Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Asbee #8118 üzenetére

No, meglestem a memóriákat!

Tökugyanaz a Hynix, ez 100%, illetve 99%, hogy az Elpida is. A hynx Vapor-x-ről fotó: [link], látszik az egyik felső csipen, hogy R0C. Az Elpida-ról nem találtam a Vaporon PCB-shotot, így csak a széria 100%, hogy egyezik, de vélhetőleg a Vaporon is tökugyanaz az 1,5V-os 1500Mhz-es csip van, ugyanis ennél lassabbat kizárt, hogy rátesznek, de gyorsabb 1750Mhz-eset nem hinném, hogy erőltetnék jóval drágábban. :)
    A 290-ekről itt találtam infót: [link]

Na, és a mérés! :) LTC bányászattal néztem meg, mert az szépen egyenletesen terhel, és elvileg memória intenzív, és első, konnektoros, kártya kikapcs/bekapcs méréssel 15W-al valóban kevesebbet fogyasztott a Hynix-es Vapor, hasonló ASIC (2%-on belül) és azonos fesz mellett. :K Szóval lehet alapja a 290 mellett ennek a dolognak. Bár én 1500Mhz-es memóriaórajelen teszteltem, ahol azért 20%-al többet kérnek enni, mint 1250-en, szóval alapon bőven elégnek kéne lennie a 290 tápkörének. :) Érdekes, a VRM szenzor adatok alapján viszont nem volt ekkora difi, ott a Hynix-esen 25W-ot mutat, és az Elpidáson 30W-ot. Ami viszonyításnak talán jó, de tuti nem pontos, mert a Hynix-es 80plus gold tápról 1000Mhz-ről 1500Mhz-re átállítva 20W-al fogyaszt többet a kari azonos sebességű számolás, azaz GPU-terhelés mellett, tehát mivel az órajel lineárisan hat a fogyasztásra, így nagyjából 60W lehet 1500Mhz-en a Hynix-es memória fogyasztása. Az az érdekes, hasonló tesztet eljátszva az Elpidással szintén 60W-ra jött ki a memória-fogyi, bár ott csak 1250-1500-ra tudtam eljátszani, ami így tuti nem volt olyan pontos. :F Szóval azt mondanám, valahol 0 és 20% között lehet, amennyivel az Elpidás többet kér azonos órajelen és feszen.

(#8166) ricshard444: A hátulját célozd be, a PCB-t, elég egy 12-14-es venti, a jó irányítás a lényeg, hogy jól lefújja róla a hőt. Nálam azt imádja a refi 7970. :) Hagyni kell neki időt, hogy kifejtse a hasznát. :K 10-15 perces terhelés alatt már szépen kijön nálam.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés