Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
addikt
válasz
stratova
üzenetére
Értelmes méretű laptopokba 15-17"-on mivel szinte minden gyártó a vékonyságra törekszik,(amivel legtöbbször együtt jár egy kiadós thermal throttling) a 70W-os tartományban kellene egy erős dedikált GPU az AMD-nek.Ezekből a gépekből és a max.100W-os tartományból ami mehetne a kicsit vastagabb,masszívabb gépekbe lehetne a legtöbbet eladni,de ehez teljesítményt kell felmutatni nekik.
-
Muerte
addikt
válasz
Laja333
üzenetére
Mobil kártyák árazásában egyértelmű hogy az miatt drágák az mxm-mes NV kártyák mert az AMD nem tudott felmutatni szinte semmilyen alternatívát a játékra tervezett laptopokba évek óta.Egy "dudva" mxm 980M-ért még mindig 200-220k-t kell kicsengetni ha valaki upgradelni szeretne,hol ér az annyit

Még az "tetszett" nagyon mikor bepróbálták egy csomó MSI "gamer" laptopba a saját vga+saját proci kombójukat
Egy kicsit se volt procilimit
[link],
[link] Én nem tudom kik,meg hogyan,meg miért döntenek így náluk ilyen kérdésekben,de ha most becsületesen leírnám a véleményem akkor biztos repülnék pár nap pihenőre... -
Muerte
addikt
A nem túl sokkal fentebb ábrázolt grafikonon elmosolyodtam,annak tekintetében hogy én már 6-7 éve kizárólag csak mobil vga-kkal foglalkozom,és ha azokból is készülne egy NV vs AMD grafikon eléggé borzalmas látványt nyújtana az AMD "fejlődése".Csak kizárólag a top mobil kártyákra levetítve 2010-ben volt utoljára a csúcson az AMD az 5870M-mel.Utána még volt egy-két erőlködés mindkét oldalon,de 20102-től már lineárisan kezdett elhúzni az NV.
Ha százalékosan nézzük mondjuk 3D11 GS-ra levetítve az aktuális 100W-os kártyákat akkor így néz ki a helyzet W/Performance eredményük:Itt még pariban voltak ezért ez a két kártya legyen a stock:
GTX 680M=100%
HD 7970M= 100%GTX780M=122%
HD 8970M= 100%GTX880M=137%
R9 290M= 100%GTX970M (csak 75W) =152%
GTX980M=200%
AMD=???És akkor még a mobil CFX,és a driver bugok tömkelegére nem is szeretnék mélyebben kitérni,pedig tudnék egy tele oldalt írni a negatív tapasztalataimról.Amíg az AMD képes volt 3x átnevezni ugyanazt a kártyát,vagy csak minimális fejlesztést beletolni,amivel gyakorlatilag teljesítménybeli haszon nulla lett,addig a másik oldal 100W-ból megduplázta a teljesítményt.
-
Muerte
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egy kicsit se volt procilimit