Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsIrKeRaToR
tag
Tudtommal,ha tuningolsz elveszik a garancia.
(#51452) sephi: "A GPU Tweak programot használtam itt be lehet állítani olyat hogy "power target (%)" fórumon ajánlották rakjak rá vagy 20%-ot. tehát 120%-on van. "
(#51453) joysefke: Örülök,hogy meg tudtalak nevettetni.

Azt elhiszem, erősebb kártya kéne, vagy alacsonyabb grafikai beállítások. Nem a kártyával van a baj...
Igen,kéne,nem ártana,de ez van. Nem állítottam,hogy a kártyával van baj.
Ez elég kevésnek tűnik, de vígasztaljon a tudat, hogy 7850-nél nem a memória tunning fogja a kártya teljesítményét elsősorban meghatározni...
Próbálgattam,nem sok szerencsével sajnos. Mondtátok,hagyjam a memóriát,úgy is tettem. Vajon ennél a sorozatnál,vagy csak az enyémnél nem lehet húzni?
Tehát dúrván instabil volt. 1 kék halál is sok, nemhogy rendszeresen jelentkezzen...
Azért a +20% power limitet Catalyst Control Centerben rápakoltad? Ha nem, akkor ideje lenne megtenni, sőtt igazából úgy kellett volna kezdeni (akár van tunning akár nincs)...Evidens,hogy durván instabil. Azért írtam,mert volt már hogy az indulás pillanatában kaptam kékhalált. De szerencsére ezen a beállításon stabil. Írtam hogy a GPU Tweak programban +20%-ot adtam a power targetnek.
Még nem játszottam vele, de a korábbi TW játékok nagyon igényelték az egyszálas teljesítményt (gyenge programozói munka
) ami egy Bulldózer-FX-nek nem éppen erőssége, tehát nem vagyok róla meggyőződve, hogy azzal kéne tesztelned. Én inkább az Unigine benchmarkokat futtatnám leErről én is hallottam. Igazad lehet. Lefuttatom az Uniginet is.
Egyébiránt az FPS növekedésről nem tudok vitatkozni. Emeltem,futtattam,felírtam és így tovább.
-
CsIrKeRaToR
tag
Srácok pár hete írtam a fórumba,hogy tuningolnék egy Sapphire Radeon HD 7850 OC kártyát.
Tudni kell,hogy az alap GPU órajel 920 GHz. A BF4 és a Rome 2 Total War játékok alatt nem igazán éreztem azt a sebességet maximum grafikai beállításoknál. Ezért elhatároztam hogy önként megválok a videokártya garanciájától.
Nem ragoznám a szót,ugyanis nem nagyon értek a tuningoláshoz a témához,csak laikusként nekiálltam turbózni egyet. Szóval az Effektív órajel tuningot szinte egyáltalán nem bírja(mármint az én kártyám),tehát 150MHz-t engedett emelni +200-nál már instabil a memória. Tehát azt békén hagytam. Egyszerű volt a technikám. 20MHz-ket emeltem. Minden emelésnél lefuttattam a Rome 2 Total War benchmarkját. Eljutottam 1080MHz-ig. Itt már csak kb 80%-ban volt stabil a GPU,magyarul kaptam kék halált csak nem egyből(lefuttattam 3x a R2TW benchmarkot és harmadik teszt végére kaptam egy kék halált). Tehát 1070/5100-ban használom alap feszültségen(1.138V), R2TW 3 órás folyamatos játék alatt 75 fokra ment fel maximum(csak és kizárólag a rossz paszta miatt) és stabil a VGA. A GPU Tweak programot használtam itt be lehet állítani olyat hogy "power target (%)" fórumon ajánlották rakjak rá vagy 20%-ot. tehát 120%-on van. Elvileg a CCC-ben is lehet ilyet ott azt hiszem power limit a neve.Spec.
-AMD FX-8120 4 modul/8 "mag" 4.0GHz
-Sapphire Radeon HD 7850 OC (1070/5000/1.138V) egyedi hűtési beállításokat alkalmaztam.
-WD HDD 7200RPM
-8 GB RAMBeáll.
Minden a maximumon. Élsimítás bekapcsolva,R2TW-nél az SSAO-is. 1080p.
Battlefield 4
Itt nem igazán részletezném az FPS növekedést mert 6-7 FPS-t kaptam 920(alap)->1070(OC).
R2TW:
Eredmények:
920MHz: MIN:17 AVG:39.4 MAX:50
960MHz: MIN:21.2 AVG:44.8 MAX:55
1000MHz: MIN:28.7 AVG:45.9 MAX:58
1050MHz: MIN:36 AVG:48.6 MAX:60(ez a max FPS)
1070MHz: MIN:43 AVG:54.7 MAX:60Az utolsó 20MHz-s emelés valahogy nagyot dobott az eredményeken. Tudni kell előtte újraindítottam a programot.
Ha valamire még kíváncsiak vagytok kérdezzetek nyugodtan. Annyi segítséget kaptam már a PH!-n hogy gondoltam segítek én is,ha valaki ugyanilyen kártyát "tuningolna",legyen mibe kapaszkodni. Tervezek réz bordákat rakni a memóriamodulra és a VRM-re(tápkezelő részleg),abban a reményben,hogy van még ebben a kártyában tuning potenciál. Ja,igen. A kártyába bitang erő lakozik,nagyon ajánlom mindenkinek,aki középkategóriás VGA-ban gondolkodik.
Ennyi lettem volna. Remélem segíthettem.

Jóéjt!
Üdv,
CsIrKeRaToR -
CsIrKeRaToR
tag
válasz
üzenetére
Nekem ilyesmit nem írt ki. Nem tudom,annyira nem értek hozzá,igazából mindenki más programot mondt valaki trixx,gpu tweak,after fogalmam sincs melyik a legjobb engem az asus gpu tweak fogott meg. Annyit tudok szeretném húzni.
Na az imént BF3-alatt 1100/5080 1.148V feszültség alatt olyan kék halált kaptam kb 2 perc alatt mint az állat.
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
CsIrKeRaToR
üzenetére
Egyébiránt beállítom az 1100 MHz-s órajelet. Beállítom 20%-ra az áramfelvételi korlátozást. Rányomok hogy Alkalmazás és az áf. visszaáll a freki marad. Ez miért van? Rosszat állítottam be ?
-
CsIrKeRaToR
tag
Sziasztok! Sapphire Radeon HD 7850 OC 2GB kártyámat szeretném kicsit fejleszteni. Tuningolni egyáltalán nem lehet egyből behal a cucc. Ezért apró bordákkal szeretném lehűteni a VRM részleget. Jó ötlet vagy felejtsem mert nem fog javulni a helyzet?

Választ előre köszönöm!
-
CsIrKeRaToR
tag
Sziasztok 7870-ből mit ajánlanátok? 7850-et váltana le. R9 tud valamivel többet mint a HD-k?
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
Landor1992
üzenetére
-
CsIrKeRaToR
tag
Sziasztok. Furán viselkedik a 7850-esem. Folyamatosan jár a GPU,ha bekapcsolom a gépet akkor is ezerrel dolgozik,látszólag a semmin. A játékok pl.
FSUndercover,Sims2,CoD4. Ezek eddig mind akadás nélkül futottak,most a Sims2 laggol,NFS,CoD megállogat szüntelen,váltogatva a folyamatos működést és a lassúzást.
<--folyamatosan 90%-on megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt vízhűtés
- Sweet.tv - internetes TV
- Parfüm topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Futás, futópályák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Nyaralás topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- NVIDIA ASUS TUF RTX 3070 TI OC 8GB GAMING Videókártya
- PowerColor RX 7900 XTX RED DEVIL 24G videokártya garanciával
- Manli GeForce RTX 4070 Ti Super 16GB Nebula Twin - Garancia 2027.08.16.
- XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT Magnetic Air - Arctic White - Alza garancia 2028.02.25.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4079, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem ragoznám a szót,ugyanis nem nagyon értek a tuningoláshoz a témához,csak laikusként nekiálltam turbózni egyet. Szóval az Effektív órajel tuningot szinte egyáltalán nem bírja(mármint az én kártyám),tehát 150MHz-t engedett emelni +200-nál már instabil a memória. Tehát azt békén hagytam. Egyszerű volt a technikám. 20MHz-ket emeltem. Minden emelésnél lefuttattam a Rome 2 Total War benchmarkját. Eljutottam 1080MHz-ig. Itt már csak kb 80%-ban volt stabil a GPU,magyarul kaptam kék halált csak nem egyből(lefuttattam 3x a R2TW benchmarkot és harmadik teszt végére kaptam egy kék halált). Tehát 1070/5100-ban használom alap feszültségen(1.138V), R2TW 3 órás folyamatos játék alatt 75 fokra ment fel maximum(csak és kizárólag a rossz paszta miatt) és stabil a VGA. A GPU Tweak programot használtam itt be lehet állítani olyat hogy "power target (%)" fórumon ajánlották rakjak rá vagy 20%-ot. tehát 120%-on van. Elvileg a CCC-ben is lehet ilyet ott azt hiszem power limit a neve.

Hogy értsétek. Van amikor egész képernyő,van mikor fél,van mikor negyed,van mikor egy kis szöglet,de a lényeg h elég gyakran csinálja ahhoz hogy idegesítő legyen. a GPU 90%-át mivel tudnátok magyarázni?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
FSUndercover,Sims2,CoD4. Ezek eddig mind akadás nélkül futottak,most a Sims2 laggol,NFS,CoD megállogat szüntelen,váltogatva a folyamatos működést és a lassúzást.