 - +100% teljesítménytöbbletet hozna.
-
RandomName
senior tag
Holnapi subscibe....
-
NvidiaRTX
őstag
-
-
GreatL
őstag
4 év sok és küldözgetni fogják a hülyeségeiket. Én 3 évre vettem SSD-t, megbántam már hogy nem vártam egy kicsit és vettem meg egyben. Fizetgetem az 5 ezreket.
-
Stalker2-höz van pár performace mod, szerintem végig kellene próbálnod. [link]
Egy rosszul megírt játékhoz nem vennék videókártyát hanem inkább megnézném miért is fut rosszul. Ez unreal motor, érteni kell hozzá és ilyen téren a stalker fejlesztői tapasztalatlanok.
Hitelt csak akkor ha 0%-os azaz nem jön ki drágábbra mint ha most megvennéd boltba. (létezik ilyen hardverre egyáltalán?)
Alapvetően minden ellen vagyok ami pénzügyileg megköti a kezem. Túl sok a mi van akkor ha ez és ez történik... -
Ráadásul nagyon hosszú a törlesztési idő, és meghibásodás esetén a garancia intézése is hosszabb, ha jól tudom.
A garanciás javítás idejét nem befolyásolja.
A garanciát csak a gyártó szervizhálózatában lehet igénybe venni.
Ez nem gond.
Linzig esetében a nem garanciális javításokat is szakszervizben kell végeztetni. Ez okozhat többlet költségeket.
Amikor csak egy bankhitel van a vásárlásban, akkor nem szokott ilyen előírás lenni.De jármű esetében is az alap hogy a hitel legyen rövid, 2-3 év.
Egy jármű vásárlásra nem érdemes az összes tartalékot elkölteni. -
Fáraó
őstag
#13 qqcqqc -vel teljesen egy állásponton vagyok, "Egy gyorsan avuló, hamar értékét vesztő dologra hitelt felvenni", és a számítástechnikai cucc vagy az autó pont ilyen. Ráadásul nagyon hosszú a törlesztési idő, és meghibásodás esetén a garancia intézése is hosszabb, ha jól tudom.
-
totron
addikt
Különben le lennének maradva, kit érdekel már a tavalyi hó? Aktuálisan kell kifele élni vagy az aktuális játékokkal játszani, később már értékét veszti, a tényleges funkcionális képesség többedleges. Telefonnál figyelhető meg ez nagyon jól, persze a szolgáltatók is segédkeznek a lépéstartásban.
-
Viktor77
titán
Olvasd már el az írást.
Meg tudná venni egyben is, de több év hosszú idő (szerintem is).
Amit írtam egy példa, más helyen más BNPL szolgáltató van, ott mások a feltételek.
Igen, amiket írtál világosan ott van az oldalon, ügyesen idemásoltad, grat! És elnézést hogy nem vágtam fejből. -
Szia.
Minek a felét? Akinek van 50% az megveszi egyben. Tőlem eddig kb senki nem igényelt igy. Nincs pénz , inkább 24 hónapra vinnék.
A többsége örül ha tudja fizetni 12 részletre.
Hol van az IXXXX -nak BANKMENTES 50%+6 részlet? 3+1 4 x 25% van és azt nem is ő adja hanem az a milpay aki kifizeti őket. -
Pikari
veterán
Luxus wasd röpködésre hitelt felvenni... nagyon meredek dolgok jutnak egyes emberek eszébe. Az én vallásom tiltja a hitelt, de a szívem szerint törvényi szinten is betiltanám ezt.
-
Egy gyorsan avuló, hamar értékét vesztő dologra hitelt felvenni.... nem.
Mire kifizeted, már a negyedét éri. Egy hűtőt, vagy mosógépet megvennék hitelre, de VGA esetén nem látom az értelmét.
Hajlandó vagyok ingatlanra, tartós fogysztási cikkre ( a hitel kifizetése után még évekig használom) belemenni, de az info cuccok olyan gyorsan avulnak, hogy azt akkor veszek, ha van rá pénzem és tényleg kell. -
A hitelkártyás hitel a legdrágább hitel. Arra nem érdemes vásárlást alapozni.
Az áruvásárlási hitelek is kettő fajtája létezik. A legolcsóbb az áruházláncon keresztüli áruhitel. Ekkor nincs van viszonylag alacsony a hitelkamat. Eleve beépítik az árba. Ha valaki készpénzzel vásárol, extra profitot hagy a láncnál. Nyilván drágább termékek esetében.Ennél drágább az áruvásárlási hitel, amit bármire lehet kérni.
PS:
A hitelkártya jó dolog. De csak annyira szabad terhelni, amit ki lehet fizetni részletek nélkül.
Illetve vésztartalék, ha égetően szükséges valamit kifizetni. Van idő olcsóbb hitelt szerezni. -
futo001
senior tag
Nincs szuksegem hitelre, megis egesz gyakran elek vele. Ha 0%, akkor szinte biztos. de akkor is ha penzbe kerul ,mert igy a penzem a zsebemben marad es ha kell nagyobb kiadasra gyorsan, akkor ott van (amugy sose volt meg ilyen).
Annyi, hogy ekkora osszegre en 6-24 honap kozott vennem fel, 24 a nagyon max, de ha lehet 12 honap alatt letudnam.
Amugy gyakran csinaljuk, hogy hitelre veszunk valamit es elotorlesztessel letudjuk sokkal hamarabb. Erdemes, ha van ilyen opcio dijmentesen.Alapvetoen az a tanacs, hogy ha nem kell hitel, fizess kp-ban. En nem ertek ezzel teljesen egyet, mint az latszik is, vannak egyeb faktorok a koltsegeken tul, amiket figyelembe kell venni.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
4 év? Az nagyon sok szerintem. Áruhitelt max úgy hogy pl egy év alatt kifizeted és akkor még ér is valamit a cucc.
-
Coradiel
csendes tag
Az ilyen kölcsönöknél az a beugratás, hogy általában egy hitelkártyát kapsz, aminek a hitelkerete magasabb is mint amit veszel. Arra alapoznak, ha már ott van a kártya a kezedben és azzal bármikor tudsz részletre vásárolni akkor fogod újra használni, vagy éppen a futamidő végén nem fogod lemondani a kártyát. Mondjuk valószínűleg a te eseted egy sima hitel, ahol az a kamat a haszna a hitelintézetnek. Ez amit leírtam a 0%-os részleteknél játszik gyakran.
-
-
válasz
ricshard444 #3 üzenetére
ahogy irtam a cikkben , lenne ravalo most is, csak elgondolkodtatott, hogy ez igy honapra lebontva kevesbe megterhelo
-
Pont az a trükkje az ilyen árúhitelnek, hogy nagyon csábító.
Ne legyenek illúzióid, ez nem azért van hogy te boldog legyél az új cuccoddal. Arany szabály, hogyha a bank nem tudna ebből pozitívan kijönni, akkor nem csinálná.Akkor van értelme, helyzettől függően persze, ha az évek alatt elinflálod azt az 5eFt-ot egy a fizetésedet már nem annyira terhelő összeggé. De ez is inkább a hosszú futamidejű, 10-20-30 éves hitelekre igaz.
Az infláció a hitel díját is csorbítja, de ezzel valahol nulla közelre fogsz kijönni inkább, függően az inflációtól.
Ha nem követi a fizetésed az inflációt, akkor borul az egész elmélet.Én azon az elven vagyok, hogyha ekkora teher egy ilyen kiadás, akkor nem szabad bevállalni.
Gyűjteni kell, úgy nagyobb lesz az öröm, és az idővel csökkenő HW árak is a te oldaladon állnak.- - - - - - - - -
Hardveres téma általánosan:
1) Akkor jössz ki a legolcsóbban, ha minden generáció váltásnál cserélsz. Ha ez nem sikerült, akkor érdemesebb gyűjteni és Inkább 3-4 évente cserélni...
2) Hardver teljesítmény ügyileg az javallott, hogy +70...+100% teljesítmény alá nem szabad lőni váltáskor, mert nem leszel boldog az új HW erejével - hiszen csak kis előrelépés volt, mégis mennyibe került!Processzor terén nem tudom mit hajtasz most, de az 5700X3D pénzkidobás, ha mondjuk van legalább egy 5600-ad.
Ide is igaz a 2)-es állítás, plusz a "halott"/lezárt AM4-be már amúgy sem érdemes fektetni, mert a teljesítmény plafon közelében vagy már ígyis. -
Lacccca87
addikt
Anno 2018-ban TV-t és Telefont hoztam így ki az E-digital-tól kb 40% önerővel, lekopogom mindkettő tökéletesen teszi a dolgát ma is. Én 0%-os áruhitellel csináltam és 24 hónapra. Én nem bántam meg, nem kellett gyűjtögetnem és azonnal élvezhettem a készülékek előnyeit.
Ha van 0% os áruhitel akkor szerintem nyugodtan ugorj bele de 2 évnél ne legyen hosszabb a futamidő, egyéb esetben az 50e Ft 4 évre szerintem nem éri meg. Habár lassan már semmit sem ér az 50e, szóval... -
Én gyűjtenék addig míg nem tudnám megvenni használtan apróról.
Sokszor eljátszottam én is a gondolattal, de egy kis idő és cserébe nem kell 4 évig fizetni, az szerintem megéri.
Ha nagyon kell, akkor minél kevesebb futamidőre, ami még nem zavar be a hónapba. -
-
Z_A_P
addikt
Nem tudod visszavenni par beallitasat a STALKERnek?
Sokszor szinte eszre sem venni
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Autós topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest