Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:56:49

LOGOUT.hu

AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9351) Bib válasza Raggie (#9339) üzenetére


Bib
őstag

Nos kissé hanyagul pucoltad le. A lefolyt paszta mind ott van,de ebből látszik hogy sok is volt rajta gyárilag. Amit te rákentél az is nagyon sok.A VRM a beavatkozás után jobban átadja a hőt a bordának, akkor a borda melegebb lesz így a Gpu is.

(#9352) micafighter válasza Bib (#9351) üzenetére


micafighter
nagyúr

Még a végén kiderül, hogy gyárilag direkt nem ér végig a thermal pad a VRMeken Asusnal, mert úgy összességében jobbak a hőfokok :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9353) Cyberboy42 válasza Bib (#9351) üzenetére


Cyberboy42
senior tag

Ugyan már, nehogy az legyen a baj hogy ottmarad egy kis paszta a lepucolás után :D inkább maradjon egy pici, mit hogy véletlenül sérüljenek a pici alkatrészek a nagy pucolásban.
(#9352) micafighter : nahát bakker, ez még akár igaz is lehet xD

...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...

(#9354) Bib válasza micafighter (#9352) üzenetére


Bib
őstag

Azért tudom mert csináltam ilyet ezen video alapján azon a kártyán. A Vrm 20 fokkal csökkent, viszont a gpu hőmérséklet nőtt,cicergés csökkent. Egyébként is a Vrm nagyobb hőt elvisel.Valamiért Asusék nem szeretik rávezetni a hőt a bordára.Élettartam szempontból persze ez kérdéses.

(#9355) Bib válasza Cyberboy42 (#9353) üzenetére


Bib
őstag

Én alkohollal áztatott fülpucolóval szoktam ,attól nem sérül. Ahová nem való paszta az ott szigetel. A nyáklap sincs bekenve vele :D Persze nem azt mondom ,hogy óriási baj lenne csak az én szememnek tokány.

(#9356) Raggie válasza Cathulhu (#9340) üzenetére


Raggie
őstag

Hát én nem hiszem, mert Valley alatt minden erőforrását csutkára kihasználja a kártya és a HMB végig betonstabilan a max órajelen pörög. A GPU is alig megyeget lejjebb a max felvett értékétől.

(#9343) Cyberboy42: Nem hiszem, hogy jobb lenne a gyári paszta. Mégegyszer: akkor a HBM hőfok nem tudna csökkenni. Fizikai képtelenség volna.

(#9345) korcsi: nem vagyok meggyőzve, hogy a Hotspot egy fizikailag valóban létező vlaahol mérő dióda eredményeit mutatja. Ha minden pár fokon belül ugyanaz maradt, csak a VRM ~15 fokkal hidegebb lett, akkor nem tudom, hogy fizikailag hol melegedhet a kártya 10-12 fokot. :F

(#9346) AtHoS: azért csak a "semmitmondó" Valley-val teszteltem, mert a hőmérsékleteket tapasztalatom szerint ez nyomja fel a legjobban a furmakon kívül, amit viszont értelmetlennek tartok. Van FS és Timespy eredményem is előző állapotról, de azok nem fűtik fel ennyire a kártyát. Ha érdekel benneteket belinkelhetem majd.
A ventifordulat azért emelkedett fel ennyire mert még nem változtattam meg a ventiprofilt és eddig úgy volt belőve a kitapasztalt értékek alapján, hogy ahol kb-ra beáll a GPU hőmérséklet ott még épp ne de utána meredekebben emelkedjen, hogy a VRM ne főjön meg ha kicsit elkezd még jobban emelkedni valami.
Ma lesz még időm és csinálok az új hőmérséklethez belőtt ventiptofillal is egy ugyanilyen tesztet. Gyanítom, hogy kb ugyanazzal a fordulatszámmal is hasonló hőmérsékletek születnek majd.

(#9351) Bib: Mivel unmolded a GPU és a HBM ezért közéjük is bemegy a hűtőpaszta maradék. Ezt nagyon veszélyes kikapargatni, mert ha akár mikron vastagon is megsérti az ember az alatta lévő lapot akkor kaputt. Ráadásul nem innen kell főleg kivezetni a hőt, hanem a lapkák tetejéről. Ezért nem kapargattam ennél jobban. Egyébként minden hőátadó felületet denaturált szesszel tisztítottam tükrösre. Azért kellett ennyit rákenni, mert a HBM és a GPU síkja között van magasságbeli eltérés így a Vegára több paszta kell, mint a normál lapkákra, hogy jól érintkezzen mindenhol. De ha van más tapasztalatod fotókkal, akkor szívesen fogadom ám.

[ Szerkesztve ]

Clint Eastwood FTW

(#9357) AtHoS válasza Shkiz0 (#9350) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Ha jól emlékszem rebegett korábban valami olyasmit, hogy neki KELL DVI kimenet, ami ASUS kártyákon van csak, így a Sapphire neki nem lesz pálya akármennyiért is dobálják utána :DDD

Raggie

A "semmitmondót" úgy kell értelmezni, hogy hőfokon kívüli eltérést nem lehet kiszedni belőle és ilyen esetben, amikor összevissza változtak az értékek bizony egyéb viszonyszíthatósági alap jó lenne. Amúgy 3Dmark-ban van stressz teszt, de nem tudom az ingyenes verzióban elérhető-e (30 perc környéki futási idővel 20 kört futtat, választhatóan FS vagy TS) és mondjuk 3Dmark dob pontot is, tehát lehetne játni azonos körülmények melletti javulás-romlást is.

De ha pasztázás után még csak nem is ugyanúgy volt a szoftverparaméterezés belőve, mint előtte, akor az is hozza a hibát, tehát ismét előjön az örökérvényű törvény: egy dolog biztos: a változás

read-only mode on the forum

(#9358) Shkiz0 válasza AtHoS (#9357) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

700 huf egy hdmi to dvi atalakito, de esku ingyen veszek neki egyet, csak legyen mar valami. 😂

[ Szerkesztve ]

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#9359) Kvg válasza AtHoS (#9357) üzenetére


Kvg
senior tag

3D markban a 3DMark Time Spy tudja bemelegíteni a kártyát, az FS alatt csak 52 fok a max de ez is csak peak , Spy hosszabb és nagyobb tehet ad a GPU ra. a fentebb említett Benchmark 1.0 szintén erősen terheli kártyát tartósan. valós képet ad arról mennyire fűt a vga.

[ Szerkesztve ]

(#9360) Raggie válasza AtHoS (#9357) üzenetére


Raggie
őstag

Csak ingyenes 3Dmark-om van, abban egyenként kell indítani a köröket, nincs stressz teszt és mint mondottam nem fűti fel a kártyát annyira mint a Valley.
A Valley-nál nincs semmilyen szünet, ilyen-olyan scene hanem folyamatos 99-100%-os VGA terhelés.
Én kizárólag a hőfokokra voltam kíváncsi ezért is esett erre a választás.
A jelen két eredményben pontosan ugyanazok voltak a kártya beállításai. Ebből is adódott a magasabb GPU hőmérséklet miatti magasabb venti fordulatszám is.

Valamint a pontszámok nem hiszem, hogy 3-4 fokos VGA hőfok különbség miatt mérési hibahatáron túli különbséget mutatnának. 68 fokosan ugyanannyira pörög a GPU mint 72 fokosan. A hőmérséklet throttlingot 85 foknál kezdi. De az is látható, hogy a frekvenciánál is pontosan ugyan ott jár a kártya mindkét esetben(2 MHz eltéréssel :D ).
Ennyire azért nem bonyolult a Vega hogy mindenképpen FS pontszámot is kelljen társítani egy hőmérséklethez...

Clint Eastwood FTW

(#9361) SzlobiG


SzlobiG
félisten

Tegnap megvettem a Horizon 4-et valami brutál jól néz ki wqhd-n meg ultra beállítások mellett. :Y Nagyon jól viszi a vga látszik, hogy minőségi játék jó pár órát elleszek vele a 3 után. :))

(#9362) AtHoS válasza Raggie (#9360) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Látom nem érted mit szerettem volna kihozni a történetből, szóval engedjük el...utólag már úgyis mindegy, de sajnos nem kerültünk közelebb a megoldáshoz, hogy miért melegebb a GPU pasztázás után...

read-only mode on the forum

(#9363) AtHoS válasza SzlobiG (#9361) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Most látom, hogy kaptam Division 2 beta hozzáférést, szóval hétvégén meglesem a Vega hogy teljesít benne 1440p-n. Remélem fog úgy menni, mint nálad a Horizon 4 :B

read-only mode on the forum

(#9364) ArmanD. válasza AtHoS (#9363) üzenetére


ArmanD.
őstag

Division 1 átlag 46 fps 4k ultrán nálam a vega 56-al, szerintem division 2-be nem lesz nagy eltérés sőt szerintem ott ahol a division 1-ben leesene az FPS a dx12 miatt sokkal jobban optimalizált lesz és bizom a hasonló 45 fps körüli átlagban 4k-n de ha nem akkor 1440p-ben is szép az élet ;)

[ Szerkesztve ]

Öreg vagyok már bohócnak!

(#9365) SzlobiG válasza AtHoS (#9363) üzenetére


SzlobiG
félisten

Beszámolót majd mindenképp kérünk. :))

(#9366) Bib válasza SzlobiG (#9365) üzenetére


Bib
őstag

Jaja ez az egy játék érdekel a 3-ból. Amúgy 1440p-hez a Fh4 miatt vettem vega 56-ot

(#9367) Chalez válasza AtHoS (#9363) üzenetére


Chalez
őstag

E-mailben küldik? Mondjuk a Vegához járt, megtartom asszem, max megjelenéskor nyomom :DDD

(#9368) AtHoS válasza Chalez (#9367) üzenetére


AtHoS
nagyúr

uPlay kliensben virított a Store mellett egy The Division 2 privát béta menüpont, amit kiválasztva gartulált és le tudtam előzetesen tölteni a 43,5GB-nyi adatot.

De ja, kaptam e-mail-t is amiben volt egy link, ahol sokminden mellett ezt is a pofámba tolta:

"Players with access to the Private Beta can invite up to three Ubisoft Friends. Login to see if you are eligible to invite friends, or to accept an invitation. Please launch the game at least once to be able to invite your friends."

Szóval lenne lehetőségem 3 barátot meghívni, de ugye nekem nincs egy sem.....

read-only mode on the forum

(#9369) Chalez válasza AtHoS (#9368) üzenetére


Chalez
őstag

Nahh, hát Chalezlopez néven ott vagyok én is, ha gondolod, leszek a barátod, nekem sincs ott senki :D Tolnám a bétát, alfát, mindent, fenem rá a fogamat rendesen...

(#9370) AtHoS válasza Chalez (#9369) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Gondolom..., jelölést igazold vissza, utána tudom dobni az invitálást csak ;)

read-only mode on the forum

(#9371) arnoldito


arnoldito
senior tag

Kint van a Vega VII teszt Ph-n akit érdekel esetleg. :)

(#9372) #45185024


#45185024
törölt tag

VII 649 fontért lehet előrendelni

[ Szerkesztve ]

(#9373) SzlobiG válasza #45185024 (#9372) üzenetére


SzlobiG
félisten

Itt már most meg tudod venni.

Jó lett, de nagyon drága. :(

(#9374) arnoldito válasza SzlobiG (#9373) üzenetére


arnoldito
senior tag

Sajnos sok weboldalon a hangos venti zörgésre panaszkodnak, azért várni kellene ezzel még, hátha lesz custom, bár Abu szerint nem lesz, pont egyik hsz-ben ecseteli miért nem...

[ Szerkesztve ]

(#9375) SzlobiG válasza arnoldito (#9374) üzenetére


SzlobiG
félisten

Ja olvastam, pedig azt hittem, hogy ez egy normális hűtés a mókuskerék után, de hát AMD sose tudott normális ref hűtést tervezni. :( Amúgy ha most vennék vga-t, akkor RTX 2070 sokkal jobb ár/érték aránya van mint a 2080 és ez az új radeon.

[ Szerkesztve ]

(#9376) Televan74 válasza SzlobiG (#9373) üzenetére


Televan74
nagyúr

Árban oda tették ahova a konkurencia hasonló tudású kártyája van.Ez lassan kezd megszokott lenni. Nincs is igazán konkurencia harc.Ami csak akkor lenne, ha valami csoda kártya miatt tömegesen jönnének át az Nvidia oldaláról.Ha 180.000 Ft körül jött volna,akkor már nem lennének ilyen magasan a Vega64 árak.
Érdekes számomra az AMD,Vega56/64 -ből raktársöprés,Vega VII -ből kevés készül. Elő lesz készítve a terep a Navi számára. :DDD

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#9377) arnoldito válasza SzlobiG (#9375) üzenetére


arnoldito
senior tag

Igen a 2070-is jó, vagy egy fél-1 éves 1080ti, persze nem bányászott kari, azért azokon még van gari és sokaknak másfél év múlva már nem lesz meg mire a gari lejár. Bár én a saját Vega64-l is megbarátkoztam, most van a polcon 1080ti is, de nem kell, egész jól muzsikál most a vega, és másfelől most eladni kész ráfizetés...

(#9378) kvarc


kvarc
tag

Én nagyon kíváncsi vagyok a Radeon VII-re. 4K-ban fps jól jön. Watch Dogs 2 30 FPS körül van 4K vega 64LC-vel, De bf1 is 50-60 között van.
NVidia nem szimpatikus a külön Ray-Trace végrehajtók és az se, hogy memória hibával sok meghal.

[ Szerkesztve ]

(#9379) #45185024 válasza kvarc (#9378) üzenetére


#45185024
törölt tag

Maga a tapasztalat érdekes lenne hogy az In stock mérésekhez képest egy értő kéz mit hozna ki belőle.
De sajnos a Vegához képest levő ár/teljesítmény csak követi a piacot...

(#9380) Morris


Morris
veterán

Sziasztok.
Van valakinek asus rog strix vega 56?

A ventilátorok minimális fordulatszáma érdekelne.

(#9381) SzlobiG válasza Morris (#9380) üzenetére


SzlobiG
félisten

Hogy érted a minimálist? Netezés közbe 0. :D

Terhelés függő, nekem amúgy egy kisebb házba 50% körül megy ami még halknak mondható.

(#9382) Morris válasza SzlobiG (#9381) üzenetére


Morris
veterán

Ami minimálisan beállítható.

(#9383) NOKA32 válasza Morris (#9382) üzenetére


NOKA32
aktív tag

Nálam 42% a legkevesebb wattmanban manuál settings nél.OverDriven most nincs fent.

(#9384) Morris válasza NOKA32 (#9383) üzenetére


Morris
veterán

Gondolom az olyan 1190-1200rpm?
Rá lenne kötve egy erősítő és nem szeretném ha állandóan felpörögnének a ventik (multimonitornak érzékeli). Olyan 600rpm-el hajtanám. Az még nem hangos. Korábban az 580-al is ezzel szívtam.

[ Szerkesztve ]

(#9385) NOKA32 válasza Morris (#9384) üzenetére


NOKA32
aktív tag

1490 et ír rá. a max az elv 3k felett van de az brutális majd szétesik a ház XD

overdriven biztos engedné lejjebb is.

[ Szerkesztve ]

(#9386) kvarc


kvarc
tag

Aki probálja a the division private bétán milyen grafika beállitások mellet játszanak?
Mindent felcsavarva 4K-n 17-22 FTS Vega 64-en :))

(#9387) Simi37 válasza kvarc (#9386) üzenetére


Simi37
őstag

Nekem FHD-ban High-on befigyel néhol 60 fps alá. Nagy tereken 80 alatt épület belsejében 120 fölött. De úgy, hogy közben se a proci se a kari nem pörög 100%on :U

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula

(#9388) kvarc válasza Simi37 (#9387) üzenetére


kvarc
tag

Ami érdekes ram kihasználtság 21GB, VRAM kihasználást: 18GB és nálam 99-100% a GPU

(#9389) Morris válasza NOKA32 (#9385) üzenetére


Morris
veterán

Az milyen progi?
Strixx-el, wattmannal, gpu tweak-el, afterburnerrel próbáltam lejjebb vinni az rx580venti fordulatszámát, de mind csak 33%-ig (1194rpm) engedte le.

(#9390) AtHoS válasza kvarc (#9386) üzenetére


AtHoS
nagyúr

(#9391) AtHoS válasza kvarc (#9386) üzenetére


AtHoS
nagyúr

The Division 2 Private Beta // Vega 56 @ 1V // Ultra settings // 1440p // DX12 60....70 FPS -> 200W alatti GPU fogyasztás

[ Szerkesztve ]

read-only mode on the forum

(#9392) beef válasza kvarc (#9386) üzenetére


beef
őstag

1440p V56, chill 50-70, tartja elég jól, igaz nem max grafikán, inkább közepesen, textura, aniso maxon. Nem erőlködik, messze a 100%-tól.

[ Szerkesztve ]

(#9393) Simi37 válasza kvarc (#9388) üzenetére


Simi37
őstag

Nekem csak néha pörgött százon. Fogyasztásán is meglátszott. Nem evett 250W-okat mint SOTTR alatt. De van egy gyanúm h VRAM-ba memory leakes. A vram használat szépen kúszott fel 5ről 7,3 gigára. Ezt 20 perc alatt sikerült neki (ennyi bírtam max visszanézni). A rendszer ram használat végig 10 giga körül mozgott.

Ettől függetlenül ez nem okozhatott problémát a 8 giga vramból nem futott ki. Holnap ránézek még.

[ Szerkesztve ]

Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula

(#9394) MM válasza Morris (#9389) üzenetére


MM
őstag

Asus rövid ideig volt nálam, ezt sajnos nem próbááltam, de pl. Vega64 Nitro-t Wattmanban csak 30%-ig lehetett levinni (~1150 RPM - pont kihallatszik nálam a házból), de Afterburnerrel simán belőttem 26%-ra (1000 RPM), így már tökéletes, és a ZeroRPM is megy.

[ Szerkesztve ]

(#9395) Plasticbomb


Plasticbomb
addikt

GamerNexus szetkapta a kartyat, csinalt hőmérséklet teszteket: GPU JUNCTION=HotSpot bevillant nektek is? Ennek van értelme, de akkor jön a kérdés, hogy tudjuk lejjebb csavarni, ugye van egy pár vega használó akinek nagyon brutális a különbség, míg másoknál szepen csökken a HotSpot miután pasztazott, kb azt juttatta ez az eszembe, hogy mi van, ha ez azért megy így, mert a gpu die domború/homorú/uneven? Gyak kezdhetünk csiszolni?

Illetve ami feltűnt sok tesztben, azok a 0.1% low= sok esetben a 2080Ti és az RTX Titannal megegyező értékek jöttek ki. (Ezt a PHn nem láttam, hogy tesztelték/mérték volna)

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#9396) Kvg válasza Plasticbomb (#9395) üzenetére


Kvg
senior tag

Lehet benne valami, de én biztos nem fogom újra pasztázni.
Érdekes amikor vissza hű a GPU 30 fokra hspot 31. nem lineáris növekedés miért? Minden 50 fok kivéve a hotspot 75+. Én elengedtem már ezt dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#9397) korcsi válasza Kvg (#9396) üzenetére


korcsi
veterán

A hotspot és a gpu temp különbsége a disszipált teljesítménnyel arányos, csináltam erről diagrammot, délután feltöltöm.

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#9398) RECSKA


RECSKA
veterán

Nalam 90 a hotspot, igaz, azota kitakaritottam a blokkot, elozo tulaj nem tudom hogy rakott bele szőrt XD

Hetvegen rakom ossze ujra, kiderul majd, hogy patika tiszta blokkal, meg a 400l/h szivattyu nagyobbra cserelese, valamint egy kulso 360as radi mennyit srgit a hutesen.

Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!

(#9399) Humbucker


Humbucker
senior tag

Üdv!

Szerintetek ez a VEGA jó vétel lenne?Megér ennyit így gari nélkül?Mire kell odafigyelni jobban használt vásárlásnál?Köszi

(#9400) ktg3 válasza Humbucker (#9399) üzenetére


ktg3
őstag

Szerintem ennyiért ajándék, ha amúgy minden jól működik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.