Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Van már tapasztalat ilyen kártyával? Esetleg tesztet látott-e vki erről? Köszi!
-
szasanyi
félisten
válasz ricshard444 #8139 üzenetére
Nagyon drukkolok bár erősen kétlem, hogy bizonyítást nyer a 120k+ ár.
-
szasanyi
félisten
válasz #35434496 #8141 üzenetére
Ez sajnos így van, jelenleg.120-130k között mozog az áruk, és alig kapható. Mondjuk ennyiért szvsz nem is kell kapkodni...
-
szasanyi
félisten
válasz csabsz13 #8145 üzenetére
Akkor tartsák meg! Egyik sem ér ilyen horror árat, csak azért mert nem adják olcsóbban - az, hogy a sz@r refhűtő miatt nem is hozza azt a teljesítményt amit elméletileg tudna, az meg totál vicc. Mint ahogy az olcsó Elpida RAMok is egy friss, csúcskártyán... persze nem minden gyártónál mert az MSI Hynixeket rak rá.
Majd ha lesz ugyanilyen áron áron MSI R9 290 Gaming Hynix RAMokkal szerelve, akkor talán... -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz ricshard444 #8175 üzenetére
Kérd meg a szomszédot, hogy pár napig nála tartózkodhass mivel éppen tesztelsz.
-
szasanyi
félisten
Itt jól látható, hogy egy referencia (!) kártya - tehát nem gyári és főleg nem manual OC - fogyasztása mekkora. A GTX770 fogyasztását hagyjuk figyelmen kívül, mert az félelmetesen jó viszont nem azonos teljesítménykategóriába tartoznak. Viszont a 780-nal igen, és nézd meg mekkora különbségek vannak, főként terheletlen állapotban (ahol általában a legtöbb üzemidőben megy).
Ezzel csak azt mondom, hogy vadi új fejlesztéstől e téren is többet vártam volna. Igazából ez egy költségesebb kártya mint a 780 (ár és fogyasztást tekintve is) ezért engem nem győzött meg az AMD, mivel nem is minden esetben jobb mint a kisebb fogyasztású 780-ak.
Hezitálok, hogy melyik lenne jobb választás: 770 mellett a jóval alacsonyabb ár és a rendkívül jó fogyasztás, a 780 mellett a teljesítmény és talán elfogadhatóbb ár, míg a 290 mellett a technológia szól amivel hosszabb távú megoldást jelent(het).Nem flame célból (!) írtam le, de ha vannak érvek amik segítenének a döntésben azokat szívesen fogadom.
-
szasanyi
félisten
Na jó, de minek? Mert ha jól értem ez mindig megy, ha kell ha nem. Annyi segítséget adj már lécci: ha 1 éven belül nem lesz VGA csere melyik megoldás lehet jobb választás: R9 290 vagy GTX 780? Egyszerűen nem tudok dönteni, mert igazából nem az a párezres különbség a döntő. Ha esetleg a konkrét típus nem ajánlott, problémás stb. és ilyen infó van az is érdekelne.
-
szasanyi
félisten
válasz Motion_Blur #8216 üzenetére
Ja, és milyen brutál akcióban...
-
szasanyi
félisten
Ilyen kártyával van-e már tapasztalat? Nézegettem a teszteket, de nem dicsérték agyon, és azt többször megemlítik, hogy a Tri-X jobb. Nem tudom van-e jobb vétel (nem drágábban).
-
szasanyi
félisten
válasz Devid_81 #8730 üzenetére
Ezzel sokra nem mentem. Én nem vagyok hasra esve az anustól, ha ez nem derült volna ki akkor most mondom. Viszont az érdekel, hogy van-e ~130k-s (bolti) áron jobb alternatíva, leszámítva pár 780-at (ami esetenként jobb, és olcsóbb is ). Valamint - ha van - tapasztalat ilyen típusú VGA-ról, esetleges ismert problémáról. Mint pölö Gigabyte esete, amire sokan (külföldi oldalakon is, pölö newegg) panaszkodnak.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Köszi srácok! Látom vegyesek a tapasztalatok (mármint általában a 290-ről) szóval asszem várok még. A 130k egy VGA-ért túl sok pénz alapból, dehogy még esetleges problémát is bele kelljen kalkulálni az végképp nem gyere be.
-
szasanyi
félisten
De igen, és tulajdonképpen így is volt. Csak hát akinek ez a hobbija az néha / gyakran hoz ésszerűtlen döntéseket. Talán összejönnek a dolgaim és akkor meg tudnám venni (ez az oka, hogy gondolkodom rajta), illetve a 280X után kevésbé jó karit nem nagyon szeretnék - de 130k-t nagyon sokallom és és nem vagyok meggyőzve, így egyelőre jegelem. Victory!
Igazából a GTX780 is tetszik, nem kevésbé jó, és talán lesz 120k-ért így azt is fontolgatom. -
szasanyi
félisten
Ez sosem értettem, hogy lehet ár nélkül eldönteni. Naná, hogy sportkocsi és sportkocsi között van különbség ami általában árban is jelentkezik. Vagy van zsé bőven és ez nem számít? És még ott a gari: hova, mennyi időre egyik és másik esetén és tovább nem is mondom mik azok amiket - SZERINTEM - mérlegelni kell a kérdés korrekt megválaszolásához.
-
szasanyi
félisten
válasz ricshard444 #8887 üzenetére
És legalább másik - frissebb, korszerűbb - konfigba nincs lehetőséged tesztelni pár napot? Csak, hogy biztosan kizárd az X58 kompatibilitási problémát, mert akkor mégis lehet VGA hiba és akkor gari.
-
szasanyi
félisten
Azt tudja-e vki, hogy ez az ASUS hogyan lehet olcsóbb, mint egy referencia kártya? Vagy csak nekem furcsa ez?
-
szasanyi
félisten
válasz Malibutomi #9340 üzenetére
Csak a jó reklámért fizetnek, a rosszért nem.
-
szasanyi
félisten
válasz Televan74 #9479 üzenetére
Melyikkel van a legkevesebb probléma? - ahogy olvasgatom a topikokat a GTX780-nal. Nem flame a célom, de tényleg úgy látszik. Én is éppen VGA vásárlás előtt vagyok, de a 290-ekkel kapcsolatban annyi nyavalyáról számoltak be, hogy elment tőle a kedvem. Én ezt néztem ki, de erről is megoszlanak a vélemények. Mivel nálam magasan az ingerküszöb felett van az ára, így más nem is releváns részemre.
-
szasanyi
félisten
Az alapvető problémám, hogy ez (sem) egy valódi MSI kártya az ismert, és jobb minőségű Military Class IV alkatrészekkel. Ez sztem refkártya egy TFIV hűtéssel, ami azért nem ugyanaz (árban sem, minőségben sem). Ezen kívül több venticsapágy problémáról is olvastam.
-
szasanyi
félisten
GPUZ measured VRM 1 and VRM 2 peak temperatures at 92c and 70c respectively. It is good...[link] Ez miért is jó? A többi kártyánál hogyan alakulnak a VRM hőfokok?
-
szasanyi
félisten
Akkor lehet, hogy mégsem olyan rossz ez a kártya? És valóban Military Class IV alkatrészekkel szerelik csak változtattak kicsit (pld: SFC helyett SSC) ezért már nem úgy néz ki. A TF IV hűtés sem olyan ám, mint ami a R9 280X-en volt.
Nem tudom... ez a 130k elborzasztó. Leírják több tesztben, hogy a bányászőrület miatt ilyen magas az áruk, amit én nem biztos, hogy meg akarok fizetni. A jelenlévők többségének lehet idegen ez a gondolkodásmód, de nekem meg az amikor 130-150k-s kártyákra azt mondják milyen jó áron van... A másik a fogyasztás amivel nem vagyok teljesen megbékélve.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Malibutomi #9523 üzenetére
Nem csak az ár a probléma, a buxa vastagsága is más. Sajnos ezzel (is) kalkulálni kell. Nézegetem a HA-t is, de igazán megfontolandó ajánlatot nem látok.
Viszont tényleg jó lett volna, ha a fogyasztása olyan GTX780 szintű lenne, mint ahogy a teljesítmény is. Azt meg főleg nem értem, hogy több tesztben eltérnek a fogyasztási adatok (is) ua. kártyánál. Ez is azt erősíti, hogy ezeket a teszteket csak fenntartásokkal érdemes kezelni. -
szasanyi
félisten
Gigabyte GV-R929OC-4GD-GA / R9 kártyát senki nem nyúz? Viszonylag jó áron van megint, de nem sok tapasztalatot találta róla.
-
-
szasanyi
félisten
válasz Sontir Fel #9574 üzenetére
Nem akarom a
sárkánytördögöt a falra festeni, de nehogy megbánd! Ahogy olvasom a topikokat (azon belül is aki AMD-ről váltott NV-re) nem ott van több elégedetlen user és problémás kártya.Mindenképpen oszd meg a tapasztalatokat a két VGA összevetésével kapcsolatban, és sok sikert hozzá!
Pug: OK, értem.
csabsz13: ez az ASUS ugye? Ez azért nagyon sok ám, még FM alatt is...
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Malibutomi #9579 üzenetére
Mint már többször mondtam, engem nem érdekel ki/mi miatt nem olyan egy hw mint kéne neki. AMD, driver, játék, optimalizációs, csúnyán néző szomszéd, tökmind1. Én ennyi pénzért élményt akarok venni nem problémát. Pont. Ha nem tudják garantálni, hogy tutira nem szívás lesz hanem az amit elvárok (ésszerűen) akkor inkább tartsák meg - vagy legrosszabb esetben azt választatom, ami a tapasztalatok alapján kevésbé problémás. Mondjuk ha Te nagyon jó áron eladnád nekem, akkor talán bevállalnám a próbát.
-
szasanyi
félisten
válasz the_mad #9629 üzenetére
Csodák nincsenek, se csoda kártyák de azért egy Lightning nem átlagos igénybevételre lett gyártva. Hogy sikerült kinyírni, vagy mitől döglött meg?
Kicsit azért érdekes a leírt jelenség, mert a topikjában emlékszem hasonlóra sem. míg itt sokkal több panasz, probléma merült fel a 290-esekkel kapcsolatban. Hozzáteszem, hogy olyan összeget egy VGA-ért akkor sem adnék ki, ha az utcán heverve találnám. -
szasanyi
félisten
válasz the_mad #9631 üzenetére
Úgy értem, hogy a Lightning kimondottan nagy igénybevételre vagy gyártva, tehát - elvileg - ki lókell bírnia azt is amit egy átlagos és egyébként jóval olcsóbb VGA már nem tud. Sorry, ez valóban nagyon bosszantó dolog... amikor az ember egy valag pénzért problémát vesz élmény helyett.
-
szasanyi
félisten
Ez fontos lehet neked, meg a szakembereknek. Az USER vagy főleg GAMER arcoknak többségében nem, mert a eleg(ün)k van a magyarázatból, ami újfent arra irányul, hogy a rakás kifizetett pénzéért miért kapott problémá(ka)t. Again... Gondolom ez számodra is érthető és respektálható érv.
MANTLE mikor fog már domborítani? BF4-et hagyjuk, mert arra annyi a panasz, hogy ott a az sem hoz(ott) minden téren megváltást, és az ugye csak egy játék a sok közül. -
szasanyi
félisten
Nekem 14.1 driverrel van infóm, de mind1 is mivel mint mondtam ez csak 1 játék a sok közül amit egyébként - akármilyen hihetetlennek tűnik is olyannak aki 200 órát ült előtte - nem mindenki kedvel.
Abu85: 1080p-ben nem elég 3GB VRAM? Van milyen VGA-nal van olyan probléma? Konzolt még hagyjuk, nem ugrok bele mint a PS3 esetében, aminél kábe a fele lett igaz az ígéreteknek, cserébe horror áron voltak a játékok (mint most a PS4 esetében is, ahogy láttam). Szóval azzal sem érdemes kapkodni, lássuk mi és hogyan valósult meg,. amihez kell ~1 év.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Nyilvánvalóan mi vagyunk a hülyék, hogy ennyi pénzt áldozunk a PC-re miközben olyan irreális elvárásaink vannak, hogy hibamentes üzem, fokozott játékélmény és efféle ostobaságok. Mondjuk a 280X-en sem hibamentes minden játék esetében, de ebbe ne menjünk bele mert valszeg úgysem ismered el.
Köszi, egyébként nekem már több mint 7 éve van PS3-mom - abból is már a 2-at nyúzzuk - és az egyelőre elég, a PS4-nek meg még bizonyítania kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest